smakensombaken.blogg.se

Tre dagar hemma.

Publicerad 2014-12-04 14:30:10 i Allmänt,

Nu har jag varit hemma med Elina i tre dagar. Jag hade säkert kunnat skicka henne till dagis men jag känner det finns en gräns. Elina har varit konstant förkyld i tre veckor. Flera dagar förra veckan ville hon inte gå till dagis och var jättehängig när hon kom hem och ville sova osv. Så jag kände denna vecka att jag ville hålla henne hemma en dag och se om det blev bättre. Dvs i tisdags och hon lekta ganska bra på dan, så skulle jobba onsdag. Men så i tisdagskväll märkte jag igen att hon vart jättehänging. Tänkte ändå på onsdag morgonen när jag vakna att vi skulle gå men Elina bröt ihop när jag sa vi skulle till dagis. Och det rinner om hela henne dom här dagarna, i ögonen, i näsan, i munnen, så då bestämde jag att va hemma igår och idag.
 
I natt var det tufft. Hon vaknade fem gånger mellan halv tolv och halv tre och var ledsen. Vi har försökt par gånger att låta Elina sova i våran säng men det slutar alltid med att hon åker in i sin säng i sitt rum. Men i natt hörrni så sov hon på mej. Hon somnade med huvudet på min axel/bröst. Sen har hon väckt mej 14 gånger, bland annat ett par gånger har hon haft sitt ansikte 2 cm ifrån mitt och sagt hej. Hon har nog tyckt det har varit spännande miljöbyte och undrat varför jag har legat brevid henne.
 
Jag vill inte påstå att jag upplever hon mår bättre men hon får en chans iaf att återhämta sig från detta, då hon är ledig i morgon och sen är det helg. Vi var på bvc i tisdags med. Det gick bra hon väger 10,4 kg nästan och är 78 lång. Först tänkte jag att hon vägde lite då Agnes (Ninas flicka) väger 11 kg men sen insåg jag Elina har nästan gått upp 12, kg på 5 månader, alltså ungefär 250 gram i månaden. Det är inte illa pinkat.
 
Måste bara säga att det är otroligt kul för häromdan skulle jag ta på henne en blå mössa och Elina bröt ihop. Pekade på sin rosa och sa den... Igår skulle jag ta på henne en blå randig tröja och hon bröt ihop igen. Ja ni förstår. Jag tror hon ser hur andra barn är klädda på dagis. Sen har jag upplevt att hon gillat rosa från början.
 
Det är mycket Elina i den här bloggen men det var pga jag väntande henne jag började skriva och det har varit skönt. Det är annars lätt att glömma vad som hände när och var i utveckligen osv. Jag vet inte om jag kommer lägga upp så mycket bilder på henne då hon har börjat säga ifrån när jag försöker fota henne. Nä nu har jag annat att göra. Det får bli gamla bilder idag igen då jag inte orkar lägga över från samsung (tar lång tid) Tingiling

 För 1 år sedan såg det ut så här.

och så här (gillar inte att jag tappade bort hennes mössa)
 
och så blir jag sugen på mörk hårfärg när jag ser det här.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela