smakensombaken.blogg.se

Vilka dagar.

Publicerad 2014-04-26 09:06:57 i Allmänt,

Hej på er, hoppas allt är bra. Själv sitter jag här med morgonkaffet och laddar. Jag har ju velat börja springa sedan ett par månader tillbaka men åkte på en lång förkylning. Nu har jag ju skaffat mej en cykel så tänkte att jag på förmiddagen här ska cykla bort till Rydskogen och springa.
 
Jag har nått en vikt som jag är nöjd med, väger 57 kg, vilket innebär att jag har tappat 20 av 25 kg. Igår kunde jag köpa mej ett par byxor i storlek 34, tajt satt dom fastän det är bra, då dom kommer töja sej en halv storlek. Mitt mål var 55 kg men det känns som det kvittar nu utan nu vill jag ha en stark kropp så tänker att en kombination av att springa/simma borde vara perfekt. Min vän som gick bort tyckte om att springa, ska tänka på honom. För ett par år sen kände jag en till kille som gick bort som även han gillade att springa så han får med vara med i tankarna.
 
Jag har tagit tag i flera saker som gett mig motstånd innan, en större, en medeljobbig och faktiskt en del andra saker med som gett motstånd. När man känner någon som gått bort så påminner livet en hel del om saker som ligger inom än själv. I mitt fall är det mycket saker som jag inte vågar ta tag bland annat. Igår kände jag lite skuld att jag kände mej jätteglad fastän han har gått bort men man får ju faktiskt vara glad även om även om någon går bort och jag tänker på honom ändå, om allt han inte kommer få uppleva.
 
Igår provade jag även äta en egen mix på honeycomb. Dom hade massa nyttigt att ha på yoghurten, som valnötter, tranbär, hallon, blåbär osv. Först tyckte jag det var dyrt men sen insåg jag att om det ens är hälften så onyttigt som en glass på Bosses så är det värt varenda krona. Har provat deras smothie med, den var riktigt god, delade en med Andreas, det sa slurk typ.
 
Elina blev 10 månader igår. De två sista månaderna är som att knäppa på fingrarna. Hon är så himla fin våran tjej. Varje morgon ligger hon längst ner i sängen, som husdjur gör i sina ägares sängar ungefär. Många gånger somnar hon halvägs ner. Så flörtar hon med alla hon kan när hon känner för det, vilket är väldigt roande för det mesta. Ha en fin lördag med er. Tingiling.
 
Gulleunge.
 
Jag nöjd och glad igår.
 
Mitt köp på honeycomb.
 
Årets första frappe.
 
Fina Sara gav mej en för tidig födelsedagspresent.
 
 
 
Elina fick smaka grädde på påskafton.
 
Min fina Andreas.
 
Underbara trollunge.
 
Elina första gången på balkongen, som ett frågetecken.

En tumme upp och en ner.

Publicerad 2014-04-22 18:58:56 i Allmänt,

Tumme upp för det fina vädret och för den fina omivningen jag har. Det är jag tacksam för och att jag äntligen har en cykel. Köpte en begnagnad, för mig har det ingen större betydelse det där med cyklar, modeller, växlar osv.
 
Vi har förövrigt haft en bra påsk. Elinas gudmor Josefine var här. Vi var fyra styckna tjejer och Andreas som spelade spel i fredagskväll. Kvällen slutade runt halv två och det var skönt att få känna sig ung och levande! Väldigt uppskattat när man kan umgås med trevliga människor.
 
Idag var det tungt att vara tillbaka på jobbet. Sov jättedåligt inatt, vaknade, svettades och kände mej less. En person som jag känner har dött och även om jag varit med par gånger nu om att folk dör så känns det inte mer eller mindre på något sätt utan bara jävligt jobbigt.
 
Det är konstigt hur man kan träffa någon regelbundet, man kramar person, pratar, lyssnar, känner och så finns inte den här personen mer. Jag smsade denna person i söndags och skrev att jag hoppas det var bra och ville att personen skulle återkomma, det finns ju inte i tanken att mobilen är avstängd för personen har dött.
 
Jag gillar inte att se unga människor dö. Dom flesta jag vet som har dött, människor jag känt/varit bekant med/har funnits i andras liv, har varit unga. Det går ju heller omöjligen att bestämma över döden. Som sörjande får man försöka acceptera så gott det går. Man kan ju förstå nu som förälder den där rädslan att förlora sitt barn och ändå kan man inte vara överbeskydande utan att det tar skada heller. Jag är tacksam över har.
 

Efter många om och men.

Publicerad 2014-04-16 14:25:08 i Allmänt,

Nähe hörrni att snart ska jag till frissan och efter många om och men så blir det så att jag ska ha blonda slingor. Jag har varit brunett större delen av 4 år så detta ska bli spännande. Skönt som fan att slippa tona håret konstant. Han som ska fixa håret sa att det skulle bli åt det mer gyllenblonda hållet, då jag har en ganska mörk utväxt.
Jag tänker att även om det inte blir så ljust som jag vill så är det ändå bästa årstiden för att håret ska bli blekt när man är utomhus.
 
Har suttit och fyllt i poäng på liberoshemsida. Man kan få saker från shoppen och jag beställde nu en badräkt till Elina i rosa. Det kunde ta par veckor innan den kom. Hoppas på att ljusen från partyt ska komma i morgon. Det vore kul och skönt att få dela ut allt till alla.
 
I morgon kommer Josefine hit och det ser jag fram i mot jättemycket. Ibland ses vi 2 gånger om året, ibland 4 numera så ja hon är saknad. Hon är Elinas gudmor också så det blir ju kul att dom får ses. Det ska bli skönt att ha par dar ledig från jobbet men vet inte om jag kan påstå att det känns specielt att vara hemma då det inte är så längesen jag gick hemma.
 
Det går förövrigt bra för Andreas att vara hemma. Han smsar om saker i vardagen ibland som händer och jag ler för jag känner igen mig i små olycker eller situationer. Jag känner för egen del att jag har bättre förståelse för hans trötthet han har haft när han kommer. Nu hinner jag inte skriva så mycket mer. Tingiling.
 
 
Ankor runt ån.
 
På gång hem från bio i måndags.
 
Jag är stolt över att jag har fått min orkide att blomma.
 
 

 

Härliga helg.

Publicerad 2014-04-12 11:36:47 i Allmänt,

När man varit hemma så länge som jag vart känner man inte samma skillnad på helg och vardag som man gör när man jobbar. Därför njuter jag lite extra denna lördag. Hade svårt att bestämma mej om jag och Elina skulle gå ån på förmiddagen men det blev chill här hemma i stället. Började med att städa medans Andreas träna, sen har vi nu druckit kaffe och spelat kort. Snart dags börja med lunchen och jag tänkte faktiskt Elina skulle smaka pannkaka idag.
 
Igår tog jag mej vatten överhuvudet så var helt slutkörd på kvällen. Bortsett jobb så övningskörde jag, vi åkte till ica maxi (där var det fullt) och sen drog jag iväg på kvällen för att träffa lite vänner. Tror jag somnade vid 22.00 och sov till halv 8. Vi ska dela upp det att jag får sovmorgon på lördagar och Andreas söndagar. Det är lättast så då jag ändå inte kan sova förlänge på söndagen utan att bli påverkade på kvällen.
 
Det är lite mer att pyssla nu med fritid. Andreas vill träna, han kör innebandy på tisdagar. Båda har vänner, familj vi vill träffa regelbundet och jag vill med träna och så har vi matstyrandet, handlade och varandra att ta hand om med såklart. Det går med hjälp av barnvakter och ibland får man priotera bort saker eller vara effektiv med andra osv.
 
Idag är det en lugn dag för oss. Hoppas på att kunna ta med Elina ner till trädgårdföreningen nu på eftermiddagen. Hon är lite envis med att inte vilja sova, vilket är träligt. I morgon ska syrran titta på Elina medans jag övningskör och Andreas ska iväg och spela frisby golf med sina vänner. Jag saknar syrran så ska bli skönt att hänga lite med.
 
Som ni kanske har sett har det gått fort med utvecklingen hos Elina. Efter att jag skrev att hon kunde klappa händer, krypa och säga pappa så såg vi tand 7 komma upp och igår satt hon drack helt själv hur sin mugg för första gången. Det är bara gåendet och språket kvar så är bebisperioden ett minne blott. Nä nu ska det fixas med annat. Tingiling.
 
Andreas tog denna bild som jag smälter när jag ser
.
Och ser här kan det se ut när man inte vill sova.

Bilder från babysim.

Publicerad 2014-04-08 17:08:21 i Allmänt,

Hej tänkte bara slänga in lite bilder nu snabbt innan vi ska äta här ifrån babysim.
 
 
Precis kommit i vattnet.
 
Gullunge
 
Bus unge
 
Knas unge.
 
 
Jag skrattade åt Elina när hon surade ihop över lite vatten på huvudet.
 
 
 

Tillbaka till arbete.

Publicerad 2014-04-07 16:40:00 i Allmänt,

Nu har jag arbetat min första dag på 11 månader. Oj vad trött jag är! Kunde inte sova ordentligt i natt och gick upp 05.40. Körde från ca 06.10 till 15.10, kommit hem druckit kaffe med Andreas och konstanterat att min unge har saknat mej. Hon har följt efter mig och var utanför toalettdörren gnällandes när jag var därinne. Jag hade inte räknat med att Elina skulle märka att jag varit borta.
 
Jag hade velat träna men ska försöka låta bli. Märkte att jag var helt genomtäppt när jag jobbade så känns som jag ska ta det lugnt nu när jag är tillbaka. Mitt jobb är ju slitsamt så det räcker. I morgon hade jag tänkt att gå på baby sim med Elina direkt efter jobbet. Andreas får komma ner med henne till simhallen så tar jag mig direkt dit efter jobbet. Han ska fota oss när vi är i vattnet. Jag har sett flera ha med sig sällskap som fotar och det vore kul om det fanns även på oss.
 
Det känns skönt att vara tillbaka på jobbet. Det är även nyttigt och skönt för oss här i familjen att byta roller. Jag har varit lika rastlös hemma som Andreas har varit trött på att jobba. Den föräldern som är hemma lär känna sitt barn på ett annat sätt och förstår rutinerna på ett annat sätt.
 
Nästa vecka jobbar jag bara halva tisdagen och så är vi ju lediga fredagen. Andreas ska tatuera sig på tisdagen och vi får verkligen hoppas att det är tredje gången gillt nu! Han har tre sittningar han ska göra men haft otur. Första gången dök inte tatueraren upp så det gick han till ett annat ställe och skulle han bli tatuerad i torsdag men då blev tatueraren sjuk! Snacka om oflyt, jag tyckte synd om honom, min fina pojkvän!
 
Föresten ska jag berätta för er att ljuspartyt jag hade i fredags vart bra. Sju tjejer kom och fruktsalladen blev god, räckte till alla. Jag hade inte fattat mina förmåner men det var väl som Sara sa, att göra en Nina på ett positivt sätt och jag är fortfarande mest tacksamt för det var så många som ville komma! Har tyvärr inga bilder men här kommer annat från senaste veckan. Tingiling.
 
Syrran bjöd på på dessa hon hade gjort när hon fyllde, mums!
 
Hon fick den här av oss.
 
Theres skickade denna bild på Elina och jag blev bara mer sugen på en till.
 
Igår roade jag mej med att råka lägga skålen på varm platta!
 
Helt färdig klockan tre på jobbet.
 
Så här glad var Elina över att se mamma.
 

hej på er.

Publicerad 2014-04-03 08:50:00 i Allmänt,

Hur har ni det? själv är det bra. Testade ett par byxor för en stund sen som jag har haft som mål att komma i igen. Dom satt ju bra och då såg jag i stället att det var hål i dom, typiskt! har haft dom utlånade så det var självförvållat.
 
Mmm nu börjar det dra ihop sig med lediga dagar. Vi skulle först på öppen förskola men fick snällt avboka nu för att Elina somnade och vi har en del ärenden, bland annat förbi kontoret och fylla i semesteransökan. Känns bra att jobba 3 månader sen ha semester. Det är jobbigt att avboka saker ibland men som t.ex med Elina som inte gillar att sova, så är det dumt att störa när hon väl gör det! Det blir ju taskigt sist om vi jämnt ska väcka henne, ibland händer det beroende på hur hon sover men som nu var hon rätt grinig, så nej tack.
 
Andreas är hemma sin första "lediga" dag idag för han ska tatuera sig. Spännande! De dagar som har varit nu har varit uppdelat med styr i lägenheten. Andreas satte upp hatthylla, tapeserade och satt ihop Elinas nya säng som hon ska ha i framtiden. Jag har städat ur extra i kök, tvätta extra och ska fortsätta med lite extra kommande dagar.
 
Elina mår bra som alltid. Blivit lite av en pappa gris. Hon tycker vi ska vara samlade hela tiden. Jag har gjort om i köket så att hon har lådor/skåp att leka i, det blir ju världens liv när man tar ifrån saker och stänger områden för henne. Man får anpassa så gott man kan och hur man vill göra. Allting blir ju lite mer rörigt men också mysigt!
 
I morgon är det ljusparty. 4 styckna vet jag ska komma och 3 styckna kanske. Jag ska bjuda på frukosallad, grädde, glass. Innan ska vi fira syrran, full rulle. Tänker lägga upp 2 bilder som Sara tog som jag tyckte var fina. Tingiling.
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela