smakensombaken.blogg.se

Strävan efter att vara den perfekta mamman.

Publicerad 2013-10-02 16:25:00 i Allmänt,

Vi var och fikade med en arbetskollega som har en flicka som är 10 dagar yngre än Elina. Vi pratade om lite allt möjligt mellan himmel och jord och efteråt kunde jag reflektera över hur känslor tillsammans med personlighet triggade igång saker i mitt huvud.
 
Jag berättade att Elina har varit väldigt hungrig sista dagarna och min kollega sa att det kunde bero på att hon inte fick i sej tillräckligt. Direkt började jag leta fel hos mig själv. Framförallt när hennes flicka väger minst 500 gram mer än Elina!
 
Jag vill egentligen inte först vara öppen om detta men om jag inte är det så står inte jag för vem jag är. Jag körde igång på LCHF i måndags och tänker fortsätta det, minsta lilla negativ inverkan på Elina så slutar jag. Iaf började det gå runt i huvudet på mej att det är säkert pga detta som hon äter mer. Samtidigt har vi varit inne en period där jag upplevt att hon inte har ätit mycket.
 
En annan sak så tyckte min kollega det är viktigt att ha strumpor på små barn och jag hade tagit av Elina strumporna lite hastigt när vi kom in och hon var ändå varm om fötterna. Direkt kände jag "att jag borde ha vetat bättre"  Likadant när det gäller ordning och reda, jag hade ångest redan i graviditeten. Att jag inte är en sån som har ordning i väskor, garderober osv fastän jag ständigt försöker.
 
Jag kan till och med gå i gång på att jag borde städa mycket mer hemma än det säkert behövs. Jag vet även mammor som aldrig skulle lämna sina barn till andra i omgivningen och mammor som säkert aldrig skulle lämna sina sovande barn i par minuter för att springa ner till tvättstugan. 
 
MEN jag gör det och jag är  ingen dålig mamma för den saken skull, fast jag tycker att jag borde vara inom en viss ram så glömmer jag bort det viktigaste. att Elina mår BRA!!!! Ungen är vaken konstant och pratar, ler och tränar på sin självständighet. Igår vände hon sej på sidan, idag såg jag hur stjärten puta upp när hon låg på mage osv. Ibland har hon i magen men varför är sanningens gåta och inte dom elaka spökerna i mitt huvud.
 
Så vart jag vill komma nånstans i det här inlägget är att alla är vi olika och bra som vi är! Min kollega gör på sitt sätt, jag på mitt och hon menade säkert inget med det hon sa, den största boven i detta är jag själv. Nu sover min fina unge och jag kopplar av på en kopp kaffe med grädde i och 86% mörk chocklad.
 
Jag tackar livet för att jag får lära mig så mycket om mej själv, som flickvän, mamma och person! Även för det fina dopet som var i lördags. Det var på rosa moln jag gick in lycklig. Här kommer b.b- foto som även kommer vara i corren på fredag. Tingiling!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela