smakensombaken.blogg.se

Det är bra som det är.

Publicerad 2013-08-30 11:03:00 i Allmänt,

Jag var helt inställd på att vi skulle gå runt stångån nu på morgonen jag och Elina. Jag har ingen lust och Elina sov när jag vaknade. Det tycker jag är viktigt, att man inte tvingar sej till saker när man inte pallar. Annars har jag kommit igång och rört på mej de senaste två veckorna och på söndag ska jag träna på gymmet för första gången på 3 månader! Jag är jättetaggad och det är en skön känsla, att vilja träna för att må bra. Det skulle vara ett plus om jag tappade lite i vikt. Jag väger (morgonvikt) 66,5 kg och innan jag blev gravid vägde jag 52,5. Målet är inte att gå ner allt men iaf så jag kan ha min vinterjacka som är XS. Det ända jag egentligen tycker är jobbigt med att väga 67 kg är att jag inte kommer i min gamla kläder.
 
Snart kommer syrran förbi på en kaffe. Det ser jag fram i mot. Jag funderar på att lägga ut en del grejer på nätet som jag vill bli av med, koppar, tavlor, lampa osv. Andreas ska spela poker idag och då blir vi äntligen av med pokerbordet som står och blockerar på vinden. Vinden behövs rensas så är det skitväder i morgon ska jag göra det, annars åker vi ut till skogen.
 
Vi får se om det blir några visningar på söndag. De två vi har velat ha har gått upp på 2 miljoner. Den sista var riktigt bra men det är för mycket jobb för priset. Men som jag skrev på facebook, den som väntar på nått gott väntar inte för länge. Helst skulle jag vilja ha ett bra badrum med badkar och utrymme för ett bra större bord. 
 
Lägger upp bilder på Elina som har varit på instagram men i och med att alla inte följer mig där och jag vet att det finns några av er som vill se bilder på henne så får dom komma upp här med! Sista bilden är en jämnförelse på hur hon har växt under de här 2 månaderna. Trevlig helg! Tingiling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hej bloggen.

Publicerad 2013-08-27 13:29:15 i Allmänt,

Hela förra veckan var det full rulle och jag var inställd på att det skulle bli likadant denna vecka men jag har valt att bromsa. Igår trotsade jag vädret och vilade mest, ganska så olikt mig men så jävla skönt! Jag har haft svårt att sova när det behövs sen Elina kom ut för det finns massa saker jag vill göra hela tiden.
 
Elina mår bra, hon blev två månader i söndags. Kan konstantera att jag kan äta ägg nu vilket är skönt. Hon har två nya vanor, det ena är att hon vägrar sova så hon låter som en dålig varient av en vilsen kattunge när hon skriker. Det andra är att hon gärna kör in hela knytnäven i munnen. Hon gillar även att vara vaken mycket dagtid och vaknar oftast bara en gång per natt. 
 
Ikväll ska hennes farmor vara barnvakt. Vi ska iväg och kolla på två visningar. Vi var på en igår och vi har även en i morgon vi ska kolla på! Det är spännande man lär sej en del av att gå på visningar. Här kommer ett par på Elina från henens 2-månaders dag. Tingiling.
 
 
 

2000 kronor från Village.

Publicerad 2013-08-23 09:39:02 i Allmänt,

Jag har bränt en del pengar på Village för dom ska gå i konkurs. Jag tyckte det var perfekt då jag och Andreas inte har så mycket inredning eller grejer. Det ända jag inte har bild på är en ram jag gav till Lotta, samt två ljusgrejer som jag gav till Malin. Nästan så jag blir lite orolig över all min shoppning haha men det är rätt trevligt att ha fint hemma nu när jag ska vara det så mycket! Tingiling.
 
 Magneter
 
dessertglas 8 styckna.
 
Ljusstakar 
 
Prydnadsfåglar
 
Kaffeunderlägg
 
Öhm får inte bilder vänd men dekration och så släcker man ljus med den tången.
 
Jullyktor, tänkte lägga lite ljusbollar här sen.
 
Underlägg till kastruller.
 
Tidningställ, perfekt till målarböcker sen kom jag på!
 
Mamma och pappa, muggar, handukar och bokmärke.
 
Mattor som jag visat förut.
 
En mugg till Andreas.
 
4 st styckna kuddfodral, två lila och två svarta.
 
En julduk
 
Julstjärna
 
Ska lägga i handplockade glasstenar här sen från Ystad.
 
 
 
Två olika vaser och blommor.
 
9 kaffemuggar.

På tal om sammanträffande

Publicerad 2013-08-21 16:34:00 i Allmänt,

Förra veckan skrev jag på facebook om att jag sprang på min bästa vän, med mitt ex och att min gamla klasskamrat kom fram til dom. Ingen av dom såg mig och tur var det. Dagen efter sprang jag på killen jag dejtade precis innan jag och Andreas började ses igen.
 
Idag gick jag förbi en tatuerare som avrådde mig från att tatuera då jag ammar. Efter det såg jag afrikanska kvinnor och män som bar uppklädda och jag tyckte dom var vackra som inte var gömda bakom slöjor. Så precis när jag skulle gå inför våran port ropar en kille på mig. Det visade sig vara Brian, killen som gjorde min tatuering för 6 år sedan. Jag har inte träffat honom på säkert 4-5 år! Och han är dessutom gick med en afrikansk kvinna. Det är ju komiskt om något?
 
För nått år sedan när jag lämnade in min dator på lagning, visade det sig att killen som tog i mot hade bott i min lägenhet han också, precis som killen jag dejtade innan Andreas.
 
På tal om lägenheter drog vi oss undan från budgivningen, då det steg mot 2 miljoner. Även för en perfekt lägenhet är det för dyrt om man ska vilja sälja den sen. Jag har mycket att skriva om men inte riktigt tid just nu, tittar in i morgon förmiddag om jag hinner. Tingiling.
 
 
Så här ser min tatuering ut. Funderar på att piffa till den lite, eventuellt lila färg.
 

Saker jag har lärt mig.

Publicerad 2013-08-18 09:20:45 i Allmänt,

Vi kan konstantera nu att det inte är kolik Elina har haft men därimot att hon har en ganska känslig mage som inte tål mjölk, kryddor, nötter, lök och brocoli. Jag vet inte hur det är med ägg än men ska prova äta det i veckan. När jag håller mej borta från dessa saker så mår hon jättebra och mjölken är den hon reagerar mest och längst tid på. 
 
Jag lär mig saker sen hon föddes. Det låter enkelt att man ska acceptera det man inte kan förändra och förändra det man kan. Fast det har varit en mycket svårare process än vad jag trodde. Jag har haft väldigt lätt för att bli arg på mej själv när jag råkar/och slarvar med mat som Elina får ont av.
 
I tisdags fick jag i mej fetaost och jag blev så arg och bitter. Pratade med syrran på kvällen och ville inte alls amma längre. Syrran har aldrig varit den som sympaliserar med mig utan säger som det är. Om hon nu är allergisk mot mjölk/kanske ägg som vi misstänker så måste vi ändå lära oss laga mat hon kan äta. Simone hade både mjölk och ägg allergi. Syrran amma  henne ett halvår tror jag hon sa. 
 
När Elina fick ont i magen i fredas morse förstod jag inte varför. Tills fredag kväll när jag spontant utan ha tänkt mig för åt turkisk peppar. Det gick upp ett ljus för mig haha och i stället för att bli arg så valde jag se det komiska. Det går inte vara perfekt som förälder och det hjälper inte ett piss att bli förtvilad.
 
Nånstans har hennes mage börjat stabilersera sig lite för hon skriker inte lika mycket när hon har ont, fastän ont får hon. Det gäller iaf att försöka ta saker och ting som det är och inte för hur man vill och önskar att det ska vara. Tingiling.
 
 

Långt i från tråkigt.

Publicerad 2013-08-13 10:04:00 i Allmänt,

Jag vaknade av att Elina hade läckt i sängen med både kiss och bajs. Så jag bytte, amma, hörde henne bajsa igen. Bytte, hon kräktes och kissa ner sej igen. Tänkte: då får hon bada idag med. La henne på sitt underlägg i sängen. Hällde upp vatten å när jag skulle hämta henne i sängen var det bajs över hela ungen och en fläck i sängen. Gjorde det bästa av situationen å när hon var i vattnet bajsa hon igen. Och när jag skulle försöka få ut proppen ur baljen hade den fastnat så fick slita som fan! sen fick hon bada en andra gång såklart för att bli ren. God morgon var det ja! Nämnde jag att ungen var lös som fan? Jag trodde ju så klart hon var klar med dom mängderna hon fick ut sej hela tiden men nä!
 
Nu sover hon efter lite gnäll i sin säng som jag har börjat lägga henne i. Anledningen till att hon är dålig i magen, vet jag nu svaret på vilket är en otrolig lättnad. Innan har jag bara misstänkt att hon är känslig mot mjölk men nu vet jag att hon är allergiskt. Precis allting stämmer in. Sist vart hon bra efter 7:e dagen. Jag åt chockladkaka i söndags så nu när det bara att hålla ut par dagar så hon blir bra igen. Det var helt underbart när hon började göra det i onsdas och att det fortsatte ända till söndagen. Det var dom dagarna vi var i Oxelösund. 
 
Nu har Andreas börjat jobba igen, så rutinerna börjar lägga sej. Jag har en del saker att se fram i mot som jag skrivit tidigare. Till en början med kommer kompis-Sara hit idag som jag inte träffat ordentligt på evigheter och på torsdags ska jag med par vänner åka till Motala. Vi har ju en vän som gick bort förra året, så vi gör en utflykt och åker förbi hos honom. Ha en fortsatt trevlig vecka gott folk!
 
 
Två mattor som jag fick på 70 % rea, Village. Det är bra men tråkigt att dom ska gå i konkurs! 

Allt mellan himmel och jord.

Publicerad 2013-08-06 13:40:00 i Allmänt,

Känns som det var längsen jag gjorde ett inlägg. Dagarna flyter lite samman när man går hemma och inte har några direkta rutiner. Andreas har varit hemma i 6 veckor och det här är hans sista vecka innan semestern söutar. Då är det tänkt att vi ska komma tillbaka lite i rutiner. Jag har en hel del saker som jag vill/ska göra till hösten så det finns saker att se fram i mot fastän sommaren är helt underbar.
 
Elina mår efter två jävliga dagar bättre idag. Hon sov sex timmar i steck inatt vilket gör mig tacksam och hon sover nu med ganska fridfullt. Jag verkligen avskyr att hon har kramper i magen som kommer och går och aldrig låter henne vara. Om jag fick uppfinna en grej så hade det varit botemedel mot kolik. Det är viktigt för mig att försöka vara tacksam mot sådant som finns. T.ex. så är bärsele och napp världens kap för oss och den fina omgivningen vi har. 
 
Igår när jag gick och la mig så kände jag kärlek till mig själv och till de vänner jag har. Två av mina vänner tackade mig för min existens igår. En av mina rädlsor när jag skaffade barn var att jag inte skulle räcka till eller bli för självupptagen i mitt liv. Jag har gjort vad jag har kunnat och det var ett väldigt fint kvitto som kom oväntat.
 
Jag har även tänkt på det här med att vara lycklig. En omättad hunger, efter att det alltid ska bli bättre. En otalad förväntan om att man ska vara i extas och sväva på rosa moln. Det går upp för mig att jag är lycklig i min vardag, trots att jag har saker att jobba på hos mig själv, koliken hos Elina, den tråkiga vardagen och ibland bråken som kommer och går. För mig är livet som spinning. Man kommer ingen vart på cykeln men det är övningen i sig som egentligen gör att man utvecklas. 
 
 
Idag har jag varit rökfri i 1 år, vilket känns när jag väl tänker på det i min vardag, berfriande. Nu gäller det att fixa ordning här hemma innan jag får besök. I  morgon kanske vi åker till Oxelösund. Tingiling.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela