smakensombaken.blogg.se

Det kläcktes en idé.

Publicerad 2013-03-14 18:36:00 i Allmänt,

Som dom flesta av er vet så fick jag avslag av försäkringskassan i måndas. Jag tänker överklaga och be någon ta en bild på mina åderbrock så kan dom ju få se hur jag ser ut! Mina ben ser förjävliga ut men jag skäms inte, för dom bär på det finaste två människor kan skapa tillsammans! Ni får gärna kommentera om ni tycker det är en dålig idé.
 
Idag så har jag skurit mej i ena pekfingret Sedan gav dammsugaren upp. Jag hann precis bli klar. Lika bra för den har varit med sen hösten -07. Lite surt att jag la i lukta gott kulor förra gången jag dammsög. Efter detta så skulle jag starta om telefonen och då försvann alla mina kontakter. Som tur fanns både bilder och sms kvar, så det blev ett bra tillfälle att rensa bort nummer.
 
En sak jag har tänkt på idag är följande: Andreas är född drygt 1 månad för tidigt. Jag är nästan född 2 månader förtidigt. Båda vi två fyller i början på maj och vi väntar våran tjej den 15:e juni. Visst vore det pricken över i:et, om hon också bestämde sej för att bli en envis liten Oxe och kom ut en  månad för tidigt? Vi vet ju alla att jag är känd för min envishet och Andreas kan va rätt envis han med när han vill!
 
Snart ska vi kolla på en film tillsammans, jag och Andreas. Det var längesen så hoppas vi hittar något bra att se på. En sak som är häftigt är att sedan 1 vecka tillbaka kan jag se hur våran tjej ofta ligger och trycker på höger sida av moderkakan. Jag kände med händerna igår och det kändes som det var rumpan eller huvudet. Tingiling.
 

Hej från hon som svalt en boll.

Publicerad 2013-03-13 15:58:27 i Allmänt,

Andreas skämtar och säger att jag har svalt en boll. Det står att i vecka 27 är moderkakan lika stor som en fotboll. Min systerson Theo har börjat fatta lite mer nu att det ligger en bebis i min mage och han ställer spontana fråga lite då och då. Exempel: Hur mår bebisen i magen? Vad gör bebisen i magen? Hur ser bebisen ut?
 
Det var lite motig i måndags när jag fick avslag från försäkringskassan. Jag har tänkt att jag ska överklaga men orkar inte riktigt "ta tag i det" Kanske bra att vänta par dagar och tänka genom vad jag ska skriva. Det var lite otydligt mitt brev, det vet jag för en sur tant ringde mej från försäkringskassan i fredas, antagligen samma tant som tog beslutet.
 
Jag anser ju att man väljer hur man vill må. Just då tyckte jag livet var bajs. Nu jag känner ett lugn, en trygghet att allt kommer ordna sej. För det mesta känner jag så. Ibland kan jag få smått panik på att livet kommer faktiskt att förändras för att aldrig mer bli desamma när våran tjej kommer ut. Å andra sidan så är jag så redo som jag kan bli för den förändringen och med Andreas vid min sida, gör känslan bara starkare. Vi kompleterar varandra ganska bra och det tror jag är en bra grej för våra personligheter.
 
Han kommer hem i morgon och de närmsta helgerna kommer Andreas och hans pappa fixa med Andreas lägenhet. Ärligt så tycker jag att bara vi sover ihop nu  4/7 dagar i veckan i stället för 1 är lyxigt. Önskar jag kunde hjälpa till med nått i lägenheten bara men det är nog inte mitt område det där med att måla osv...
 
Jag ska snart bege mej till min syster  och hennes man för en barnvaktsittning. Den 4:e på en vecka. Bortsätt fredagen har det inte varit några längre pass och det är skönt. Jag har inte samma ork längre fast jag vill. Har ingen bild att bjuda på idag men det behöver man ju inte alltid ha. Tingiling.
 
 

I mina tankar.

Publicerad 2013-03-06 20:22:00 i Allmänt,

Jag var rätt deppig ett tag för att mina åderbrock ser förjävliga ut nu. Jag deppade jättemycket ända tills jag kom på att jag hade kunnat kapa både fingrar och tår för att ha den här gåvan att vänta ett  barn. Det är lättare att acceptera saker när man gör valet hur man vill se på saken!
 
Sen par veckor tillbaka har jag sovit dåligt. I helgen var extra jobbigt, då vi föll på med en flytt hela helgen. Även med denna mindre roliga sak har jag accepterat nu för att det ska bli lättare. Det är trots allt mysigt att hon är som en galen fisk i magen även klockan är fyra på morgonen.
 
Jag är också tacksam för saker jag gör för mig själv. Jag började året med att använda betskena. Efter det började jag träna regelbundet, För två veckor sen började jag att dricka en liter vatten om dan och för 1,5 vecka sen satte jag rutin på att använda stödstrumpor. Det är små enkla saker som jag av lathet inte gjort tidigare.
 
Viktigaste av allt är att ta hand om sej själv. Jag har t.ex. valt att inte träna dom här dagarna, då jag har varit helt slut och inte orkat. I morgon om jag känner mej pigg så ska jag till gymmet.
 
I morgon kommer min sambo hem. Han ska ligga ute och jobba ett tag till. Jag ser fram mot att göra middag till oss. Halva våran frys betstår av kantareller och blåbär så frysen känns som en guldgruva. Nu ska jag sjunka ner i en spelstund innan sängen kallar. Tingiling.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela