smakensombaken.blogg.se

Inget är som väntans tider.

Publicerad 2015-08-17 08:48:45 i Allmänt,

En av de värre sakerna med att vars höggravid är att man kan hitta tusen symptom på att förlossningen är på väg. Dessutom så har omföderskor genrellt sätt mycket mer förvärkar och detta kan ju med i sin tur vara vilseledande. Idag är bebisen beräknad och jag sitter med mensvärk och vet att det behöver inte betyda ett skit. På tjurigt humör för att jag har sovit dålig i natt och är trött på att vara hormonell. Samtidigt tacksam jag vet att det är dom som har ett helvete med foglossning och knappt gå ur sängen.
 
 
Jag försöker leva i nuet men det ploppar ju upp varje dag hur många dagar det är kvar till igångsättning och att det lika gärna kan sätta fart idag. Jag känner mej inte det minsta nervös eller rädd. Det är nästan så jag undrar om jag verkligen minns hur ont det gör att föda! Men ja det minns jag. Kanske inte till 100 procent men jag minns kroppens sätt att jobba sig genom värkar.
 
Det är spännande  och det påverkar hela familjen. Elina pratar mycket bebisar på dagis och har haft väldigt mycket utbrott, vilket delvis kan berå på att hon känner av förändringen och lite andra faktorer. Hennes utbrott är helt ohanterliga och jag undrar hur andra gör. Skulle kunna tänka mej en föräldrakurs för att lära mej hantera det. Alltså hon är ju som vilken två åring som helst, det är ju jag som inte vet hur man går tillväga. Rätt som det är ligger hon i backen och gallskriker och man får inte ta i henne. Jag har lärt mej att hon vill vara i fred, att hon ibland är trött och att man ibland får bestämma ett sätt att "förhandla" med henne t.ex vill hon inte ta på sig ett visst klädelseplagg så tar jag fram två att välja mellan osv. Jag tror det är lätt att tro att Elina förstår mer än vad hon gör då hon är väldigt tidig i språket. Det imponerar mej att hon t.ex kom förut och sa: Mamma jag har två styckna, så höll hon i två bollar. Många som träffar henne är imponerad över språket, bara det att hon lärde sig alla färger i våras är snabbt. Nu ska jag börja göra ordning inför dagen. Tingiling.
 
Lerk i sandlådan.
 
Lek i soffan.
 
Morgonmys med mamma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela