smakensombaken.blogg.se

Nellie Anna Isabella

Publicerad 2015-08-27 19:55:00 i Allmänt,

Vilken stolt mamma jag är. Elina somnade precis på sekunden och Nellie sover i sin säng med. Andreas är iväg och spelar frisby golf och jag låg för en stund sedan i Elinas säng. Med Nellie på bröstet och Elina brevid, läste jag böcker och kände hur mysigt allting är. Elina vill gärna klappa, röra vid henne, så det värmer mitt hjärta.
 
Inte ett dugg svartsjuk på Nellie (än), fast man märker att hon provar lite hur mycket hon kan få av uppmärksamheten, hon går liksom lite bakåt med vissa saker och ja provar sig fram och jag märker måste försöka låta Elina få vara delaktig så mycket som möjligt. Det är lättare än vad jag trodde att säga: Nej inte nu, t.ex. ikväll när jag var själv med båda, så ville Elina ha mjölk, jag sa: Nej inte nu jag ska bara mata Nellie, nästa gång Elina frågade höll jag på att säga samma sak för jag visste Nellie ville ha mera mat men då valde jag ta Elina först för Nellie överlever i ett par sekunder. Jag ser vad jag har att jobba på som mamma. Likadant att det är väldigt mycket tjat på Elina nu när hon inte varit på dagis sedan 1,5 vecka tillbaka och vi umgås hela tiden och hon är i sin utveckling som innebär en hel del trots.
 
Förlossningen gick fort.Två timmar och tio minuter från första värk och det var öppningskedet som började direkt med 3-4 minuters mellanrum. Elinas förlossning för ju ett dygn långt från de första värkarna kom och där hann kroppen vänja sig i varje fas, därför tror jag att smärtan blev lättare hantera. Denna som var nu mina vänner, var rena jävla helvetet. Jag som hela tiden varit lugn och taggad blev ett monster. Andreas fick utskällningar, var arg på förlossningen som inte ville att jag skulle åka upp, utan ta två panodiler och lugna mej. Vi åkte upp iaf och jag var öppen sju centeminter. Så det var en jävla tur att jag åkte in fast tanten i telefon försökte avråda mej. Hon fick mej att tveka om vi skulle åka in nämnligen och vi tog inte med bb väskan upp till förlossningen denna gång heller. 45 min efter att vi kom in på rummet så var Nellie ute. Jag skrek så att alla fick ont i öronen, lustgasen hjälpte knappt och krystandet brände som fan men tog endast 3 minuter. Jag mådde illa och hade skakningar denna gång och jag tror det beror på att kroppen blev chockad över att det gick så fort och därför var jag väldigt arg med. Snacka om två helt olika upplevelse. En utdragen förlossning som tog kål på mej för att jag var så trött efteråt men som inte gjorde lika ont och en som gick fort men var ett helvete med smärta.
 
Nåväl vi är i lyckobubbla här hemma. Det är en kraftig förälskelse att få barn, en kärlek som kommit för att växa och alltid finnas kvar inom en. Det är en magisk resa från att vara så litet i magen till att komma ut och vi ska få följa utveckligen i en resa som är både vår egna och gemensamma, som i en familj. Usch känner mej lite luddig, slänger in lite bilder från systemkameran. Tingiling
 
 
 
 
 
 
 

En dag i taget.

Publicerad 2015-08-20 18:41:23 i Allmänt,

Det här med att vänta ut vår lilla bebisen har gett bra träning att ta en dag i taget. Det funkar att jag försöker tänka på saker som jag uppskattar med den dagen jag är i. Som idag har varit ute och gått med Michelle, gått på matmarknad med syrran (shoppat en del) varit ute och njutit i det fina vädret med Elina, passat på att vara utan bh så mycket som möjligt (sen bor man ju i en 24 timmar om dygnet) och tills sist passar jag på att badar i badkaret för det kommer jag heller inte kunna göra under en längre period sen.
 
Jomen det funkar. Tänker att det inte är hela världen om hon inte kommer i helgen heller då rix fm är, familjens dag och även matmarknaden finns. Den är veckan har vi haft Andreas hemma från sitt jobb vilket egoistiskt sätt har varit ganska skönt men samtidigt tråkigt för han verkligen varit dunderförkyld. Det är som att Elinas baciller ger honom ordentligt med stryk en gång i halvåret, normalt sätt brukar han gå tillbaka efter två dagar med den omgånge var seg. Bröt i måndags och han känner fortfarande av den en hel del.
 
Det blev tufft för oss i tisdags med, då vi fick veta att det går vattkoppor på Elinas dagis. Jag trodde först det inte var någon fara så lämnade henne i två timmar. Pratade med vårdcentralen som rekommenderade mej att hålla henne hemma då smittrisken är på 21 dagar och luftburen. Det kan vara farligt för barnet att få feber så jag fick ju världens ångest att jag hade lämnat henne och att risken nu finns. Samtidigt måste jag släppa taget om det och fortsätta ta en dag i taget men klart dramatsisk som jag är blev jag livrädd att ungen dör när hon kommer ut pga detta.
 
Det är också jättesynd om Elina som inte får dom här 15 timmarna på dagis. Samtidigt så säger hon väldigt mycket att hon vill vara med mamma och pappa och inte på dagis. Jag märker också att hon vet att något är på gång och hon följer med lydigt hem fast hon inte vill från både familjen Danielsson och farmor och farfar. Jag försöker berätta så gott jag kan om bebisen och att hon snart ska komma och Elina säger ju att hon vill att bebisen ska komma ut och att hon vill träffa henne. Vi är ju så himla nyffikna på allt här hemma som jag har nämnt innan.
 
Gjorde en hinnsvepning igår, fungerar den ska förlossningen komma igång inom 48 timmar. Jag vill ju tro att förvärkna ska bli värre men det blir dom inte. Jag har en molade värk i ryggen och där bebisen huvud ligger. Vi fick göra ett ultraljud igår också för att dubbelkolla att hon mådde bra då min mage inte vuxit sista tre gångerna vi mätt. Men bebisen mår bra och dom räknar att hon väger omkring 3,400 gram (dom kunde ha fel med ca 10 procent) men helt frisk färdig bebis är där inne minsann så vi väntar...
 
Jag har börjat med en bok Andreas har läst för ett par år sedan som är på 900 sidor och verkar kunna bli en av mina favoriter att bedömma såhär på 150 sidor in i den. Sedan har jag två andra böcker som jag köpt som jag ska ta mej till att läsa sedan när jag är klar med denna. Ska lägga upp dom här under så får ni se.
 
Boken jag läser nu, verklighetsbaserat, vill ni veta mer rekommenderar jag att googla den.
 
och så köpte jag denna och en uppföljare som jag tror väldigt mycket på.
 
 
typ så här känns det med den envisa lilla tjejen där inne.

Inget är som väntans tider.

Publicerad 2015-08-17 08:48:45 i Allmänt,

En av de värre sakerna med att vars höggravid är att man kan hitta tusen symptom på att förlossningen är på väg. Dessutom så har omföderskor genrellt sätt mycket mer förvärkar och detta kan ju med i sin tur vara vilseledande. Idag är bebisen beräknad och jag sitter med mensvärk och vet att det behöver inte betyda ett skit. På tjurigt humör för att jag har sovit dålig i natt och är trött på att vara hormonell. Samtidigt tacksam jag vet att det är dom som har ett helvete med foglossning och knappt gå ur sängen.
 
 
Jag försöker leva i nuet men det ploppar ju upp varje dag hur många dagar det är kvar till igångsättning och att det lika gärna kan sätta fart idag. Jag känner mej inte det minsta nervös eller rädd. Det är nästan så jag undrar om jag verkligen minns hur ont det gör att föda! Men ja det minns jag. Kanske inte till 100 procent men jag minns kroppens sätt att jobba sig genom värkar.
 
Det är spännande  och det påverkar hela familjen. Elina pratar mycket bebisar på dagis och har haft väldigt mycket utbrott, vilket delvis kan berå på att hon känner av förändringen och lite andra faktorer. Hennes utbrott är helt ohanterliga och jag undrar hur andra gör. Skulle kunna tänka mej en föräldrakurs för att lära mej hantera det. Alltså hon är ju som vilken två åring som helst, det är ju jag som inte vet hur man går tillväga. Rätt som det är ligger hon i backen och gallskriker och man får inte ta i henne. Jag har lärt mej att hon vill vara i fred, att hon ibland är trött och att man ibland får bestämma ett sätt att "förhandla" med henne t.ex vill hon inte ta på sig ett visst klädelseplagg så tar jag fram två att välja mellan osv. Jag tror det är lätt att tro att Elina förstår mer än vad hon gör då hon är väldigt tidig i språket. Det imponerar mej att hon t.ex kom förut och sa: Mamma jag har två styckna, så höll hon i två bollar. Många som träffar henne är imponerad över språket, bara det att hon lärde sig alla färger i våras är snabbt. Nu ska jag börja göra ordning inför dagen. Tingiling.
 
Lerk i sandlådan.
 
Lek i soffan.
 
Morgonmys med mamma.

11 dagar kvar till bf.

Publicerad 2015-08-06 19:28:00 i Allmänt,

Idag är det 11 dagar kvar tills vi är beräknade. Jag gissar på att hon kommer att komma tisdagen den 25:e, delvis för att Elina är född tisdag den 25:e juni och sen gick jag över tio dagar med Elina och går jag över till 25:e augusti så blir det 8 dagar över. Jag har trott att jag kommer få en tid den förste sempteber för ingångsättning (man brukar få 14 dagar över tiden) men jag insåg att det är en tisdag så jag kommer troligtvis få en tid i morgon för den 31:e. Nåväl det känns som en evighet dit och jag önskar verkligen att hon känner sig redo att komma ut snart.
 
Vissa dagar känns lättare än andra. I tisdags var det asjobbigt. Solen lyste och jag skulle till tinis och simma 1 timme. Normala fall hade jag känt glädje och tacksamhet men jag kände mej bara rastlös och understimulerad åt alla håll och kanter. Inget kändes tröstande och frustrerad över ovisheten när hon ska komma. Alla känslor kring förändringen, tankar inför förlossningen, längtan att få presentera henne för Elina, att få se henne, lära känna henne, lukta, ha henne nära. Jag känner mej 100 procent redo för sömnlösa nätter osv. Det hade varit så mycket lättare om jag hade kunnat göra som en björn, gå i ide och vakna när det är dags i stället.
 
Igår var det lättare för jag var på skänninge marknad med bästaste Nina och bästaste Mikaela. Tänk hörrni att jag fick bra kollegor som blev bra vänner. Dom var med och överaskade mej i söndgas hemma hos syrran med en baby shower. Andreas sa att vi skulle va barnvakt och jag tyckte det var konstigt att vi inte kunde åka tidigare och ta en kaffe innan, sen hoppade dom fram från vardagsrummet. Först fattade jag inte att det var en baby shower, blev ställd när jag såg Sara för hon skulle ju jobba sa hon dagen innan till mej. Det blev otroligt trevligt och jag känner mej rörd att dom ville styra upp en sån grej för mej.
 
Idag har jag städat och tvättat.  Jag blev lite väl intensiv, samtidigt är det skönt att göra saker för att få tiden att gå utan att man längtar. Jag försöker läsa bok men fastnar inte riktigt. Vi skaffade oss ett Wii u för en vecka sedan som jag spelar på. Passar på och lagar massa mat att ha i frysen. I morgon ska jag först till frissan, sedan ett sista besök hos barnmorskan. Ska vara barnvakt hela helgen åt mina fina syskonbarn. På lördag kommer fina Matilda och Coffe hit och söndag blir det förhoppningsvis bilbingo med Nina och Mikaela. Så jag har en del saker dom närmsta dagarna som väntar. Plus att jag ska träffa Malin på måndag. Nä nu har jag inget mer vettigt att skriva. Ska nog spela tv-spel en stund och njuta av kravlösheten.Tingiling.
 
 
Lite presenter till bebisen från fina vänner och familj.
 
Älskade Elina.
 
Skogen i lördags.
 
Vi tre.
 
Senaste magbilden för par dagar sedan.
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela