smakensombaken.blogg.se

I min värld.

Publicerad 2017-03-03 13:51:00 i Allmänt,

Idag skulle solen lysa, Elina skulle ha sina nya stövlar, klänning, strumpbyxa och Nellie något fint med. Vi skulle ha en tjejdag på stan, jag skulle bjuda på MC som dom aldrig äter och vi skulle ha en toppendag. Men nej så blev inte fallet. Elina har haft utbrott på morgon. Jag har äntligen börjat förstå, efter så mycket frustation så har jag äntligen fattat och när jag ser det blir det så uppenbart, som en pusselbit som legat framför hela tiden.
 
Det är lätt att bli stressad och irriterad när ett barn skriker och försöker testa gränser varenda sekund eller har humör som gubben i lådan. Jag insåg att jag behövde vara en lugn pelare i stormen härom dan. Att inte bli påverkad av att Elina är negativ, att avleda henne och mig ifrån sånt som kan starta onödigt tjat/konflikter eller att inte bry mig om när hon säger saker för att få en reaktion eller för hon har bestämt det är så och att låta henne vara med mer och bestämma mer.
 
Och idag när hon hade ett utbrott och jag kände mig maktlös för ingenting jag har försökt med innan har hjälpt så hände det ändå att jag lyckades lugna henne. Jag fick sätta mig och erbjuda min hjälp, om hon behövde något, förklara att jag älskar henne och att det är okej att hon skriker och är arg. Innan har det gjort mig stressad, irriterad och så har jag själv blivit omogen när hon håller på med att försöka bestämma och styra. Det blev så självklart för mig idag att det är så jag själv skulle vilja bli behandlad om jag är arg och inte förstår nånting.
 
För när allting kommer omkring så är hon inte mer än snart 4 år och man kommer inte ut ur mammas mage och förstår hela livet på en sekund. Jag har alltså fattat att när hon är så här har det med trötthet/sjukdom att göra och också hormoner. För även barn har hormner, det vi kallar trotsålder, den är helt normal och är starkare hos visa barn. Tro mig jag avgudar att Elina är viljestark, hon kommer att komma långt på det och att hon har det jobbigt nu är normalt. Det är inte bara kärlek och gulligull att bli förälder, man har inte alltid ett facit på hur man ska göra så det gäller att vara snäll mot sig själv som förälder. Det är nog den bästa medicinen mot dåligt samvete och maktlöshet som kommer ibland. Tingiling
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela