smakensombaken.blogg.se

Mitt i julen.

Publicerad 2014-12-25 10:00:00 i Allmänt,

Hej hej på er hoppas ni haft en fin julafton. Det hade vi här hemma igår. Jag var vädligt trött bara men det gör ju inget då julafton är en sån där dag man tar det lugnt. Det var väl en hel del styr innan gästerna kom men det mesta av matlagningsväg skötte älskling. Jag skötte lite mer av sånt som rörde Elina och städning osv.
 
Nu ska jag strax till gymmet. Har inte varit där sedan i söndags. Ville träna både måndag och tisdag men hade ingen energi i kroppen. Vi ska fira jul med Andreas familj idag. I morgon fyller min lillebror år. Tror vi ska fira hnom på lördag, ska dubbelkolla med mamma idag. Vi ska även äta med middag hos Franzens på lördag. Söndag går vi ut och äter med Coffe, då han fyller 35 år. Mycket firande blir det och det är ju så det ska vara, att man är med dom man håller kär.
 
Bjuder lite på bilder från igår. Tänka sig att min flicka blir 1,5 år idag.
 
Älskling i en paus.
 
Häng i vårt vardagsrum.
 
Syster var jättefin igår.
 
Elina myser hos farmor och farfar.
 
Min nysterson Alex var med och firade igår.
 
 
Sara med Elina och Simone. Jag tycker Simone är vacker som en blomma.
 
Ja just det Elina ville inte ha juklänning när hon fick syn på den här dressen hon fått av Josefine.
 
Mycket bus och mys med Theo.
 
Sen kom tomten och det tyckte alla barn var spänande.
 
Theo ville hjälpa tomten för tomten är gammal.
 
Alla väntar på packet.
 
 
 

Den ständiga frågan.

Publicerad 2014-12-15 12:29:36 i Allmänt,

Jag har Elina hemma idag. Jomen visst är det så att det är lätt att fråga sig när man ska och inte ska lämna pådagis. Men jag tänker att om jag hade haft lite feber och varit förkyld så hade jag velat va hemma som liten. Elina har 37,5 idag. I lördags kväll var tempen på 39 och i fredgas 38. Så jag håller henne hemma och visst märker jag allt att hon är tröttare och inte orkar leka på samma sätt som hon brukar. I morgon ska hon få gå iaf.
 
Har ni  haft en bra helg? Själv så har våran varit ganska lugn. Vi hade Molle, Coffe och Matilda här i fredags för vi julbakade lite. I lördags hände ingenting specielt. Theo ar här en stund medans Andreas hjälpte Tom och på eftermiddagen så var jag iväg och simmande. Igår var Andreas iväg och jag städade en del här hemma. På kvällen var jag iväg och tittade på Simone som hade uppvisning på sin drill. Vad stolt jag känner mej över henne.
 
På torsdag kommer Andreas hem och så ska han vara juledig. Kanske kommer han vara hemma i Lkpg i ett tag framöver. Det känns jättebra att få mer tid med honom. Jag ser fram mot att fira jul och jag ser fram i mot att vi ska fixa med köket i januari. Har pratat med Tom om att börja övningsköra igen fast i våran bil, Audin hehe man undrar  ju hur Andreas vågar? Det är kärlek och det är tillit. Nu har jag inte kört så mycket sista halvåret så vi får väl börja om igen. Mm.. detta år har varit bra och jag ser fram mot nästa.
 
Det är härligt att få vara mamma. Blir paff hur får det går nu med Elinas språk. Hon vill verkligen vara med och kommicera vädligt ofta. Hon har sagt par gånger nu: Jag är hungrig och det är henens andra mening förutom : vad gör hon/han/dom/. Mycket att hon sätter ihop och förstår. Ni ska veta att en 1,5 åring har ett väldigt bra minne. Två gånger har jag gått förbi vår port, när vi varit iväg, utan att gå in och båda gångerna har Elina skrikit in. Likandant så vet hon när vi är på sträckan härifrån och Gottfredsberg så är vi påväg hem till familjen Danielsson. Så jag ser mycket som växer fram i hennes utveckling nu. Tingiling.
 
Hela gänget bakar.
 
 
 

 
Elina fina.
 
Måste prova allt.
 
mys i soffan
 
 

En stund vila.

Publicerad 2014-12-07 12:10:10 i Allmänt,

Jag går igång alldeles för mycket. När Andreas drog iväg så börjas det plockas en himla massa med allt i hemmet. När Elina somnade så höll jag på att jag både ska lägga ut grejer på bloppis, slå injulklappar, laga lunch, fortsätta med rensa och städa. Nä fy jag insåg ju att det blev för mycket. Plus att jag vill ner på stan, vill träna och ska lämna Elina i Gottfredsberg hos hennes moster och kusiner. Jag struntade iaf i att göra lunch, halva städningen är kvar och slå in julklappar insåg jag är ett av mina mindre omtyckna grejer att gör någonsin, varje år. En sån sak kan få mig börja gråta, jag har liksom inte tålamodet.
 
På tal om bloppis blev jag jätteosäker på hur mycket jag skulle lägga ut saker för. Vill inte ta för mycket. Samtidigit så har jag köpt pussel för 160 kr t.ex som är i nyskick så 60 kr är inte mycket. Inte heller när det gäller mattorna från Village, nypriset på dom var över 450 kr, fast jag köpte dom för 200, då det var utförsäljning, så jag själv tycker ju dom är värda 75 kr. Testa får jag helt enkelt göra och det är iaf bara sänka om det inte nappas.
 
I fredgas hände något som ger mej tankeställare. Jag ställde cyklen precis utanför biblioteket. Där satt en tiggare som tittade på mej medans allt krånglade för mig med cykeln då jag var stressad. Jag tog iaf inte bort mina lysen för jag var lat och tänkte jag ska ju bara vara borta i några minuter. På väg ut från biblioteket så skulle jag ge tiggaren fem kronor. Tiggaren var borta och det var mitt baklyse med. Så jag trorhan snodde den. Det syntes att den var lös. Framlyset däremot var kvar men den är svårare att få bort, då man måste hålla in en knapp. Iaf jättetråkigt och jag vill inte dra alla tiggare över en kant men den tiggaren rekommenderar jag inte ska några pengar när han gjorde så. Jag tror inte alla är tjuvar, det är som att säga att alla invandrare är kriminella och jag vill inte dra alla över en kant. Fast snopen det blev jag förstås att det gick så fort.
 
Till sist vill jag säga att jag gillar att jag tränar. På tisdag har jag hållt på i sex veckor. Efter nyår ska jag skärpa mig med ätandet. Jag thar ju gått upp i vikt, 61,4 kg. Innan Elina vägde jag 53. Jag stör mej inte av det, bara att jag inte kommer i mina kläder. Iaf det jag har märkt är att jag har muskler under fettet. Alltså jag är inte fet men jag märker att musklerna ligger under, om ni fattar. Så för att få fram dom så måste jag fortsätta äta bra men sluta med godis. Tro det eller ej gott folk men jag har faktiskt slutat med grädde i kaffet! ha det gott Tingiling.

Igår fick vi besök av dessa två.
 
Härom veckan målade Elina på dagis.
 
Vår fina julstjärna som jag fortfarande bli glad av att se på.
 
Elina leker med hello kitty.
 
Här hemma är det full fart på förmiddagarna.
 
På väg till dagis är det tre viktiga saker som ska med.
 
 

Tre dagar hemma.

Publicerad 2014-12-04 14:30:10 i Allmänt,

Nu har jag varit hemma med Elina i tre dagar. Jag hade säkert kunnat skicka henne till dagis men jag känner det finns en gräns. Elina har varit konstant förkyld i tre veckor. Flera dagar förra veckan ville hon inte gå till dagis och var jättehängig när hon kom hem och ville sova osv. Så jag kände denna vecka att jag ville hålla henne hemma en dag och se om det blev bättre. Dvs i tisdags och hon lekta ganska bra på dan, så skulle jobba onsdag. Men så i tisdagskväll märkte jag igen att hon vart jättehänging. Tänkte ändå på onsdag morgonen när jag vakna att vi skulle gå men Elina bröt ihop när jag sa vi skulle till dagis. Och det rinner om hela henne dom här dagarna, i ögonen, i näsan, i munnen, så då bestämde jag att va hemma igår och idag.
 
I natt var det tufft. Hon vaknade fem gånger mellan halv tolv och halv tre och var ledsen. Vi har försökt par gånger att låta Elina sova i våran säng men det slutar alltid med att hon åker in i sin säng i sitt rum. Men i natt hörrni så sov hon på mej. Hon somnade med huvudet på min axel/bröst. Sen har hon väckt mej 14 gånger, bland annat ett par gånger har hon haft sitt ansikte 2 cm ifrån mitt och sagt hej. Hon har nog tyckt det har varit spännande miljöbyte och undrat varför jag har legat brevid henne.
 
Jag vill inte påstå att jag upplever hon mår bättre men hon får en chans iaf att återhämta sig från detta, då hon är ledig i morgon och sen är det helg. Vi var på bvc i tisdags med. Det gick bra hon väger 10,4 kg nästan och är 78 lång. Först tänkte jag att hon vägde lite då Agnes (Ninas flicka) väger 11 kg men sen insåg jag Elina har nästan gått upp 12, kg på 5 månader, alltså ungefär 250 gram i månaden. Det är inte illa pinkat.
 
Måste bara säga att det är otroligt kul för häromdan skulle jag ta på henne en blå mössa och Elina bröt ihop. Pekade på sin rosa och sa den... Igår skulle jag ta på henne en blå randig tröja och hon bröt ihop igen. Ja ni förstår. Jag tror hon ser hur andra barn är klädda på dagis. Sen har jag upplevt att hon gillat rosa från början.
 
Det är mycket Elina i den här bloggen men det var pga jag väntande henne jag började skriva och det har varit skönt. Det är annars lätt att glömma vad som hände när och var i utveckligen osv. Jag vet inte om jag kommer lägga upp så mycket bilder på henne då hon har börjat säga ifrån när jag försöker fota henne. Nä nu har jag annat att göra. Det får bli gamla bilder idag igen då jag inte orkar lägga över från samsung (tar lång tid) Tingiling

 För 1 år sedan såg det ut så här.

och så här (gillar inte att jag tappade bort hennes mössa)
 
och så blir jag sugen på mörk hårfärg när jag ser det här.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela