smakensombaken.blogg.se

Här hemma i lugnet.

Publicerad 2014-10-28 14:11:00 i Allmänt,

Det är rätt gulligt för när jag sa så här till Elina för 2 veckor sedan: Vad gör han? När Andreas busade med henne så skulle hon säga likadant så ända sen dess säger hon: Göran! Så himla gullig och hon säger även görja om henne själv. Hon sa sin första mening förra torsdagen, i ett ord sa hon det: villkommaupp. Hon har även sagt kan kan som betyder kan själv. Så lyssnar hon på allt man säger så när jag ställer frågor som: Är Elina hungrig, trött, ska vi borsta tänder, byta blöjor så brukar hon visa med att skaka på huvudet, ibland bli arg och ibland vilja göra saker. Det är också en artig unge som säger tack spontant i de flesta fallen med. Tror hon är tidig i språket Elina och kanske därför att många pratar med henne hela tiden.
 
 
Nä hon hade inte vattkoppor. Det svider lite när det känns som om man varit hemma i onödan. Fast man vill ju inte vara mamman som skickar iväg sin unge som kanske har vattkoppor eller svinkoppor. Jag kände på mig igår att hon inte hade det men så hade Elina ändå små prickar insidan av låret, en stor på armen som var vattenfylld och även en prick som såg ut som en finne så jag ville inte chansa.
 
Vi har varit nere på stan en sväng. Jag ångrar lite att jag inte la Elina innan lunch. För sedan kom solen fram och grannarna börja borra bara några sekunder efter att jag la ner i Elina i sin säng och sa: Nu ska du sova. Ni vet att det är en sak jag är tacksam över, att Elina är så lätt att lägga. Ibland blir hon lite trosigt men för det mesta så är hon ok med att hon ska sova. Ibland ligger hon och pratar lite för att komma till ro men annars så somnar hon många gånger ganska snabbt.
 
Nä ni nu ska jag fixa matlådor tills i morgon. Ska lämna Elina hos hennes farmor Gunilla en stund nu på eftermiddagen så jag får träna. Det är väldigt smidigt för dom bor ner mot simhallen och det är ju där jag tränar. Har inte tränat på flera månader. Först tänkte jag börja med att simma men tror jag ska köra armar/rygg/mage idag i stället. Hoppas jag ska orka komma igång med träningen, har varit så himla omotiverad och ovillig helt enkelt. Ha det bra. Tingiling.
För 1 år sedan såg det ut så här. Andreas är sjuk här minns jag.
Jag var ganska mörkhårig.
 
Elina var rätt flintskallig och liten.
 
jag minns att hon fick sina tänder när hon var precis dagarna efter 4 månader dessutom.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela