smakensombaken.blogg.se

Begränsad

Publicerad 2016-06-11 10:38:13 i Allmänt,

Hej på er nu är det ett tag sen igen jag skrev. Tiden går fort och allt rullar på. Jag mår faktiskt lite upp och ner senaste tiden. Jag har läst lite om utbränningsytom och undrar inte lite om jag har haft det en längre tid. Jag tror det kan ha börjat när jag väntade Nellie. Redan då blev jag mer och mer stresskänslig, lättirriterad och virrig. Detta har ju pågått och jag märker att jag får mer hjärtklappning när jag inte är på topp, samt att jag har tappat mycket hår sista månaderna. Jag älskar mitt liv men känt press nu ett tag på allt. Det är stressigt på jobbet, fysiskt krävande, jag sover nästintill aldrig några hela nätter, ska övningsköra, plugga, ta hand om barnen, ge Andreas egentid och försöka ha egentid, samt träna, saker som måste göra, saker man vill göra och ja, jag märker att det sätter sig i ångest och som om nån drar åt ett strypkoppel.
 
Jag ska försöka priotera bort att ha mål kring träningen. Ibland kan man träna men jag vill ju helst få in 3 dagar i veckan och att gå en promenad är ju ett sätt ha egentid med. Jag fattar inte hur jag skulle ha orkat ifall jag jobbade heltid helt ärligt. Det är svårt att räcka till och många gånger släpper jag det jag ska göra egentligen för att vara med barnen. Men jag har tappat tålamodet igen på Elina sista veckan och det har med mig själv att göra med. Framförallt att jag inte räcker till att hon tjatar på mig konsant. Mycket om saker hon vill berätta,gärna samma sak 5- 6 gånger och hela tiden mamma mamma mamma. Jag avgudar henne på många sätt och är fullt medveten om att jag en dag kommer sakna den här perioden väldigt mycket.
 
Känns redan nu att hon börjar bli stor och Nellie med för den delen. Jag börjar se mer och mer en flicka i Nellie och bebisdragen är snart borta. Elina är fortfarande ganska dum mot Nellie och jag hoppas det ska släppa mer när Nellie börjar på dagis och börjar kunna leka lite mer socialt. Det tar tid innan barn leker med varandra.
 
Jag ska försöka ta en sak i taget, dag för dag nu. Idag ville jag träna men ska lägga det åt sidan. Har pluggat och städat lite på morgonen/samt myst med tjejerna. Vi ska hitta på lite idag och då ska jag passa på att övningsköra. Det får va lagom så. Jag triggar mig själv i allt jag ska göra, har jag väl börjat städa tar det inte slut. Ska jag springa ska jag helst springa 5km så som jag orkade för 2 år sedan, fast 3 km är knappt vad jag orkar fast jag har tar paus. Ett annat symptom jag tror har lite med utbrändhet är att jag har ledvärk. Jag läste att man kan vara i fas för att bli utbränd ganska länge utan att bryter ut och när jag läser om det känns det som om jag är där.
 
Men jag är lycklig nånstans med. En annan huvudanledning är att jag sällan sover som jag ska och det är ju lite det som ingick i att få barn. Världens mysigaste och härligaste är det med sålklart. Och ja mitt i allt kan jag tänka mej en tredje till, fast det låter ju som om jag har tillräckligt. Jag tror körkortet spelar in mycket också att det tar tid att regelbundet sätta av tid till det med. Men det där med en tredje är inte aktuellt så länge Andreas inte vill och jag kommer acceptera om han känner inom par månader att han inte vill. Som sagt det handlar om att räcka till också. Ha det gott!
 
Nellie feber igen sista dagarna men på bättringsväg.
 
Det har runnit ur både ögon och näsa men hon är en glad tjej ändå.
 
Jag och Andreas tog en selfie för par dar sen.
 
Elina när hon var 10 månder.
 
Nellie 9 månader och nja dom är faktiskt inte ett dugg lika tycker jag.
 

Kommentarer

Postat av: Mathilda

Publicerad 2016-06-11 11:41:19

Inte alls lika men så söta båda två :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela