smakensombaken.blogg.se

En gnällig Nina.

Publicerad 2013-04-29 18:31:29 i Allmänt,

Jag är så trött att jag är gnällig. Hade tänkt göra saker jag inte orkar, så jag sitter här framför datorn i stället. Det är i sånt här mående jag inte kan va mer tacksam över att gå hem från jobbet i morgon. Hela förra veckan hade jag svårt att sova under nätterna vilket är ganska stressande. Jag får fokusera på saker som jag orkar göra. Idag orkade jag frosta av frysen och dammsuga.
 
Annars är allt som det ska. Bebisen väger omkring 2 kg nu och är nog en ganska snäll tjej. Klart hon sparkar och slåss därinne men för det mesta gör det inte ont. Därimot så tycker hon om att ligga på höger sidan och det har lett till att jag ibland har väldigt ont i revbenet. Samtidigt som jag tycker att hennes existens är mer fantastisk ju längre in jag kommer i graviditeten så är det också jobbigare fysiskt. Min barnmorska har sagt till mig att jag inte får träna på gymmet mer, då jag berättade för henne att jag tappar känseln i låren (troligvist nerver som går i klämd) Det var kändes jobbigt men nu har jag accepterat det.
 
Igår när vi kollade på en serie hade Andreas handen på magen. Hon var igång och rörde på sej hela tiden och när han tog bort handen kunde man se en stor bula där hans hand hade legat. Det värmde mig. Jag skämtade och sa till syrran för nån vecka sen att är tur att jag har börjat avla ungar nu när resten av ungarna i familjen börjar bli stora. Ibland känns det både väldigt långt borta och väldigt nära att dom har varit mindre än dom är. Här kommer en bild på mej och Simone från helgens stadsrunda.
 
 
 
 

Att acceptera det man inte kan förändra.

Publicerad 2013-04-16 19:10:00 i Allmänt,

Det här blev lite konstigt för mej att reda ut känslomässigt. Jag har varit så himla trött på att jobba sista tiden att jag inte har velat nått annat än att gömma mej under täcket och inte komma fram! Sista 2 veckorna har jag börjat få det jobbigare fysikt. Jag är ändå tacksam för det kunde ha varit värre. Schemat på jobbet kunde varit mycket mer påfrestande än vad det är så det är bra.
 
Saken är den att jag blev jätteglad igår att jag fick beviljat att gå hem MEN jag tycker också det är jobbigt. Det kändes så fel i mej så jag har grubblat än del varför. Jag tror det är för att jag är rädd för att jag ska klättra på väggarna nu när jag väl får gå hem. Samtidigt talar mitt förnuft om för mej att det behövs tid att få gå hemma, ladda för den framtid som väntar och ta hand om mej själv. Så om två veckor exakt går jag hem, är då i vecka 34. Det är ett bra beslut, för man vet heller inte i fall hon vill komma tidigare eller senare än beräknat.
 
Både igår och idag har jag verkligen velat träna men inte orkat. Sovit middag och tagit det lugnt i stället. Idag träffade jag Malin (f.d inneboende) Skriver så för har ju två styckna Malin i mitt liv. Vi fikade, gick en runda på stan och hade trevligt.. Nästa gång ska vi ha picknick så det blir nog nice. Jag är glad att hon som bara skulle vara min inneboende blev en bra vän i slutändan! Nu ska jag glo på tv:n och äta kvällsmat. Tingiling.
 
 
Så här ser vagnen ut som vi köpte i fredas. Känns lite konstigt att vi äger den, samt barnkläder, bilbarnstol och annat nu!

Att ge sej själv kärlek.

Publicerad 2013-04-11 20:16:18 i Allmänt,

Det är viktigt att försöka ge sej själv kärlek hur svårt saker och ting än kan vara. Jag älskar att ha en bebis i min mage men det vore en lögn om jag sa att det inte är påtagligt. De tre sista dagarna har jag haft jätteont i revbenet och ganska ont i svanken med. Jag känner att blir mer andfådd, mer allmänt förrvirrad och mindre balanserad. Det är även jobbigt att inte längre kunna komma i vanliga kläder.
 
Så är jag fast i godisträsket med och äter var och varann dag, vilket känns skit. Därför försöker jag hålla i minnet att göra så gott jag kan för att ge mej själv kärlek. Som denna vecka har jag tränat 2 dagar, gått en långpromenad. Idag var jag hos frissan, klippte mej och köpte dyrt shampoo och balsam. Funderar på att kanske shoppa lite till mej själv i helgen, jag har t.ex. inga smycken, vore ju trevligt att ha par örhängen.
 
Så man ska ta hand om sej själv så gott man kan även när allt känns motigt. Jag älskar att jag bär på våran bebis och jag vet att kärleken till henne kommer att vara både det mäktigaste och starkaste som finns. Jag tänker på förlossningen varje dag nu och jag både längtar och fasar. Tänker att om man inte är rädd är man heller inte modig. Så nu ska jag käka lite kvällsmat och lösa korsord faktiskt. Säkert 2 år sen eller nått jag gjorde det! Tingiling.
 
 
 
Jag tillsammans med Frida. Lite svårt att tänka att nu sisådär 15 kg tyngre men jag är glad att jag faktiskt vet att jag utan problem kommer att komma i form sen när jag vill igen. För när viljan är tillräcklig stark så klarar man allt!

En tisdag som känns som måndag.

Publicerad 2013-04-02 19:53:00 i Allmänt,

Det är ju bra att det känns som måndag när det är tisdag. Idag har jag varit hos barnmorskan. Jag har gått upp 14 kg men ligger precis i kurvan på hur stor magen ska va och allt såg bra ut för oss båda. Sista dagarna har jag börjat beundra hur mycket hon faktiskt finns inom mej. Hon blir allt starkare och det är häftigt att känna och se.
 
Det är med en skräck blandad förtjusning av känslor inför förlossning. För det mesta är jag lugn och känner att nyffiken på vem hon är bara växer. Jag har en rolig bild ibland i mitt huvud, att hon ligger därinne och sjunger på lejonkungen: För snart är det jag som är kung. För det är ju så, hon kommer ju va den som bestämmer våra vanor i livet, framförallt mina till en början.
 
Hon ska heta Elina Lilly Eigel, i förutsättning att hon ser ut att vilja heta det när hon kommer ut. Ja det är ju inte så att jag gråter för att hon inte får mitt efternamn. Göransson vs Eigel liksom? Om hon inte vill heta Elina så får vi en utmaning att komma på nått annat för Elina är det namnet av alla vi kom överens om! Men det tar vi då!
 
Ingen bild har jag att lägga upp idag. Sitter vid Andreas dator. Jag föredrar att sitta vid den, då det är en stationär! Nu ska jag fixa kvällsmat och mat inför morgondagen. Tingiling

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela