smakensombaken.blogg.se

Man undrar ju...

Publicerad 2015-04-30 07:42:00 i Allmänt,

jag undrar varför min unge ska upp halv sex för när vi inte ska till dagis. Det är precis så hon snart varit symptomfri 48 timmar från maginfluensa som dom säger att man måste vara för att skicka till dagis. Elina är friskare än någonsin och det tog inte många minuter innan hon tjatade om frukost så det var bara snällt att gå upp. Det hade ändå varit dumt att riskera att hon för smittan vidare och så känner jag att det hade ju varit förjävligt att dra hem nån annan sjukdom två dagar innan avresa till Turkiet.
 
Vi hade tänkt först åka tidigt som fan på lördag då flyget går 10.00 från Arlanda men nu börjar vi tänka att vi ska bo över mellan fredag och lördag så det slipper bli så tidigt. Kan ju va skönt att inte komma till Side på eftermiddagen och vara helt färdig. Skönt för Andreas slippa köra så tidigt och lyxigt med en hotellfrukost.
 
Jag har lite ärenden idag som ska fixas. Fixa med pengar, några böcker. Skulle vilja köpa par klänningar. Känner mej så jävla fet i dom jag har. Det har precis som med graviditeten med Elina satt sig runt höfter och rumpa. Vågen pekar på 78 kg och det är 10 kg kvar från den vikt jag hade när jag var högravid med Elina och 15 veckor kvar av graviditeten. Lovat mej själv att ta tag i träningen när jag kommer hem. Alltså inte träna stenhårt men iaf simma par gånger i veckan.
 
Elina har velat gå på potten ett tag nu så det har blivit nån gång om dan eller två som hon sitter. Igår äntligen kissade hon och jag blev så himla stolt att hon vill. För det är det viktigaste att hon vill. Jag bryr mej inte om det tar lång tid att få henne blöjfri bara det går i hennes takt och nu om en månad ska hon börja få sova i större säng. Jag tror det kommer gå bra då hon är enkel att lägga. Det är en av de snällaste sakerna med att fostra Elina att hon gillar sova när hon är trött så sällan det blir skrik. Jättegullig är hon för hon har två saker hon tjatar om när vi är ute nu, det ena är: Man måste akta sig lite för bilarna, så tittar hon på mig bestämt och det andra är: Man måste betala, för det säger jag till henne hela tiden när vi handlar så hon inte tror hon bara kan få.
 
Idag ska jag förbi och lyssna på hjärtljud med. Har glömt bort tiden men tror det är 10.00 så får hoppas min magkänsla säger rätt. Skulle behöva lämna papper på kontoret så det är lite trixigt med allt som ska göras men en sak i taget så ordnar sig allting. Ha det gott folk jag bjuder på bilder från förra gången jag var utomlands i Egypten och en när jag hälsade på Josefine i Turkiet.
 
Jag med Josefine i Turkiet, juni 2011. Jag minns att jag började med Lchf två månader efter detta och gick ner från 63 kg till 53 kg. När jag sen skulle åka till Egypten samlade jag så mycket vätska att jag gick upp till 60 kg igen haha och har aldrig kissat så mycket, intensivt när jag kom hem så gick ner allt igen då från Egypten.
 
Ute med Josefine och hennes inneboende. Minns fortfarande drinken (Straberry mohito?) Sjukt god. Det var en härlig resa med mycket sol och bad. Första vi gjorde var och gå på sån piling så jag såg verkligen ut som en snögubbe och Josefine som en brun pepparkaka brevid mej. Dock har jag inte så mycket bilder på denna dator.
 
Med Marie och Lotta i Egypten. April 2012. Så det är tre år sedan jag var utomlands. Vi hade väldigt härlig med mycket skratt. Har en video nånstans där vi röker vattenpipa och skrattar så tårarna sprutar.
 
Vi spelade majoung varenda kväll, kan vara världens roligaste spel.
 
Lotta och Anna under vattnet.
 
Och även jag, hittade dock ingen på Marie men minns att dom fick till mycket fina bilder.
 
jag livrädd för att rida på kamelen men kul att jag vågade.
 
 
 

Jag vill tacka.

Publicerad 2015-04-25 09:42:05 i Allmänt,

Jag vill tacka alla 11 tjejer som kom igår och även er som hade med era småflickor (5 styckna). 17 tjejer totalt med Hanna som jobbar med detta. Jättemysigt att få ihop ett gäng och för mig var det oväntat att vi skulle bli så många. Förra året när jag höll i ett ljusparty vet jag att många av mina närmsta sa att dom inte var intressede (men vi vart ett gäng då med) . Så när jag tackade ja till att hålla i ett tänkte jag att vi kanske skulle bli max fyra- fem styckna. Dom fem vännerna som jag känt längst var dom jag visste inte skulle kunna komma så jag blev paff och jätteglad när vi blev så många. Andreas stängde in sig snällt i sovrummet, världens finaste är han.
 
Jag kan bli lite nervös sådär bland många människor, prata på, flamsa runt och försöka ha koll på allt och lite svårt att stressa av men jag har lärt mig att man kan be om hjälp så stort tack till er som hjälpte till. Känner att jag är helt slut i kroppen. Fick sovmorgon men jag har nån slags knapp i mej som gör det omöjligt att sova länge ändå. Skulle vilja ta med Elina till Leos lekland idag och villa ha med mina syskonbarn så får se hur det blir sen när jag snackar med syrran.
 
Det gör nästan lite ont i mej när jag inser hur stora dom börjar bli. Theo som har lärt sig cykla nu och Simone som nästintill aldrig är hemma eller alltid upptagen med en kompis. Jag gillar att jag ofta får kramar av henne fortfarande, känns som om det kommer säga poff så försvinner allt som har med kramar att göra. Theo och jag spelade spel sist och honom känner jag att jag skulle behöva skämma bort mer. Sa det igår att det känns som han fått en nitlott när han fick mej som gudmor, då Simone tycks att fått mycket mer.
 
Det var ju så att när Simone var liten tog jag mycket hand om henne då Sara och Tom både pluggade och jobbade. När Theo föddes bodde jag i kolletivt, festade, flyttade till Oslo i två månader och hem igen. Jag var inte alls lika mycket barnvakt åt honom, plus att jag fått Elina med så därför känns det som det fattas mer till honom men jag älskar så klart inte något av barnen mindre för det. Jag tror när man står varandra så nära som jag gör med min syrra så blir man nästan lite extra föräldrar. Det kan jag märka på Elina och syrran också, Sara kan va sträng men Elina avgudar henne ändå och lyssnar lydigt när syrran fostrar henne. Jag är tacksam över min syster något enormt. Vi lekte aldrig när vi var små, då det är 5 år mellan oss men idag är hon tre viktiga saker för mig: Min syster, min förebild och min bästa vän. Nä nu blir det mer kaffe. Tingiling.
 
En av mina absolut favoritbilder på mina syskonbarn.
 
År 2011.
 
också år 2011.
 
syrran och jag kan vart 7 år sedan?
 
också 7 år sedan.
 
 
 
 

Myspys dagen.

Publicerad 2015-04-19 08:34:42 i Allmänt,

Igår hade vi en jättemysig idag. Jag var först ute i Ringstorp och hälsade på en vän. Blev bjuden på jättegod linsoppa och surdegsbröd som hon är grym på att baka. Var lite trött när jag kom hem men piggnade till när Matilda och Coffe kom och vi gick ut. Vi hamnade på en lekplats i Valla som jag aldrig varit på innan, så dit kommer jag gå med Elina fler gånger. När vi kom hem åt vi god mat, god paj som Coffe hade gjort, spelade spel och hade trevligt. Jag har aldrig sett Elina äta sig så mätt och hon var så mätt att hon blev så trött att hon somna på sekunder när vi la henne vid åtta. Älskade lilla unge, hon var så himla nöjd med att få vara med så mycket i allt hela tiden igår.
 
Idag ska vi boka resa. Jag tror vi kommer att åka till Turkiet iaf. Det som jag tycker är bäst med det är att det blir smidigast då det går flyg från Norrköping och så är det billigast. När vi bestämde att vi skulle åka utomlands så sa vi ju det att det egentligen inte var så viktigt vart vi åkte bara det blev en sol och bad semester. Gör det enkelt är ett ganska motto i livet faktiskt. Jag har köpt mycket som vi behöver nu, det vi behöver kolla på som jag ska googla lite om är paraply vagn. Jag har ingen aning om vad det är mer än att det ska vara en lite smidig vagn att fälla ihop och ha med.
 
Skulle behöva tvätta fönster i dag men det är en sån där sak jag är riktig kass på. Kanske min fina pojkvän hjälper mej men jag ska iaf försöka själv. Har några såna tråkiga saker som är på måste göra listan. Skulle behöva tvätta soffkläder, städa kylskåp och storstäda badrum. Borde dela om en sak om dagen. Vill iaf börja denna dag med att ta det lite lugnt och tror jag ska ta med Elina ut och gå och Andreas ska iväg för att spela frisby golf så det vore bra om vi med kunde komma ut. Om solen lyser så ska jag sitta på baolkongen när Elina sover och dricka årets första frappe. Tingiling.
 
Liten men tuff ändå.
 
Alla dessa pussar i från mamma.
 
Kul när papap och Coffe är mer lekfulla än Elina själv.
 
Han är ju för rolig den där gudfadern.
 
Elina mitt uppe i att äta sig proppmätt.
 
åh ända bilden som krånglar men visst är dom fina?
 
 

Åh hej och ho.

Publicerad 2015-04-15 19:13:00 i Allmänt,

Försökte smita ifrån Elina när hon tittade på bamse för att göra ett inlägg här. Nä det går inte ska ni veta, hon liksom känner av att jag inte är i närheten ganska snabbt. Man får tjata och tigga för att få pussar och kramar och blir totalt dissad men när det gäller kvällen och tvn då är det viktigt att sitta i mammas knä och mysa. Åh jag är så trött på Bamse så jag tror inte ni förstår men den är bra filmen och därför låter jag henne hellre titta på det än på bolibompa som hon inte alltid förstår allting med.
 
Kände mej helt färdig idag så fick gå hem från jobbet. Ville verkligen stanna under täcket. Jag märker att jag är mer trött än jag orkar kännas vid. Vaknar varenda natt numera. Antigen är det Andreas som snarkar, Elina som väcker mej av 15 olika anledningar eller att jag måste gå på toaletten och att lilltjejen i magen sparkars (gärna halv fem på morgonen) På sätt och vis så det jobbiga inte att vakna på natten (kan till och med tycka det är mysigt att vara vaken) men det är ju att jobbet kallar och att jag ska orka vara mamma.
 
Har iaf lärt mej att släppa taget om mycket saker. Som t.ex innan ville jag alltid städa onsdagar för att Andreas ska komma hem torsdag men nu görs det bara om det måste. Likadant med matlagningen. Lagar såklart fortfarande mat men är inte alls lika hård med att det ibland blir enklare lösningar. Det jag mest vill fokusera mej på efter jobbet är faktiskt Elina.
 
Världens mys att få vara mamma till mig. Det är jobbigt att hon slåss men försöker mitt bästa. Inte så kul att höra att hon slår personalen. Mig ignorerar hon när jag säger ifrån. Retas gör hon när jag säger till henne på skarpen med. Igår tog jag ut henne ur köket för att slängde ut vatten för att hon fick som hon ville, så gör man inte säger jag åt henne. Så står hon där i dörröppningen och härmar mej: Så gör man inte! Det är ju både gulligt och en aning frustrerande. Hej du kära två års trots...Tror det gäller att hålla ut och försöka sätta gränser så gott man kan. Det bästa i hennes utveckling nu är ändå att hon faktiskt kan färger och är jättebra i talet.
 
Saknar Andreas jättemycket idag. Ska bli skönt att han efter tisdag är klar med utejobb på väldig länge framöver. Vi måste nog börja kolla en sista minuten resa om vi hade tänkt dra om 16 dagar. Känns overkligt att vi planerar detta och tror vi kommer att må bra att få ha en semester vi tre utan massa måsten osv. Ska kolla på sex and the city nu, skönt att bara hänga i soffan när man är hängig. Tingiling.
 
magen igår, vecka 23.
mina hjärtan
 
så här ser vore mystunder ut framför bamse.
 
Hittade bilder på två av mina närmsta vänners instagram, här är en som får mej att smälta.
 
och även denna förstås. Ska bli så himla mysigt med en bebis till att få lära känna och se utvecklas. Den finaste gåvan man kan få även om det ibland är jobbigt så är det alltid värt det 100 gånger mer.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela