smakensombaken.blogg.se

En tisdag nästan i rutin.

Publicerad 2013-10-22 10:58:00 i Allmänt,

Vi har våra rutiner nu jag och Elina. Oftast vaknar vi 9 (väldigt ovanligt för att vara jag) Innan hon kom ut sov jag aldrig längre till 8 och idag sov vi till och med till halv 10. Efter någon timme träning under babygymmet brukar Elina bli trött och sova ett tag. Hon är en otroligt pratglad liten tjej. Igår kväll la vi henne i sin säng men hon låg där och sjöng och tjoa för fulla muggar på sitt språk. 
 
Varje tisdag nu ett tag har vi varit på babysim och vi ska dit efter lunch. Det är en mysig stund och jag tycker det är viktigt att hon får en aktivitet fastän hon är 4 månader (på fredag) och i vattnet en kvart. Hon gillar inte riktigt att vara på rygg annars tycker hon om att plaska som alla andra barn.
 
Nu har ungen somnat. Jag håller på att tvätta och har Frökex i ugnen vilket är himmelskt gott. Man blandar:
 
2 linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
4 dl vatten
Lite salt
 
Låter det stå i kyl minst  6 timmar. Först gräddar man i ugnen i 1 timme på 130 grader. Sen ytterligare en timme i 100 grader. Då öppnar man en gång i kvarten för att släppa ut luft när det är klart stänger man av ugnen och har en glipa öppet tills det svalnar. Min kompis Theres har ett liknade recept men mycket enklare. Hon driver en blogg som handlar mycket om träning och även om kost: http://www.traning-ordbajs-och-livets-goda.blogspot.se/
 
På tal om träning så har jag varit på gymmet nu i två dagar, tränade lår/rumpa i förrgår och har fortfarande träningsvärk i insidan av låren. Ska kanske ta en långpromenad idag i stället. Här kommer lite bilder från senaste dagarna bland annat.
 
 
Frökex
 
 
En av de fina napparna Elina har.
 
 
Krokodil från tropicarium (vi var där i lördags)
 
 
En bild jag la upp på instagram, på Elina och hennes gudmor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela