smakensombaken.blogg.se

Tråkigt kan det ibland vara.

Publicerad 2014-01-30 12:50:41 i Allmänt,

Elina kräktes som fan i tisdagskväll. Först vid 23 sen vid 24-hugget. Komiskt nog hade jag tvättat allt den eftermiddagen. Hade iaf tur och fick en tid igår igen så jag kan kunde tvätta om. Det var så synd om henne när vi var tvugna och tvätta av henne nyvaken och helt omedveten om vad som hände henne. Fastän hon verkade hur pigg som helst utöver spykalaset så vi trodde först det var wook som vi hade gett henne som påverkade.
 
Igår slutade hon kräkas men vart jätterutten åt andra hållet i stället. Åt sämre men fortfarande väldig pigg så vi visste inte om det var maginfluensa. Pratade med bvc idag och det kan ha vart att hon fick i sig nått när vi var i simhallen som utlöste detta också men hon sa at det var symptom på maginfluensa och att vi borde va hemma idag med. Hon äter men mindre än normalt idag men magen har visat sig vara bra igen, skönt!
 
Det är trist för vi hade planer. Igår var det tänkt att vi skulle på öppen förskola, träffa Theres. Idag bestämde vi att vi skulle ses i stället vi och Theres men det fick bli avbokat. Vi hade också sagt att syrran skulle kolla på Elina så jag och Tom kunde övingsköra klockan 15.00 men det blir uppskjutet igen! Samtidigt som Tom sa så är nog bra att avvakta om det är snökaous ute.
 
Jag ska iaf iväg ikväll till Nkpg, det ska bli skönt. Vilodag från träning, har tränat 4 dagar irad. Fotade Elina i förmiddags. Så himla mysigt. Hon försöker säga lampa och när jag frågar var den är tittar hon efter den. Heja heja heja mammas lilla skitunge! Tingiling.
 
Hej mamma vad gör du för spännande!
 
Elina påväg till balkongen.
 
Spännande med spegel.
 
Titta lampa.
 
Mamma är rolig.
 
Hej då på er.
 
 

Mellanlandar.

Publicerad 2014-01-28 12:15:00 i Allmänt,

Mellanlandar här medans Elina sover. Vi kom hem för en stund sen från babysim, jag håller på att göra snickers. När ungen vaknar ska hon ha mat, jag ska städa och så ska hon bada igen, fast i syfte att bli ren. Sen ska jag också laga mat och ikväll har vi tvättstugan. Andreas ska iväg på innebandy och får jag tid och lust ska jag försöka träna nånstans där i mellan annars får det vara. Jag har ändå tränat två dagar nu så  det gör mej inget med en vilodag.
 
Vi kollade på familjen Annorlunda igår och fick oss ett gott skratt. Vad häftigt det kan vara! och hur dom orkar? Och hur olika alla barnen kunde se ut, ingen var den andre lik! Vem blir inte imponerad av det? Det är ju häftigt att vi alla är olika och gör olika.
 
Jag glömde lägga upp bilder i från Simones firande i fredags. Vi har varit dåliga på att fota med systemkameran men då gjorde vi det. Nu ska jag fortsätta med dagen. Tingiling.
 
Fina busiga barn.
 
Syskonbarn med lillebror bus.
 
Vackra syster och jag med håret åt alla håll.
 
Elina i full fart.
 
Theo älskar chocklad och Tom tårta!
 
Finaste Simone
 
Så här ser det ut när Elina inte vill sova, då kryper hon ner til sängkanten och väntar ut att någon som går förbi, ska råka se henne och vilja komma in och kanske om hon har tur tar någon upp henne.

Ett litet andrum.

Publicerad 2014-01-27 15:56:00 i Allmänt,

Jag och Elina har först varit iväg och fikat med Desse och Maja. Det var trevlig och vi gick lite på stan. Elina fick en jättefin klänning av dom och igår fick hon även en jättefin egensydd tröja som en vän hade gjort. När vi kom hem velade jag lite om vi skulle förbi den öppna förskolan. Delvis för att det har varit på gränsen till för mycket folk tidigare och så visste jag inte om det skulle bli för mycket för Elina. Vi gick iaf dit en timme, det var inte så många som det brukar. Därimot tror jag att vi hade gjort rätt i att stanna hemma för Elina blev övertrött men sånt kan inte veta och ibland känns det som att det kvittar vart man är för viljan att inte vilja sova är lika bestämd.
 
Jag var på konvent i lördags för mat och sockermissbruk. Det var jättefint konvent. Därimot kändes det tufft i mej efteråt. Det är inte alltid så lätt att acceptera att man har problem med vissa saker och det är en sorg att veta att jag aldrig kommer kunna ha en normal relation till socker. Om man acceptera sitt beroende och är mottaglig för hjälp så är det ett första steg till att bli frisk. Jag kände inte därimot att jag ville acceptera mitt beroende. Ibland får vissa saker ha sin tid och kanske kan jag jobba på den här biten senare i livet, just nu har jag annat som är viktigare. Det är viktigt att påminna sej ibland att man är inte mer än människa och man gör vad man kan.
 
I morgon ska vi på babysim iaf. Förra veckan hoppade vi därför jag hade ingen lust. Hoppas på att papper så att jag kan övningsköra ska trilla ner i lådan i veckan. Jag har snart läst ur boken gång nummer ett och sitter med frågor i en app lite då och då. Det känns väldig bra att läsa. Nu ska jag hoppa i träningskläder och förbereda lite mat. Tingiling.
 
Vi är dom som har blickarna högt i det blå
 

Egentid

Publicerad 2014-01-22 20:10:00 i Allmänt,

Pojkvännen är iväg och gör snus, jag fick träna precis innan och nu sitter jag här. Igår när jag hade egentid läste jag 70 sidor i körskoleboken och efter detta inlägg ska jag sätta mig igen. Idag har vi varit på förskola, på stan (Lush har utförsäljning) sen var vi i J-lund och hälsade på min arbetskollega som också heter Nina och har två tjejer. Det har varit trevligt. Jag blev lite sur att vi missade bussen hem så vi gick hem, tog en timme och något stressigt blev det med matlagning, träning osv men nu är det lugnt.
 
Jag har tänkt en del. Många säger att det lätt kan ta slut mellan ett par det första året när man fått barn. Det har varit en del seprationer runt omkring. Detta fick mej att tänka på mej och min fina. Fan alltså ibland är jag så lycklig att jag vill ha en till och ibland är det så jävla jobbigt att jag vill fly. Helt koko jag vet...
 
Det där med att vilja fly är delvis en rädsla av att inte våga stanna kvar och så är det tufft att bemöta sej själv, med sina briter och fel som man har, vilket underlättar om man kan för att möta förhållandet halvägs. När du lever mamma+pappa+barn ska man inte bara jobba med sej själv utan även på relationen, med barnet och sen arbete+ vänner osv. Det är lika underbart som det kan va tufft med barn.
 
Jag tror inte många är öppna med det tuffa. Vi lever i värld där ytan ska vara så himla fin. Det är tufft att vara såbar och medge sina brister i en relation men man har valet om man vill jobba med sej själv och relationen. Det låter lätt att man ska "möta varandra" halvägs, lika lätt som det är en stor utmaning.
 
Realisten i mig är enormt tacksam mot min pojkvän, vi pratar om allt, tilliten fungerar, han låter mej göra saker på fritiden, han får mej att skratta och självklart tycker jag om honom. Sen är känslor som väder och förhållande lite som berg och dal bana men det ska väl vara så?
 
Tänk att leva i en relation där allt är bra hela tiden? Vad får man för utveckling av det liksom? I mina ögon är människan gjord för utmaningen det finns inget stimulerande med att bara må bra, liksom tråkigt? Nä jag står fast vid som jag brukar säga: Jag har problem men jag är lycklig! Tack för mig. Tingiling.
Agnes vänster, Molly i mitten, Elina höger.
 

Sitter i väntans tider.

Publicerad 2014-01-17 13:37:00 i Allmänt,

Vi har ingen bil förtillfället den är på lagning så vi ska låna Andreas föräldras ena bilpför att åka till Ikea, samt Ica bajs Maxi. Jag vill få det gjort så man kan lägga fokus på annat i helgen. Bland annat vill jag iväg och simma i morgon, sen ska vi träffa en tjej som heter Desireé och har en dotter, Maja, som är ungefär 3 månader äldre än Elina. På söndag får vi träffa våran kära Malin.R.
 
Igår invigde jag gymet som ligger typ 15 m utanför våran port. Körde på cross trainer drygt 30 min så lossna ena "bakfoten" haha typiskt att oturen rullar på men äsch inte mitt fel. Höll på därimot att tjura ihop när jag skulle göra snickers för det är 4:e försöket iaf jag misslyckas, som jag inte brukar göra (tror i efterhand att det var fel jordnötsmör) Theres kom som en räddande ängel med sin jordnötsmör så det blev till sist bra ändå. Enormt tacksam att hon finns i mitt liv, känns konstigt när det går en dag och vi inte pratar.
 
Jag hade hoppats att körkortstillståndet skulle ha trillat ner i lådan som dom sa men det slog mej att den troligtvis är borta på kullagatan så det dröjer. Jag läser iaf nästan varje kväll ett par sidor i boken. En sak till som klantade sig var att jag skrev fel kontonummer till två personer som genom tradera har köpt spel av mig. Det kändes ju lite retligt men allt löser sig såklart. Det var en fin dag igår och ju bättre inställning man försöker ha till livet ju bättre förutsättning finns det.
 
Jag mår jättebra av att vara igång att träna. Försöker inte köra för hårt. Idag körde jag på cykeln en timme, 2,65 mil och 745 kalorier brända. Det har gått 16 dagar sen jag började med LCHF och träning och har tappat drygt 3 kilo. Kroppen känns lättare och starkare. Ha en trevlig helg gott folk.
 
 På g till Nkpg igår.
 
Vinglig men hon sitter ungen.

Envisa barn och klanterier.

Publicerad 2014-01-15 19:23:00 i Allmänt,

Åh det är inte första gången jag börjar med att skriva att min unge är jävligt envis. Hon har sovit 1 timme sen 12,5 tillbaka. Hon har nu också kommit på att hon inte bara kan vända på sig utan också hasa sig ner till sin säng fotända (ligger mitt i mot dörren) så väntar hon på att man ska se henne och skiner upp som solen själv, som en överlycklig hund typ. Hon ät så fin våran tjej, trots det jobbiga ibland. Nu har hon också börjat hasa sig till mig när hon att jag ska ta upp henne. Två nätter irad hat hon sovit helt med, jag vågar inte tro det är sant och jag vaknar fortfarande aotuomatiskt av att hon inte vaknar!!
 
Jag har gjort en del klanterier dom här dagarna. Ja, först var det i lördags när jag insåg att jag inte hade körskortillståndet när vi skulle övningsköra. Efter det i söndags så tog jag fel på tid på tågen till Norrköping. Fast jag visste att tåget skulle vara framme 17.00 så trodde jag att det gick 17.00 från Lkpg!
 
I måndags hade jag först inte rätt kort med mej när jag skulle handla. När vi var på förskolan kom en mamma fram till mej och sa att jag hade råkat ta hennes likadana skor för över en månad sedan! Idag har jag råkat torktumla Andreas favorit/special kudde så den har gått sönder. Men det får vara som det är. Ingen ide att deppa ihop utan jag tar allt som det kommer, lite komiskt att det alltid ska komma på en och samma gång när det kommer.
 
För övrigt så har det varit full rulle. Barnvakt på måndag kvällen, igår var det babysim, på kvällen tränade jag. Andreas skadade handleden igår på innebandy, så idag var han hemma. Höll på att tvätta som en idiot och tänkte först att jag dessutom skulle hinna träna innan Sara kom hit men pallade inte. Vi har haft jättemysigt, lyssnat på musik, lagt pussel och snackat om lite allt möjligt, bland annat serien: americen horror story. Nu tystande barnet och jag ska ha lite egentid. Tingiling.
 
 Andreas fick pluspoäng idag när han la upp lunchen fint.
 
Fina Elina med sina stora blå.
 
Rolig att vara på Sara axlar.

heja heja heja

Publicerad 2014-01-12 13:17:35 i Allmänt,

Gud så jävla gott med bacon och ägg. Jag har kört en timme intervall nu på förmiddagen så det var extra gott i magen. Jag vägde 62 kg för 12 dagar sedan och nu visade morgonvikten 59.8 haha och jag bestämde att jag ville under 60 innan januari är slut så himla bra det känns och jag får skryta för det här min blogg tralalala. Det bästa är såklart att det känns skönt i själen att ha slutat med godiseriet och känna sig sund, att träna är ett sätt att ge kärlek till sig själv.
 
Jag har ju berättat för ett jag är bebis sugen? Det är ju bebisar överallt, på tv i morse. Jag smälter, Andreas sitter där bervid och säger, ja ingenting, just nu vill vi ju inte ha barn. Så kommer jag till gymmet och under min timmas träning så är det 45 min b.b pogram på t:vn som står framför mej! Men jag vände på steken och tänkte jag är där och tränar för att bli smalare och det som ni vet blir man ju inte av att vara på tjocken!!
 
Vi skulle ha åkt iväg och shoppat lite men skiter i det när snön nu bara faller. Det blir ju lite styr med Elina osv. I stället stannar vi hemma och städa. Jag ska till Norrköping ikväll, träffa vänner och i samma veva ska jag sälja mitt nitendo 64. Spelen har jag lagt ut på tradera.
 
Ser fram i mot veckan som kommer och hoppas Elina blir frisk från sin förkyldning, trodde det i morse men ändå rann näsan litegrann på henne som den har gjort på förmiddagar i 1,5 vecka nu. Skulle ha övningskört med Tom igår men i sista minuten insåg jag att jag inte hade mitt körskortillstånd så där sköts den biten framåt. Tråkigt men det känns rätt att göra rätt liksom. Dags att fortsätta med dagen. Tingiling.
 
Glad unge sitter hos pappa, igår hade hon skrattack, härligt

Det är inte lätt när det är svårt.

Publicerad 2014-01-10 12:04:41 i Allmänt,

Jag har börjat försöka göra egen mat till Elina men fan alltså det är inte lätt. Undervik det här och det här och bla bla bla så står man där och nojar ihjäl sig! Jag har ju gett henne burkmat innan delvis av lathet och att jag tror hon får i sig det hon behöver av dom. Bvc sa att det inte är något fel på brukmat och ja annars hade den inte funnits, men det är klart en fördel om man för eget på många sätt!
 
Iaf jag står och velar i hur jag ska göra en brunsås till ungen. Hade i lite soja och kalvfond med grädden så nu är den ljusbrun och ändå nojar jag ihjäl mej. Igår vågade jag inte ha i soltorkade tomater i biffarna, fast jag var säker på att det egentligen inte var någon fara, men hon fick iaf fetaost i dom! Så bli spännande och se om hon gillart. Innan fick hon lax med potatis, gräslök och morot, hon blev mer törstig men det är väl naturligt antar jag.
 
Vi har varit på stan idag en sväng. Samlar massa bonus överallt och det är fan bra. Häromdan hade jag 20 % på en vara på polarn och pyret så Elina fick halsduk, 60 kr på apoteket, 75 kr på indiska och 25 kr på clas olsson. Idag fick 30% på valfri barnartikel på lindex. Många bäckar små som dom säger. Dessutom har jag varit sugen på att köpa gardiner och indiska har nu 20% på dom i nån vecka så ska nog handla ett par!
 
Åh dags och fortsätta med dagen. Elina sover och jag ska väcka henne snart. Hon får inte sova mer än en halv timme åt gången och är väckt sen halv åtta i morse. Igår vaknade hon halv nio, sov kanske två timmar under dagen, somnade en vid 19.00 och vaknade vid 19.30 för att vara vaken till 22.00 Nae precis det funkar inte!!! Längtar tills hon kan ta nappen själv det blir en jävla panik när den inte är i munnen när hon är trött, det roliga är att hon ibland skriker fast hon har den i sin hand. Hon är nästan där nu att kunna krypa, så vi väntar och ser med spänning. Tingiling.
 
Föer er som inte ser på instagram så ser det ut så här i övandet.

En tacksam mamma.

Publicerad 2014-01-07 20:56:54 i Allmänt,

Det är så himla skönt att Elina sover äntligen! I förrgår skulle hon vara vaken till halv elva och hade då dessutom inte sovit sen tre den dagen. Igår var hon vaken till tolv på natten. Hon är så himla söt så hon kommer ju undan utan att vi blir irriterade men det är tråkigt när man behöver egentid.
 
Jag har varit fröken duktig sen nyår nu iaf. Gått par mil, simmande två kilometer igår och kört en timmes intervallträning idag. I morgon ska jag simma igen, är jättetacksam att min pojkvän låter mej få komma iväg. Det är verkligen annorlunda när man skaffar barn men allt landar naturlig även om vissa saker kan nästan kännas lite skrämmande med att föräldraskapet. Man får ha i minnet att man gör vad man kan.
 
En tråkig sak är att jag känner mej otrolig less på döden. Jag fortsätter höra om folka som dör alldeles för unga. En del har jag känt och en del vet jag bara vilka det är. Folk som har små barn, hörde att min gamla klasskamrat fick en flicka som inte överlevde sig. Min mosters hund gick bort alldeles för liten för 1 vecka sedan. Han blev rädd för raketer och tog sig ur kopplet blev påkörd. Förra året gick två personer jag har känt i tonåren, båda för att de levde ohälsosamt, vad jag har förstått det som.
 
Jag blir verkligen jätteledesen och arg! Om jag fick bestämma så skulle alla få leva tills dom blev gamla och utan cancer fan. Jag har ju även haft en del dödsångest sista tiden, jag försöker hantera det genom att acceptera att det är en fas som jag kanske behöver gå genom. Tänker på min mormor som ville dö och hoppas jag kommer känna likadant när det är dags. Att man får leva tills man vill sluta.
 
Roliigt var det när jag skulle träna och såg detta idag.
 
Så här busig är man när man inte vill sova.
 
Kan inte förstå vad dom pratar om när det handlar om sömn.
 
Och så här inte trött är man när klockan är typ tio-elva.

Allting har sin tid.

Publicerad 2014-01-05 20:50:00 i Allmänt,

Jag känner att jag vill att allting ska hända nu, nu och nu. Jag vill ta körkort, inreda lägenhet, se Elina utvecklas, bli blond, tappa några kilon m.m Samtidigt så njuter jag av livet som livet är och vill iblabd bara stanna tiden. Det är en tvådelad känsla kan ju säga.
 
5:e dagen av nya året och jag har gått långa promenader. Vågar inte träna för har varit konstant förkyld i 2 månader (oftast bara pyttelite) Elina är säkert inne på förkyldnin 143:e nu och lustig nog så slår den bara ut på natten och morgonen. Jag avskyr när hon är täppt på nätterna för känner mej maktlös att jag inte kan hjälpa henne.
 
Den här veckan vill jag få in lite mer rutiner. Sa till syrran att jag funderar på om vi ska gå upp tidigare på morgonen för vi sover till halv 9 och min syrra är bäst för hon sa: Passa på att sova nu och njuta av det i stället. Så talar en riktigt erfaren flerbarns mamma. Förövrigt har jag passat mina syskonbarn de sista dagarna och trots att dom vägra sova innan 22 i fredags så vaknade dom halv 8.
 
Jag hittade bilder från sommaren 2010 när jag och min förra inneboende gick förbi och hälsade på syrrans och Tom när dom grillade med par styckna. Andreas var en av dom, jag minns att jag tyckte att han såg bra ut. Andra gången jag träffande Andreas hjälpte han syrran och Tom att flytta och det var från lägenheten exakt mitt i mot den vi bor i nu. 3:e gången var Andreas resesällskap till Tom när Tom skulle hjälpa mej och inneboende att flytta till Oslo. Sen la vi till varandra på facebook och skrev en del. Andreas var ett jättefint stöd för jag hade det tufft den tiden. Lite gulligt att tänka så här efteråt. Tingiling.
 
Andreas då jag träffade honom.
 
Simone och jag myser -09 saknar mitt blonda hår.
Året 2011 och så där smal  vill jag bli igen.

En tanke om nyårslöfte.

Publicerad 2014-01-02 19:03:00 i Allmänt,

Det är lätt att inte tro på nyårslöfte men det är roligt att försöka ha löften och bättre att dom håller ett tag än inte alls. Mitt löften är att 1) Ta körkort 2) Sluta med godis 3) röra regelbundet på mej. Alltså handlar det om hälsa som det gör för många andra. Jag tog en bit 86% chocklad idag och har svårt att avgöra om jag se det som godis men väljer att tanka att en bit chocklad är bra för själen.
 
Nu har det gått 6 dagar sen vi flyttade in i vår nya lägenhet här på drabantgatan och det känns bra. Det är ordning på allt. Det är en fin lägenhet. Vi har slagit igen en vägg och ska tapesera. Jag drömmer lite om inredning. Är sugen på en unge nummer två med. Fastän vissa saker ska ha sin ordning innan vi skaffar en till, främst körkortet. Vi njuter massor av Elina. Jag tror det är därför jag vill ha en till att njuta av, det är en kärleksdrog. Samtidigt är det ju jobbigare med fler, dom ska ju uppfostras så det är tur att man har ett förnuft.
 
Vi var 13 personer som firade in nya lägenheten här på nyår, det tyckte jag var ett bra avslut och en bra början. Det är ett fint sätt att umgås på, att äta gott och spela spel. Nu ska jag gå till vår tvättstuga, fastän vi har tvättmaskin så ville jag inte tvätta soffkläderna i våran. God fortsättning gott folk!  Tingiling.
 
Elina på 6 månadersdagen.
 
Busig tillsammans med gudfar.
 
Simone hjärtegull.
 
Theo busunge, både min systerson och mitt gudbarn.
 
Några av oss på nyår.
 
Den ända bilden som vi fick på bara oss 3.
 
Gott nytt år.
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela