smakensombaken.blogg.se

Om att sätta sin vilja åt sidan med sin vilja.

Publicerad 2015-05-15 22:04:00 i Allmänt,

Andreas har dragit iväg ett dygn för att spela frisby golf nånstans nere i Småland med Coffe. Kul för honom att komma iväg och lite skönt med egentid här hemma fast jag saknar honom. Jag har märkt på Elina att hon varit lite mammigare dom här dagarna efter ha varit med mej nästan dygnet runt i två veckor. Fast det går ju såklart bra på dagis och inga jättetjut men hon blir lite ledsnare när jag ska gå iväg och ha egentid osv.
 
Det här med egentid tänkte jag en del på igår. När man skaffar barn får man sätta sina behov åt sidan ibland. Jag hade en sån sak igår morse. Andreas var iväg och hjälpte till med flytt. Jag ville verkligen gå ut och gå en långpromenad men jag visste såklart att det inte var vad Elina ville. Först tänkte jag att vi först skulle gå och sen leka men jag insåg nånstans att jag ville att hennes behov skulle gå först.
 
Det låter lätt som om det bara är jobbigt att sätta sina behov och sin vilja åt sidan men så är det inte. Som igår kände jag att jag vill allt för Elina och det gör mej lycklig. Det gjorde mej lycklig att få se henne äta jordgubbar på vägen hem. Att hon ofta accepterar när jag säger nej och nu räcker det, som igår med jordgubbarna. Att hon vill för det mesta sova när hon är trött. För mej är det trygghetstecken att hon vet var gränserna går. Jag har också märkt både idag och lite efter att rest att det är när vi bryter mot rutinerna mer trots kommer. Idag t.ex så fick hon inte sova vid 11 som hon ville och sen hade jag Nina här när jag la Elina vid 13.00 i stället och då blev det tjut och likadant nu när vi kom hem 20.00 då hon egentligen bruka ligga tills säng redan.
 
Jag uppskattar det enkla i vardagen och är tacksam. Det är jobbigt också med vissa saker men så är det ofta med livet. Med Elina är det jobbiga nu allt tjat hela tiden. Det är inte tjat att hon inte får som hon vill utan det är att hon kan säga samma mening ca 20 gånger (jag överdiver inte) Jag försöker tänka att hon gör så ofta för att hon vill kommicera men ibland blir man ju så där trött ni vet: Snälla Elina sluta tjata jag hör vad du säger. Men jag förstår henne, det gör jag verkligen och jag älskar att jag fått barn som jag får lära känna, fostra, älska och får lära mej mycket om allt. Tack för mej nu är det dags att runda av. Tingiling.
 
tänka sig det är ett år sen.
 
och ett år senare.
 
kärlek.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela