smakensombaken.blogg.se

Hallo igen,

Publicerad 2014-02-26 09:38:53 i Allmänt,

Jag brukar inte ha datorn på om dagarna. Det är därför det dröjer lite innan jag bloggar ibland och så har jag annat jag pritoterar när jag väl får egentid, men nu vart jag sugen på att skriva ett inlägg så hej på er.
 
Elina sover, jag tar paus ifrån städandet. Hon är inte lätt att lägga. Vi får hålla på länge ibland att gå in och vända upp henne till rätta för hon ålar sig ner hela tiden till sängkanten. Flörtar, gnäller, står på sig, hon vill ju bara vara med men det hjälper inte.
 
I måndags testade vi att gå på en annan förskola tillsammans med en f.d arbetskamrat som också fått barn. Efter det drog jag och Elina hem till Diana, där vi käka lunch och umgicks. Barnen fick hälsa lite på varandra med, det var trevligt. På vägen hem så blev det spontant att Sara mötte upp oss vid sjukan och kom på en snabbfika hos oss innan hon skulle vidare. Det blev en social trevlig dag.
 
Igår var vi på babysim och helt ärligt så är det nu jag upplever det ger henne något att vara där. Elina plaskade allt vad hon kunde så det kändes bra i mej. I morgon ska vi till bvc. Det ska bli spännande att få veta hur lång hon har blivit och vad hon väger. Annars var det lugnt igår och tror det behövdes.
 
Vi har haft det bra annars. Livet rullar på med olika saker som händer. Idag ska vi till syrran. Vi har inte umgåtts så mycket, bortsätt att vi firade Theo och mamma för 1,5 vecka sedan. Har snackat med Sara om att gå på bio ikväll. Hon älskar lego och jag tecknad så ni kan ju kanske räkna ut vilken film vi ska se! och i morgon ska jag ut och äta med några vänner på kvällen så det känns kul att få göra lite annat (framförallt nu när jag inte kunnat träna heller)
 
På fredag ska vi gå och kolla på två styckna förskolor. Vi var och killa på 2 styckna i fredas, vilket var bra. Jag var inte så sugen på det först men det visade sej att dagiset jag ville ha inte kändes passande när vi var där. Dagiset jag inte trodde skulle kännas passande gjorde det, så nu ska vi kolla på två till innan vi ställer Elina i kö. I helgen ska jag övningsköra med. Tror att jag ska köpa lektioner på måndag om det känns bra efter det. Ja det är lite så det ser ut nu i livet. Ha det gott. Tingiling.
 
Elina leker med damnsugar sladden.
 
 På bushumör.
 
Tillsammans med Andreas innan 60-års kalaset i torsdags.
 
 

Lite om utvecklingen med barnet.

Publicerad 2014-02-11 13:49:00 i Allmänt,

Barnet sover vilket hon alltid gör när jag bloggar. Vi har varit på babysim och det gick bra. Hon åt som en häst när vi kom hem, vilket hon har gjort de senaste dagarna. Jag tror att hon tar igen det hon inte åt när hon var magsjuk, det gör mej glad, trots det är jobbigt att vara uppe på nätterna igen så är det värt att hon kommer igen.
 
För en vecka sedan började Elina bli "mammig" och "pappig". Det är mest att hon ylar när man går utanför rummet, ska följa med överallt och gärna komma upp i famnen. Inte jämt men ofta. Läste häromdagen att det är vanligt i den här åldern, för det är en del av utveckligen och att det släpper efter ett tag.
 
Varje morgon när vi vaknar brukar jag slappa i soffan en stund medans Elina leker men nu har hon kommit på att hon kan lämna rummet, så igår hasade hon till andra sidan av lägenheten (i datarummet när det var mörkt) på bara några minuter och så hörde jag  henne yla, såklart, som en hundvalp. Hon är även upptäckt att det går att klättra upp på saker, så när Andreas lämnade förstärkaren åt sidan igår (vi har köpt ny) så tyckte Elina att det var bästa leksaken på länge.
 
Det är en härlig unge vi har fått, jämt glad och charmar ofta många överallt. I helgen när vi var klara på toaletten på biltema så var den en farbror som smilade upp jättemycket när hon såg Elina. Det gjorde min dag, att se hur hon har den effekten på folk och det är inte första gången, men just den farbrorn såg allvarlig och ensam ut, så det blev en extra stolt känsla i mig.
 
Utöver det så tränar jag på. Vågen vägrar gå under 60 kg men jag mår jävligt bra utav att träna, så jag har slutat bry mej om vikten och accepterat att det kanske där jag ska stå. Jag har också varit och övningskört i helgen tillsammans med Tom. Både lördag och söndag. Det gick ganska bra, tror jag. Fick träna på att växla upp till 2:an, 3:an, backa lite, samt använda blinkers vid svängningar. Nu dröjer det tyvärr ett tag innan vi kör igen men så kan det bli. Skönt att ha kommit igång iaf! Dags att göra annat men här kommer lite bilder. Tingiling.
 
I morse lekte vi klätterapa.
 
Förra veckan när vi fikade med Theres och Erik.
 
I en tröja som en vän till mej har sytt.
 
Somnades i vagnen efter ett besök hos Lotta och Bosse,
 
där Elina glatt undersökte Lottas hår.
 
Med pappa och spelar kort.
 
Hänger hos mamma.
Och slutligen, rån är gott!
 
 

Glada tankar.

Publicerad 2014-02-03 13:44:22 i Allmänt,

Hej på er hoppas ni har en fin måndag! Jag har precis lagt Elina och hoppas på att hon ska sova ganska så precis en timme. Det är öppen förskola på måndagar mellan 13-16 i närheten och klockan 14.30 brukar man ha sångstund på 30 min vilket är en trevlig aktivitet att göra när man är där.
 
Vi stack ner en sväng på stan nu på förmiddagen. Jag njuter av att vara frisk igen, att det är sol och plusgrader. Elina tyckte inte det var lika kul, framförallt inte när jag ville vara lite längre i affärerna och när nappen försvann på vägen hem. Så fort vi kom hem därimot vart hon jättenöjd. Det är inte jättekul att sitta i en vagn och glo och det är ju förståligt.
 
Det är egentligen inte så långt kvar till våren och den 7:e april börjar jag jobba igen, vilket känns bra! För ett år sen var min största längtan förutom till Elina var att få gå hem från jobbet. Det ger så mycket att få barn. Inte bara att man blir föräldrer, utan utveckling, kärlek, förståelse, tålamod, ängslan, längtan, nyffikenhet osv. Nu känner jag nya krafter inför att vilja jobba igen och dom där två månaderna jag var hemma innan Elina kom ut var nödvändiga. Jag gillar att vara hemma med Elina, det är ett jobb gjort på kärlek och det kommer ge Andreas mycket att få vara hemma med henne också.
 
Jag handlade en bok på stan idag om en kille som hette Kristian och gick bort den 17:e september i caner. Många av er har hört om honom. Jag har velat läsa den boken fast jag inte orkade ta in allt i hans blogg när jag läste. Då var Elina nyfödd så det var lite för tugnt men nu är jag redo. Det är härligt att läsa och jag läser ju gärna tunga, verklighetsböcker men även ibland deckare, tantsnusk, romaner osv. En bok jag vill tipsa er om som är väldigt fin är: En man som hette Owe. Så nu ska jag passa på att läsa lite iaf innan vi drar iväg. Tingiling.
 
Andreas klippte luggen lite väl kort på Elina.
 
 Söt är hon ändå vår fina ögonsten.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela