smakensombaken.blogg.se

När karman biter än i stjärten.

Publicerad 2013-09-25 08:05:00 i Allmänt,

Jag brukar aldrig väcka Elina för nöjes skull. Igår fick jag för mig att jag skulle göra det då vi var förbi mitt jobb och jag ville ju gärna att hon skulle träffa mina kollegor. Hon brukar sova ganska ganska mycket på förmiddagarna så jag tänkte då, klockan 10 att hon hinner säkert somna om ett tag.
 
Klockan halv 12.30 inser jag att det hade hon inte tänkt och att det var en timme kvar till babysim. När vi ska gå så börjar det först regna, mina skor läckte in på vägen, när vi kom fram somna Elina. Väntade i 40 min, hon vakna till. När vi höll på att byta om hade jag först glömt badtrosor (fick hyra ett par herrshorts) sen satt bikini överdelen helt galet (fick inte till det) efter det upptäckte jag att jag inte hade växel. 
 
Väl nere i badet gick det ganska bra. Elina tyckte det var kul men hon var också kinkig så alla fick höra hennes vackra stämma. Hon fick bada  en kvart (då det tar mycket på deras krafter) Många anser att deras barn blir "såååå trötta" att dom sover flera timmar. Yes- tänker jag, för Elina sover ju aldrig på eftermiddagar. Hon somnade efteråt men såklart inte mer än en halvtimme, hon kan ju missa nått, det är ju dumt... 
 
När vi hade bada klart så hittade jag inte nyckeln till skåpet. Tur i oturen så hade den blivit upphittad (jag hade glömt den i skåpet) och på vägen hem så började det spöregna. Jag var helt slut igår kväll kan man säga. Karman bet mig i stjärten igår och det gjorde den även i söndags men det är en annan historia! 
 
Elina gullunge sover nu (ska inte väcka henne frivilligt) Hon blir 3 månader idag. Detta firar vi genom ett möte på bvc och 3 månaders sprutan, hon kommer bli så inte glad, mitt fina barn. Hade mysigt och roligt när jag fotade henne igår iaf! Tingiling.
 
 
 
 
 
Hon är rolig att fota och på tal om foto är vi med i corren den 4:e oktober.

Tummen upp och tummen ner idag.

Publicerad 2013-09-23 13:47:37 i Allmänt,

Det finns 3 saker som irriterar mig just nu. 1) bröstpumpen har gått sönder och jag hittar inte kvitto. 2) jag hittar inte banden till en av mina favoritklänningar. 3) jag hittar heller inte bandet till en ny klänning jag köpte häromdagen (tror jag har råkat slänga det)
 
Ändå så är det ju bara i-landsproblem så jag försöker släppa det. Börstpumpen ska jag försöka ringa om, om jag kan reklammera genom att jag har ett kontouttag, så håll en tummen gott folk.
 
Den här veckan är det full rulle. Lugnast är nog idag, tvättar och väntar på att syrran ska komma med barnen. Sen kommer Andreas mamma så vi kan dra på ett möte med banken. Efter det ska jag träna, jätteskönt!
 
I morgon ska vi förbi jobbet, jag och Elina, efter det på baby sim. Till sist blir det att vara barnvakt på eftermiddagen/kvällen. Theo hade lekt att han skulle till ica maxi förut och när syrran frågade vad han skulle handla hade han svarat, blöjor till Elina. Han är lika busig som fin. Jag är både moster och gudmor åt Theo och han döptes i domkyrkan precis som Elina ska. Han heter Love i mellanamn (ett av mina favoritnamn) och är precis som min mamma född på alla hjärtans dag. Tingiling.
 
 
Theo busade till det och ville prova halsduken jag höll på med för par veckor sen.
 
 
Elina jätteglad och stolt igår, att hon "kan" stå själv.
 

Det blir bra som det blir.

Publicerad 2013-09-19 12:48:00 i Allmänt,

Vi skulle ha fikat med en arbetskollega nu på förmiddagen men hon ställde in. Det blev ju tråkigt men ändå bra för jag behövde sova mer och Elina hon sover fortfarande. Kanske vi går in en sväng till stan, beroende på när hon vaknar. Annars väntar vi på att Andreas kommer hem. Han kommer tidigare idag för vi ska åka och bli fotograferade, en sån corren bild ni vet? Bättre sent än aldrig som huvudrubiken lyder så blir det bra som det blir. Jag orkar inte laga mat ens idag! Vissa dagar är jag igång som fan. Som igår, städa jag par timmar och tränade. Blir ibland en baksmälla på det. 
 
Jag skrev ett inlägg här för två dagar sen om att jag vill börja med LCHF igen för att bryta mitt sockermissbruk. Bollade lite med Andreas igår och sen bestämde jag mig att det är bäst att börja när Elina börjar äta fast föda, så det inte bara är min mjölk hon får. 
 
Det finns inga ord hur tacksam jag är att hon verkar tåla både mjölk och ägg. Nu kan jag ärlig känna att jag vill amma henne så länge som jag vill, dvs iaf 8-9 månader, istället för att känna att jag måste. Jag tror på att amning är bra 6-12 månader, jag kan till och med tänka mig lite längre om det går bra men det är ett steg jag tar då!
 
I morgon ska vi förbi Ryd och fika hos Malin, vi kommer även gå förbi Scandic och hälsa på. Det var precis ett halvår sen jag var där i morgon. Jag började en praktik på Scandic för 6 år sedan som ledde till mitt första jobb och nu är det ett år sen jag arbetade extra sist. Dom har/är igång med renovering så ska bli trevligt att träffa kollegor och se hur det har gått.
 
Nästa vecka är det full rulle. Jag ser fram i mot att vi ska på babysim, att Josefine kommer hit och sover över och dopet såklart på lördag. Ett sätt att fira Elinas ankomst och att vår omgivning ska få möta varandra. Nu vaknar gullungen. Det häftigaste känslan jag har förövrigt är att vilja vara förälder. Innan fasade jag inför saker jag har tyckt varit tråkigt exempel att gunga men med mitt egna barn vill jag allt som hon vill. Tingiling.
 
 
Jag när jag var liten och en bild här under på Elina som jag la upp härom veckan med, det är häftigt att se vad hon har fått av mej. Jag ser också vad hon har fått av Andreas och jag tror hon plockade dom bästa dragen från oss båda!!!

Lite tankar sådär.

Publicerad 2013-09-17 20:59:01 i Allmänt,

Pricktestet visade inget om allergi för mjölk eller ägg idag. Fast hon kan fortfarande vara allergisk men jag har provat båda delarna idag så nu avvaktar vi och ser. Jag hade väldigt dåligt samvete när jag kände att jag inte ville amma henne mer än 6 månader om hon har allergi mot båda delarna. Samtidigt är det viktigt att man ska vilja amma och jag tycker det har varit jävligt jobbigt att plocka bort mjölk, ägg, alla kryddor i mat, lök och rotfrukter. Mitt mål har varit att amma i 8 månader men sånt kan man aldrig veta, jag kanske vägrar om hon bits för mycket!
 
Om hon inte är allergisk så är jag väldigt tacksam både för henne och min egna skull. Jag vill väldigt gärna börja med Lchf under en period. Jag skrev i förra inlägget att mitt liv inte är perfekt, jag har saker jag behöver jobba på, ett av mina problem här i livet som många av er redan vet, är mitt sockermissbruk. Jag har trillat tillbaka i den onda cirkeln och jag klarar inte bara att trappa ner, eller hålla mig till "en dag i veckan"
 
Mitt mål är att äta Lchf i 3 månader, så att jag bryter den onda cirkeln och sen börja äta en mer balanserad kost efter det. Jag mår jävligt bra när jag äter den kosten och självklart vill jag tappa lite i vikt med. Inte till 53 kg som jag vägde innan men 58 kg. Det finns säkert många som tycker Lchf är dåligt när man ammar. Själv anser jag att jag får i mej allt viktigt minus sockret. Så nu vet ni vad som surrar i mitt huvud.
 
För övrigt blir jag bara mer och mer kär i Elina. Hennes leende och jollrande är som kickar av lycka för mig. Jätteglad blev jag igår när jag bestämde att vi ska börja med baby sim. Kändes väldigt bra att det bara kommer kosta 30 kr per gång för att jag är medlem. Annars hade det kostat 120 per gång. Bjuder på den här bilden från idag hemma hos syrran. Tingiling.
 

Nu är bitarna på plats.

Publicerad 2013-09-13 10:40:00 i Allmänt,

Elina har en bra vana att vilja sova mer på förmiddagar. Och så har hon förstås kissat ner sig 8 gr på två dagar. Jag är imponerad över hur en unge kan kissa 3 gånger på 20 min. Det är en lycklig bebis vi har och det är ju huvudsaken. En social liten solstråle och 100 % mammagris. Jag vet att hon kommer att bli pappas flicka så jag passar på att njuta av att just nu är jag hennes idol.
 
Vi vann budgivningen igår. Det känns så himla rätt att det är lite för overklig för mig att allt i mitt liv händer nu. Pojkvän, barn, finaste omgivningen, fin bostad och körkort på gång. Mitt liv är verkligen inte perfekt, jag har saker jag behöver jobba på, fast jag har det som är viktigaste för mig och det är en tacksamhet utan ord. 
 
Jag hoppas på att komma igång att övningsköra i Oktober tillsammans med syrrans man. Syrran ska med ta körkort så då kan vi ju hjälpa varandra om det skulle kännas rätt. Innan Elina kom ut var jag inte lika motiverad. Från början har jag inte velat ha körkort men nu kan jag verkligen känna att jag vill för min egna skull och familjen. Det är viktigt att man känner att man gör saker för sin egna skull i livet, annars blir det aldrig bra! Såg den här bilden bland bilder nyss. Trevlig helg på er. Tingiling.
 

Askungen och hennes sko.

Publicerad 2013-09-12 10:31:00 i Allmänt,

Åh vad jag har is i magen. Först såg det ut som att vi skulle få lägenheten igår och sen idag vid tio. Men det kom in en fjärde budare igår som inte ger sej och snart är vi uppe i alldeles för mycket pengar än vad vi vill. Samtidigt har vi följt ett par budgivningar nu, priserna på lägenheter är skyhöga om man ska ha dom något centralt som vi vill. Den är lägenheten är som askungen och hennes sko. Här är alla punkter som är bra med den.
 
* Tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin
* Sol på balkongen men den går inte in i lägenheten
* Badkar
* Plats för ett bord för 6 personer
* Ett arbetsrum där Andreas kan ha sin dator.
* Pool, solarium, festlokal och ett framtida gym i föreningen.
* Möjlighet till garageplats så småning om till bra pris.
* Vädligt lite insyn i lägenheten
* Nära till affär, stan, trädgårdsförening, skog, syrran, till jobb, till dagis (om vi kommer in på det)
* Hyran är ganska lagom
 
Det ända är att sovrummen är lite mindre. Men det är ju inte i dom man umgås. Sen så vill vi slå igen ena väggen och fixa till diskbänken i köket, resten gillar vi så det är verkligen inte mycket jobb heller. Jag gillar hallen också. Både jag och Andreas vill verkligen ha den. Finns ju ingen garanti att priserna någonsin går ner. Kanske är det billigare att flytta ut en bit men det är ju inte vad vi vill. Vi vill heller inte sälja den på många år om vi får den. Så ja, snälla. snälla snälla... hoppas dom ger sej snart. 

En tummen upp och en tumme ner.

Publicerad 2013-09-11 09:49:00 i Allmänt,

Jag ska börja skriva vad jag tycker är tummen ner. Igår när jag var på efterkontroll så frågade läkaren mej om hur jag tyckte förlossningen hade gått. När jag svarade ärligt på det så förminskade han allt jag sa. Det gjorde mej jävlig irriterad. Varför ställa en fråga som han inte ville ha svar på?
 
Klart som fan att jag har rätt att tycka att det var dåligt att jag ringde in 4 olika tillfällen på 1,5 dygn och berättade att jag hade ont, hur tät värkarna var, att jag kände mej bajsnödig ovs. Och så ville dom inte ta in mej. Till sist fick jag komma på efterkontroll "om det kändes bättre för mej". Jag ville inte åka upp för att bli hemskickad. Vi tog inte med resväskan från bilen ens. Ren tur att syrran sa till mej att vi skulle åka för väl däruppe var jag ju trots allt helt öppen. 
 
Det här är inget jag har hängt upp mej på. Men jag har märkt hur en del blev ställda direkt efter när jag berättade och inte visste vad dom skulle svara. För vad ska man svara när någon hamnar i sån här sitatuion? Som han till sist sa läkaren igår. Ja, det här kommer ju inte hända igen, då kommer dom ju vara mer uppmärksamma. Fast JAG kommer vara så jävla mycket mer uppmärksam!! I efterhand förstår jag att jag hade värkarbete på 22 timmar och 11 av dom var krystvärkar, Stolt över mig själv är jag.
 
Nåväl tummen upp för att jag har möjligheten att träna igen. Det är så skönt. Idag ska vi först ut och gå med en av mina närmsta vänner, sen ska jag iväg och träna när Andreas kommer hem. Livet är underbart. Lägger upp tre bilder på Elina, jag tycker hon är så otroligt söt när hon är sur så har inte kunnat låta bli att ta 2 bilder på henne när hon surar ihop. Hej svej.
 
 
 
 
Jag är som snö i sol varje dag <3

Alltid lika mysigt.

Publicerad 2013-09-06 06:40:00 i Allmänt,

Att vakna klockan 4 och inte kunna somna om, så idag var det jag som var först upp fastän det är Andreas som jobbar. Ska snart gå ner och hänga upp tvätt. Elina sover så jag lämnar henne i sin säng. Jag vet inte hur andra människor gör med sina bebisar men jag gör så. Det tar mig knappt 5 minuter och det känns lika troligt att det skulle kunna hända henne nått under den tiden som om jag satt i rummet brevid. Hur har ni andra gjort/eller gör?
 
Livet rullar på bra annars.  Tränar, träffar vänner, sitter barnvakt, rensar och städar. Andreas har varit sjuk och Elina förskyld. Jag hoppas ju såklart att slippa undan. Förra året var jag förskyld i 12 veckor. Först hade jag bara en envis förskylning sen blev jag gravid och då sket kroppen i mej lite grann.
 
Jag känner mej lite tom i huvudet på vad jag ska skriva mer. Dagarna flyter ihop lite när man går hemma. Även om det händer saker hela tiden så är det ingen ordning på när i skallen. Av den anledningen har jag en kalender som jag skriver i för att försöka ha lite koll. 
 
Ska visa er en för och efterbild på hur jag såg ut innan jag började med Lchf och 1 år efter. Innan vägde jag 63,5 kg och efter 52,5 kg. Idag väger jag 66 kg och vill komma ner på 56-58 kg. Det som känns spännande är att jag vill tappa den här vikten utan Lchf den här gången. 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela