smakensombaken.blogg.se

Hej och ursäkta.

Publicerad 2013-05-29 09:03:00 i Allmänt,

Jag har skjutit upp att jag ska blogga sista dagarna. Man kan väl säga att jag är lite i min egna värld, vilket jag tror ingår lite nu när man är högravid och tiden både står still och går väldigt fort på samma gång.
 
Det är en konstigt tanke att hon kan princip komma när hon vill. Det som är jobbigt är fysiken. Jag är öm i vänsterfot, har avdomningar i bakre högre lår,  ont i höger smallben och öm i svanken. När jag och Andreas skulle upp på föreläsning i måndags kände jag mej skit irriterad över situationen. Ser ut som en haltande anka ungefär!!
 
Trots detta var jag rätt envis hela förra veckan. Sammanlagt simmade jag 4 km och körde två lättare konditionspass. Denna vecka har jag inte tränat men därimot storstädat lägenheten och hållt igång med lite annat.
 
Jag fick stänga av känslomässigt på föreläsningen så jag inte skulle börja lipa i måndags. Dom visade 10 min film med nyfödda bebisar som låg på mammans börst. Det är ju liksom inte verkligt att vi snart är där och det var när vi såg detta som längtan kom tillsammans med lyckan.
 
Ikväll blir det bilbingo med Theres. Vi ska inte köra hela kvällen vilket är skönt, då det annars håller på till 22.15 i Åtvidaberg. Förra veckan fick jag med Andreas och han vann 500 kr. Det är bara passa på att leva vardagen som förut för snart kommer hon våran bebis och förändrar allt.
 
Och på tal om bebisar. Igår träffade jag en liten Bella bus som fyllde 1 år och en mamma Diana som tycker tiden går väldigt fort och det gör nog jag med!
 

Hejsan svejsan.

Publicerad 2013-05-21 10:38:29 i Allmänt,

Här sitter jag och surplar kaffe med mjölk i stället för grädde som jag brukar. Det funkar, men grädde är det bästa! I morgon när jag ska bjuda på fika så har jag bestämt att det blir jordgubbar, glass och grädde.
 
Igår var jag så pass pigg att jag orkade simma. Det var jätteskönt och jag märker att våran bebis är med i matchen. 2 dagar i rad när jag har stängt toalettlocket lite för hårt så har min mage hoppat till. Annars brukar jag märka att hon är uppmärksam på ljud från tv:n och från min kära lilla huligan till systerson när han är i sitt esse.
 
Från tors- måndag har jag varit kattvakt. Smille är som en bebis för mig. Vi kelar och han dreglar, tittar jag på tv:n är han med och går jag och lägger mej tar det knappt en minut så står han vid huvudet hos mig. Trots att jag stängde till dörren i söndags kväll kom han in! Går jag på toan utan att stänga dörren så är han med även där.
 
Det var en lugn helg för övrig. Jag och Andreas passade på att äta ute i fredags, då det var fint väder. I lördags sov Simone över hos oss och vi kollade såklart på Eurovision. Söndagen tillbringade jag och Andreas med att fixa det sista till våran tjej. Känns lite konstigt att se allt på plats här i hemmet.
 
Det är princip bara b.b- väskan kvar som ska packas. Jag hoppas nånstans att hon kommer ut i början av juni men det blir bra vilken dag hon väljer. Vi står ju här redo för att hon ska bli våran lilla mini-chef och största skatt. Bild är på Smille (vänster) och Trams (höger)
 

Det är inget ovanligt.

Publicerad 2013-05-17 10:42:00 i Allmänt,

Men det är en trött Nina som sitter här och skriver. Fast jag har det bra. Hänger på balkongen när sol. Träffar vänner och familj när dom är lediga. Styr lite i hemmet, shoppar, vilar och går på lite föreläsningar inför bebis ankomst. Det som är mest jobbigt är att jag har nått djävulskt ont i revbenen. Det är lätt att bli gnällig och irriterad när man har tappat bort sitt gamla jag, i en rundare kropp med trötthet, värk och andra biverkningar.
 
Några saker som har känts obeskrivligt bra. Det ena är att jag drömde för par nätter sen att Andreas höll upp våran bebis för mig, efter att hon var förlöst. En annan sak var igår, när jag låg ner, så såg jag en fot sparka ut från magen. Idag/eller helgen, ska vi fixa de sista sakerna som behövs till henne och förebereda b.b-väskan.
 
Det har varit jättebra att gå på föreläsning om att föda och träffen om att bli förälder igår. Det var mycket saker jag inte visste inför förlossningen. Jag är rädd för smärta och nålar men gör vad jag kan för att hantera det på bästa sätt. Jag tänker på sinnesroböen: Att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.
 
I det här fallet så tänker jag att det är bara jag som kan välja vilken attityd jag ska ha och hur jag ska bemöta smärtan. Tanken är inte att jag ska vara glad under förlossningen men om jag accepterar läget blir det lättare. Barnmorskerna som höll i föreläsningen om att föda sa att männen får hålla upp bebismössor för att påminna och peppa sina kvinnor när dom kämpar.
 
Nu ska jag fortsätta med tvätt och läsning av en bok. Visar er gardiner jag köpt och är kär i samt 2 lyktor från indiska.
 
 

Lite som julafton.

Publicerad 2013-05-11 08:47:41 i Allmänt,

Andreas har letat efter sitt nitendo jättelänge och så hittade han det igår när han letade efter nånting annat på vinden, så det var lite som julafton igår. Jag har glömt berätta för er vad jag har fått av Andreas i födelsedagspresent. En motioncykel. Jag är jättetacksam för jag vill verkligen ha en, framförallt till höst och vinter.
 
Jag vill ju tro att alla möjligheter finns bara man vill. Detsamma gäller det ju träning .När allt har kommit in i rutin sen med familjelivet, så ska jag komma igång med körkortet igen. Min syrras man har haft sitt 5 år i september. Han ska övningsköra med mig och det känns som en bra tid.
 
Annars har jag varit jättetrött nu dessa dagar. Ingen träning och igår gick jag inte ens utanför dörren. I torsdag var vi  barnvakt åt mina fina syskonbarn. Det blev busfabriken. Andreas hade inte varit där tidigare och lekte mer med barnen än mej (fast jag lyckdes klättra runt lite ändå) Han är bäst min kära Andreas, otroligt tacksam att jag har honom!
 
Jag vart lite orolig av mej på kvällen då jag insåg att jag inte hade känt bebis i magen, mer än litegrann under lunchen. Hon var väldigt lugn även på kvällen men det tog hon igen igår genom att slåss lite extra därinne. Kanske tyckte hon det var för mycket oväsen på busfabriken och höll sej undan av den anledningen, vem vet haha!
 
Ikväll ska vi iväg till Skärblacka och lyssna på kalle baah. Ha det fint gott folk. Tingiling.

Det är nu det känns.

Publicerad 2013-05-08 09:19:17 i Allmänt,

Det är nu jag känner att jag har gått hem från jobbet. Jätteskönt att inte bli stressad av vakna på nätterna och veta att man ska upp tidigt. Det har varit trevligt de sista dagarna. Theres var i söndas, Michelle i måndags och igår kom Malin. I söndags och måndags gick jag 13 km, igår 9 km. Idag hade jag tänkt simma och sen gå fram och tillbaka till Johannelund, då jag ska träffa lite vänner. Har börjat använda Runkeeper, så det är kul.
 
Jag och Andreas spelade minigolf igår. Jag förlorade fast det var såklart trevligt ändå. Jag inser att vi har det nära till allt här där vi bor. Nära till simhall, stångån, minigolf, stan, trädgårdstorget, busfabriken. Det som är minus är att vi bara har en två:a och att vi inte har någon parkeringsplats. Annars tycker jag det är helt okey att bosätta sej så här centralt. Vi har till och med så att vi kan grilla på gården.
 
Igår var jag även hos barnmorskan. Allt ser bra ut och hon har börjat fixera sej med huvudet neråt som hon ska. När jag fick ont i smalbenen av att vara ute och gå så fick jag påminna mej om att det inte är så konstigt när jag bär på 17 kg mer än vad jag gjorde för 5 månader sen. Annars är det mest knyta skorna som är jobbgigt. Jag kan fortfarande ligga på mage om jag vill men försöker ligga och sova på sidan. Här kommer bild som Andreas tog i söndags. Tingiling.
 

En firande helg.

Publicerad 2013-05-06 08:47:40 i Allmänt,

Vi har haft en lite av en firande helg.  Andreas fyllde år i fredas och jag fyllde år igår. Jag tycker inte det är jobbigt att bli äldre men ibland känns det tråkigt att jag fortfarande blir tagen för mycket yngre än vad jag är. Min mamma var 26 år när hon fick mig, vilket innebär också att hon nu är dubbelt så gammal som mig. Jag tycker vissa siffror i familjen är ganska komiskt. T.ex. så fyllde syrran 30 förra året, jag 25, syrrrans man 40 och lillebror 10 år. Min lillebror är 3 år äldre än Simone, precis som Theo kommer att vara till den tjejen i magen.
 
Det ska bli spännande och se vilket datum våran tjej väljer att komma ut. Jag vill tro att hon kommer innan den 15:e juni som beräknad haha men jag är medveten om att jag lika gärna kan få gå över 2 veckor. Vi har iaf nu satt upp spjällsäng här hemma. Det är en hel del utbildningar nu i maj som vi ska gå på så det går framåt.
 
Igår gick jag in i vecka 35. Jag väger 70 kg nu och jag känner mej både stor och liten. För liten för att det faktiskt ska vara realistiskt att det är 17 kg jag har gått upp och för stor för att leva som vanligt. Fysiskt bergränsad skulle man kunna säga. I morgon blir det barnmorskan, det fina med det är att få lyssna på hjärtljud och att få bekräftad att allt ser bra ut.
 
Ska avsluta med att berätta att jag gjorde en Nina igår. Jag gick fram till en främmande tjej i tron om att det var Theres och börja prata med henne som om det var Theres. Hon såg ut som ett frågeteckan haha jag kan ju inte göra annat än att skratta åt mig själv.
 
Avslutar med lite bilder av presenter som jag fick. Jag önskade mej inga men fick väldigt många ändå. Bland annat: örhängen, kökshandukar, blommor, tvålar, hårinpackning, parfym, recpetbok,kaffe/-te burkar m.m. Tingiling.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela