smakensombaken.blogg.se

Tudilu.

Publicerad 2015-12-08 11:11:03 i Allmänt,

Både Elina och Nellie har samma fason för sig som bebisar. Sover en kvart, vaken två timmar, sover max 30 min. Nu fick jag envist försöka söva om henne för jag märker att hon är trött. Tror hon har ont i munnen för nånting är det för sova behöver hon. Jag försöker lägga henne så hon får somna själv för jag vill inte ha ett barn som bara somnar till tutte. Tutten är ingen snuttefilt för barnet även om det är otroligt mysigt, sen får hon ju sova med tutten också men inte alla gånger iaf.
 
Amningen går bättre. Mjölken sinade ett tag men när jag valde äta vanligt igen så rann den till. Jag har dock märkt att jag har en tidpunkt på eftermiddagar där det känns som om det inte finns mjölk och att jag ibland måste ge ersättning men det har hänt kanske 3 gånger i veckan nu sista två till 3 veckor att hon fått ersättning. Jag har inte bestämt än om jag tycker vi ska låta henne börja smaka lite på fast föda nu om två veckor då hon blir 4 månader. Vi hade så bråttom med Elina men vet inte om jag känner att vi behöver vara det. En del av mig vill heltidsamma till 6 månader och sluta senast när hon är 8 månader för då börjar jag jobba igen och när Elina var 8 månader började hon sova hela nätter, så har ju en önskan inombords att Nellie kanske kommer göra detsamma.
 
Det känns lite konstigt att det redan är 6 månader sedan snart som jag slutade arbeta och om 4 månader ska jag börja igen. Jag har ju en fast tjänst på Miab men ska söka andra arbeten. Dom vet om det också. Anledningen är att jag är kommunalt anställd och troligvis bara kommer bli erbjuden tjänster med städning på skolor och det vill inte jag. Det innebär att jag får lägre lön varje månad för att täcka dom månader där alla loven är. Alltså att lönen blir lika varje månad hela året fast jag är ledig men jag vill inte vara ledig höst/vårlov eller en hel sommar. Min f.d chef som anställde mig är teamledare på sjukhuset så har pratat med henne att jag ska skicka in cv dit, så vi får se vad som händer. Får jag inte annat arbete så är jag självklart kvar på Miab men då kommer jag försöka skaffa extra jobb över sommaren och vet redan vart jag kanske kan ha möjlighet att få det, så allting ordnar sig. Jag har sagt tidigare att jag kan tänka mig städa på sjukhus då jag tycker om att vara bland människor, sen vet jag om att jag är en duktig städerska och det är ett plus i kanten var man än hamnar.
 
Jag trivs faktiskt med mitt arbete. Har aldrig haft problem med att vara städerska. Det sliter på kroppen säger alla men jag skulle vilja försvara mig med att dom flesta yrken sliter på kroppen. Det är en föresättning alltid om man kan träna och försöka hålla kroppen frisk, samt tänka hur man använder kroppen vid sina yrken. Sen säger många det är dålig lön och ja det är det, men samtidigt så har jag inga skulder att betala av mer än lånet på lägenheten. Jag har svårt att veta vad jag vill annars. Har tänkt att jag skulle tycka det vore kul att arbeta i en matbutik. Men samtidigt är det en lyx att jag och Andreas arbetar dagtid, ibland är det en nackdel också men vi behöver aldrig jobba helger, fast ibland saknar jag att arbeta helg.
 
På tal om träning, det rycker lite i mej. Var på gång att träna igår men av flera anledningar så känner jag att jag vill vänta lite. Den ena är att jag precis blivit bra från hjärtklappningen. Den andra är att jag inte vill att mjölken ska bli sur om jag tränar för hårt, vilket den kan bli för barnet och då är det bra om Nellie ändå är 4 månader vilket hon kommer vara om jag börjat träna i januari. Om jag väntar tills dess så ska jag börja med babysim, samt den där bålträningen jag skev om för ett tag sen att man fick ta med barnet på. Jag kommer börja med yoga och kanske styrketräning med. Kondition kommer jag kunna köra här hemma på vårat gym så det löser sig mycket med lite vilja.Nä det här blev ett långt inlägg. Fotade mina barn igår med systemkameran och har några andra som jag ska lägga upp med. Tycker nakna bebisar är så himla gulliga och det ser så befriande ut. Jag ska visa er vissa bilder. Timgiiling.
 
Godnattsaga.
 
Elina målar med fingerfärg.
 
Elinas vackra fransar.
 
 
Glad nakenfis.
 
Och tugga hand är gott.
 
Det här är en av mina favoritbilder på Elina och Andreas.
 
Så här såg det ut när Elina var tre månader med händerna i mun konstant.
 
Jag ska berätta för er att det var en stolt tjej som satt i stolen för första gången igår och jag märker jättetydligt att hon har bråttom fram att vilja saker. Hon har inte lärt sig att vända på sig än men så fort hon hamnar på mage försöker hon ta sig fram och hon föredrar ju att stå framför att sitta. Lillasyster vill i fatt storasyster och det är väl inte så konstigt kanske...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela