smakensombaken.blogg.se

Att vara sin egna förälder.

Publicerad 2013-06-23 20:15:58 i Allmänt,

Nej det har inte kommit ut någon bebis ännu. Hon har haft många dagar att pricka in som är andras och det hade ju varit kul om hon hade tittat ut nån av de dagarna, men kanske vill hon ha sin egna dag helt enkelt.
 
Jag har fått bearbeta mycket känslobitar inom mig och kunnat reflektera överlag på hur det är för mig att vara höggravid. Det är otroligt påtalgligt att känna så mycket känslor som jag gör. Jag är rädd, förväntansfull, maktlös, nyffiken, otålig, peppad, panikslagen m.m.
 
Nånstans ser jag hur jag jobbar för att vara min egna förälder. Ger mej själv kärlek, förståelse, uppmuntrad. Igår skällde jag på mig själv när jag kände att rädslan tog över för mycket. Jag tycker det viktigaste av allt är att låta alla känslor och tankar vara tillåtna. Det finns dom som säger: Sådär ska du inte tänka...
 
Exempel i fall det skulle hända att bebisen dog. Jag har tänkt i den tanken men det är skillnad att tänka och låta det styra mig. Det är skillnad på att vara realistik och katastroftänkande. Gränsen kan vara hårfin mellan förnuft och att bli knäpp. Samtidigt som man inte ska oroa sej överallt här i världen så är det ju fel att ta livet förgivet.
 
Det är svårt att säga hur det blir men jag vill fortsätta tro att om jag fortsätter att möta mig själv såsom en förälder gör så är det den bästa förutsättnigen att det går bra. Andreas är det bästa stödet och jag är så otroligt tacksam att det är med honom det här händer. Det finns nog ingen annan som kan få mej skratta så mycket som han. 
 
Jag tror jag drar mej undan från att blogga nu tills hon har kommit och om jag orkar skriva när hon kommer. Det ska bli häftigt och se hur livet förändras och möta denna nyffikenhet. Tingiling.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela