smakensombaken.blogg.se

Tacksamhet.

Publicerad 2015-09-15 10:09:00 i Allmänt,

Jag är tacksam att Elina får gå på dagis idag. Det regnar ute och själv har jag alls ingen lust att gå ut, medans dagis är ett ställe där man går ut även om det regnar. Jag minns själv att det var roligt att leka ute när det regnade, när jag var liten. Jag har sagt till Andreas att vi ska skaffa regnkläder själva så vi kan gå ut i regn med. Det finns inget dåligt väder bara rätta kläder. Det är ändå tacksamt för Nellie har ont i magen och det är lättare för mej att ta hand om henne här hemma.
 
Jag tror inte det är kolik eller kanske är det kolik på gång? Hon har ju haft magknip som kommit och gått. Förra veckan hade hon två dagar där hon hade ont sen släppte det och så kommer det tillbaka. Det är lika obestämd som vädret. Nu har hon haft väldigt ont sen igår och skriker när hon tappar nappen och det gör hon när hon får så ont och behöver skrika. Jag har köpt miniform, sempers, börjat ge massage, försöker rapa efteråt (dom säger att det inte behövs längre) jag fortsätter undervika lök och större mängder kryddor. Med andra ord gör jag vad jag kan. Med Elina hade jag otroligt mycket skuld, det har jag inte nu. Jag hade också mycket ångest över tiden, att det kunde hålla på i tre månader medans jag nu har mycket lättare att ta en dag i taget. Jag känner otröstheten även nu men den har inte ihjäl allt det känslomässigt postiva.
 
Det har blivit bättre med Elina de sista två dagarna. Jag fick rannsaka mig själv med sånt jag inte gillar i mitt beteende. Det har varit mycket tjat och gapande på henne, då hon klättrar överallt, tjatar samma saker hela tiden, får utbrott och testar gränser. Det var en vän till mig som sa att hon var glad att hennes barn var sent i talet för hon fick agera efter att barnet inte förstod och då insåg jag att Elina har utvecklad sitt tal så pass bra att för mig är det lätt att undermedveten tänka att hon är 3 år gammal och förstår mycket mer än vad hon faktiskt gör. Det är tufft för Elina med att vara i den här utvecklingsfasen, det märks för att hon frågar ofta efter en kram, specielt när hon är arg och ledsen. Hon kan vara mitt i världens utbrott över en skitsak och sen kommer det: Jag vill ha en kram. Vi neker henne aldrig det och jag är glad att hon ber om en, att hon känner att det är det hon behöver och nästan alltid får tillgång till dom.
 
Ja jag har fått mina utmaningar i vardagen, där man känner sig som bläckfisk och ändå inte räcker till. Mottot är att skynda långsamt. Jobbet är att vara hemma och ta hand om dessa två ögonstenar. Jag njuter jättemycket fastän alla dagar är olika. Det är inte bara utmaning, rätt som det är som när jag tog med flickorna till busfabriken så sov Nellie i fem timmar och då fick jag mer tid till Elina. Men klart när hon väl vaknade så krockade det med att vi satt och fikade, tappade glassen på kläder/golv, Nellie var hungrig och sket ner sig samtidigt så tiden är olika hur det är med.
 
Sen har jag varit med om att jag glömt blöjor till Elina (när hon bajsade) och ombyte till Nellie (så det blev en liten kissfläck på bodyn) men det har löst sig.  Lätt annars att få panik och ångest över såna saker. På tal om blöjor och Elina så kissade hon på pottan både igår och i lördags så jag försöker bli bättre på att erbjuda pottan. Men jag tvingar henne aldrig om hon säger nej utan det är viktigt att det får bli i hennes takt. Nä nu ska jag fortsätta leta lägenheter och göra intresseanmälan innan jag intar soffhäng med Nellie. Ha en fin tisdag gott folk. Tingiling.
 
I måndags åkte vi buss och tåg till Mikaela i Mjölby och tog denna bild.
 
Jag myser med Nellie.
 
och det gör även storasyster, så fort hon får chansen.
 
Elina fick håret klippt 3 cm i fredags.
 
i lördags klädde vi upp oss för att gå på Michelles babyshower
 
Michelle var vacker som blomma och jag stolt som en smältande isdrottning.
 
Efteråt firade vi Alex som fyllt 17 år och hade kräftskiva.
 
och det avslutades med spelkväll. Fina människor det där gänget.
 
På söndag kom Josefine och Krille förbi, det blev lite babymys med förstås.
 
Igår var jag ute och lekte en stund med Elina.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela