smakensombaken.blogg.se

Med en tillökning i familjen.

Publicerad 2013-06-30 10:50:47 i Allmänt,

Så nu har våran Elina äntligen kommit. Jag förstod förra söndagen när proppen gick att det kunde vara på gång men vågade inte ta det på allvar då jag vet det inte är ett självklart tecken på att det är dags. Jag  är för första dagen idag utvilad. Lyckades sova omkring sammanlagt 8 tim i natt, vílket inte har hänt på en vecka.
 
Annars tycker inte jag det är det minsta jobbigt att amma eller byta blöjor på natten (än!!) Jag är mest tacksam att hon mår bra och hon är än så länge en väldigt snäll bebis. Det är overkligt att hon är med oss men tanken att hon inte skulle vara det är minst lika overklig.
 
Att föda barn var en stor överaskning för mig. Jag fick höra när jag fick som mensvärk (förvärk) mellan sön-mån, att det skulle bli 10 gånger värre. Mellan mån-tis så blev det värre och jag valde att duscha ett par omgångar (4 tim totalt). Hade kontakt med förlossningen som sa att det bara var förvärkar. Vid 10- tiden på förmiddagen började det trycka på. Varje gång jag fick en värk ville kroppen göra nummer två och jag blev fysikt frustrerad. Jag pratade med förlossningen igen som sa att jag inte var redo men att jag fick om det kändes bra för mig att komma upp klockan 18.00 för en koll. Vi bestämde att det inte var någon idé att åka upp om jag ändå inte var öppen för i så falll skulle vi få åka hem igen. Jag hade väldigt ont och duschen hjälpte inte längre.
 
När jag pratade med min syster så sa hon att det var bäst för mitt mående att åka upp och göra den där kollen. Så vi åkte upp. Jag sa till Andreas om det här blir tio gånger värre så vill jag dö. Väl däruppe kunde dom konstantera att jag var helt klar för att föda. Jag kände mig så himla otroligt lättad!! Jag gick ju liksom runt och väntade på att det skulle bli 10 gånger värre. 3 timmar senare låg hon på min bröst. Helt slut, chockad och omtumlad men otroligt lättad! Tack vare min inställning så kändes det inte så farligt att föda barn. Jag klarade mig på inställningen, duschandet, lustgasen och min pojkvän.
 
Vi är otroligt lyckiga föräldrar. Det är så att jag börjar förstå varför så många föräldrar vill visa upp sina underverk. Jag ska försöka hålla mig till att blogga, här har ni ju valet att läsa iaf! Nu ska jag pyssla med annat innan gullungen vaknar och vill ha mat igen! Bjuder på en bild på min fina! Tingiling.
 
 
 
Jag blir varm i hjärtat av att se Simone solstråles leende på denna bild!

Att vara sin egna förälder.

Publicerad 2013-06-23 20:15:58 i Allmänt,

Nej det har inte kommit ut någon bebis ännu. Hon har haft många dagar att pricka in som är andras och det hade ju varit kul om hon hade tittat ut nån av de dagarna, men kanske vill hon ha sin egna dag helt enkelt.
 
Jag har fått bearbeta mycket känslobitar inom mig och kunnat reflektera överlag på hur det är för mig att vara höggravid. Det är otroligt påtalgligt att känna så mycket känslor som jag gör. Jag är rädd, förväntansfull, maktlös, nyffiken, otålig, peppad, panikslagen m.m.
 
Nånstans ser jag hur jag jobbar för att vara min egna förälder. Ger mej själv kärlek, förståelse, uppmuntrad. Igår skällde jag på mig själv när jag kände att rädslan tog över för mycket. Jag tycker det viktigaste av allt är att låta alla känslor och tankar vara tillåtna. Det finns dom som säger: Sådär ska du inte tänka...
 
Exempel i fall det skulle hända att bebisen dog. Jag har tänkt i den tanken men det är skillnad att tänka och låta det styra mig. Det är skillnad på att vara realistik och katastroftänkande. Gränsen kan vara hårfin mellan förnuft och att bli knäpp. Samtidigt som man inte ska oroa sej överallt här i världen så är det ju fel att ta livet förgivet.
 
Det är svårt att säga hur det blir men jag vill fortsätta tro att om jag fortsätter att möta mig själv såsom en förälder gör så är det den bästa förutsättnigen att det går bra. Andreas är det bästa stödet och jag är så otroligt tacksam att det är med honom det här händer. Det finns nog ingen annan som kan få mej skratta så mycket som han. 
 
Jag tror jag drar mej undan från att blogga nu tills hon har kommit och om jag orkar skriva när hon kommer. Det ska bli häftigt och se hur livet förändras och möta denna nyffikenhet. Tingiling.
 
 
 

Glad midsommar.

Publicerad 2013-06-19 12:21:00 i Allmänt,

Hörrni jag har varit rätt sur och trött dom här två dagarna. Igår pallade jag inte ens gå ut men idag tog jag mej samman vid 13-hugget och tog en sväng på tinnis. Vi firar inte midsommar i år, våran bebis vill ju uppenbarligen heller inte fira den. Kanske vi drar iväg och badar en sväng i morgon. Jag har hört att ett kallt dopp kan sätta fart på vissa bebisar men i det här fallet tror jag hon är lika envis som jag. Hos barnmorskan i tisdags såg allt bra ut och hon kunde konstatera att livmorden inte sjunkit ner helt som den ska ännu. Vi fick tid för igångsättning den 30:e och jag hoppas verkligen inte att hon är så envis.
 
Utöver det har jag tillbringat dagarna med att vara kattvakt. En norsk skogskatt, en engelsk allergikatt och så en amrikansk. Dom är som tripp trapp trull och har väldigt härliga personligheter. Den norska har jag skrivit om förut, han är som min bebis. Helt förrvirrad blev han när han klättra upp och satte sej på mitt berg av mage. Han har alltid legat på mig innan men nu gick det längre.
 
Jag har fått hem Zelda till nintendo 64 som jag börjat spela med. Jag ska skaffa mario party, ett jätteskojigt sällskapspel. Lite som en kombination av fia med knuff, utmaningar och jagande efter stjärnor/pengar. Har även slukat 2 säsonger av Game of thrones på en vecka nu, så ja, nu vet ni vad jag gör. Bilden nedandför är på den amrikanska skogskatten Nova. Tingiling.
 
 

Drömmar.

Publicerad 2013-06-13 07:54:32 i Allmänt,

Det sägs att det är vanligt att drömma i slutet av graviditeten om bebisen. Jag har drömt massor 2-3 nätter i rad men ingenting om bebisen, därimot om pengar. Att jag vann 400 kr på triss, sen drömde jag att vi missade bilbingon och jag var skitsur haha och i natt drömde jag att jag hittade 1000-1500 kr i en gräsmatta.
 
Det står att drömmar om pengar kan tydas på både positivt och negativt sätt. I mitt fall kan jag inte avgöra vilket det skulle vara. Jag känner att min ekonomi är stabil och bra, Det som är tråkigt att min gravitetspenning tog slut den 4:e juni så nästa gång jag får pengar beror på när bebisen i magen vill komma ut. Det viktiga är att hon kommer när hon är redo.
 
 
För min del ångrar jag inte en sekund att jag gick hem 1:e maj för jag har verkligen behövt vila. Det har varit superlyxigt att hänga på tinnis och koppla av. Igår var Diana och lilla Bella bus med. Mitt hjärta smälte när det lilla hjärtegrynnet stod över min mage och krammades med mig. Jag stannade kvar på tinnis när dom drog hem och fick en spontan träff med Malin och hennes kompis. Malin hade köpt en present till mig. Ett jättefint hjärta, så nu äger jag mitt första halsband.
 
Igår blev det en 4:e och sista gång med bilbingo. Jag är tacksam som har en sån fin pojkvän som offrade sej och föjlde med. Det blir ju tröttsamt för den som jobbar att åka, då det håller på till 10 i Åtvidaberg. Ingen av oss vann men jag satt nära ett nummer i från 7000 kr ganska länge. Fick en tankeställare kring det här med bitterhet. Det hjälper ju inte att sura, vinsten hade lika gärna kunnat vara längre bort och det är ju roligare att vara nära än inte.
 
Idag ska jag försöka sysselsätta mig med lite allt möjligt. Jag har haft ryggvärk och mensvärk men det är nog långt i från rikiga värkar. Att nånting så nära kan kännas så långt borta blandat med att jag känner mej tacksam för tiden och en jättelängtan. Tingiling
 
 
 

God förmiddag.

Publicerad 2013-06-11 09:29:00 i Allmänt,

Härligt med sol idag med, tror jag ska ta en sväng på tinnis innan jag träffar kompis Sara. Jag var där 6 dagar förra veckan. Simmande sammanlagt 8 km. Ena dagen fick jag med Andreas, lillebror, syrran och henne barn. Andra dagen f.d. inneboende Malin. Lillebror sov över och vi var i Söderköping, åt glass och spelade minigolf. I lördgs firade vi Theres examen. Mycket trevligt vecka och jag vann 1.2 på bilbingo.
 
Sitter här och dricker mitt morgon kaffe och har rensat på facebook. För ett år sen hade jag 300 vänner nånting och rensade ner till 200 och nu har jag rensat bort 50-60. Saken är den att jag känner inte för att ha vänner på facebook som jag vet att jag inte ens skulle hälsa på om jag såg på stan. Jag kommer nog rensa mer.
 
När man är så här rund tycker jag folk kan vissa hänsyn. För par veckor sen när jag skulle gå upp från spiraltrappen på Gyllen var det två kvinnor i 40 års ålder som vägrade gå åt sidan halvvägs ner. Jag har ischias och får avdomningar i bakre lår så jag måste hålla mig i räcket ibland. För par dagar sen var det ett par som vägrade släppa varandras händer (eller trycka ihop sej lite) på en pytteliten trotoar när jag kom gående likt en flåsande flodhäst. Sånt går mina gravidhormer igång på ordentligt.
 
Sen finns det dom som ler, (många äldre kvinnor ler igenkännande) och det händer att vissa pratar med mig. Jag blev jätteglad i simhallen t.ex. när det var en kvinna som gav en komplimang. Det är kul för många tror inte att jag är så långt gången och jag som har gått upp 22 kg och 4 dagar kvar till b.f.
 
Jag var envis och ville komma ut 2 månander för tidigt och jag får känslan av att den här bebisen är envis åt det andra hållet. Det gör inget vi är ju trots allt redo iaf. Jag känner att jag har tagit mig till av dom som gett positiv feedback inför förlossningen. Endast ibland på nätterna när jag vaknar kan jag få lite små panik och känna mig rädd. Ha en fin dag gott folk! Tingiling.

Inflätade meningar.

Publicerad 2013-06-09 22:21:00 i Allmänt,

 Sista inlägget jag skrev var om mormor Lilly och att det känns att hon lever kvar i vissa saker som händer. Det finns fler saker som ibland får mig att känna att livet har vissa sammanträffande som gör en mening.
 
Jag hade ett ganska kaotiskt liv för 3 år sedan. Flytten till Olso på hösten knäckte mig. Även om jag inte kunde se det då, så behövdes det för att det skulle bli en vändpunkt där jag lärde mig att ta hand om mig själv känslomässigt.
 
När vi flyttade till Oslo så skulle vi få skjuts med alla saker, av syrrans man. Han hade med sej sällskap som hette Andreas. Han i sin tur la till mig på facebook och vi höll kontakten under de 2 månaderna jag var i Oslo. Jag minns det så väl för det va de stunder jag kände mig glad och att tiden gav mig något positivt. Han har en tedens att få mej att skratta vilket jag känner mig tacksam för.
 
Nu ska vi ha barn med varandra, tänk om jag hade vetat det då!! Jag känner till stor del kärlek och trygghet till livet idag. Jag ser det som en utmaning att skaffa barn men också som det mest kärleksfulla arbetet man kan ta till sig. Det är som att jag går och bär på en mystisk skatt och jag vill inte ens tänka på hur mycket jag ser fram i mot att hon ska komma ut för då blir jag galen!!
 
Tanken var inte att jag skulle hålla på att skriva så här men tycker det är lite kul att skriva ner hur det har blivit inflätat på något sätt alltihop. I morgon eller tisdag ska jag skriva vaigenrdagliga inlägg . För er som inte sett på instagram så bjuder jag på den första bilden tagen på mig och Andreas av Theres.
 
 
 
 
Så här ligger hon i magen ikväll och det gör sinnesjukt ont. Hela hon på min högra sida och från ovan ser det ju hel knäppt ut! Fast det är obeskrivigt hur häftigt det är med en fot som sticker ut ibland och vevar runt!

Om sanningen ska fram.

Publicerad 2013-06-06 21:04:00 i Allmänt,

Idag har jag varit rökfri i 10 månader och det har ingenting med min graviditet att göra. Om sanningen ska fram så är det ett oplanerat barn som bor i mig men långt ifrån mindre välkommen för den saken skull.
 
Jag glömde min plånbok hos Andreas en kväll i september och jag skulle köpa dagen efter p-piller efter det. Inneboende Malin fick låna ut pengar. Känslomässigt visste jag att jag ville ha barn men att det var förnufitgt att inte ta risken. Så jag var rätt chockad när jag förstod att jag var gravid och ännu mer chockad när Andreas ville behålla. Vi hade då känt varandra i 2 år och inte riktigt bestämt oss för att vara vi förens då vår lilla bebis existens kom.
 
Jag minns slutet av juni för ett år sen, då jag började tycka det var skitäcklig att röka fast jag ville inte sluta. Så jag fortsatte röka till 6:e augusti. Den känslan jag gärna får ibland, nu i efterhand, är att mormor Lilly har ett finger i spelet.
 
Jag minns exempel att hon sa till mig att hon skulle komma spöka om jag fortsatte röka. När hon dog hade jag den värsta hostan i mitt liv. Samma år när jag skulle plocka blåbär blev jag påmind om att hon tjatade på mej att skaffa regnkläder. 5 minuter senare började spöregna och jag var klädd i helt fel kläder. Så typsikt liksom!
 
Hon dog två veckor efter att min systerson föddes. Min systerson och systerdotter fyller på deras mormor och morbros födelsedag, vilket är ganska coolt för mormor höll gärna koll på födelsedagar och tyckte det var viktigt.
 
Jag stod inte min mormor jättenära men fick en bättre kontakt med henne sista åren i hennes liv. Vi pratade om att de flesta kvinnor i vår släkt har skaffat barn innan 25 år och hon tyckte inte jag skulle ha bråttom.
 
Jag ler för nu är jag 26 år (lika gammal som min mamma när hon fick mig) och vi väntar en flicka den 15:e. Den 20:e är mormors födelsedag. Det vore ju pricken över i:et om vår tjej kom ut 20:e men jag tycker situationen i sig redan är klockren så det kvittar när hon kommer.
 
En sak till barnmorskan jag ska träffa den 18:e i fall inte hon har kommit ut heter precis som mormor, Lilly! Otippat? Nu kommer vår bebis heta Elina (om hon ser ut att vilja det) men hon får Lilly i andra namn.
 
 Kanske är det bara tillfälligheter men jag väljer att tro. För mig känns det bäst så oavsett verkligenheten. Skulle egentligen vilja lägga upp en bild på mormor men det känns inte rätt. Tack och hej bloggen skriver ett mer vardaglig inlägg nästa gång!!! Tingiling.

Måndag.

Publicerad 2013-06-03 09:48:00 i Allmänt,

God förmiddag, underbart att solen skiner! Jag som hade tänk frysa mitt träningskort på simhallen är glad att jag inte har gjort det än. Idag öppnar nämnligen tinnis. Jag ska efter ha fixat med tvätt och ätit lite lunch dra dit med en bra bok och mitt korsord.
 
Förra veckan kändes rätt jobbigt till och från. Skitjobbigt att vara hungrig konstant och att ha ont. Det hjälper att ha närstående saker att se fram mot. Jag är inställd på att jag kommer att gå över tiden men ändå redo.  Att vänta på förlossningen är som att vänta på att åka en läskig karusell. Jag lägger det åt sidan så gott jag kan för annars förstör det min sinnesro alldeles för mycket.
 
Helgen var bra. Vi grillade hos Diana i fredags och firade Andreas bror i lördags. I morgon ska jag till barnmorskan förhoppningvis för sista gången. På onsdag blir det först besök hos en vän i Malmslätt och sen bilbingo igen!!  Jag var ett nr i från 3000 kr vinst och Erik vann 500 kr. Jag tycker det är skoj när andra i sällskapet vinner. Annars känns det drygt när man spelar ofta och ingen vinner.
 
Vi blev rekommenderade en affär i Tannefors som ska stänga igen och som reade ut allt. Så vi fick ge 250 kr för 3 nappar, en pyjamas, filten som är (jättemjuk och len) samt en badhanduk till bebisen. Ha en fin dag gott folk! Tingiling.
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela