smakensombaken.blogg.se

Hej och ho ur vår bubbla.

Publicerad 2015-09-03 09:28:00 i Allmänt,

Dagarna går fort när man går hemm så här allihopa. Vi har det bra. Andreas har hållt på att fixa med det sista i köket, idag ska han måla några väggar. Vi har bestämt att vi vill leta efter lägenhet. En hyresrätt att landa i tills vi hittar någonstans där vi vill slå till ro på riktigt. Vi har ju vetat sen vi fick Elina att denna lägenhet som vi bor i är en vi har tänkt på i några år. Jag trivs här, egentligen gillar jag inte T1 men jag gillar hur avståndet till allt ligger.
 
Nellie mår bra. Hon har känslig mage precis som Elina hade och fixar inte när jag får i mej peppar, tror det är desamma med lök och andra kryddor så jag jobbar på att försöka plocka bort. Får göra stickprov ibland för att se. Jag har inte alls lika mycket dåligt samvete som jag hade med Elina kring vad jag äter och kan orsaka magknip. Det är trist när det händer för Nellie blir väldig tuttig, vaken och man ser på henne att hon har ont. Det värsta är att det håller i sig i flera timmar efteråt. Jag gör iaf vad jag kan och får praktisera att ta en dag i taget.
 
Igår sattes det på prövning att ha två små att gå på stan med. Jag har vetat innan att jag ska räkna med att gå en kvart- 30 min tidigare om jag har en tid att passa, eller förstånd att inse att stressa är meningslöst. Igår iaf det sista jag gjorde innan Andreas släppte av oss i stan, när vi hade varit iväg hos hans föräldrar, var att tanka Nellie full på mat och byta bajsblöja. Det tog knappt 30 min så var hon hungrig igen och luktade bajs. Bara att hitta en toalett där dubbelvagnen går in är en utmaning. När det är gjort och jag sitter och ammar i en galleria så bajsar hon igen. 40 min efter det och vi precis har klivit innanför dörren hemma, så vill hon ha mat igen och stinker bajs (4 bajsblöjor på 3 timmar) Jag började iaf med att amma henne, väl medveten om jag hade matvaror som skulle packas upp, mat som skulle lagas, Elina som skulle äta och mitt i allt ställer sig Elina och bajsar hon med) Det gick bra, men där har vi exempel på att man kan lägga ner allt med stress och gilla läget.
 
Hon växer som hon ska Nellie. 300 gram på sex dagar, tror hon har gått om ca ett halv kilo sen hon kom ut och vuxit 2,5 cm. En liten knubbis, precis som små bebisar ska vara. Jag älskar att lukta på henne och igår kväll tänkte jag det var så himla skönt att hon sov i sin säng. Tills suget kom och jag såg henne röra på sig lite grann, så kom hon i min famn fast hon inte hade gjort i från sig ett ljud av missnöjdhet. Elina är fortfarande superfin mot sin syster, det värmer hjärtat att se.
 
På tal om Elina så har hon varit hemma 3 veckor från dagis nästan nu. Vissa dagar är det världens trotskrig här hemma och andra funkar bättre. Jag och Elina funkar bäst när vi kommer utanför ytterdörren tillsammans och gör saker ihop. Det är lätt ibland att tänka att Elina förstår mer än vad hon gör då hennes språk är väldigt välutvecklad för hennes ålder och det är svårt att veta var och hur man ska sätta gränserna ibland. Hon är världens finaste Elina och jag hoppas hon ska få komma tillbaka till dagis nu på tisdag, där får hon ju en gemenskap som inte vi kan ge, med lek, bus och aktiviteter som stimulerar på en annan nivå.
 
Oj jag har massor att skriva om men inget viktigt egentligen. Jag har massor med saker att se fram mot hösten. Ska lägga in lite bilder här och vänta in ett samtal från försäkringskassan. Ha det gott. Tingiling.
 
Syrrans första möte med Nellie.
 
Äldsta barnet (17 år i morgon)  möter yngsta. Tänk honom bytte jag blöjor på en gång i tiden.
 
Fina Simone. Henne får jag med tillbaka blickar ifrån när hon var en liten knodd.
 
Första promenaden utomhos, förra veckan.
 
Likheterna mellan Elina och Nellie som nyfödda.
 
Föresten så här såg det ut klockan sju på morgonen dagen efter Nellie föddes. Jag hade sovit 20 min i tre omgångar, från ett på natten till sex på morgon. Hormornerna gjorde mej klarvaken.
 
Matilda fotade Elina förra onsdagen och jag älskar minspelet hon gör.
 
Matilda myser med tjejerna i famnen.
 
Elina umgås med Nellie.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela