smakensombaken.blogg.se

Att ha 3 barn under 4 år.

Publicerad 2017-04-25 12:45:00 i Allmänt,

Det är intesivt, allvaret kom igång när Andreas började arbeta förra veckan. Jag har fått insikter sen dess. T.ex nej jag kan inte sätta upp en tvättid klockan åtta på morgonen och orka dra med 3 ungar ner dit för att sen lämna på dagis och sen ila tillbaka, samtidigt som jag har ett Alice som lider av konstant magknip och själv lider av daglig sömnbrist, nej det är varken mänskligt eller realistiskt. Likadant att jag springer runt och städar efter flickorna och dom stökar till lika fort igen, eller att jag torkade golven i lördags och igår hade det redan spillts mjölk 2 gånger och annart kladd överallt. Det skulle krävas av mig att jag torkade golven och damma var och varann dag för att hålla rent och det går bara inte. 
 
Det går i vågor och även om det är bra vågor så vet jag att det kommer intensiva vågor så när det är lugnt vilar jag. Igår sov både Alice och Nellie samtidigt, då fick Elina paddan och jag kunde sova, ändå var jag helt färdig klockan sju och somnade innan halv nio. Sen kommer det stessvågorna och dom kan driva vem som helst till vansinne. Som igår medans jag lagade mat, bajsade Nellie 2 gånger under tiden och behövde ny blöja, Elina med behövde hjälp att torka sig, Alice låg med och bajsade, samtidigt som hon hade magknip och där står jag och lagar mat. Eller som när alla tre skriker samtidigt av olika anledningar och man är på väg nånstans. Samtidigt är det fantastiskt härligt och dom avgudar Alice väldigt mycket. Dom tjatar hela tiden om att få hålla i henne vilket med är tufft ibland för det är svårt för dom att förstå att Alice har magknip. 
 
Ja Nellies ålder är ju helt underbar samtidigt så är det svårt just av den anledningen att det är svårt att förstå. Nellie förstår inte varför man säger nej och det är svårt för henne att förstå även när man förklarar. Hon har precis som Elina väldigt starka åsikter kring hur hon vill ha det. T.ex så delar man mackan när hon sitter tyst brevid kan det va så att hon egentligen inte ville ha mackan delad så blir hon tjurig efteråt och äter den inte, eller när man inte skalar banan rätt.  Elinas ålder är så mycket lättare på dom punkterna men hon däremot tjatar en hel del. Det är inte tjatandet som är värst utan det är när man har förklarat ett nej ibland och ändå lyssnar hon inte. Eller att hon fortfarande inte tror att jag hör henne för att jag svarar med ett: mm och tjatar om saker, så jag måste vara tydlig med att jag lyssnar, vilket ibland inte är lätt då jag står upp i en jävla massa tankar samtidigrt. Alice ålder är ju tuff för att hon behöver mig mest och har ont i magen. Samtidigt är det helt fantastisk. Jag kommer aldrig ångra att vi skaffade dom tät, det kommer bli bra.
 
Jag har redan märkt att Elinas och Nellies relation stundvis har blivit bättre. Det är lite synd att Nellie inte riktigt är där Elina är än. Jag ser ofta hur Elina försöker leka doktor osv med Nellie men Nellie har inte dom lekarna som intresse än, kanske till hösten. Sen bråkar dom ju som syskon gör, tex kojan igår, att Nellie inte förstår till 100 procent sen är Elina typiskt storasyskon också, det vill säga en riktig liten minibos. 
 
Jag har lärt mig att skita i att göra saker jag inte orkar eller bromsa när jag gett mig in i sånt jag inte fixar. Som idag gick jag ut till maxi för att handla när jag kom ut dit så insåg jag att jag inte orkade gå hem igen i blåst och snö oväder. Skulle ladda busskortet i kiosken men hon berättade att det inte gick nånstans i tornby, skumt eller hur? Iaf så chansade jag och hade sån tur att det fanns en slant kvar så jag tog bussen hem fast jag egentligen hade tänkt gå, i efterhand borde jag inte ha gett mig ut. Så nu ska jag bjuda på bilder och sen vila lite innan tjejerna kommer hem. Tingiling.
 
Nellie busungen.
 
Så stolt över lillasyster.
 
Alice nyffiken.
 
Lek utomhus i söndags.
 
pysseldag igår.
 
och så byggde vi koja.
 
Elina utklädd i påskas.
Här har hon änglahår.
 
Min fina Andreas.
 
Nellie charmtrollet.
 
Och Alice sover sött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela