smakensombaken.blogg.se

Båda mina barn sover.

Publicerad 2015-12-07 08:37:36 i Allmänt,

God morgon, båda mina barn sover så jag passar på att skriva. Dom vaknade först sex- halv sju. Ena var hungrig och den andre sket ner sig. Men vi somnade om och jag vaknade till före, helt underbart. Elina har gallskrikigt i två dygn nu när det varit dags att sova. Värsta trotsanfallet och hur vi än gör så skriker hon, asjobbigt. Jag tror ju att det är en del av processen hon går genom att hon inte har napp längre. Förra veckan låg hon såhär varenda kväll: Jag hade mina nappar, jag älskar dom, oavbrutet och en gång mitt i allt sa hon: mamma, varför? och då höll jag på att gå sönder i 1000 miljoner bitar, det gör fortfarande ont i mig när jag tänker på det. Nånstans önskar jag att vi hade slutat med den sabla nappen tidigare, kanske hade det blivit lättare. Nellie vet jag kommer att sluta med napp tidigt, det är jättetydligt att hon inte alls har samma kärlek till den som Elina haft. Nellie tar den mest när hon har ont eller ska sova, annars åker den ut fort som fan.
 
Tänkte vi skulle dra till skogen nu vid 10. Vi var där förra måndagen. Det är genom öppen förskola och Elina tyckte om det. Vi var tvugna att gå hem då hon bajsade och jag kände inte att jag fixade byta utomhus. Kanske jag gör det idag om det händer för det var jättetrist att gå hem. Har köpt korv som vi ska ta med att grilla. Känns trist att det inte är någon snö ute och såhär varmt, samtidigt är det lite bekvämt att inte frysa. Jag vill att snön ska komma för barnen skull om inte annat.
 
Förövrigt är det bra med mig. Det här med hjärtklappningen har faktiskt lugnat ner sej. Så himla skönt för jag blev orolig när det var som värst. Undrar ju vad det var som hände, kanske hängde det ihop med graviditen, svårt att säga. Jag har aldrig varit med om några värre saker men det där var läskigt, framförallt den där onsdagen jag var själv med barnen och inte kunde resa på mig ur soffan. Om det kommer tillbaka i värre attacker, då ringer jag direkt.
 
Det är nånting som händer när barnen blir 3 månader. Nellie har gått från spädbarn till bebis. Hon är himla nyffiken av sig på allt och man ser ju hur det lyser i ögonen på henne när hon tittar på Elina. Jag tror det är tänder på gång för hon attackerar allt med sin lilla mun och gnager oavbrutet på allt hon kommer åt. Hon har inte lärt sig hur man greppar än, eller hur man vänder på sig eller hur man sitter. Jag vet att Elina började sitta när hon var två månader och det tror jag inte Nellie kommer göra men man märker att allt i utveckling ligger nära. Hon blev stor i mina ögon när jag fick träffa lilla Noel i veckan, sen fick jag träffa Malin med Vidar och Nicklas på dopet och Vidar vägde inte merän 3 kg så han var ju verkligen pytteliten, båda pojkarna är jättevackra. Häftigt att dom jag har känt längst har fått barn 2-3 månader efter mig. Nä nu måste jag väcka dom små. Tingling.
 
 
 
 
Nellie var trött men det gick bra genom dopet, himla lik sin pappa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela