smakensombaken.blogg.se

Gnällig unge och god jul

Publicerad 2013-12-23 11:34:00 i Allmänt,

Fy fan för gnälliga envisa barn. Elina är en liten pina när det gällar att sova. Det finns ingenting med sova hon vill bli förknippad med. Andreas är iväg och jag kan inte ta mej för att städa när hon gnäller på det viset. Har lyckats fixa med besiktning och nycklar nu. Jag fick nummer till tjejen som ska flytta in här så vi kunde komma överens. Inte för att vara sån men hon verkar lite knasig.
 
När hon skulle kolla på lägenheten sköt hon upp det, kom sent, bad inte om ursäkt. Nu sa jag att besiktningen skulle äga rum klockan tio om en vecka så säger hon att det ska funka men om inte annat hör hon av sej. Jag bara: ja det är ju dina nycklar som du ska så ja dom får du ju ta. Jag var inte otrevlig när jag sa det men tycker det är konstigt för det är ju en rätt viktig sak. Nåväl hon kanske har ett superstressigt liv, vem vet.
 
Hoppas Elina somnar nu. Jag får springa in och ut för att hon vill ha nappen. Försöker låta henne vara vaken men det blir bara jävligt gnälligt. Arg blir hon när hon inte kan krypa och ta sej fram som hon vill. Det ser så jävla roligt ut när hon försöker och rumpan som åker upp, huvudet ner. Tror hon kröp baklänges förutom utan att jag märkte. Eller ålade sej kanske man kan säga. Nu äntligen tystnar det. God jul gott folk!
 
 På onsdag är det ett halvår sen Elina kom ut och såg ut så här.
 
I famen på mamma.
 
Typ ett halvår senare, 4 kg tyngre och 15 cm längre.

En omvänd Nina.

Publicerad 2013-12-20 12:55:23 i Allmänt,

Varenda gång jag har flyttat i mitt liv har jag varit igång minst en månad innan. Det är en vecka kvar idag och jag har inte ens börjat litegrann, Fått pojkvännen att tvätta fönster. Elina sover och jag borde verkligen sätta igpng. Jag vill ju  men i stället njuter jag en liten stund till av tystnaden här hemma. Andreas är på julbord. Jag tror ärligt att det går fortfarande än vad det känns, vi är två, Andreas grejer är rensade nyligen och jag är jävligt maniskt när jag sätter igång.
 
Igår var vi hos en arbetskollega som har en dotter som är 2 veckor yngre än Elina. Det var mysigt att se dom ihop och skönt att jag fick råd av min kollega. Jag har varit vilsen när det gäller kosten till Elina men nu vet jag lite att tänka på osv.
 
Vi har gått 7 km med Theres nu på förmiddagen, halt som fan ute men knappast annars att man tror julafton är om 4 dagar. Helt omvänt väder jämnförelse från förra månaden. Vi som köpte tjockaste åkpåsen i Ullared!! Fastän det är bra att ha när man vill ha fler barn som vi vill. Först ska jag ta körkort, det är mitt mål inför 2014. Nä en kanna kaffe nu så sätter jag igång. Tingiling.
 
 

Elina pina och fina.

Publicerad 2013-12-15 20:59:00 i Allmänt,

Förstår ni känslan när ens barn har sovit ca 2 timmar av 14? Det är jobbigt, fast underbart. Idag slogs vi nästan om att bära henne inne i kyrkan, jag och Andreas. Vi var och kollade på Simone när hon sjöng i en julföreställning, så stolta är vi över henne och  Simone med förstås. Elina är som en sol bland folk. Så fort någon tittar på henne ler hon och folk blir glada och då ler Elina med hela ansiktet som att hon förstår alla söta komplimanger hon får och hennes stora ögon glittrar tillsammans med de långa ögonfransarna. Jag förstår att hon inte vill sova, det finns en hel värld att upptäcka. Idag har hon legat på golv och snurrat omkring, över nu dagligen på att krypa, men det tar nog tid innan hon kopplar, om hon kopplar för en del barn nöjer sej med att bara hasa sej fram.
 
Livet rullar på. Vi var i Stlhm förra veckan. Det gick bra. Det är fascinerande hur man träffa människor på resande fot bara sådär för att sen skiljas åt och aldrig ses igen. På väg till Stlm var den en pojke och mamma som satt med oss. Pojken vart förtjust i Elina, dom bodde inte i Sverige men var hemma och hälsade på. Mamman hjälpte mej och höll i Elina så jag kunde gå på toa. På vägen hem så trängde sej alla på tåget som idioter, ingen brydde sej att jag hade vagn och skulle in. Men en man hjälpte oss. Han satt sedan brevid oss, var från skåne, berättade lite om hans besök hos barn och barnbarn. Han tyckte Elinas namn var så fint att han skulle rekommendera det för sin dotter som väntade barn. Det var så trångt på tåget att folk satt på golvet och en snubbe på 50 år satte sej på våran mark. Och det är lätt att tro att hyffs är en generationsfråga?
 
Den här veckan som var rullade på som vanlig. Igår var på flygplansmuseet. Det är 12 dagar kvar till flytt. Vi har inte börjat packa än men jag tycker att det inte har varit nödvändigt. Innan brukade jag packa minst 1 månad innan flytt men nu vill jag inte bo i flyttkartonger i onödan utan vet att vi hinner ändå. Jag och Andreas flyttade ut hans grejer från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Han hade inte packat och jag var gravid så det här är ingenting i jämnförelse. Nu sätter jag punkt för idag. Tingiling.
 
 
 
 
 
 
 

Elina

Publicerad 2013-12-02 11:02:00 i Allmänt,

Jo nu ska jag skriva lite om Elina. Igår sov hon en halvtimme på 6 timmar och nu är hon på gång att somna efter en vaken tur på 3,5 timme. Det verkar som hon tycker det är konstant onödigt att sova.
 
Jag tycker mej se att hon förändrades nu vid hennes 5 månaders dag. Hon har helt plötsligt en vilja som är stark. Hon har börjat låta som en ledsen hund hon när hon är missnöjd. När hon är nöjd så sjunger hon en trudilut istället. Ganska charmigt och jobbigt.
 
Vi har nu också börjat ge henne andra saker att äta än ersättning. Dvs gröt/fruktpure/ärtor/potatis/avokado och banan. Så ser det ut just nu och så har det blivit lättare att busa med henne så klart. Jag kom på henne att ligga och puta upp med stjärten i lördags med, så som man gör när försöker lära sig krypa.
 
Vi har nu på morgon gått 6,5 km med Theres. Jag fick en påse med ett par träningsbyxor i och en chockladbit som heter Goodlife. Byxorna var förstora på Theres men perfekta på mej. Jag har inga direkta träningsbyxor så är jätteglad. Dock dröjer det nog tills nästa vecka innan jag tränar igen, då min förkyldning är tillbaka. Den här chockladbiten tipsar jag om. Den har lite socker i sej men är ändå mycket nyttigare. Finns att köpa i gymbutiken i samma huslänga som brännonkt.
 
Jag och Elina ska på öppen förskola nu efter lunch. I morgon blir det babysim och kanske en sväng till Ekholmen. På onsdag åker vi till Stlm och jag är lite nervös inför tågresan. Det är ju ett helt annat styr att ha ett barn med sej som ska ha mat, blöjbyten, underhållning m.m men det ska gå. Jag hoppas på att ta körkort nu år 2014. Tom skulle ha gått handledarkurs på lördag men det har strulat med papper så det dröjer lite till. Nu ska jag göra annat. Tingiling.
 
 
Försökt hitta en annan bild men det här är den ända jag hittade i datorn nu på Theres när hon håller Elina som nyfödd. Jag tycker för övrigt den är fin och ni ska veta att en vän som Theres borde alla ha!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela