smakensombaken.blogg.se

God morgon

Publicerad 2014-08-31 09:16:14 i Allmänt,

Nu har jag jobbat i en vecka och det känns bra. En vecka till och min kollega ska gå på mammaledighet. Så hon är nog lika trött på att jobba som jag känner att det är skönt att vara tillbaka i rutinerna. Vi har det rätt bra jag och Mikaela så kommer sakna våra raster. Hoppas någon bra kommer efter henne. Vi är ju bara två hos våran kund. Det är en fördel då om man har en bra kollega så man inte blir ensam.
 
Det har gått ganska bra för Elina på dagis. I onsdags var det jobbigt för henne när vi kom hem. Jättetrött och mammig. Jag tror det inte enbart beror på de nya rutinerna med sömn och dagis utan också att hon har fyra tänder i varje hörn i munnen som är på gång. Hon är även förkyld nu. Det är jättemysigt att hämta henne på dagis. Man har liksom saknat henne och undrat hur hennes dag har varit och hon ger en världens puss när man lyfter upp henne.
 
Andreas skulle ha legat ute som jag skrev sist men det blev uppskjutet en vecka och det var väl tur det för han blev sjuk torsdag. Jag har inte blivit drappad trots att han blev genomförkyld och att Elina är det med. Däremot har jag varit enormt trött den här veckan. Har inte orkat träna som jag hade tänkt. I torsdags tvingade jag mig ut i Rydskogen. Det gick inte alls. Fick köra påtvingat intervaller. Då kände jag att jag aldrig mer ska tvinga mig på något jag inte orkar/vill.
 
Det blev så tydligt för Theres undrade om jag ville gå ut runt ån. Det ville jag och det blev ju trevligt för det ville jag och kände att jag orkade ta mig för. Är imponerad över att jag inte fick träningsvärk dagen efter. Det är ganska fysikt krävande att jobba som lokalvårdare och sedan på först cykla fram och tillbaka till Ryd och köra 5:an där. Sedan cykla ner till ån för att gå nästan 4 km runt och sedan cykla hem igen.
 
I morgon ska jag börja med Lchf igen. Mitt sista försök har jag sagt. Det är samma tjat som jag tidigare har skrivit om här på bloggen, att jag mår bättre på den kosten. Det brast sist för att semestern började och jag trillade dit i "jag orkar inte bry mej" och "jag vill unna mej". Igår frågade min vän mig om jag inte bara kunde minska. Jag får om och om igen förklara att det är som att jag bara ska röka en cigarett om dagen. Ibland känner jag mig löjlig, som att jag är den ända i hela världen som har problem med socker. Fast det troligtvis är ett av de vanligaste beroenden som finns, tyvärr.
 
Idag ska vi fira Alex. Han fyller 16 år på torsdag. Cicci som gick bort i början av juli, var Alex gudmor. Hon har sin födelsedag snart med och vi har sagt att vi ska åka ut till hennes grav. Jag tänker fortfarande spontant på henne och även den andre vännen jag har som gick bort i början av april. Efter vi har firat Alex ska jag tvinga med Andreas en sista gång på bilbingo. Jag har lite ångest över det då jag vet att han inte vill egentligen. Så känns det som det finns massa annat att göra idag egentligen. I såna här fall har jag svårt att sätta min vilja i första hand för den känns inte lika viktigt som min familj. Nä nu ska jag göra annat. Tingling.
 

Tänk att det är ett år sedan.
 
 
 
 
 

Man väljer hur man vill se på saker och ting.

Publicerad 2014-08-24 08:51:06 i Allmänt,

Jag blev lite tjurig igår när jag skulle ut och springa. I förrgår när jag var ute och gick 9,5 km så kände jag att jag var stel i knäna och det höll i sig även igår men ändå valde jag gå ut och springa på eftermiddagen. Det postiva var att jag inte hade lika ont i fötterna som gången innan, vilket berodde på att jag knöt skorna för hårt men knäna är ett problem. Jag fick iaf så pass ont att jag fick köra intervaller och först kom katastrofen: Nu är det kört, nu kan jag inte hålla på med detta men sedan kan man ju alltid välja hur man vill se på saken. Har jag tur är det bara träningsvärk och kroppens sätt att säga att det är dags att vila. Eller så måste jag styrketräna en del muskler i ben/lår så att kroppen orkar. Det gäller att ha lite tålamod och göra vad jag kan innan det är kört.
 
Idag ska jag testa yoga iaf. Det fanns medicinsk yoga och så kundaliniyoga. Jag hakar på det sistnämnda om jag hinner till dit till 13.00. Känns lite jobbigt att ta sig för att prova en ny sak och själv ska jag gå med. Tänk om jag ser ut som en fjant for det huvudet först när jag bestämde mej men vafan med den inställningen kommer ingen långt på.
 
Oj vad hon nappar upp språk Elina. Igår sa hon: kan själv, och: min pappa. Hennes första två ordiga ord. Hon försöker hela tiden och hon älskar böcker jättemycket. Såg att hon har en hel del tänder på gång upp. Mitt lilla barn. Bråkade med asfalt gjorde hon på dagis häromdan med så helt röd om näsan blev hon. Elina med röda mulen. Det läker iaf jättefint nu, så hoppsd hon inte slår igen för hon hade  slagit i den onda näsan dagen efter asfaltsbråket.
 
Jag har köpt en ny telefon och kom åt bilder som jag inte kom åt från förrförra telefonen. Trodde jag skulle sakna iphone jättemycket och att jag skulle tycka samsung var jobbig men jag är så himla nöjd! Mycket lättare att skriva på och det blir bra bilder.
 
I fredgas hade vi kräftskiva här hemma och ikväll ska vi iväg på en hos Lotta och Bosse. Theo har sovit över här i natt och vi har tittat på både Rio 1 och 2:an, dessa två kvällar som varit. Jag köpte träningskläder igår vilket är ett bra pepp när man känner att motivationen dör ut lite. Är taggad på att börja jobba i morgon. Har saknat dom rutinerna. Min kollega Mikalela har gått in i vecka 30 nu. Det är spännande att följa hennes graviditet. Känns som om hösten kommer gå fort. Nu ska jag sätta igång med dagen. Tingiling.
 
Elina med aj aj på näsan.

I mina nya träningskläder.
 
Min älskning när vi fikade igår.
 
Elina blev tokig i macka med leverpastej.

En arg Elina bakom mig.

Publicerad 2014-08-19 08:13:00 i Allmänt,

Vad arg hon är bakom mig Elina. Hon vill få på sig våra skor och gå i dom. Det blir bak och fram, sen är dom alldeles för stora att gå i så hon blir arg. Det är en timme kvar innan vi ska gå till dagis. Det går bra. Jag har lämnat henne två gånger och hon säger hej då. Skulle ha kunnat börja jobba på onsdag som det var bestämt från början men när dom sa 2 veckor, så kände jag mig stressad över "i fall att" hon blir ledsen.
 
Istället så har jag  massa saker jag gör här hemma. Igår tvättade jag täcken, kuddar, soffkläder, gardiner. Tvättade allt utom lilla Anna som jag glömde och hon är skitigast. Städar av i lådor, skåp. Tanken är att jag ska städa ur kyl/frys/fläkten samt badrummet ordentligt. Allt sånt jag inte kommer att orka när vi jobbar igen.
 
I helgen hade vi släktträff. Det uppskattades väldigt mycket att vi fick komma till Barbro och Rolf ute i Spikenäs. Jag har ju varit där med mina sysslingar när jag var omkring 9-10 år, så det blev ju en rejäl nostaligi för mig. Det finns massa minnen som plopppar upp då jag var ofta hos mina sysslingar regelbundet.
 
Elina har blivit en mostergris. När vi kom till Spikenäs så var Elina i min systers famm och hon vägrade komma till mig och Andreas. Så tjatar hon om- Ara hela tiden här hemma. Sara är den som är strängast med så det tyckte vi var skoj. Det är kul för talet har blivit bättre fast det är svårt att prata rent. Nappa är nappen och baba är bada och ibland pappa. Nu säger hon Sara, Tom, Theo och även Simone. Mycket prat är det om alla djuren. Simone är för övrigt den ända som får en puss direkt när hon frågar Elina om en. Det är gulligt.
 
Nu ska vi fixa här hemma. Jag hoppas på att kunna dra ut och springa en stund. Häromdan sprang jag 7,5 km. Är irriterad över att mina nya löparskor är förstora. Känns motigt att behöva ta ett snack med dom men ska försöka ta mig mod att göra det idag. Det är ju knäppt att dom har personal på en skoavdelning som säljer förstora skor. Det är retligt att det är samma skomodell två gånger nul. Tingiling.
 

Nä är Elina var 2 månader.
 
Hos moster är det bäst.
 
Utsikt Spikenäs
 
Tog denna innan vi åkte.
 
En bild på Elina.
 
Som tyckte det var roligt i Spikenäs.
 
 
 

Inskolning samt längtan.

Publicerad 2014-08-13 07:58:46 i Allmänt,

Jag längtar så himla mycket till att börja jobba igen. Tycker verkligen det är tråkigt att vara hemma för mycket. Det är jobbigt med för jag vill rensa och städa och Elina vill så gärna hjälpa till! En av de få saker som är roligt är att skola in Elina på dagis. Vi var där i 1,5 timme i måndags och 2 timmar igår. Tror det kommer fortsätta vara 2 timmar hela veckan ut. Skynda långsamt med stora förändringar gäller det nog för våran del och det tycker jag är bra.
 
Det känns som om Elina inte skulle ha några problem om jag lämnade henne nu. Första dagen stack hon iväg två rum bort i från mej på dagis och lekte helt obykymrat över var jag var någonstans. Igår var vi ute och lekta och Elina gick till en av föreskolelärarna och ville att hon skulle bära upp henne sedan tog hon förskolelärarens finger och gick iväg med henne. Det är med andra ord ett tryggt barn jag ser. Dom har två blåa cyklar som Elina skulle på om och om igen fast hon ramlade typ 4-5 gånger. Hon har en blåtira på kinden och sår/svullnad på läppen, envisa flicka.
 
Träningen har gått ganska bra. Tränade med Sara (syrran) i söndags, sprang i måndags och tränade på gym igår. Idag har jag vilodag. Hade en grym träningsvärk i låren efter i söndags vilket gjorde att jag var lite trött när jag sprang i måndags. Nu känner jag lite i armarna från igår och det är ju bra.
 
Min kompis Sara ska komma och vara barnvakt för första gången ikväll. Hon ska flytta och jag är verkligen jätteglad för hennes skull men ledsen för min egna. Malin S., Josefine och Sara är ju tre av mina närmsta vänner och alla tre har bestämt sig för att bo på olika ställen i Sverige nu. Jag har några av mina nära vänner kvar ändå och det är jag glad för, så ajja bajja dom om dom flyttar!!!
 
Nu ska jag fixa ordning här hemma. 1 timme kvar tills vi ska gå till dagis. Tingiling.
 
Häromdan fick Elina ha följande på sig och om man kollar bilden under.
 
Så har hon vuxit väldigt mycket på 3 månader, eller hur?
 
Syns kanske inte jättebra men hon har en blåtira på kinden.
 
 
 
 

Åhhh....

Publicerad 2014-08-07 11:29:13 i Allmänt,

Jag är så himla rastlös av mig. Vill börja jobba nu nu nu. Får ingen ro till att spela tv-spel när Elina sover, ingen lust att sitta på balkongen, läsa bok eller lösa korsord. Ingen lust med nånting just nu. Elina dessutom bestämde sig för att vara törnrosa och sova länge nu på förmiddagen. Min fina unge. Fler tänder börjar hon få upptäckte Sara igår, kindtänder. Inte konstigt att hon inte vill tygga ordentligt.
 
Elina har nu tytt sig till ett gosedjur, Lilla Anna. Det är så himla värmande för hjärtat att se henne klappa försiktigt på Anna, krama henne, pilla i håret, ansiktet och hålla om henne. Jag märker att Elina kommer må bra av att få börja på dagis för att få leka med andra barn och utvecklas.
 
Igår var vi hos familjen Danielsson. Sara tittade på Elina medans jag var ute och sprang. Har en förkyldning vilandes men jag tänkte åt helvete med det. Ska den bryta ut så ska den, för det finns inget värre än att vara små krasslig. Det gick bra att springa. Jag har lite små ont i knäna så läste lite om det efteråt. Det finns ju en hel del olika orsaker. Det ena kan ju va att man springer för fort i nerförsbackar, har fel skor, behöver styrketräna, tar ut sig för mycket/ofta och andra olika problem man kan ha. I mitt fall fall är det nog att jag började med att springa för långt från början. Kanske skulle ha börjat med 2,5 för 2 månader sen då jag aldrig har sprungit innan, samt att jag har förstora skor. Ska kanske köpa nya, börja styrketräna, strecha bättre så får vi se om det släpper.
 
Jag och Andreas var på bilbingo. Så himla nära så många gånger och ändå vann vi inte ett skit. Satt med 1 nummer ifrån 3000 kr vinst, samt flera gånger på vinst 400 kr och 1200 kr. En gång till ska jag köra innan jag lägger ner för i år. Kanske det inte blir så mycket bilbingo nästa sommar. Vi vill ju ha ett barn till så kanske har vi fått en tills dess, det tar vi som det kommer.
 
I eftermiddag ska jag och Elina hänga med Marie, Carro och Josefine till skänninge. Har inte gått på marknad säkert på 10 år. Gick nån gång per år i Gamleby, men just skänninge har jag nog bara varit 2 gånger i mitt liv eller nått sånt. Ska ställa mig och göra spenatsoppa nu, blir nog en sväng ut med Elina efter det.Tingiling.
 
Här om dav var vi ute och lekte.

Busigt barn på gång.
 
Leker i sandlådan.
 
Och i en lekstuga.
 
 
 

Busigt barn.

Publicerad 2014-08-03 19:15:00 i Allmänt,

Vad förvånad jag blev i morse när jag skulle byta blöja på Elina och hon la av en illaluktande fis. Vi testade ge henne tacos igår och så har hon börjat dricka mjölk, så tror det är därför. Jag försöker ge henne bestick numera, så att hon kan träna på att äta själv nu inför dagis. Var på vinden och hämtade pottan. Det är inte bara dagis som kommer att bli en förändring. Har även tänkt att vi ska försöka sluta med napp. Åtminstoende att vi kan byta den mot snuttefilt? Elina har aldrig använt snuttefilt/inte varit intresserad. Däremot använder hon gärna påslakanet när hon är trött. Ska så klart inte göra alla förändringar på en gång. Det blir för mycket. Vi börjar med att träna henne på att äta den mat vi äter och kanske testa pottan så får vi se.
 
Jag tror att Elina kommer utveckla språket snabbt under hösten. Idag sa hon kom till Andreas, så tog hon sin hand runt hans finger och gick in i sovrummet. Och när jag sa: Kom så ska vi byta blöja så sa hon nej och försökte springa iväg. Hon härmar jättemycket ofta vad vi säger. Det är jättekul att se.
 
Vart besviken igår när vi kom ut i skogarna och det inte fanns ett enda blåbär. Det är ju inte så konstigt i den här hettan men ledsamt då dom alltid brukar finnas in på september. I Västervik hörde jag att som fanns. Kanske för att det finns mycket vatten? Där jag var igår var det helt torrt överallt och jag tycker att löven börjar bli färgade nu med.
 
Idag har det inte hänt så mycket. Jag städade par timmar på förmiddagen, var på balkongen nån timma och nu var jag iväg på kvällen för att träffa vänner men det vart avbokat i sista stund. Köpte ben and jerry på vägen hem. Har ätit den 2 gånger innan.I morgon ska Andreas börja jobba och då har vi sagt att vi ska skärpa oss med onyttighete. Dock känner jag redan nu att jag vill skjuta på det tills tidsdag då jag firar årsdag på min rökfrihet. 2 år, kan inte fatta att jag har rökt i halva mitt liv, började när jag var 12 år och slutade när jag 25 år. Nä nu ska vi spela tv-spel en stund och sen fortsätta se homeland. Tingiling.
 
Så här såg det ut när jag rökte, år -09 kanske?
 
Jäklar vad unga vi ser ut, vi är ändå omkring 20 år här?
 
År 2010, rökte jag på Sweden rock . Surt. jag hade lagt 500 kr innaför bh:n och dagen efter var den borta.
 
I början när jag och Andreas träffades rökte vi jämt ihop på hans balkong i Vasastan. Nu röker inte han heller. Känns bra. Knasigt nog hittade vi en packet cigg häromdan i nån påse i garderoben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svårt att bestämma mej.

Publicerad 2014-08-01 11:58:00 i Allmänt,

Först skulle jag ut och springa i morse. Jag läste på om att det inte är bra att springa för mycket, så då blev det en sväng till gymmet i stället, då jag sprang igår. Jag gillar styrketräning men har svårt att ge 100 procent. Vi hade tänkt åka och handla idag men så har jag känt ett tag att jag vill ut i skogen så då frågade jag Andreas om han ville följa med ut tillsammans med Elina förstås. Funderar lite om det går att ha med henne? Ska smörja henne med myggmedel så klart. Äsch alltså det är lätt och tro att man inte kan både det ena och det andra. Man får ju prova sig fram?
 
Elina överraskar ju oss. Som när vi sa häromdan att hon nog inte skulle äta sushi, sen när vi testade, så stod hon där och gapade, våran fågelunge. Och igår åt hon blodpuddning. På hotellet har hon ätit bacon/ägg till frukost.  Burkmatat därimot dissar hon mer och mer. Det är ju bra för oss att hon visar vart skåpet ska stå. Burkmatan är smidig men knappast vad hon vill ha om hon får välja.
 
Andreas blev skapligt förvånad igår när han insåg att han börjar jobba igen efter 4 månader på måndag. Vi trodde han hade en vecka till. Jag har däremot har en vecka till vilket känns både bra och tråkigt. Tråkigt för att Andreas jobbar. Anledningen varför vi gjorde så var för att Elina ska börja dagis veckan efter denna som kommer.
 
Vi har köpt en grej nu så att man ska spela olika enheter med flera tusen spel, vilket känns skitkul. Tror den kommer på måndag, känner mej som ett barn som väntar på julafton. Ser ingen anledning att ha kvar supernitendo så det håller jag på att sälja tillsammans med en del spel.
 
Ser fram i mot att Elina ska börja dagis. Hon kommer älska det. Tycker det ska bli skönt att vi båda ska jobba igen. Det kommer bli full rulle med rutiner. Jag har en tanke om att jag ska träna på luncherna om Andreas ska börja jobba i veckorna. Att jag 1-2 dagar cyklar upp till Ryd och springer. Är nyfiken på att testa yoga nu till hösten också. Tror också att vi ska försöka fortsätta med babysim i höst. Så har jag bokat upp körtider, varann fredag på körskolan. Spännande! Nu ska jag fortsätta min bok. Läser - Min mormor hälsar och säger förlåt! Samma författare har skrivit en bok som heter: -En man som heter Ove. Jag läste den boken förra året och tycker den är väldigt bra, även denna verkar vara att rekommendera. Tingiling.
 
Klänning jag köpte på nelly, 80 kr.
 
Elina var ett busfrö på rummet vi hade på Scandic.
 
Andreas på Universium, visst är han fin?
 
Hamnade spotnat hemma hos Sara och Hampus i förrgår och drack vin för första gången på 25 månader.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela