smakensombaken.blogg.se

Det är inget ovanligt.

Publicerad 2013-05-17 10:42:00 i Allmänt,

Men det är en trött Nina som sitter här och skriver. Fast jag har det bra. Hänger på balkongen när sol. Träffar vänner och familj när dom är lediga. Styr lite i hemmet, shoppar, vilar och går på lite föreläsningar inför bebis ankomst. Det som är mest jobbigt är att jag har nått djävulskt ont i revbenen. Det är lätt att bli gnällig och irriterad när man har tappat bort sitt gamla jag, i en rundare kropp med trötthet, värk och andra biverkningar.
 
Några saker som har känts obeskrivligt bra. Det ena är att jag drömde för par nätter sen att Andreas höll upp våran bebis för mig, efter att hon var förlöst. En annan sak var igår, när jag låg ner, så såg jag en fot sparka ut från magen. Idag/eller helgen, ska vi fixa de sista sakerna som behövs till henne och förebereda b.b-väskan.
 
Det har varit jättebra att gå på föreläsning om att föda och träffen om att bli förälder igår. Det var mycket saker jag inte visste inför förlossningen. Jag är rädd för smärta och nålar men gör vad jag kan för att hantera det på bästa sätt. Jag tänker på sinnesroböen: Att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.
 
I det här fallet så tänker jag att det är bara jag som kan välja vilken attityd jag ska ha och hur jag ska bemöta smärtan. Tanken är inte att jag ska vara glad under förlossningen men om jag accepterar läget blir det lättare. Barnmorskerna som höll i föreläsningen om att föda sa att männen får hålla upp bebismössor för att påminna och peppa sina kvinnor när dom kämpar.
 
Nu ska jag fortsätta med tvätt och läsning av en bok. Visar er gardiner jag köpt och är kär i samt 2 lyktor från indiska.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela