smakensombaken.blogg.se

Med en tillökning i familjen.

Publicerad 2013-06-30 10:50:47 i Allmänt,

Så nu har våran Elina äntligen kommit. Jag förstod förra söndagen när proppen gick att det kunde vara på gång men vågade inte ta det på allvar då jag vet det inte är ett självklart tecken på att det är dags. Jag  är för första dagen idag utvilad. Lyckades sova omkring sammanlagt 8 tim i natt, vílket inte har hänt på en vecka.
 
Annars tycker inte jag det är det minsta jobbigt att amma eller byta blöjor på natten (än!!) Jag är mest tacksam att hon mår bra och hon är än så länge en väldigt snäll bebis. Det är overkligt att hon är med oss men tanken att hon inte skulle vara det är minst lika overklig.
 
Att föda barn var en stor överaskning för mig. Jag fick höra när jag fick som mensvärk (förvärk) mellan sön-mån, att det skulle bli 10 gånger värre. Mellan mån-tis så blev det värre och jag valde att duscha ett par omgångar (4 tim totalt). Hade kontakt med förlossningen som sa att det bara var förvärkar. Vid 10- tiden på förmiddagen började det trycka på. Varje gång jag fick en värk ville kroppen göra nummer två och jag blev fysikt frustrerad. Jag pratade med förlossningen igen som sa att jag inte var redo men att jag fick om det kändes bra för mig att komma upp klockan 18.00 för en koll. Vi bestämde att det inte var någon idé att åka upp om jag ändå inte var öppen för i så falll skulle vi få åka hem igen. Jag hade väldigt ont och duschen hjälpte inte längre.
 
När jag pratade med min syster så sa hon att det var bäst för mitt mående att åka upp och göra den där kollen. Så vi åkte upp. Jag sa till Andreas om det här blir tio gånger värre så vill jag dö. Väl däruppe kunde dom konstantera att jag var helt klar för att föda. Jag kände mig så himla otroligt lättad!! Jag gick ju liksom runt och väntade på att det skulle bli 10 gånger värre. 3 timmar senare låg hon på min bröst. Helt slut, chockad och omtumlad men otroligt lättad! Tack vare min inställning så kändes det inte så farligt att föda barn. Jag klarade mig på inställningen, duschandet, lustgasen och min pojkvän.
 
Vi är otroligt lyckiga föräldrar. Det är så att jag börjar förstå varför så många föräldrar vill visa upp sina underverk. Jag ska försöka hålla mig till att blogga, här har ni ju valet att läsa iaf! Nu ska jag pyssla med annat innan gullungen vaknar och vill ha mat igen! Bjuder på en bild på min fina! Tingiling.
 
 
 
Jag blir varm i hjärtat av att se Simone solstråles leende på denna bild!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela