smakensombaken.blogg.se

Det var lägligt kan man säga.

Publicerad 2013-07-28 13:08:00 i Allmänt,

Att vi har köpt en systemkamera lagom när Elina har börjat ge oss långa fina leenden. Igår var första dagen på länge, hon bara sov utan att ha ont. Hon fick ont inatt och jag tror det beror på att jag fick i mej svartpeppar, buljong och soya igår för nu 15 timmar efteråt mår hon bra igen. 
 
Vi stack till Oxelösund i onsdags och kom hem  igår. Jättefint väder och det var full rulle på oss. Det var fint att få besöka Malins morfars grav också. Jag sa till Malin igår att det är dåligt med blåbär hos dom i år för att skogarna sörjer honom. Han har nog gått i dom där skogarna i mer än dubbelt så många år än vad jag är född. Av mina nära, var Malin en av de viktiga att få träffa Elina så det gör mig glad.
 
Jag sitter och dricker kaffe, vi ska iväg och städa ur Andreas lägenhet. Den är redan flyttstädad men behövs städa ur då det har varit visning, samt fönstertvättas för de ligger precis vid en bilväg. I morgon ska jag eventuellt ut till Ljungsbro. På tisdags ska vi äntligen träffa f.d. inneboende Malin som jag har saknat. Troligvis kommer vi få presentera Elina för fler nya ansikten då vi ska eventuellt ner till Gamleby, samt på middag på torsdag.
 
Livet rullar på, Andreas har semester i 2 veckor till och jag kommer som det ser ut nu åka till Oxelösund den 7:e då han drar på festival. Självklart vill jag ju även dit för övrigt med. Lägger upp två bilder tagna av systemkameran på vårt charmtroll så klart. Ha det gott!
 
 
 
 

Sällsynta stunder.

Publicerad 2013-07-23 16:49:00 i Allmänt,

Jag börjar känna nu att det är sällsynt med egentid. Inte för att jag egentligen skulle kunna få det, utan det blir bara inte så när man har en liten med kolik. Sista dygnet har varit åt helvete men nu hoppas vi det vänder.
 
Förra veckan när jag uteslöt mjölk i kosten kunde jag inte se några stora förändringar hos Elina men sista två dygnen är det som hennes kolik har varit tre gånger värre och hon har haft utslag. Tror hon sov sammanlagt sju tim på nästan ett dygn men nu sover hon snart sen fem timmar timmar tillbaka så hoppas det börjar släppa nu.
 
Först när jag förstod att hon hade kolik så var jag så himla frustrerad och negativ. Men jag kom till en punkt där jag accepterande att det är jag som får förändra det jag i det som inte går. Man får inte mer i livet än vad man klarar av. Jag vägrar se den här tiden som en tid där jag/vi längtar oss ifrån koliken. Det är klart jag vill att det ska gå över men jag vill inte låta koliken slå spillo på den tiden som är. Idag är hon redan 4 veckor och 1 månad på torsdag.
 
Det var även jobbigt igår när jag insåg att hennes mående blev värre av mjölk i min kost, det är ju redan en hel del grejer jag underviker som jag vet ger henne lätt ont i magen. Det är likadant där, bara accepera sitationen för att orka ladda om med positivare energi, annars har man ihjäl tiden och livet har man bara 1 gång.
 
Om Elina mår bättre ikväll (vilket jag tror och hoppas) så åker vi till Oxelösund i morgon och det är något som gör mig lycklig. Ska bli underbart att träffa Malin och Rige och Oxelösund för mig är en jättemysig sommarort. Tingiling.
 
 
Elina igår och bilden under är när Andreas gjorde henne fin i håret.
 
 
 

Det är så det är.

Publicerad 2013-07-17 18:39:49 i Allmänt,

Solen skiner, himmelen är blå, men jag sitter hemma ändå. Det är så det är. Elina mår bra stundvis och skit vissa dagar. Var hos bvc i måndags som sa att hon hade gått upp 100 gram för lite i vikt. Fick mjölkfri ersättning som vi försökt med 5 gånger men Elina vägrar svälja den. Inte så konstigt, den smakar liksom potatismjöl...
 
Idag har hon knappt sovit mellan 9-16.00 men sen slockna hon äntligen. Velat äta tutte-mat säkert 8-10 gånger. Det tar tid och energi. Framförallt när man vill tvätta, städa, sotera, laga mat. Jag har iaf undervikit allt med mjölkprotein, stark mat,gasbildande mat, druckit 3 liter vatten, ätit mer och sovit middag 2 tim igår, 1 tim idag. Allt för att göra rätt. 
 
Igår kom vi ut på en kvällspromenad åtminstoende. I morgon hoppas jag på att kunna ta en fika med en vän. På fredag ska vi till bvc igen och kolla vikten. Har hon inte gått upp ska en läkare kolla. Jag vet ärligt inte om man kan säga att hon har kolik? Hon sover ju trots allt på nätterna. Hon skriker inte varje minut av dygnet heller. Utan det kommer och går. Påminner mej lite om mina krystvärkar. Tycker synd om henne när hon försöker sova men får ont. Jag skulle med bli arg och skrikig om jag fick ont på det viset.
 
Jag försöker vara tacksam för saker som finns och är. Att nappen fungerar som tröst för henne, att hon (å vi) får sova på natten, att det stundvis är bättre. Solen fick jag ju trots allt koppla av under en hel del innan hon kom ut. Elina är ju trots allt vår största skatt.
 
En roligare grej att skriva om är att spädbarn faktiskt är mycket mer medvetna än vad man tror. Redan i magen är dom medvetna om sitt egna jag och att dom ligger upp och ner. När vi umgås med henne kan vi få hennne att härma oss genom att t.ex. räcka ut tungan, blinka och le. Är det inte fantastiskt? 
 
 

Jävla skit kolik.

Publicerad 2013-07-13 09:56:00 i Allmänt,

Elina har troligvis fått kolik. Hon har haft ont sen i torsdags kväll. I natt sov hon 6,5 tim i streck i ren utmattning antagligen. Hela gårdagen hade hon kramper som kom och gick. Hon hinner knappt somna när kramperna väcker henne och när hon väl somnade fick hon inte sova mer än max 1,5-2 tim åt gången.
 
Det är jävligt jobbigt för hon klarar det som bäst när hon får sova på mage vilket går i mot vad man ska låta spädbarn göra. Nappen tröstar bra och det är jag/vi tacksamma för. Jag känner mej otroligt maktlös. Hoppas inte det här ska hålla på dagligen i 3 månader till. Nu sover hon på rygg (vilket är oväntad) vågar inte hoppas på att det har släppt. Hon hade ont efter amningen  för 2 tim sen. 
 
Jag vill väldigt gärna att vi ska kunna följa med Andreas till Nkpg men jag anser inte att man ska ta ut någon som har ont i magen. Samtidigt är det dumt att göra sitt hem till fängelse. Funderar på om vi iaf ska prova. Om hon inte blir bättre idag, funderar jag på att prova en mjölkfri kost i 2 veckor. Jag önskar jag hade ett botemedel för kolik. Finns ju inget spädbarn som ska behöva få gå genom den fasen, det första helvetet i livet typ. 
 
Annars har vi haft otroligt bra. Vi åkte ner till Malmö, hade en otroligt fin dag med Anna, bland annat i Ystad. Göteborg var ju en riktigt härlig stad. Jag vill göra en tummen ner och en tummen upp idag, som jag tänkte på när vi var iväg.
 
Tummen upp går till shoppningen i Gbg. Jag handlade ingenting då jag tycker det är svårt att veta vad min framtida vikt kommer att vara men tycker ändå den verkar vara en av de bästa.
 
Tummen ner går till att dom flesta klädbutikerna lägger barnavdelningar på andra våningar än éntren. Detta innebär att man för det mesta får åka hiss och har man tur är det en bra hiss. Här i Lkpg har dom gjort Lindex jättefint men hissen är den sämsta. Jättetrång och så måste man hålla in knappen hela tiden, verkligen pisstråkigt. Tingiling.
 
 
 
 Jag fattade inte först hur allvarligt det var att hon inte fick sova på mage så hon fick det stundvis igår. Jättefin bild under tråkiga omständigheter.
 

Onödigt men gjort.

Publicerad 2013-07-08 08:43:00 i Allmänt,

 Klantmorsan har käkat wook två gånger och Elina har fått magknip. Sen åt hon visst tacos i fredags och igår grillat så 4 gånger och Elina  har fått väldigt ont och inte kunnat sova men nu gör jag bara inte om det misstaget. Nu sover både hon och Andreas och jag ska börja med att packa strax. Vi åker till Malmö idag och jag hoppas kunna sova i bilen. Just nu är det viktigast att dom sover.
 
Vi skulle ha åkt till Oxelösund men Malins morfar blev dålig och gick bort igår så det blir inte av. Känner mig så otroligt maktlös. Värsta som finns när nån säger: Jag  önskar jag kunde göra nått och ändå trillade dom orden ur min mun när jag pratade med henne igår. Det ända jag kunde få fram som var vettigt är att det på nått sätt kanske var meningen att det skulle gå fort för honom att dö för han var väldigt envis när det gällde sin självständighet och man kan ju förstå hur plågsamt det är att dö långsamt. Han var en fin man och jag är tacksam att jag har fått bo mycket hos dom när jag varit och hälsat på och så klart lärt känna honom.
 
Hm... mm mycket tankar i natt kring att liv tänds och liv släcks. Jag tittade på Elina igår och tänkte att en dag blir hon med förhoppningsvis gammal och ska möta döden men nu har hennes liv precis börjat att det känns som en evighet långt borta. Jag vill absolut inte gå igång på att hon kan dö innan för då blir man ju helt knäpp.
 
Igår fick Elina föresten först hänga med ut till Ringstorp. Framåt kvällen så träffade vi hennes gudmor och pojkvännen. Efter det kom Andreas och hämtade oss och hon fick träffa Andreas syskon och kusiner för första gången. Ikväll kommer hon troligvis träffa Anna och det ser vi fram i mot. Tingiling.
 
 
 
 

Elina Sara Lilly Eigel

Publicerad 2013-07-03 08:50:02 i Allmänt,

Nu är hennes namn bestämt. Andreas frågade om jag kunde tänka mig två mellanamn och i våran familj brukar man ha det så då blev det så. Det stod mellan Isabella för det heter syrran i mellannamn men då kom Andreas med förslaget att Sara kunde vara bättre och det höll jag med om. Så nu har hon mellannamn efter min gammelmormor och syster. Förnamnet är vi båda överens om. Jag tvekade ett tag för flera har nämnt att våra namn rimmar men jag tror man lär sej betona dom olika när hon växer upp. Min mamma heter Annelie och hon tyckte det var kul att om man kastar om Elinas namn blir det Aneli. Jag blev intresserad av namnet Linnéa, men det kan man ju alltid ha i bakhuvudet i fall det kommer en liten till. Efternamnet är självklart från Andreas. Dom är få som har det namnet i hans släkt. I Andreas familj brukar man föda en av varje och många föder tjejen först och sen en lillebror. Så ja, jag ska visst inte känna någon press!!
 
Dom sover mina fina. Elina ville ha mat vid 2 och 6 i morse så hon kommer nog vakna inom en halvtimma. Jätteskönt för jag hare nog sovit sammanlagt 9-10 tim. Jag var helt slut igår kväll och Elina ville ha mat i sammanlagt 1,5 tim på 2 tim igår. En glupsk liten piraja och så ser det ut som hon ligger och vaktar maten med ett öga öppet. Hon låter dessutom som en anfådd hund när hon äter.
 
Om jag fick ge två råd så här i efterhand till en först föderska så är nummer 1: Plugga på om amning, den kommer inte naturligt och det krävs teknik. Hur man själv ska göra rätt och lära sin bebis göra rätt. Det är inte lätt med huvudet och armar som far omkring, ömma bröst och en evrig bebis.
 
Det andra rådet är att inte ha några förväntningar på hur man ska reagera. Min fasa var att få förlossningdepression. Jag hade en annan bild om att jag skulle gråta hejdlöst av lycka. Även att jag skulle känna att jag älskade henne vid första ögonblick, för det har jag har hört andra göra. Det blev jobbigt så klart när jag inte kände något av följande. Jag pratade med min pojkvän och bitarna föll på plats. Man får liksom inte glömma att alla är olika och det är trots allt en helt egen individ man har fött ut sin kropp. En person man ska lära känna och uppfostra. För mig kommer det växa fram och jag tycker hon är det finaste jag och Andreas har kunnat skapa.
 
Jag bjuder på två bilder. Vi gjorde ett spontant köp på en lampa igår som jag har svårt att avgöra vart den ska vara. Sen krukan som vi båda tycker jättemycket om och ska en till av. Jag har massor att skriva om men det får bli en annan dag. Tingiling.
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela