smakensombaken.blogg.se

Två Ninor är lika med två vimsiga hönor.

Publicerad 2014-11-27 19:49:00 i Allmänt,

 Oj oj oj vilken vecka! Och den är inte slut än! Jag har ju fått en ny kollega Nina som jag har berättat om här på bloggen innan. Ja alltså vi har varit så himla vimsiga när vi har jobbat ihop. Moppskaftar som trillat av och sopskaft som går sönder, jag höll på riva ner grejer i ett kontor igår m.m, allmänt otursdrabbade båda två. Här hemma har oflytet fortsatt. Det började med i söndags att jag hade glömt stänga kylskåpet ordentligen då något var i vägen så det stod öppet i fyra timmar och så hade jag sönder en ljuslykta. Sedan så fick jag inte upp låset till min cykel så fick bära cykeln till en cykelaffär och det blev världens styr. Bara dagen efter fick jag inte dän cykelyset som jag brukar och rätt som det var gick den med sönder. Igår när jag dammsög fick jag röret rakt på tån, Elina slängde mat på mina nystädade golv och ikväll när jag skulle göra välling så ställde jag inte in den ordentligt i micron så först var det välling i hela micorn och sen i halva köket. Nä hörrni jag går och lägger mig. Och stackars Nina två får vara hemma med sina barn som blivit magsjuka. Dom var dessutom sjuka förra veckan så jag önskar verkligen jag var en häxa som kunde trolla.
 
Andreas är iväg med sina vänner. När han kommer hem ska vi mysa framför en serie. Jag känner verkligen nu att det är en rutin att han är borta i veckorna och tycker det är skönt. Skönt att sakna honom och skönt att han är hemma. Jag kan också känna att även om det är tufft med Elina ibland så hade det inte varit mindre tufft för att han hade varit hemma. Man måste ändå uppfostra fast det är såklart lättare att lasta av varandra. Jag är så tacksam att jag kommer iväg på luncherna och tränar och att Nina ska haka på.
 
Jag berättade för Nina idag att Elina inte såg riktig klok ut när Andreas klippte henens lugg för första gången i februari. Jag ska lägga upp bilder på hur hon såg ut och det är häftigt att se att hennes hår har vuxit så här mycket på tio månder. Ha en fin helg hörrni jag orkar inte skriva mer. Tingiling.
 
Alltså hon var ju bra gullig!
 
Eller hur?
 
och social började hon bli.
 
skulle med dammsugaren överallt.
 
och nu har håret vuxit så här mycket.
 
 
Vi får se när hon får klippa sig första gången. Kanske efter vår.

Hålligång.

Publicerad 2014-11-19 20:14:00 i Allmänt,

När jag väl ska börja göra saker så ska jag göra allt på en och samma gång. Höll med massor saker, bland annat koka nappar i en kastrull, ägg i en annan, frökex i ugnen, städa köket, göra ordnig för morgon dagen och så höll jag på att börja baka bröd. Då upptäckte jag förstås att de sista äggen vi hade hemma höll jag på att koka. Bra var väl det för egentligen orkade jag inte. Jag är så himla sugen att sätta upp lite julpynt med. Hade tänkt göra det idag så det blir lite mysigt när det kommer par vänner hit i morgon eftermiddag.
 
Idag har Michelle varit här och hon fyller 26 år idag. Vi har känt varandra i 12 år och hon är som den lillasystern jag aldrig fick i princip. Vi har varit ovänner i så många omgångar om så mycket onödig skit men också delat så mycket och har väldigt mycket fina minnen ihop. Vi hade en fin förmiddag ihop och sen när hon skulle jobba så gick jag och Elina på stan.
 
Jag lämnade henne hos Andreas farmor vid halv fyra, för att gå och träna. Det fanns absolut ingen lust men jag har bestämt mig att inte lyssna så mycket på vad lusten säger utan bara göra det. När jag väl är där och har börjat så kommer viljan igång och det är sälllan jag har ångrat ett träningspass, oväntat va?
 
Åh jag försökte verkligen fota Elina igår, då lilla Anna klänningen kom hem på posten. Elina ville inte ha klänningen på sig, då jag tror det berodde på att matrialet var annorlunda. Tycker inte någon bild gjorde henne rättvis för hon var verkligen 10 gånger gulligare i verkligenheten. Så klart tycker jag bilderna var fina men det är ju aldrig samma sak att fota med mobilkamera. Vi har ju en systemkamera så i efterhand kan jag ju undra varför jag inte tog den. Till en början gick hon runt med Anna i famnen och gungade henne men det blev inga bra bilder på det tyvärr.
 
Iaf jag ska nu lägga upp lite bilderoch ni kan jag se att vi är lite lika iaf jag och Elina. Jag själv tycker hon är för det mesta lik Andreas. Han är ju den finaste killen jag vet på jorden så för mig är det härligt att se honom i henne. Idag kunde jag verkligen känna att jag saknade Andreas. Det är inte bara en tanke utan en känsla att nån viktigt saknas. Förövrigt känns det bra att han är ute på jobb och det rullar på. Tingiling.
 
 Jag kanske 2-3 år gammal.
 
Elina leker med dockan.

kände igen Elinas min från min egna när jag var liten.
 
och ser även mitt leende i hennes här nedanför.
 
 
Elina skulle gunga Anna.
 
Undersöka sin docka.
 
Michelle fick läsa en och annan bok för henne idag.
 
 
 
 
 

Det är såna tider nu.

Publicerad 2014-11-17 19:18:22 i Allmänt,

Åh vad hon är förkyld Elina. Snoret rinner och ögonen med, fast hon är lekt bra på dagis. Får ta en dag i taget och se hur pass bra hon orkar. Idag började Nina på jobbet så vi har kört tillsammans. Det känns i mina ben att det blev mer i schemat och så kommer man hem och ska laga mat. Det är iaf trevligt att Nina har börjat hos oss. Hon har ju en flicka i samma ålder som Elina, som heter Agnes och hon är med väldigt förkyld nu så det verkar vara såna tider för alla barn nu. Nästan alla på Elinas dagis är förkylda och en annan kollega som har en dotter som är i samma ålder har varit megaförkyld hon med.
 
Pratade med Elinas gudmor nu Josefine. Hon bor ju med hennes kille i Gbg och jobbar på. Hon har ju kämpat för en utbildning hon vill ha inom en karriär hon vill vara i. Det kan ju innebära en del pendlade och hur annorlunda det är jämnfört med mig. Mitt städjobb är ju knappast drömjobb men jag tycker det funkar bra. Ingen stress, bra schema, trevliga kunder och så smidigt med att ha nära till yoga/gym och hem. Ibland kan jag känna sug efter att plugga men då vill jag bara plugga sånt jag vill och ibland blir jag sugen på testa något nytt men för det mesta är jag nöjd med mina rutiner.
 
En av de större anledningarna till att Josefine blev gudmor är att jag vill att Elina ska se hur mycket man kan klara av när man vill. Josefine är rak, ärlig och bestämd. Sen tycker jag alla mina närmsta vänner har otroligt bra saker hos sig som jag tycker är imponerande.
 
Jag är iaf ganska trött nu. Funderar på att göra en kopp te och lägga lite pussel. Misstänker att jag råkat tvätta en bit i maskinen men är inte helt 100 på om det är till det pusslet jag håller på med nu eller det senaste jag gjorde för par veckor sedan och det lär väl märkas i slutet.
 
På onsdag har Elina studiedag så det känns lyxigt att få vara hemma. Michelle kommer hit och hon fyller år så då ska jag bjuda på fika. Jag får vänner hit på torsdag också så det ser jag fram i mot. Är bortbjuden till en vän på lördag med och så ska jag och Elina träffa Malin på söndag med. Full rulle med andra ord. Jag tänker fuska och sätta upp julsaker en vecka innan första advent nu. Det är ju så himla mörkt ute och mysigt med belysning. Vi hörs. Tingiling.
 
Elina hjälper mamma med damningen.
 
Såhär trött är man en måndag, genomförkyld.
 
och så har vi börjat testa mammans gränser.
 
och man förstår inte riktigt vad bädda rent innebär.
När man är ett år är vattenpölar obligatoriska.
 
Sen var det en väldigt lycklig Elina som "fick tillbaka" sin Anna. Alltså köpte jag en ny.

Bättre ångra det man gör än inte gör.

Publicerad 2014-11-14 12:17:12 i Allmänt,

Jag skriver med tjejkompis som detta att det är bättre ångra det man gör än inte. Det är tufft att våga i livet och jag imponeras av människor som gör det. Det var så jag tänkte när jag skulle flytta till Oslo. Min magkänsla sa mig att det skulle gå åt helvete med den flyttan men jag ändå borde prova. Jag mådde så jäkla dåligt när jag kom där ifrån men om jag inte hade gjort denna resa så hade inte jag och Andreas känt varandra idag. Mm 4 år sedan och jag ler när jag tänker på det.
 
Jag fick gå hem från jobbet idag. Först ville jag inte säga till någon vart jag har ont någonstans men sen blev jag arg på mig själv. Alla människor har underliv och det är ju inget skämmigt att säga att man har ont där nere. Nu står jag kanske inte och pratar med kunderna om det men jag tänker då fan inte vara tyst om det för att det ska kännas skämmigt. Nej jag har haft ont så in i helvete faktiskt, ont så jag inte knappt kan stå på två ben. Smärtan påminner mycket om issas men kommer bara en gång i månaden, då jag får min vecka. Så nu vet ni det med. Inga bullar i ugnen denna månad heller. På sätt och vis gör det inget då jag känner livet är härligt som det är och det är okey att vara sugen på en bebis. Nästan lite mysigt att bara få vara sugen och se fram i mot det. Sen är väl inte PMS lika rolig men helt klart hanterbart.
 
Iaf jag ska bara skriva det att om det inte vore för min syrra hade jag inte tagit tag i detta. Ni ska veta att när jag skulle föda Elina och sa till Sara att jag hade så ont som jag hade var det hon som sa åt mig att åka upp. För en månad sedan sa hon till mig att jag skulle söka för att jag hade ont. Nu har jag fått en tid om en månad. Alltså jag har så ont att jag inte kan stå still! När vi var på släkträff trodde dom jag var kissnödig och just då var det inte läge och säga att jag hade ont mellan benen. Men ni som läser vet nu och känns det inte passande behöver man inte vara här inne och läsa. Nä nu måste jag fixa lite. Har egentid, känns konstigt? hemma själv? händer ju så sällan att det knappast kan räknas. Tingiling.
 
 
Idag när jag tittade på Elina såg jag vad stor hon blivit. Hon kan ta på sig skor och mössa själv. Det är en av hennes stoltheter därför ligger skor och mössa lite var stans i denna lägenhet.
 
 
 
 

Hallo igen.

Publicerad 2014-11-12 20:50:02 i Allmänt,

Jäklar vad dessa dagar har gått fort och i morgon är den en sån där dag då jag vet att det kommer gå fort. Delvis för att jag ska träna och så kommer våran fina äskling hem. Det är så himla skönt med att det fortfarande är skapligt varmt ute och inte massa minus och snö. Jag fasar lite för den perioden, samtidigt som det skulle vara väldigt mysigt med snö.
 
I måndags var jag och Elina helt utslagna på eftermiddagen. Elina fick ju för sig att vara vaken två timmar natten mellan söndag och måndag. Urk kände jag då Andreas dessutom snarkade. Jag är ändå imponerad av mig själv som orkade dra till gymmet, både måndag och tisdag. Idag har jag dessutom varit på yogan. Alltså det är alltid lätt att driva på sig själv så man känner att man inte gör tillräcklig bra. T.ex hade jag hellre sett att jag var på gymmet 1 timme i stället för ibland30-40 min som det får bli, då det är det min rast räcker till. Eller om jag inte har träningsvärk så har jag inte varit tillräcklig duktig. Jag får ta bort den negativa sidan som ofta smyger sig på, då jag ständigt dras till att pressa. Fan jag är ju grym som är så förbaskat envis och ibland om det blir halvdant så är det bättre än inget. Jag vägrar låta saker vara hinder för mig, som att Andreas inte är hemma i veckorna.
 
Iaf jag kände att jag ville ge mej själv mer som mamma till Elina då vi var så trötta i måndags. Fast det var mysigt, hon låg på min arm med en pusselbricka och vi repeterade alla djur och härmade dom. Det bästa jag vet är när Elina tycker jag är rolig, hon skrattar och säger rolig och jag smälter som snö i solen. Igår iaf så bestämde jag att vi skulle vara ute en stund direkt efter dagis. Det var så himla gullig att hennes lilla hand höll om min finger och en promenad till gungorna som kanske hade tagit 4 min i min takt, tog 13 min i hennes. Hon älskar att gunga och när hon satt i sin gunga sa hon: Mamma, gunga! så pekade hon på gungan brevid, så skulle vi gunga tillsammans, hon och jag. Förbannad blev hon förstås när jag inte ville gunga mer och det fick hon bli. Sen gick vi hem och badade ihop och bara myste.
 
Det är inte alla dagar man kan ge sig tid som man vill och många gånger handlar det om att priotera. Idag t.ex var jag tvungen att laga mat och Elina blev arg för helst ska jag sitta med henne i soffan och ha henne i mitt knä och så vill hon ha det framförallt när hon är trött. Imponerad över att hon åt en hel tonfiskbiff med massa bulgur. Nu är hon inte bara en papegoja när det gäller nappa upp språket för jag märker hon kommer ihåg namn på mat/saker osv så hon lär sig fort. Det är nog bara en tidsfråga innan hon börjar prata i meningar och det ser vi ju ifram i mot. Nä nu är jag skittrött. Tingiling.
 
Så här ser det ut när man ätit tonfiskbiffar och bulgur
 
och när man frivillig vill lägga sig.
 
Såhär snygg är man på jobbet när man ska städa garage.
 
Kollegan Edvin var ju snygg han med i sin mask.
 

Så hade vi våran helg.

Publicerad 2014-11-09 20:29:00 i Allmänt,

Oj vad fort den gick helgen. I fredags efter jobbet så tränade jag. Efter det åkte vi och handla på Maxi och efter det hämtade vi upp Simone som kom till oss för att sova över. Vi kollade på Malificent. Efter ha läst törnrosa så många gånger för Simone genom åren så var det kul att få se den filmen med henne, även om jag hade sett den förut. Jag sa först till Simone att jag redan hade sett den nyligen, då frågade hon när och så sa jag för ungefär en månad sedan. Simone svarade: Amen då kan du ju se den igen! Gullunge. Förstå att hon snart blir nio år. Den tjejen har jag tagit hand om en hel del när hennes föräldrar jobbade skift och pluggade i hennes första år. Jag har tagit hand om Simone mycket mer än Theo fast det är Theo jag är gudmor till, fast det gör ju knappast att jag älskar Theo mindre för det. Han är minst lika fin med sin helt annan personlighet, det har nog bara inte blivit så med honom.
 
Jomen vi bakade igår. Gud så gott det var med både dumlekakor och saffranslängd. Jag vart så rund i magen att det inte gick ner nån ordentlig mat på kvällen fastän jag simmande i 30 min. Rekommenderar verkligen dumlekakorna vidare. Dom var lätta snabba och supergoda. Svårt att ta en.
 
Jag är så himla imponerad av Elina. Det är många barn jag har passat genom mina år och ingen är så lydig när det gäller att sova. Igår tänkte jag att jag skulle låta henne var uppe efter lunch en stund till då hon inte verkade trött. Hon kom till mig och sa sova. Fast Simone var där, hennes stora idol, så ville min flicka sova. Det är inte ofta hon blir arg heller, kanske det vänder. Elina blir också arg om man inte tar på henne vantar. Dom tycker hon om att ha på sig jämt ute och blir irriterad när man tar av henne dom. Fina tjej, så sitter hon snällt i vagnen i 2 timmar, när vi var ute och gick idag på förrmiddagen med Theres. Eller ja hon hade myror i brallan efter en timme och en kvart och det är väl inte konstigt när man är nästan 1,5 år.
 
Vi tog det lugnt efter lunch, jag började ett nytt pussel, Andreas spelade. Sedan stack jag ut och letade efter lilla Anna som vi tappade i förmiddags. Jag vet att någon tog henne och det var jävligt klantigt av mig att låta Elina ha henne med ut, ibland gör man dumma risker. Iaf tycker jag det låter minst jävligt dumt om någon snodde henne. Elina har såklart frågat efter henne. Vi läser lilla Anna böcker om och om igen så ja... ni förstår kanske vems Elina idol är? Nåväl supermamman ska skaffa minst två likadana Annan att ha här hemma. En som man kan gömma och ha i reserv liksom.
 
Nä fan jag är helt färdigt. Städade och plockade i nästan två timmar här hemma på kvällen. Blir en dusch och sen varva ner för att ladda om batterierna för en ny vecka. Längtar tills vi får julpynta här hemma. Tingiling.
 
 
Stolt över min blomma som håller på och blomma om, ett halvår senast.
 
Elina hjälper till här hemma med ordningen.
 
och så åkte vinteroverollen fram när snön kom.
 
Spelade biljard med Malin i torsdags.
 
Höll på att få panik i fredags när vi hittade två stora spindlar på jobbet.
 
Såhär såg det ut igår när vi var på gång med bakning.
 
Dom ser lite tråkiga ut men oj så goda.
 
Dessa var förstås heller inte dumma 10 poäng av 10.
 
Vi läser Lilla Anna bok.
 
I förmiddags innan en promenad runt ån.
 
Elina somnade som en ängel efteråt.
 
och jag väckte Andreas i morse med detta.

Färdig.

Publicerad 2014-11-05 19:37:00 i Allmänt,

Jag känner mig helt färdig. Egentligen skulle jag vilja sätta mig på cykeln i 30 min men är helt färdig. Kom hem tio över fyra och ställde mig och lagade mat. Mat som jag annars gör som blir svag och nu super duper stark, men det är bra har jag hört... På tal om färdig så säger Elina det nu när hon är färdig vid maten, jättegullig. Häromdan satt hon och skrattade åt någonting i sitt rum och så hör jag henne säga: worlig, vilket är ett ord hon använder ofta nu med.
 
Elina tjatar väldig mycket om att få gunga nu. Hela tiden varje dag och hon tycker inte det är kul att vi går hem direkt efter dagishämting. Igår var det också tjat hela vägen från T1 till Gottfredsberg, vilket är 2 km. Tjat om gunga, om Theo och om napp. Det var jävligt tröttsamt när jag dessutom efter ha kommit hem till ytterdörren igen upptäckte att jag hade glömt mina nycklar hemma hos syrran, så det var bara att gå igen. Nästan 4 km. I regn med en trött Elina som behövde bada och sova.
 
Idag var yogan inställd, så nu har jag inte gått på två veckor. Funderar på om jag ska gå i morgon i stället men hade egentligen tänkt gå till gymmet och träna armar. Iaf så ska jag träffa Malin i morgon och det är på tiden då det är en månad sedan vi sågs. Det är så med många av mina närmsta vänner, vi ses liksom inte så ofta. 3 av dom har flyttat härifrån och de andra 3 närmsta blir nångång i månaden man träffar.
 
Jag har inga roliga bilder att dela med mig av idag heller. Jag orkar inte föra över från telefonen heller. Det tar så himla lång tid. Fattar inte varför, för så var det inte med iphone. Däremot är jag förövrigt super nöjd med samsung. Jag har faktiskt inte tappat den specielt ofta heller som jag trodde jag skulle göra då den är större och kanske en aning osmidigare för den som är ovan. Funderar på om jag ska unna mig en bit chocklad.. vi får se haha... Tingiling.
 
Ena vännen Sara som jag saknar. Hon fyller år snart och älskar batman. Inte helt oväntat för er att tröjan Elina har på sig är från Sara, i doppresent haha
 
och den här bilden älskar jag, därför det ser ut som dom är bästisar och att Malin är den roligaste Elina vet.
 
Det här är tredje vännen Josefine som jag saknar. Det här är första gången dom ses och jag minns att denna kväll ringde Malin och berättade att hennes morfar hade gått bort. R.I.P Levi, han var en mycket fin man.

älskade helg.

Publicerad 2014-11-01 17:08:00 i Allmänt,

Idag så började jag dagen med ett träningspass på simhallen. Efter det mötte jag upp Andreas och Elina och så badade vi med Elina i ca 40 min i den lilla basängen. Det kändes precis lagom och Elina somnade bilen efteråt för att sen resten av den här eftermiddagen vägrat sova mer. Vi var ute en sväng i Vidinsjö där jag köpte hello kitty figurer av en tjej. Elina älskar ju två figurer med hello kitty som finns hemma hos Sara. Nu har hon lekt med dom massor och kanske inte hela tiden men dom är helt klart uppskattade.
 
Ja alltså mer än så har det nog inte hänt idag. Först fick jag sova middag och sen Andreas. Mycket vila och det behöver vi. Jag som brukar ha svårt att varna ner, har lärt mig nu att använda mig lite av det jag lärt mig på yogan. När jag började träna i tisdags så kände jag mig väldigt stark inombords. Kunde inte sätta fingret på det men jag tror absolut det har med yogan.
 
På tal om träningen så har jag haft en sån enorm träningsvärk. Först tre dagar i armar och nu inne på min tredje värkdag i låren. Detta alltså på två pass! I morgon ska jag köra mitt fjärde pass denna vecka och hoppas värken släpper lite till iaf. Mitt mål är nu att styrke träna 2 dagar, simma en och yoga, eller att jag har yoga en och styrketränar fyra. Efter ha pratat med Andreas och tänkt lite så lägger jag också upp träningen annorlunda.
 
Innan kunde jag köra 10-20 min uppvärming, sedan 3 gånger 20 på styrketräning och avrunda med kondition. Men nu har jag bestämt att bara värma upp 5 min. Oftast så har jag cyklat till träningen från T1 och cyklar hem. Jag ska även lägga på mer vikt och gå ner på 3 gånger 12 eller 3 gånger 15. Provade idag och jäklar vad jag kämpade hårdare men det kändes bra. Andreas tränar ju mer nu ganska regelbundet och han har nörjat få synliga muskler så det är kul att se att hans dicseplin ger belöning.
 
Mitt mål med träningen är ju att jag ska bli starkare, delvis pga jobbet och sen önskar jag kunna börja springa igen, kanske till våren. Fick ju sluta med det då mina knän sa ifrån. Saken är den med att man mår ju bättre när man tränar. Jag kände att min träning dog ut då Andreas började ligga ute förste september. Jag har absolut inte haft ångest pga mitt uppehåll utan förstålse att jag inte orkat, då det är annorlunda att vara själv fyra dagar i veckan. Nu har jag också planerat jag ska köra ett benpass på mina luncher, tisdagar. Jag vill inte behöva skaffa barnvakt så fort jag vill träna och så känner jag att Elina behöver mig. Ska jag t.ex lämna och hämta Elina i Gottfredsberg efter jobb/dagis så tar det alldeles för lång tid. Hon är så pass liten också än och jag märker ibland att det inte är läge att tänka på mig själv i första hand och så är det när man skaffar barn.
 
På tal om att skaffa barn så fick min kollega en dotter som ska heta Vera nu i torsdags. Jättesöt tjej och jag tycker det är kul att se att dom fick henne precis fyra veckor efter att Anna och Björn fick deras son Felix. Det var nämnligen exakt 5 veckor mellan dom, beräknat. Innan tänkte jag att om vi skulle ge Elina ett syskon så skulle det vara trevlig att ge ett som kommer på våren. Nu tänker jag att hösten måste ju vara väldigt mysigt att få ett  barn med. Helt ärligt så bryr jag mig egentligen inte vilken månad nästa bebis kommer. Alla årstider har ju sina för och nackdelar att få barn på. Elina var det ju enkelt med kläder också men det var tufft för henne med värmen.
 
Nä nu ska jag gå och handla en grillad kyckling och potatisallad. Till lunch åt vi en sallad från Teddy´s. Dom h ar god käk där och så tycker inte jag det är dyrt med 114 kr för två sallader och två styckna dryck. Vid mitt jobb har dom en pizzeria med som tog 75 kr för en kebabsallad med bröd, dricka, frukt och sallad på sidan av, den inte bara billig utan god, så det stället rekommenderar jag med. Vet vet inte vad den heter men ligger vid tårtverkstan. Det är när man kommer längs ner på djurgårdsgatan och svänger höger. Ligger en tatueringstudio med. Tingiling.
 
För 7 månader sedan såg det ju ut så här i simhallen.
 
Vi har en hel del bilder med miner.
 
och vädligt charmigabilder.
 
En till med härlig min.
 
Det var gott att smaka på leksakerna.
 
eller ja gott att smaka på allt faktiskt...
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela