smakensombaken.blogg.se

Jag har...

Publicerad 2014-05-31 10:47:26 i Allmänt,

* Ett trotsig barn som inte vill sova
* Syskonbarn på g, så därför är det viktigt att hon sover
* Träningsvärk dag nr två, då jag sprang 5 km i torsdags morse.
* En trötthet som inte släpper, dag nummer tre med LCHF
* Ingen lust att åka handla
* men en stark vilja att prova nya recept.
* Världens finaste pojkvän.
 
Det är lite jobbigt med Elina nu. Hon hänger efter mig överallt och vill inte leka själv en sekund på rummet. Jag vet att det är för att jag jobbar men jag måste ju kunna äta i fred, eller ha en stund framför datorn ibland. Elina tycker att man ska sitta i hennes rum och då skiter hon i en, bara man är där och att hon får bestämma.
 
Det är ändå som att ha en mysig hundvalp, bortsätt att Elina lär sig att prata nu. Hon försökte säga bok idag, gullungen. Hon somnade äntligen och strax kommer kusinerna hit. Vi ska äta lunch och ta med dom att handla på Ica maxi.
 
Jag har en hel del nya saker att prova inom LCHF väg. Känns bra. Första dagen fri från kolhydrater var i onsdags och det gick bra. Dom serverade efter begravningen smörgåstårta och kakor men det berörde inte mej. Det var tufft att vara på begravningen, jag hade inte räknat med att jag skulle gråta eller tycka att det var så jobbigt. Tänker fortfarande på honom, inte jämt men han ploppar upp lite då och då i minnet och det gör dom flesta jag har känt som gått bort. Kom på mej själv att sakna mormor häromdan. Hoppas hon finns nånstans och vet hur det går för oss. Nu ska jag styra med annat. Tingiling.
 
Hittade denna bild på mej och Simone från december.
 
Elina har det bra hos moster Sara.
 
När vi handlar kan det se ut så här.
 
och så här.
 
 

Elina i klänning.

Publicerad 2014-05-28 08:19:00 i Allmänt,

God morgon, idag har jag tagit ledigt från jobbet. Först tänkte jag jobba fastän jag ska på begravning 13.00 och sen iväg ikväll på bilbingo. Sedan insåg jag att det skulle vara klokare att inte stressa så då testade jag att fråga chefen som i sin tur beviljade min ledighet.
 
Skönt, så nu har jag gått upp med Elina som vaknade 07.15. Kändes lite klantigt jag tog på henne en klännig sen gav jag henne en bit bröt med smör på och nu är klänningen förstås flottig. Hon ska ju iaf bada idag. Det är väldigt roligt att få ta på Elina massa klänningar och hon är ju så söt i dom.
 
Det känns som om tiden hae gått rätt fort sista veckan och när jag väl ska berätta om saker som händer så står det still. Vi hade mina syskonbarn här i lördag. Jag övnigkörde med Tom och fick vara ute i trafiken. Kändes kul, vi körde vid Garnison. Det gick ganska bra bortsätt att jag blev nervös i rondeller och på vägen hem.
 
Dagarna framför ser ut att bli ganska lugna. Ska hänga med Sara i morgon och Andreas ska spela frisby golf i Vadstena. Igår fick jag min första lön på länge så kanske ska jag shoppa lite!
 
Elina busunge förövrigt är lite grinig dessa dagar. Jag tittade i hennes mun och vi som trodde att det bara var två tänder upp, det är fyra styckna så man kan ju förstå. Det känns lite magiskt när jag säger nej till Elina och hon grinar par sekunder och sen lyssnar. Snart kommer hon kanske på att hon inte behöver lyssna! Nä nu ska jag göra annat! Tingiling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God kväll

Publicerad 2014-05-23 22:53:00 i Allmänt,

Åh jag är så mätt hörrni. Kom hem från en springtur, åt först bananpannkaka med keso sen är Coffe här och killarna styrde ihop en youghurtglass. Turkisk youghurt+blåbär+ekologisk vanlijpulver och ett par maskedar soja glass. Det var jävligt mättande. Vi skulle ha kollat på film men den var inget rolig. Elina ville inte sova på hela kvällen typ så nu har vi tagit upp henne en sväng.
 
Det är så gulligt att hon pratar ibland, mest på sitt språk men även så vi förstår. Idag sjöng hon orden: vita lamm, sa istället för titta ordet- där! och pekade. Hon härmar och säger Elina ibland, tittut, bu, hej, lampa, anka, mamma och pappa. Så har hon börjat försöka gå. Ett steg mest ibland två sen ner på rumpan igen. En jobbig bit med henne är att Elina skriker så fort hon inte får som hon vill eller att det inte blir som hon vill. Mig skäller ut hon ut till och från. Att jag inte bär henne, sitter kvar i rummet med henne, tar med henne osv. Usch vad otrevlig men hon lär sig snart att det inte funkar att skrika sig genom viljan.
 
I morgon ska jag övningsköra. Vi ska även ha syskonbarnen sovandes över och det ser vi fram mot. Elina kommer bli jätteglad, hon avgudar dom båda två och Theo tycker hon är så jobbig när hon är på honom hela tiden. Samtidigt märker jag att han gillar henne lite ibland trots allt.
 
På söndag vet jag inte vad vi ska göra. Som det ser ut nu är det ju fint väder hela helgen så man vill ju inte sitta inne och glo direkt. Kanske vi kan köra minigolf eller göra nån utflykt. Det blir som det kommer. Tingiling.
 
 
 
 

Det är med tuttar.

Publicerad 2014-05-20 17:07:36 i Allmänt,

Det har hänt att jag ser kvinnor lägga ut bilder om hur deras kroppar ser ut i stället för hur dom borde se ut och det är ju väldigt bra. Idag har det ändå blåst om en irritation i mig omkring detta. Jag kom på mej själv att önska att jag med kunde känna mej helt nöjd med min kropp istället för att vilja ha störra bröst. Men sen tänkte jag näää.. vill jag ha större bröst så borde jag få vilja det utan att ha dåligt samvete.
 
Idag skulle jag gå på stan och kolla efter en bikini. Mina bröst är för små för storlek 34 efter ha fött Elina och inte en ända bikini sitter bra. Höfterna har därimot växt och fastän jag är smal så behöver jag 38, vilket känns bra. Jag gillar former och tycker att kvinnor med höfter klär sig bröst och kvinnor med smala höfter klär sig i liten byst.
 
Det är en av anledningarna varför jag vill göra en bröstförstoring och så tycker jag det är fint med bröst. Därför frågesatte jag mig tvärtom idag. Varför är det tabu? Varför skulle jag inte vara en bra förebild för Elina om jag gjorde en? Varför är det tragisk att en kvinna vill ändra på något i hennes utseende? Varför bli så många upprörda?
 
Jag gillar min kropp och jag tycker det är häftigt att vi lever i värld där man kan göra något saken. Du har valet att ändra saker med din kropp när du inte är nöjd. Kanske tröttnar jag efter par år att ha större byst men just nu vet jag att jag kommer att göra en förstoring när jag är färdig med barnafödandet. För att jag vill och för att jag kan.
 
Jag tror absolut att min självkänsla och självförtroende blir bättre när jag gör en. MEN jag tycker forrfarande om min kropp. Jag gillar mig själv och mitt utseende väldigt mycket och skäms inte över min kropp. Inte ens över mina åderbrock som har blivit stora och tydliga över hela benen. Dom ska jag med ta bort när vi inte ska fler barn, då dom har börjat göra mer och mer ont.
 
Nu ska jag ladda upp för en springtur. Jag har skjutit på det i evigheter och ändå är jag avundsjuk på folk som är ute och springer. Det är ju jag som har valet fastän jag har varit så trött sista veckan, så det har varit bra att ta det lugnt med. Mitt mål är att ha en stark kropp och man mår ju så bra när man rör på sig
 
Ska avsluta med att skriva att det värmde mitt hjärta idag på netto. En tjej tog bort en vara för att hon inte hade råd och kvinnan som skulle handla efter henne, betalade den varan och gav tjejen den. Tingiling.
 
Jag ligger och solar på balkongen i lördags, Brukar aldrig fota mig själv i bikini så kul att jag gjorde det med tanken på dagen tema i bloggen.
 
För ett år sen såg jag ut så här. Jag tyckte det var jättemysigt med Bella som skulle klättra på mig och sitta på min stora runda mage. Gullunge!

Söndag morgon.

Publicerad 2014-05-18 09:08:53 i Allmänt,

Den här helgen har jag verkligen känt att det har varit skönt att bara vara. Jag brukar kunna bli väldigt energisk när jag är ledig annars men har varit trött, lugn och avkopplad. Jätteskönt igår att bara hänga i trädgårdsföreningen tillsammans med Malin och Elina. Vår tjej har varit lite gnälligare dom här dagarna och det beror på att tand 9+10 är på gång upp. Igår och för en stund sen tog hon två små steg framåt, så nu är det nog knappt veckor kvar tills hon går.
 
Var iväg på ljusparty igår och det är alltid trevlig att träffa tjejerna. Det är kul och spännande att Anna ska ha en bebis. Vi tror det är en tjej allihop så det är ju "bara lite" spännande. Dom skulle kolla i morgon så vi får se då om det lilla livet vill visa. Min kollega ska kolla ultraljud nummer två om fyra veckor. Tror även hon väntar en tjej. Köpte iaf två ljushållare som är igelkottar. Jag brukar kalla Elina för Elina Igelkott när hon är sur så dom ska ha hon ha i sitt rum, kanske i fönstret, vi får se.
 
Vi pratade relationer igår på ljuspartyt och jag tänker på hur mycket man lär sig av att vara i en. T.ex när Andreas jobbade så tyckte jag att han var onödig som glömde bort matlådor och nu gör jag likadant själv. Eller förståelsen som vi båda får för varandra när vi mötts i hemmet. Jag skittrött ibland och Andreas som känt att det tagit på krafterna sista dagarna när Elina har varit gnällig. Det är inte lätt ibland att möta varandra halvägs men nyttigt så länge man är villig att jobba med sig själv.
 

Det jag behöver jobba just nu bland annat på är att ta en dag i taget. Jag har känt sista tiden att jag är lite mycket i framtiden. Det är ju kul att se framåt men det är ju idag jag lever. I min bokhylla har jag en bok med dagens text som man kan läsa ett stycke varje dag, året om. Började i fredags och ska hålla fast vid att läsa varje dag.
 
Nu ska jag gå och hänga med Andreas och Elina. Kanske ska man ha lite balkonghäng innan molnen kommer i eftermiddag med. Perfekt att plugga teori och njuta av vädret samtidigt. Har pluggat lite varje dag denna vecka. Efter lunch ska vi övningsköra, det går sådär för mig, så har accepterat att det kommer ta tid. Tingiling.
 
Vecka 35 för ett år sedan.
 
Igelkottarna.
 
Hänger i trädgårdstorget.
 
Stå själv är kul i fina kläder från gudmor Josefine.

Och ändå faller regnet.

Publicerad 2014-05-11 09:37:00 i Allmänt,

Som det gjort i tusen år som Lisa Nilsson sjöng under min uppväxt. Vi ska på bilbingo idag så hoppas inte det spöregnar då. Årets första bilbingo för oss och i Boxholm. Där har jag inte varit vad jag kan minnas. Det ska bli skoj, ni som läser vet ju att jag gillar siffror och spel. Det är ju även mysigt. Elina ska få vara hos farmor och farfar.
 
Igår var vi iväg på Jacobs skola, efter det åt vi lunch och fikade hos mamma. Jag fick boka av Malin tyvärr. Vi skulle ha setts men det tog tid med sånt som skulle göras. Senare sen när vi var hemma kom Andreas syster hit med hennes dotter Emma. Hon hade vuxit jättemycket sedan vi träffade henne i julas och hon är väldig söt.
 
Det blir häftigt för oss att se Emma därför hon är ju ett år och två dagar äldre än Elina, så vi glimtar ju våran framtid med Elina. Jag minns att det kändes jättekonstigt då jag väntade Elina och Emma var ett halvår. En dag kommer dom troligvis kunna leka med varandra, just nu är dom så små. Elina jätte hårdhänt och Emma ville inte dela med sig. Om ett år får vi träna Elina på att dela med sig.
 
Jag ser fram i mot veckan som kommer. Jag ska övningsköra par gånger, jobba över ena dagen. Älskade Anna kommer hem. Hon är halvägs in i sin graviditet, tror dom kommer få en flicka. På lördag blir det ljusparty. Vi bestämde jag och Malin att vi ska ses i helgen med. Sara kommer hem från Turkiet och Theres kommer hem från Spanien och dom två har jag saknat. Theres pratar jag nästan daligen med så det känns konstigt att det har gått sex dagar sedan vi hördes. 3 dagar kvar. Här kommer lite bilder. Tingiling.
 
Blommor som vi fick när vi fyllde.
 
Hissen på jobbet är avstängd. Mikaela tog denna bild som visar vårt spring upp och ner.
 
Glass, grädde och jordgubbar.
 

 
Fina Simone på Jacobs skola igår.
 
Lillebror med en skägis. Jag vill med ha en ödla.
 
Elina efter ett bad igår.
 
Elinas hår och mitt utryck är ju en tokig kombination.
 
Elina övniongskör hon också.
 

Full dag.

Publicerad 2014-05-08 19:33:59 i Allmänt,

Fasen idag gick det undan. Var lite seg på förmiddagen men sen sa dagen poff. Andreas och Elina var förbi på lunchen (jag fick abstinens över att jag inte skulle hinna träffa henne så mycket under två dygn) Sen kom chefen förbi så nu är semestern fixat. Jag hade ju fyllt i fel datum! Och sist jag skulle fylla i höll jag på att fylla i att jag skulle sägs upp mig! Virrpanna
 
Och på tal om virrig trodde jag att jag hade tappat mina nycklar fast jag egentligen hade låtit Elina leka med dom på lunchen, så dom låg nere i vår källare hela tiden medans jag sprang runt och leta. Jag som redan tycker vi springer tillräckligt nu när en av hissarna är unde renoverng. Började min morgon med att av misstag trycka på den gula förbjudna knappen i vår andra hiss.
 
Efter jobbet så drog jag till simhallen och simmande i 45 min. Tyckte jättesynd om en flicka som kanske var 7 år eller nått sånt. Hennes mamma tjatade på henne 3 gånger i minuten och jag över driver inte. Hon sucka, stöna och tjatade. Förstå vad det måste göra med den lilla flickan? Nä fy hoppas aldrig jag kommer tjata så överdrivet på Elina. Ibland måste man tjata på sina barn men det finns ju en gräns. Jag kanske var i samma rum som dom i 5 min och minst 15 gånger skällde hon på ungen.
 
När jag sen skulle iväg till Gottfredsberg så stannande jag på hemköp för att handla sallad. För första gången gav jag tiggare en liten slant. Jag har svårt för att dom annars när dom tjatar osv. Den här killen han hälsade bara när jag gick förbi och på hans skylt stod det: Hjälp mej med lite pengar eller lite jobb. Det där gick hem hos mig. Enkelt, rakt punkt slut. Annars tycker jag att Sverige är ett så pass snällt land så vill man bo här, finns det möjligheter. Dock är det jävligt svårt att få lägenhet och jobb så det känns ju lite lureri om dom kommer till Sverige och tror det ska bli lätt med dom två bitarna.
 
Efter det iaf så övningskörde jag med Tom. Jag har slutat vara hård och ha krav på mej själv. Det känns skönt när han säger till mig och han får mig att skratta men även fatta allvar. Nånstans så känns det stabilare att köra. Samtidigt så är det alltid en grej jag hakar upp mig på. Idag var det att jag kollade för mycket i bakspegeln, sist så hade jag problem att släppa kopplingen, innan det var det nått annat osv. Rätt som det är så släpper det antar jag, sen om det tar par gånger till eller 10 vettifan. Skynda långsamt.
 
Efter det var jag på kvinnohälsan och gjorde cellprov. Obehaglig men skönt att ha det gjort. Nu sitter jag här och är trött. Vill egentligen plugga men känner ingen motivation alls. Plugga lite igår och ska sätta mig i helgen. Andreas är och tränar och jag hoppas på att vi ska kolla på en serie vi följer när han kommer tillbaka. Tingiling.
 
Den här bilden la jag upp på Elina i ett fototävling, har ni någon favorit på henne?
 
Höll på att ta denna för jag älskar när hon ler.
 
Jag gillar denna med.
 
och denna.
 
Denna
 
Denna
 
 Och ja jag gillar visst alla bilder på henne så nu får det räcka.

En dag i mellan.

Publicerad 2014-05-04 21:00:12 i Allmänt,

Vad skönt det med kvällar. Elina sover, Coffe är här, så han och Andreas kollar på film och jag sitter här. Igår fyllde Andreas år och vi tog det mest lugnt. Jag övningskörde på morgonen, vi bowlade sedan och kollade serie på kvällen. Bowlingen var kul, jag var sur (dålig förlorare, ville göra på mitt sätt) var det ja!! Andreas duktig med tre strike på raken, min fina mångsidiga kille.
 
Idag har det varit full rulle. Vi åkte till Maxi redan vid nio i morse! Aldrig att det här innan och normalt sätt är det Andreas som är anti och jag mer medgörlig till att åka dit men idag var det ombyta roller. Det blev även ombytt mellan oss då vi vart hungriga för då var det jag som var tjurbullen och Andreas lugn.
 
Vi kom hem och städade. Tog en paus efter lunch, sen kom mamma och lillebror hit. När dom åkte hem kom resten av våra väntade gäster. Jättetrevligt att få bjuda på fika och umgås lite. Några av våra gäster har inte sett hur vi bor, så det var ju roligt att få visa.
 
I morgon fyller jag år. Det känns ju ingenting märkligt, jag har inte ens haft koll på att jag blir 27 år utan tänkte 28 år. Det kommer gäster hit vid halv tre så det ser jag fram i mot. Det blir glass, jordgubbar och grädde i morgon med, det är så mycket godare än att äta tårta.
 
Jag håller på att reda ut i en sak som jag tänkt på länge. Det är spännande och positivt men väcker mycket känslor. Det var jag inte beredd på fastän jag hade många tankar kring detta och tyckte jag var inställd. Nu är jag förvirrad, berörd, stolt över att jag är modig och tacksam för en fin omgivning. En dag i taget. Det här är bilder som värmer mitt hjärta. Tingiling.
 
 
 
 
 

När tiden är förbi.

Publicerad 2014-05-01 22:03:00 i Allmänt,

Jag har varit lite nostalgisk idag. Rensat bland bilder. Hittade massor från när jag var liten. Det står inte vad jag vägde exakt när jag föddes men har för mig mamma har sagt att jag vägde 1.800 gram nånting. Jag kollade min viktkruva och när jag var 1,5 år gammal vägde jag 500 gram mer än vad Elina gör idag och hon är 10 månader.
 
Jag sparar på allt. Bilder på killar jag har varit kär i, känns konstigt nånstans nångång i livet har jag haft känslor för nån annan än Andreas. Det känns så självklart ibland, trots vardagen och bråken så vill jag gifta mig med honom och jag som aldrig i hela mitt liv velat gifta mej. Det finns saker jag trodde jag aldrig skulle vilja, köpa lägenhet, skaffa körkort, gifta mig, det var jag inte ett dugg intresserad av när jag var 18 år upp tills ja, när egentligen? Min syrra försökte jämt få mig att tänka på framtiden och nu så försöker jag bara vara i den och är tacksam så att jag ibland inte tror det är sant att det här är jag.
 
Det är lätt att tänka hela tiden på sen. Samtidigt är det viktigt att ha mål för att utvecklas. Idag är jag nostalgisk och tänker på tiderna i mitt liv. Varje tid har haft sin tid. Tiden på folkhögskola, tiden i Oslo, tiden som inneboende, eller tiden i kolletiv, på Opphemsgatan och Kullagatan. Nu är vi tiden på Drabantgatan, härligt. Nu blir det nog sängen, här kommer par bilder från när jag var liten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Valborg,Elina och att bli äldre.

Publicerad 2014-05-01 09:52:00 i Allmänt,

Godmorgon, här fick vi sovmorgon, Elina sov till halv åtta. Skönt, det berodde nog på att hon var vaken hela dagen igår fråm halv åtta till halv sju på kvällen. Hoppas vi får henne sova lite middag idag iaf. Saker som jag tycker är rätt gulligt med Elina
 
* Hon rynkar hela näsan, när hon skrattar och låter som gris.
* När jag och Andreas pussas skrattar hon.
* Varje morgon ligger hon längst ner i sin säng.
 
Ja det finns fler saker men det är tre av sakerna just nu som roar mig. Sen så är Elina en pappa gris men det har jag vetat om från början att hon ska bli. När det gäller att trösta är det bara pappa som duger. Fast nu på morgonen t.ex. är det mig hon följer efter. Jättegulligt när hon sträcker upp armarna och tittar med sina fina blå. Jag ser hur lik hon har blivit mig nu, fastän det kan ändras  hit och dit.
 
Igår kollade vi på - 100-åringen som hoppade ut från ett fönster och försvann. Den var jättemysigt. Konstigt är det att se en film när man läst boken. Jag rekommenderar den. Tycker inte Valborg är nånting att fira. Förknippar det bara med fylla och brasan.
 
På lördag fyllar Andreas år och på måndag fyller jag. Det gör att vi har bestämt lite firande här på söndag. Vi kommer bjuda på glass, jordgubbar och grädde. Jag kommer även bjuda på det då jag får besök av vänner på måndag. Känns inte specielt att fylla eller jo, en sak tänkte jag på häromdan.
 
Det var par grabbar i en bil som bussvissla efter mig när jag cyklade, dom såg ut att vara 18-21 år ungefär. Då slog det mig att jag blir 27 år och jag vet att jag inte ser äldre ut än max 22 år som han frissan sa till mig och han är inte den första. Innan har jag inte gillat att bli äldre p.g.a jag ser ung  ut men nu berör det mig inte längre. Man fick det utseendet man fick och jag tycker jag ser bra ut, även när jag ser ung ut, eller har rynkor under ögonen, eller åderbrocken som syns mer och mer och kanske är det så med åldern. Den gör att man släpper taget om vissa saker. Tingiling.
 
Jaha mamma, var det tvätta vi skulle göra, inte hänga upp!
 
Om ingen säger nått kan jag stå par sekunder här och där.
 
Minigolf i tisdags.
 
Tränar på att bli fäktare.
 
Fixat i Elinas rum.
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela