smakensombaken.blogg.se

Tja

Publicerad 2013-01-30 20:28:15 i Allmänt,

Hörrni visst är det bra med onsdagskvällar? Man börjar känna helgen närma sej. Min pojkvän tar helg varje torsdag eftermiddag, det är ju inte dumt men det ingår i fördelen med att ligga ute och jobba vilket han gör. Inte så länge till och snart flyttar vi ihop! Det blev ju lite ändrig med boende framöver!
 
Jag bad om att få ta tillbaka uppsägningen av min 2:a och vi ska bo i den tills Andreas har renoverat sin lägenhet och sålt den. Det är bättre, jag har hiss, barnvagnsrum, balkong och separerat sovrum. Hans lägenhet är lika stor som min (men känns större) fast det är 1,5 (mycket finare också) men saknade det jag nämnde. 
 
Idag efter jobbet fikade jag med en vän. Unnande mej en semla. Jag älskar semlor. Har hört att Lasses  ute i Vidinsjö har dom godaste i stan så måste ju prova snart. Våran lilla tjej i magen gillar nog med semlor för jag fick ingen halsbränna efteråt! Nu ligger hon därinne och fladdrar omkring vilket är jättemysigt.
 
I måndas blev det simning, igår träning. Ville simma idag men tiden räckte inte till. Ibland får man ge sej själv beröm för saker man inte gör. I morgon ska jag endast träna om jag hinner. Ska först träffa en vän efter jobbet och på kvällen ska jag gå på bio med en annnan! Har ikväll bokat biljetter till en föreläsning nästa torsdag. Gillar att ha saker att se fram mot. Saknar 2 utav mina vänner med. Den ena bor i Oxelösund och den andre Stlm. Dags att göra nått åt saken snart!
 
 
Det här är Bella. Min vän Dianas flicka. Hon kommer vara drygt året när våran tjej är beräknad. Jag kan tänka mej att dom blir lekkamrater så småning om. Diana är ett halv år yngre än mej och vi lekta massor när vi var små. 

Att släppa taget.

Publicerad 2013-01-27 09:36:00 i Allmänt,

Jag har valt att släppa taget om LCHF nu. I början av min gravititet var jag säker på att jag inte gå upp mer än vad jag behövde men har börjat förstå att det är tvärtom därför jag var/är så pass smal. Vissa saker kommer jag hålla kvar i förstås som jag är svag för som makrill, avokado men som turkisk youghurt och grädden ska jag sluta med. Förutom grädde+kaffe förstås haha
 
Iaf jag har mycket kontroll kring min vikt och vad jag äter, för jag vet när jag väl börjar dra in godis så blir det lätt par dar i veckan och säga till mej att jag bara ska unna ibland är som att säga till en rökare att bara röka en cigg om dagen!! Jag har även gömt vågen hemma. Jag har gått upp 5 kg och tyckte först det var för mycket men när jag insåg hur jag tänkte bestämde jag mig för att släppa taget.
 
Vi var ute med jobbet igår. Bowling samt middag. Jättelyckat blev det. Det är verkligen inte ofta vi ses så det uppskattades väldigt mycket och snällt av företaget att dom bjöd på det. Jag tycker det är kul att höra att vi växer, när jag började för 2 år sen, var vi inte alls många och nu är vi 5 gånger fler. En arbetskollega som var med, är beräknad 3 veckor efter mig, det är kul!
 
Det blev ett långt inlägg, veckan har varit bra. Simone har fyllt 7, vi firade henne i fredas. Jag är kattvakt nu. Smille är min kelgris. Han älskar komma och lägga sej på mej med sitt ansikte 2 cm mot mitt och så ligger han och buffar. Självklart skulle han sova vid mitt huvud med, fast jag inte orkade klappa honom mer låg han troget brevid mej, ansikte mot ansikte, 5 cm avstånd! Det är kärlek det! Tingiling.
 
 
Smille är den större katten. Det andra är katten Trams.
 

Både trött och pigg.

Publicerad 2013-01-21 20:03:00 i Allmänt,

Jag var helt slut när jag kom hem idag, så jag somnade i soffan dreglandes, jättemysigt jag vet! Sen var jag jätteslö när jag vaknade till liv. Jag tog mej samman och gick och tränade. Jag har inte tränat på 2,5 vecka då jag åkte på en förskylning. När jag ändå var i farten så lagade jag mat och dammsög av våran lägenhet.
 
I fredas var vi och kollade på våran lilla tjej. Hon låg med fötterna i kors på varandra. Första gången vi såg henne låg hon med armarna i kors bakom huvudet! Det är mest på kvällarna hon är aktiv och det dröjer nog inte länge tills jag får sluta med att ligga på mage.
 
Hur mår jag då? Jorrå hormorna är upp och ner. I lördas tog jag vatten över huvudet och var på busfabriken i 3 tim med mina syskonbarn.Jag var helt slut när jag kom hem och tjöt för ingenting till sist. Ja, precis, ingenting!! Men det blev ju bättre såklart. Det är inte ofta jag är ledsen men tror det här var 3:e gången sen jag blev gravid så visst blir man påverkad. Samtidigt är det ett av de större sakerna man gör i livet, att skaffa ett barn så att man ballar ut är nog inte onaturligt!
 
Tänkte slänga in en bild på magen. Min plan är att fota magen vecka 20,25,30,35,40. Så vill jag vissa er våran tjejs första saker hon har fått av sin gudmor Josefine när hon var. 
 
 

Yrkantig

Publicerad 2013-01-14 19:32:10 i Allmänt,

I helgen var jag lite yrkantig kan man säga. I fredas trodde jag att jag hade glömt mitt näspray hemma hos syrran så jag kämpade mej täppt genom natten för sen på morgonen upptäcka att det låg i min jackficka!
 
På kvällen när jag och Andreas skulle göra tacos hittade jag inte min  sockerfria tacokrydda som jag visste att jag hade med mej. Vi åkte hem till mig och kollade efter den, det löste sej igenom att jag fick en påse av Malin så länge. Jag hade en stor påse cashewnötter som jag hällde upp i en skål när vi kom till Andreas efter att ha handlat, senare sen på kvällen upptäcker jag att det ligger en foliebit bland nötterna.
 
Ja just det ja tänkte jag! Jag la ju två bitar mörk chocklad i påsen, grävde lite till och hittade min tacokrydda med! Om jag kände mej som en nöt? Ja lite kanske haha
 
Utöver det mår jag bra. Eller jag har svårt att hålla mig borta från socker vilket inte är bra när man äter LCHF. Det är frustrerande men jag ska försöka med LCHF en sista gång nu och funkar inte det får jag lägga den kosten åt sidan tills vi har fått vår tjej.
 
Att sluta äta socker är som att sluta röka fast 100 gånger värre!! Jag är lite rädd för att jag ska dala ner i sockermissbruk och rasa upp i vikt om jag försöker med en vanlig kost. Det är inte bra för hälsan och det är inte så jävla enkelt att balensera när man är beroende. Men jag gör vad jag kan och det är bra som det är! Tingiling.
 
 

Tack för det snart är fredag.

Publicerad 2013-01-10 21:20:26 i Allmänt,

Jag har varit ganska förskyld sen i tisdag. Känsliga slemhinnor gör att förskylningarna blir värre och har haft tryck i bihålerna men tror nu det börjar bli bättre!
 
Jag har gjort par fynd till sen jag skrev sist. Köpte ett jättefint överkast på indiska, samt ett linne idag på Vila. Jag som skulle kolla efter "mamma-kläder" haha linnet är jättefin men definitivt inget mamma linne. Det var inneboende Malin som fick mig att handla det! Det var ett impuls köp som var bra.
 
Kläder som varit lite stora har börjar bli för små och bh:orna sitter tajt. Jag kan känna hennes rörelser som påminner mer som en fisk och min mage känns faktiskt som ett akvarium haha med så mycket vätska jag dricker som verkar stanna kvar i kroppen! 
 
Jag har varit rätt grining idag och är tacksam för det är fredag i morgon. Inte världens bästa bild men lägger upp en på överkastet jag köpte häromdan! Tingling
 

Lite uppåt ändå.

Publicerad 2013-01-07 19:32:00 i Allmänt,

Jag avskyr den här årstiden verkligen så himla mycket och kan inte låta bli att avsky den ännu mer ju mer jag tänker på det! Måndas ångest men glad att måndagen är över och det blev en del bra saker med denna måndag.
 
Att fika me Sara på berget var jättetrevligt. Jag rekommenderat det fikat jättemycket. Hon i kassan var urtrevlig och ville inte ta i mot dricks för att jag fick grädde i kaffet en andra gång. På andra ställen har jag varit med om att dom är fula och tar 5 kr extra betalt direkt (vilket jag iofs förstår) men dom ger jättelite grädde då. Det är en snålhet jag inte gillar. Det här fikat är väldigt mysigt, eget och förtjänar all beröm det kan få!
 
Efter detta gick jag och Sara till indiska. Jag som varit anti mot den här rea-perioden köpte en klänning för 90 kr. En klänning som jag köpte i somras för 350 kr men lämnade tillbaka då S var för stort och XS för litet. Nu tog jag en S, för jag är växande och sa faktiskt senast igår till Andreas att jag vill ha mer klänningar.
 
Nu ska jag sätta mig och ändra om sökningar på bostadsidor jag är med i. Jag sa upp min lägenhet häromdagen. Det skulle vara nästan för bra för att vara sant om Andreas lyckas hyra ut sin lägenhet tills i samma veva som vi hittar en 3:a som passar oss. Vi har sagt att vi ska bo i hans lägenhet annars så länge. Mest vill jag att vi hittar en som vi verkligen tycker om hur lång tid det än tar, men klart det vore en fördel att få flytten gjord.
 
 
Bjuder på en bild på Sara.
 

Söndag kväll.

Publicerad 2013-01-06 21:00:43 i Allmänt,

Sitter och varvar ner och ska snart sova. Har varit trött sista dagarna. Fått lära mej en läxa. Först tränade jag för hårt i fredas och fick en kraftigt blodsockerfall. Igår simmade jag två km fast jag knappt orkade en. Så kroppen sa i från efteråt och nu har jag lovat mej själv att inte göra om det men det är lätt att pusha sej själv hårdare!
 
Helgen har varit bra. I fredas hade jag en instruktör som visade mej hur man ska träna, så nu ska det bli kul att följa det. Han sa ju till mej också att jag hade kört för hårt. Jag har läst boken: flyga drake. Den var jättebra 10/10 poäng! Andreas och jag var barnvakt åt mina syskonbarn igår, det gick bra det med! 
 
Och idag har vi varit på Ikea och lite andra ställen jag och Andreas. Han vaknade inte av mitt gnisslande av tänder i natt så betskenan verkar ha hjälp! Första natten tog jag ut den aoutomatiskt 2 gånger i sömen. Andra natten vaknade jag oroligt tilll och från. Tredje sov jag som en stock! 
 
Jag känner det har varit en bra vecka och banden till den lilla tjejen i magen har blivit mycket starkare, främst för att jag känner henens rörlelse. Det är en glädjekick i mig! Nu pallar jag inte skriva mer. Tingiling!

För min egna skull.

Publicerad 2013-01-03 18:09:00 i Allmänt,

Att ett brev kan göra en sån lättnad!! En frisk liten tjej, jag tror att en del av mej fortfarande svävar på moln! Om jag vill kan jag fortsätta noja mej över det här lilla livet säkert hela mitt liv ut. Men jag väljer att vara nöjd med att vara i nuet och att allt ser bra ut nu! :D
 
Idag har det verkligt varit en sån dag jag gjort saker för min egna skull. Jag var först och simmade 2 km. Hon verkar ha accepterat att jag regelbundet simmar för jag har slutat få hemsk halsbränna! Älskar att ha basta som bonus efteråt!
 
Efter det hämtade jag ut betskenan. Det känns spännande och se hur det går med den, om jag kan sova med den, om jag slutar väcka Andreas med mitt oväsande? Om jag blir mindre spänd, sover bättre? Vi får se...
 
Efter detta gjorde jag något som jag bara sett andra göra. Jag satte mej på en fik själv med en kopp kaffe, (grädde och chocklad till) och så en bok som min vän Theres har skrivit. Det var en kortare bok med ett innehåll som berörde jättemycket! Det är häftigt att läsa en bok en vän har skrivit, den är ju skriven på hennes sätt att utrycka sig, så jag hörde hennes röst under tiden.
 
Nu ska jag njuta av en lchf- macka, med ost, keso och guacamole på (himmelskt gott) bjuder på en bild av 6 st glas jag köpte idag, 2 i varje färg. Från början var det tänkt bara de turkosa men kände en blandning av färger var lite roligare! Rekommenderar alla att skaffa wrapp. Jag hade 2 st på 50 kr på indiska och i stället för 234 kr så kostade dom 134 kr! Tingiling.
 

Livet är häftigt

Publicerad 2013-01-01 10:11:00 i Allmänt,

I natt vid halv 4 hade jag inte somnat än, mycket mat och kaffe sent höll mig vaken. Jag är ganska säker på att jag kände bebisen för först gången. I lördas ikväll kände jag hur det bubblade men det är svårt att säga det var bebisen men i natt är jag säkrare!
 
Där jag tror bebisen har sina fötter hade jag typ en fladdrande känsla, eller ja, som lätta dunkingar, och när jag kände med handen slutade det haha så klart. 5 min senare fortsatte igen. Så det var nog inte bara jag som var pigg utav mat och kaffe! Vilket häftigt sätt att börja på året på och det tog ytterligare än 1 timme innan jag somnade!
 
Hade tänkt göra en sammanfattning av 2012 men är lite för trött. Vi hade iaf en trevlig kväll igår, 5-6 personer som åt gott och spelade spel. Andreas ligger och sussar än men jag måste vända på dygnet nu. När han vaknar ska jag göra LCHF- kesoplättar åt oss, har inte gjort dom innan men så här kommer det nog se ut. Tingiling.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela