smakensombaken.blogg.se

Hemma från Göteborg.

Publicerad 2014-07-30 18:34:56 i Allmänt,

Åh ni anar inte, vi är lite knäppa jag och Andreas. Efter all mat ute så vill vi äta ärtsoppa och blodpuddning! Vi har haft det jättebra. Jag är stolt att jag vågade åka Helix. Blundade ganska mycket och det kändes inte som 2 minuter och 15 sekunder utan snarare 1 minut. Sedan åkte jag Lisebergdbanan, flumride och lite annat. Det var trevligt att ha familjen med och så kunde man turas om att passa barnen. På kvällen var vi ute och åt tillsammans med Josefine och Krille.
 
Universium var trevligt att gå på med, fastän vi var ganska trötta. Vi lekte av oss en del jag och Andreas. Hade vi vilat mer från dagen innan, hade vi nog orkat längre. Sen tror jag inte universium är just för mindre barn. Om vi åker någon gång mer till Gbg kan jag tänka mig att vi stannar längre och ser över mer vad det finns att göra.
 
En sak som har gjort mig lite irriterad under semestern det är alla människor som tränger sig. Bland annat på Liseberg var det en pappa med sin son som trängde sig före oss till en karusell, på universium var det en mamma som försökte tränga sig före i hisskön. När vi var och spelade bilbingo förra veckan var det två kvinnor som trängde sig före i kön. Det är ju ett bra sätt att  lära sig att säga i från men jäkligt trist att många bara vill fram. Det var också trist på hotellet och universium med köerna till hissarna. Jag tror att många som kan välja trapporna tar hissen av lathet och så står vi där som har vagn och måste åka hiss, vi har fått vänta 10 minuter i omgångar. Både jag och Andreas hade gått om det inte vore för vagnen. Nåväl det är ju bara små saker och jag har knappast hängt läpp för den saken men det är ju underligt att folk har så bråttom när det är semester?
 
Ja men nu är det skönt att vara hemma. Vi försökte shoppa loss i Göteborg idag men gick inte bra. Både jag och Andreas tycker det är svårt att hitta kläder på rea. Jag hittade två klänningar på bikbok, en top på Zara. Sedan köpte jag tre klädesplagg på Nellys outlet i Borås.Nu ska vi käka, ha det gott! Tingiling.
 
Andreas laddad för Liseberg.
 
Simone, fina tjej (får gärna inte växa mer)
 
Jag fick vara moster och vi hade kul.
 
Elina gullunge.
 
Simone och Theo, modiga är dom fina syskonbarn.
 
Man kunde se sig själv ur olika vinklar.
 
Andreas testar reaktionsförmågan (min var för kass)
 
Vi hade en tävling i att trycka på olika lysande  knappar.
 
Min tur.
 
Andreas balanserar.
 
En lycklig Nina.
 
Famijen Eigel/Göransson.
 
Jag och min fina unge.

Morgonstund.

Publicerad 2014-07-26 08:28:33 i Allmänt,

God morgon gott folk! Jag tänkte skriva ett inlägg här nu innan det är dags att ta tag i dagen. Först tänkte jag springa nu på morgonen men känner mej för trött. Sprand 5:an på 28 minuter igår och simmade i 1 timme, så därför behöver kroppen vila. Samtidigt åker vi i morgonbitti så det vore skönt om jag kunde ge mej ut ikväll iaf.
 
Idag ska jag vara barnvakt åt Simone och Theo. Andreas ska iväg och spela frisby golf, syrran och Tom ska iväg och träffa vänner. Det ser ut att vi kommer vara borta i Åbylund, eller mellan lektorshagen/cupolen, där det finns vattenspridare. I morgon ska Simone åka i bilen med oss till Gbg. Det känns kul att vi ska åka i morgon.
 
Har varit ute och övningskört med Tom i två dagar. Först hade jag svårt att hålla mej till dom filerna jag skulle ligga i då jag blir nervös i rondeller. Igår tappade jag bort mej med växlandet med, den som jag brukar ha bra koll på. Det är ju övning som gäller. Jag har kört i stan nu fyra gånger. Vi skulle ha kört på motorväg i förrgår men det vart för stressigt i det ärendet vi skulle göra. Körde däremot på en motortrafikled igår och det gick såklart bra. Tycker det är läskigt att köra bil så för min del tar det tid att lära mig.

I morgon när vi kommer till Gbg ska Andreas och Tom iväg på kvällen. På måndag går vi på Liseberg och på kvällen ska vi gå ut och äta tillsammans med Elinas gudmor Josefine och hennes pojkvän Kristian. På tisdag ska vi gå på universium och på kvällen funderar jag på att gå på ett möte. På onsdag tror jag vi kör en shoppningsrunda och så åker vi hem efter det. Förra året vägde jag 10 kg mer så det var inte så lätt att shoppa kläder.
 
Föresten så var vi ju på begravning i förrgår. Vad ont det gjorde i mig att se dom som stod Cicci nära, och jag grät. Känner även tacksamhet att hon fanns i mitt liv när jag växte upp. Hon och min syster var ju mina idoler. Tyckte det jobbigaste var när dom bärde ut kistan och man skulle slänga en blomma på den i graven. Känner att det var bra att vi var där och tog farväl. Sist fick jag panik när jag var på en begravning. Nu ska jag hjälpa Andreas med städningen. Gillar att komma hem till ordning och reda. Tingiling.
 
Malin efter att vi hade sprungit i tisdags.
 
Elina i en outfit jag hittade på rea inne på polarn och pyret.
 
Jag var stolt igår att jag sprang på 28 min. Heja mig.
 
 

God morgon världen.

Publicerad 2014-07-23 08:17:00 i Allmänt,

Vad trött jag var igår. Gick la mig halv tio och sov tills Elina väckte mig klockan sju i morse. Är trött i kroppen, efter att Malin.R och jag sprang igår ikväll. Jag brukar annars näst intill jogga runt 5:an och det brukar ta ungefär 32 minuter och igår kom vi fram på precis 30 min. Ändå fick vi stanna för att jag inte orkade med, flera gånger och jag ramlade två gånger för att jag inte lyfte på fötterna ordentligt. Malin.R har tränat massor i sitt liv och hon är tio cm så jag tog det inte specielt hårt att jag var sämre. Jag blir bara peppad på att bli bättre.
 
Vi har haft det bra i Oxelösund. Badat, hälsat på Malin.S mormor och Nicklas mamma. Övningskört, tittat på film, ätit gott och ätit ute. Lekt med Elina, fikat, solat och jag har läst färdigt -50 nyanser av honom. Igår när vi kom hem tog jag med Elina till Malin R och tittade in hennes nya lägenhet. Vi skulle åt och gå. Först kom det fram en kvinna och gav Elina en porslinsdocka, jag tycker dom 'är läskiga! sedan när vi väl skulle gå så började det att tokregna. Så himla typiskt! När vi åkte till Oxelösund var det fint i Lkpg och dåligt där, sen när vi åkte igår hade dom jättefint väder och när vi kom hem var det lokala skurar här.
 
Idag därimot verkar det bli jättefint. Andreas ska till tandläkaren och efteråt har jag pratat med Tom att övningsköra. Ska kanske fråga honom om han vill skjuta par timmar på det för jag blir sugen på att åka och bada. I morgon ska jag på begravning. Jag tänker fortfarande på henne. Malin S sa det till mig att hon minns när Cicci och syrran piercade min näsa, vilket jag hade glömt bort. Det känns bra att vi ska gå.
 
Vi får förhoppningsvis barnvakt i morgon kväll så jag kan tvinga med Andreas på bilbingo. Var tre veckor sen vi åkte. Han ska iväg ikväll och spela frisby golf. Ska bli skönt med lite egentid. Vill nån dag åka ut till skogen med och plocka blåbär. Har börjat äta keso, banan, hallon/jordgubb och blåbär ihop och jag älskar det. Nu kommer lite bilder från systenkameran från senaste veckan. Tingiling.
 
En bastu på hjul, lilla Kalvö.
 
Så här såg det ut inomhus.
 
Elina åker båt, lilla Kalvö, i farmors famn.
 
Hos Jenny trivdes hon väldigt bra.
 
Och även hos Malin, som hon tiggde smoothie av.
 
Mmm så gott, vill ha mer.
 
Vi när vi skulle beställa mat ute.
 
Malin och Nicklas.
 
Efter käket ville vi gå och leka av oss.
 
Malin cyklar runt i en cirkel.
 
Grabbarna när vi var och badade.
 
Elina på bushumör, lilla Kalvö
.
 

 

det får gå ändå.

Publicerad 2014-07-18 20:32:00 i Allmänt,

Känner mig lite irriterad för jag skulle lägga över bilder från systemkameran nu till datorn men datorn vill formatera disken och låter inte mig komma in på disken. Så istället får ni bilder från mobilen för Andreas är inte hemma och kan hjälpa mig heller, min fina datakille.
 
Nu har vi varit iväg i tre dagar hos Andreas föräldrar på deras sommarställe, nere mot Valdemarsvik. Elina har för första gången smakat bulle, åkt båt, badat i havet, sovit i husvagn m.m. Hon försöker också säga farmor och farfar och många andra nya ord. Jag har för 3:e gången i mitt liv varit med ut och fiskat. Har inte provat på att fiska sen jag var 14-15 år gammal. Fick napp 6-7 gånger. Fattade inte hur man skulle göra, tills sist fick jag upp en aborre.Fick även upp en stor gädda på flera kilon, fast den lämnade vi kvar.
 
Så nu är vi bara hemma och gör det vi vill och ska här hemma. Det innebär att vi tvättar, jag har sprungit, samt träffat vänner. Andreas är iväg med sina vänner nu och spelar frisby golf. Ska bli kul att åka upp och hänga med Malin och Nicklas i morgon. Vi blir väl borta ett par dagar. Nästa vecka blir vi hemma här i Lkpg mer och det är ju bra för sen åker vi till Gbg på söndagen.
 
Elina fick träffa både Jenny och Lennart idag. Jenny tyckte hon om att hänga i famen på medans Lennart var hon lite mer blyg för.Jag har plockat blåbär i tre omgånger nu när vi varit borta så det gav jag bort lite av. Tycker det är en trevlig sak att ge.
 
Tycker vi har hunnit mycket på en vecka. Vi började med att vara i Berg på lördagen, sedan kålmorden i söndags och så åkte vi i tisdags. Jag har fullständigt ingen känsla för vilken dag vi är i. Fast jag vet att det är fredag så kommer jag av mig efter 5 minuter igen och igen. Det tog mig två dagar att landa i semestern. Till och med Elina verkar ha landat i nån form av semester, då hon vaknar halv åtta. Hur lyxigt är inte det liksom?
 
Nu ska jag fortsätta läsa: 50 nyanser av honom. Tycker sådär om boken. Den har ju fått så himla bra betyg och jag visste den var en snuskbok. Jag gillar inte när en bok blir som man väntar sig lite. Har tre andra böcker att läsa. Tog bara ett par som verkade populära i bokhandeln. Brukar annars lätt fastna i böcker som är verklighetspasserade. Ha det gott folk! Tingiling.
 
Elina ska få åka båt.
 
4 styckna såna fick vi.
 
Andreas pappa visar hur man gör filéer.
 
Det var vackert när vi åkte hem.
 
En av 3 turer i skogen.
 
Mina solstrålar.
 
Elina förstår inte varför mamma får ont i magen när hon utvecklas så fint.
 
Jag efter springtur idag.
 
Och efter satt det fint med en frappe.

Kålmorden det blev.

Publicerad 2014-07-14 08:10:00 i Allmänt,

Vi visste verkligen inte igår om vi skulle in på tropicarium bara (för det såg ut att bli regn) eller också även kolmården. Kolmården blev det och vi fick inget regn alls, trots det hade regnat både i Oxelösund och i Linköping. Det ända tråkiga var att vi skulle haft med systemkameran men när vi åkte kom vi på att vi hade glömt ladda batterierna så den fick ju vara hemma iaf. Så glömde vi skor till Elina med, fastän gick bra utan.
 
Vi hade en fin dag. Malin och Nicklas hade med deras grannflicka Saga som är 7 år. Elina älskar ju andra barn. Lite knasigt blir det ibland när Elina tror att andra barn kan bära på henne osv. Vi kollade på delfinerna, åkte safarin, såg alla möjiga djur. Jag tyckte björnarna var mysiga att titta på. Inne på tropicarium hade vi tre apor på Elinas vagn som letade troligvis efter nappar.
 
Jag mådde lite sådär halva dagen igår, vilket var tråkigt. När jag får i mej för lite fett eller har ätit lite slarvig, så jag har kommit ur ketosen, så skriker min kropp efter socker och kolhydrater. Igår var en sån dag. Vid 16.00 åt jag en rejäl kebabsallad och en godisstång, sen mådde jag prima igen. Med andra ord ska jag försöka avbryta denna LCHF period jag har haft i över 6 veckor nu. Jag ska fortsätta äta och prova vissa saker inom LCHF som inte är så feta. Som nu har jag ett recept på LCHF-frallor som jag vill prova och fröknäcke är ju gott som tusan.
 
Man kan ju välja hur man vill äta. Idag ska vi göra spenatsoppa till lunch t.ex. och tacos ikväll. Jag kommer välja bort bröd, majs men däremot inte bry mej om att det är socker i kryddan. Älskar ju verkligen godis men ska försöka inte sätta in ett system med godis, glass osv varje dag. Det är lättare att hålla sig borta när man tränar. Idag ska jag ut och springa. Tänker att jag ska springa 2 dagar i veckan iaf och nu sprang jag tis+lör.
 
Finns massor jag vill göra hela tiden. Först ville jag gå runt ån nu. Sen jag vill jag plocka blåbär. Åka till Ikea (köpa en fåtölj till Elina) Min systerson har en sån mindre och Elina älskar den. Vi skulle behöva en barnstol till som vi kan ha hos syrran och Tom. Jag vill baka, plugga terori, spela tv-spel, lösa korsord m.m. Ja självklart vill jag vara med min familj med. Elina vår lilla karismatiska tjej, oj vad hon flörtade med folk igår, så lägger hon huvudet på snedd. Igår och i morgon blir två dagar där jag träffar vänner iaf. I morgon ska jag ta med mig Elina till två olika. Vilken tur att semesterna börjar idag så man kan välja och vraka. Tingiling.
 
Det började med att Elina fick en mössa i bamses värld.
 
Nicklas hälsade på sina kompisar.
 
En björn med käk i munnen.
 
3 söta ungar.
 
Elina klappar getter.
 
En som var nöjd av allt klappande.
 
En ekorre som ser ut att be oss dra när vi kom för nära.
 
Elina myser med pappa.
 
Och hänger hos sin mamma.
 
Den första av tre apor som attackerade vagnen.
 
En fjärde som satt och pissade på Sara.
 
 
Och både jag och Andeas kände att denna ska ju Elina ha av oss!
 
 
 

Den tredje.

Publicerad 2014-07-12 08:18:23 i Allmänt,

Igår fick jag veta att en tredje människa jag har haft i mitt liv har dött alldeles för ung, sen december. Jag har inte träffat henne säkert på 10 år men när vi var små var hon en extra syster till oss. Först kändes det som jag inte hade rätt att bli ledsen, men det är klart jag har. Hon och min syrra lärde mig simma när jag var  liten, dom sminkade mig, gjorde läxor, använde mig som försökskanin, hade undervisning om blommor och bin när jag kom in i tonåren osv. Vi hängde massor. Hennes föräldrar jobbade mycket så hon var ofta hemma hos oss i många år. Det är hemskt, hon skulle fylla 35 år i höst. Vet att hon tyckte det var kul att se att Elina var lik mig. Hoppas hon får vila i fred, hon hade en ovanlig sjukdom som gjorde att hon hade väldigt ont och dessutom hjärtproblem sen tidigare och diabetes. Vet inte vad som tog hennes liv men det var oväntat för dom som stod henne nära med tror jag.
 
Annars sitter jag här lite lättad. Vi trodde Elina kanske var på g att få vattenkopper igår. Fast nu ser det inte ut som det längre. Det är iofs bra om hon får vattenkoppar så det blir gjort. Hennes farmför hade bältros för ett tag sen utan att veta när hon var här och det är smittsamt. Jag har själv haft både och. Bältros fick jag när jag var 17 år.
 
Vi ska till Berg idag tillsammans med Theres. Jag ska låta Andreas sova en stund till så ska jag ut och springa innan med. Igår simmande jag 30 min och i morgon ska jag ha vilodag, då vi ska till kålmorden. Det gjorde mig glad igår att jag äntligen fick besked om pengar som jag ska få från AFA. Skickade in papper redan i april och nu äntligen får jag dom nästa vecka. Andreas fick nån bonuspeng häromdan med för att han hade varit ansvarig på jobbet. Det var ju bra tajmat till semestern! Nu ska jag underhålla barnet på sitt rum. Hon är där jag är fast igång och river överallt hela tiden. Idag fyller Elinas gudmor år och så här har det sett ut genom åren. Tingiling.
 
Opphemsgattan -09.
 
Lars Winnerbäck, Lkpg -10.
 
Turkiet -11.
 
7 juli förra året höll hon i Elina för första gången.
 
 
 

En dag kvar.

Publicerad 2014-07-10 19:49:00 i Allmänt,

Åh så härligt med fredag i morgon, hörrni. Vi skämtade i början av veckan och sa att dåliga vädret skulle komma när jag går på semester och som det ser ut nu blir det dåligt i helgen. MEN jag ser det ur den ljusa sidan, friskare luft och bättre tillväxt på blåbären. Då kan jag ju plocka dom lite större i veckan som kommer. Ibland är det lätt att känna negativitet över att man jobbar fast det är varmt och fint. Tänkt på det i veckan, för tre månader sen ville jag inget annat än att komma tillbaka och jobba, så på sätt är det ju ganska skönt ändå att ha ett jobb att gå till, för det mesta.
 
Jag var och tränade på gymmet idag. Det är lätt att fastna för samma typ av träning så jag såg till att jag skulle bryta av idag. Det gick ganska bra. Jag har aldrig sprungit på löpband och visste inte riktigt hur jag skulle göra, så började med att gå 5 min och avsluta desamma. På vägen hem svängde jag förbi Netto och hörrni fan vad bra netto kan vara! Billigare med många saker och så hade dom korv med 95% kött till bra pris. Det är ju omöjligt att hitta den kombinationen någon annanstans, ska bli kul att pröva.
 
När jag stod i kassan, tappade jag en 20-lapp rakt ner i en tants väska. Hon stod framför mig och hade en sån väska man kan rulla (hon hade haft varorna i) Vet inte vem som vart mest paff, jag, hon eller killen kassan. Det var lite kul. Gör ju inte så många Ninor längre.
 
Nu har det envisa barnet äntligen somnat. Fattar inte hur hon orkade. Vaknar vid kvart över 06.00 på morgonen, så sover hon bara en timme innan lunch. Somnade nu vid 19.30. Hon låter ju precis som jag när jag var lite med sitt hummande. Jag till och med minns att jag höll på sådär irriterande!! Tänk att hon inte gjorde mycket mer än att sova för ett år sen! Fick hem Yoshi Island idag så nu ska jag lira lite. Ha det gott! Tingiling.
 
Ps. Såg nyss att Molly Sanden ska uppträda på Liseberg när vi ska dit. Vad glad jag blir, hon har sjukt bra röst!
 
Ungefär 15-20 dagar gammal, hon sov.
 
och sov.
och sov.
Och ofta som en kaktus. Har massa bilder på ett sovande barn haha
 
 

Så blev det tyst.

Publicerad 2014-07-09 19:38:33 i Allmänt,

Andreas har stuckit iväg och spelatfrisby golf, Elina sover och jag? Jag är trött, oväntat va? Efter jobbet så drog jag ner på tinnis där jag mötte upp Andreas, Elina och syrran som spontant var där. Inga problem att få Elina att ta sitt första dopp utomhus. Hon satt där och kände på vatten, sand, tittade på alla, framförallt de andra barnen. Det var spännande för henne och kul för oss att se.
 
Iaf sen cyklade jag förbi torget. Känns som säsongen för jordgubbar rätt som det är kommer va slut så jag köpte det, hallon, pistagenötter. Försöker lära Elina äta men hon är inte så förtjust, inte i blåbär eller smultron heller. Sista tiden spottar hon ut väldigt mycket av det vi ger till henne. Däremot så var ägg, bacon inga problem. Inte heller kokt ägg med smör, avokado, broccoli, igår åt hon av min LCHF ostkak, tiggde grädde. Jag skojar lite och säger att hon är en liten LCHF unge, jag åt ju trots allt den kosten tills vecka 20. Fast hon älskar sin välling mest överallt annat, så det stämmer ju inte riktigt heller så klart.
 
Åh nu är det bara två dagar kvar på jobbet. Igår gick det långsamt och jag är så himla svettig när dagen var slut. Det blir väldigt bra det vi gör hoppas jag iaf. Vi har aldrig gjort storstädning innan men kunderna verkar nöjda. Jag är imponerad av mig själv som orkade springa igår kväll. Det gick bra. Idag tänkte jag simma en halvtimma men det kändes för stressig. Det är lättare att ta en dag i taget. Ska bli kul att kunna träna på förmiddagar  under semestern. Min fina syster har skaffat träningskort också så att gå och träna med henne ser jag fram i mot mycket.
 
Nä hörrni jag lurar på om jag ska ta mina sista krafter och göra zuccinibröd. Har en LCHF ostkaka i kylen annars som jag kan ta till lunch. Den blev lite salt och osöt men ändå matigare. Med massa grädde och bär blir det gott iaf. Tycker varken zuccinibrödet eller ostkakan är så fet annars. Ganska bra alternativ när man vill ha något nyttigare. I ostkakan är det ganska mycket protien med så det är ju bra för den som tränar. Här kommer lite bilder ifrån igår och idag. Spelade minigolf med Malin R. Tänk att jag har så fina vänner? Det gör mig tacksam. Tingiling.
 
Malin i ett slag.
 
Vad roligt att jag välde kort klänning när vi skulle spela och det blåste!
 
Elina i badet idag.
 
Den här har jag redan delat på facebook. Ni ska veta att jag var i från början mot att lägga upp bilder på Elina, bortsätt på bloggen. Sen slog det mej att 95 % av dom jag har på facebook är vänner och släkt, så för den saken skull är det trevligt att visa henne. Man får vara stolt. Jag tror heller inte Elina blir arg när hon blir äldre. Jag är inte arg på min mamma om hon har visat fotografier på mej för andra iaf.

Snart slår det till.

Publicerad 2014-07-07 19:13:00 i Allmänt,

Stått på fötterna i tre timmar. Hade nån lugn timma när jag kom hem då jag lekte med Elina. Det är så himla härligt att leka med en 1- åring. Så lätt att fastna i allt man ska göra och att man vill, märker att det är lätt att låta lektiden hamna på sidan redan nu, så det blev att vi lekta en stund när jag kom hem och innan hon skulle sova. Det är mycket att ha familj. Laga mat, städa av, bada, blöjbyten, tandborstning, förebereda morgondan, tvätta, det tar liksom aldrig slut, finns alltid saker som kan göras, rensa kylskåp, torka i skåp osv. Ibland orkar jag göra det där extra och ibland får det va. Elina är ju och härjar i alla skåp så det dras ju in mycket damm och allt i höjd med hennes händer blir ju lätt lite extra smutstigt. Nu har hon dessutom fått in det där hur man öppnar och drar ut saker. Soppdörren är värst så nån dag ska vi till Ikea och fixa såna där grejer ni vet...
 
Elina var på bvc idag, väger 9.15 kg och 75 cm lång. Fick spruta och det hade gått bra. Kunde komma feber inom närmsta dygnet sa hon. Jag hade tänkt ta med Elina ut och gå med Theres. Först visste jag inte om jag ville dra ut ungen i värmen och ifall hon tycker det är tråkigt. Sen när jag tänkte på sprutan hon har fått så vill jag inte, ifall hon hade fått feber och blivit ledsen när vi är iväg.
 
Idag är det 3 månader sen jag kom tillbaka från mammaledighet. 1 vecka kvar till semester.  Vi ska till kålmorden med Malin, Nicklas och Sara på söndag. Det ser jag fram mot. Veckan efter tror jag blir ganska spontan. Vi har pratat om att hälsa på Andreas föräldar, där dom har sitt landställe. Jag vet två personer jag känner som jag skulle vilja passa på att hälsa på. Kanske vi åker upp till Oxelösund nångång med när Malin och Nicklas kommer hem från sälen. Allt är ligger öppet hur det blir på semestern bortsätt 28-30 juli, då vi ska till Liseberg och universium.
 
Det ska bli skönt att gå på semester. Jag och Mikaela håller på med storstädning. Det är så himla varmt och så vill man ju inte gnälla på värmen heller direkt när den är så skön och välkommen på alla andra sätt. Tufft är det för oss men tiden går fort när man jobbar på och det är ju ganska skönt.
 
Var i skogen igår och hittade lite blåbär. Dröjer nog lite till innan dom växer till sig. Jag och Tom var ute och övningskörde. Jag känner mej verkligen som en fågelunge som håller på att lära sig att flyga. Det gick bra iaf, mycket att träna på och försöker plugga lite varje dag nu igen. Det går i perioder pluggandet och jag tror det är bra för då hinner vissa saker landa i mig. Nä nu ska jag gå och käka nötter och lira tv-spel. Tingiling.
 
Lite brie i en micro/ugn så ska det bli ostpuffar, men mina blev ostchips.
 
Min tur i Rydskogen.
 
Den där toffsen, det är ju så gulligt!
 
Elina hjälper mamma att göra ordning i garderoben.
 
I mina nya träningskläder.

Träning på en annan nivå.

Publicerad 2014-07-02 19:42:02 i Allmänt,

Det är 10 dagar sen jag var ute och sprang och för mig att inte springa har varit en träning på en annan nivå. Att ta en dag i taget och vänta ut att jag ska bli helt återställd. Hoppas jag ska kunna springa på fredagkväll efter att jag har varit iväg och träffat ett par vänner. 
 
Har varit ute och gått runt ån med Theres. Jätteskönt, vi stannade till på hemköp och jag hittade en chockladkaka gjord på stevia för extrapris. Dom är ganska dyra, konstigt nog innehåller det mer kolhydrater i dom än vad det gör en vanlig mörk chocklad. På jobbet har jag en 85 % chocklad som jag tar en bit av. Ibland känns det dumt att ha saker att unna sig, därför jag vet att det triggar mitt beroende. Ibland känns det som det är sunt att ha den normliteten att kunna unna sig. Samtidigt är det en hårfin linje också varför man äter. För att äta kan för mig iaf ha med känlsor att göra. Som t.ex man är deppig och vill frossa sånt man gillar.
 
I morgon ska vi på bilbingo. Det är två veckor sen vi var. Skulle med stolthet kunna tatura in: "Tantvarning" någonstans på kroppen. Det är ju så jag gillar bilbingo, korsord, sticka, plocka blåbär, baka osv. Däremot har jag inga gröna fingrar, är inte för att rita/måla eller ens måla väggar, sånt funkar inte för mitt tålamod. Ska bli kul att se vad Elina får av oss. Det växer fram en personlighet mer hos henne för varje dag som går och viljan är det ju aldrig fel på hos någon 1-åring heller.
 
Det är så mycket jag vill göra nu. Vi har ett avsnitt kvar av Orange is the new black. Vi såg första säsongen i höstas, så himla bra! Sen har jag fått hem ett tv-spel idag. Så vill jag plugga teori om körkort, sitta slösurfa, ta ett bad och så måste jag skriva en inköpslista till Andreas. Tänk om det hade räckt med att sova 4 timmar i natt?
 
Vi har planerat in vår första sak att göra på semestern föresten. Liseberg den 28:e juli. Tänker att vi ska åka söndag och kanske stanna på Gbg par dagar. Måste kolla saker man göra där. Minns att jag ville väldigt gärna shoppa sist jag var där men då vägde jag 15 kg mer så av den anledningen blev det inga plagg handlandes. Så har jag pratat med Malin om att vi ska hälsa på henne och Nicklas i Oxelösund med.
 
Nä hörrni om man kanske ska göra annat. Imponerad av att jag är så här pigg! Vi gör storstäd på jobbet. Idag städade jag 3 toaletter, igår gick dammsugarpåsen sönder för att den var överfull. Svettigt och dant på jobbet. gjord en Nina här hemma häromdan och satte igång en tvättmaskin utan att märka att jag hade missat lägga i tvätt+sköjmedel! Ha det gott!

testade göra glutenfritt bröd häromdan.
 
En LCHF variant av hallongrottor, smakade sådär men skam den som ger sig.
 
Detta är brie ost på mina älskade frökex som jag varmt rekommenderar.
 
Härlig väder runt ån.
 
Andreas skickade denna bild till mig idag på Elina.
 
Syrran satte upp luggen på Elina häromdan, så himla gulligt.
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela