smakensombaken.blogg.se

Lite tankar.

Publicerad 2015-12-28 10:11:30 i Allmänt,

Hej på er, hoppas ni haft en bra jul. Det har vi haft och det är jätteskönt att Andreas är ledig i två veckor till. Ikväll ska vi faktiskt lämna bort båda barnen för att gå ut och äta. Coffe fyller 36 år och vi är ett gäng som ska äta på tapas. Förra året när vi var ute och åt med honom var jag i vecka 8 med Nellie. Härom dan tänkte jag att det inte hade hänt så mycket sista året men sen slog det mig att vi 1) började året med att renovera köket 2) åkte utomland och 3) efter sommaren fick Nellie så jo visst har det hänt par stora saker.
 
Inför det nya året så finns det en del nyårslöften. Även om dom är till för att brytas för vissa så tycker jag ändå att det är bättre att försöka än att inte försöka alls. 2 av dom är självklara och det ena är att sluta med godis och börja träna igen. Jag funderar faktiskt på att köra igång med idag för även om vi ska ut och äta, behöver jag ju inte smälla i mig socker. En annan vardaglig sak jag tänkt att jag ska göra är att ta trappan oftare än hissen när jag är själv. Överlag så har jag sagt till Andreas att vi ska bli bättre på ekonomi och inte små handla så ofta. Det är jätteofta som jag springer bort till konsum här för lite cola zero, godis eller småsaker vi glömt när vi storhandlat.
 
Självklart vill jag jobba på mitt tålamod och humör inför nya året. Jag har brustit massor och igår vat jag jag på jätte elakt humör mot Andreas. Det som är största boven till det är att jag inte tagit tag i saker jag vill. Varit hemma konstant i en vecka och ingen paus ifrån barnen. Inte tränat eller rört på mig, bara ätit skit och godis varenda dag. Jag mår jättebra av att röra mig så det har varit som att dra åt ett strypkoppel. Lätt att skälla på Andreas för att han har plats när det är jag som måste lära mig att ta plats och kanske är det lite typiskt oss kvinnor att hamna i en sån här sits där vi tar mycket hemma och glömmer bort oss själva.
 
Sista saken för året som kommer som är viktigast och det är att jag vill ha körkortet. Vi kan börja övningsköra i slutet av februari och jag hoppas vi ska kunna köra mycket så det blir lättare att ha med barnen sen när jag blir duktig och övningskör. Ja jag har en del nya mål inför nya året. Svårt att få allt som man vill för mitt i det hela vill vi velat att Andreas ligger ute på jobb om det finns. Men vi får ta en sak i taget och se hur det blir. Ska bli spännande och se om vi lyckas sälja lägenheten och få en hyres innan sommaren med som vi vill. Och jag ska börja jobba om 3 månader igen så jag tror det blir ett år med full och fart. Framförallt med Nellie med som snart kommer lära sig att krypa. Ser fram emot allt. Lägger upp bilder från julafton och det var en lugn julafton hos oss. Tingiling.
 
Elina öppnar packet.
 
En bild lite närmre håll.
 
Öppnar ett till packet.
 
Chill med pappa.
 
och med mamma när vi skulle se Kalle anka.
 

Vissa saker går inte att välja.

Publicerad 2015-12-22 14:10:04 i Allmänt,

Jag och Andreas har blivit magsjuka, helt opassande, två dagar innan julafton och massor med saker som ska göras. Jag tyckte väl att det var något konstigt när vi satt och spelade ett nytt spel igår kväll med Matilda och Coffe. Jag var så himla trött och illamående. Trodde det beroende på att jag hade ätit fet mat hos Lotta och Bosse innan, bla annnat julskinka och ris ala malta. Och när vi kom hem åt jag fugde gjort på gelehallon, masmallow och turkisk peppar. Andreas började kräkas massor i nat och jag kände själv i  min kropp under natten, att något inte stod rätt till och blev jättekass i magen i morse och det fortsätt att krampa osv.
 
Båda vi två har iaf kunnat äta lite. Andreas fick i sig två mackor vid lunch, jag fick i mig först ett päron men nu satte jag i mej fem mackor. Normalt sätt brukar mat vara motbjudande men jag tror jag är hungrig pga amningen. Iaf hoppas vi blir bättre nu, jag har fortfarande kramp i magen nu när skriver,mest av allt hoppas jag att barnen inte blir smittade och det tror jag inte dom blir. Elina fick maginfluensa första gången när hon var 8 månader och det var ett helvete, Nellie blir 4 månader idag och jag hoppas verkligen hon slipper.
 
På tal om att bl 4 månader så är hon på gång att vända sig nu, så himla nära men hon måste få till det med sin arm. Direkt när hon kommer på mage så vill hon krypa, man ser det jättetydligt på kroppsspråket. Jag tycker mig ana att jag ser en tand som är på gång också  men den har inte brytit genom så får se när den ploppar upp.
 
Jag har lyckas ta mig orken idag att städa lite, kan inte bara ligga och glo. Har ingen feber, brukar aldrig få det men däremot världens ledvärk och känner att hjärtat rusar en del. Ska försöka sova middag när Andreas vaknar igen för att han ligger nu däckad i soffan stackarn. Usch det är så himla typiskt men jag försöker tänka det ändå är positivt att det är vi två och inte dom små och att det kunde ha kommit på själva julafton och det hade ju varit värre för sen har vi massor saker som ska göras dagarna kring där. Ha en god jul gott folk nu ska jag gå och ploppa med Elina. Tingiling.
 
Det var inte det lättaste att fota dessa två ihop.
 
Åh jag blev påmind hur mycket Nellie vuxit.
 
Noel är 6 veckor på fredag, det skiljer ungefär 2,5 månad mellan dom.
 

Hello.

Publicerad 2015-12-20 10:08:58 i Allmänt,

Lyssnar på Hello med Adele så tyckte rubiken var passande. Hon är den artisten som står överst på min -jag vill se live lista. Hon kan ha jordens mest vackraste röst. Hon fyller faktiskt på samma dag som jag, fast är ett år yngre. Jag är inne på kaffe kopp nummer två nu och lyckats sova ut idag med tack av Andreas som varit med Nellie. Hon var först uppe tack vare att hon var tvungen och skita i 10 min ungefär utan att överdriva, det tog aldrig slut när jag bytte på henne. Kul med barn och så gillar hon att vara vaken i va 2 timmar varje morgon innan hon sover drygt 30-60 min för att sen vara vaken ytterligare 2. Många dagar nu så sover hon inte middag mer än totalt 3 timmar. Stora tjejen nu och på tal om stor så hade hon gått upp 900 gram på 25 dagar så inte konstigt att jag känt amningen varit krävande.
 
Idag skulle Nina ha kommit hit med sina flickor men Nina och Agnes var dåliga. Svårt med barn främst man vet aldrig när dom ska bli dåliga, ena stunden är dom bra sen poff är dom sjuka för 51:e gången. Jag har haft tur med Elina för bortsätt första halvåret på dagis har hon inte haft mer sjukdomar än förkylningar. Men dom har ju varit asjobbiga ibland men oftast har hon klarat av gå till dagis. Får se om det håller i sig, det ända jag vill att barnen ska få (inte Nellie än på länge) är vattkoppor så det blir gjort. Dom kan gärna få det samtidigt om nått år haha.
 
Igår var familjen här och vi hade jättmysigt. Jag vann chocklad, en smörkniv och två triss. Alla hade köpt jättebra presenter och barnen blev nöjda över sina julklappar. Elina fick inget av oss. Hon ska få en dockvagn, en legoplatta och modellera. Jag tycker det kan vänta lite. Dockvagnen vet jag att vi ska ge på julafton och kanske legoplattan, sen kan hon nog få modelleran på juldagen då vi är hos Andreas föräldrar. Jag tänkte då kan jag sätta mig och leka med henne och hennes kusiner om vi får plats att göra det nånstans förstås. Nu vaknade Nellie och jag ska se till att vi klär på oss och tar tag i dagen. Elina vill till trädgårdföreningen så tror vi ska satsa på det efter lunch. Tingiling.
 
Julbaket från förra lördagen.
 
Elina och Matilda på gång att göra pepparkakor.
 
Fin bild på Andreas och Matilda.
 
Coffe fick ett eget hörn att jobba på.
 
Jag fular mig och Elina ser rätt allvarlig ut.
 
Älskar hennes leende, svårt att inte smälta, mammas fina Elina.
 
Till sist ville Elina sova med brödkaveln, så klart.
 
Jag och Nellie igår.
 
Finaste treon.
 
Häng i soffan.
 
och häng i köket.
 
Gullungen.
 
och jag fular mig igen.
 
 
 

Upp och ner.

Publicerad 2015-12-16 16:37:00 i Allmänt,

Idag har vi haft Anna och Felix här och det har varit mysigt. Fattar bara inte vad som hände för när dom hade åkt kände jag mig jättedeppig. Hade två dagar för förra veckan sedan samma sak hände på kvällen och egentligen har jag ingen anledning till att vara deppig. Visst sen är inte mitt liv perfekt, jag och Andreas har våra bråk men jag gillar livet. Skulle behöva börja ta mig loss lite mer från barnen och det kommer jag göra snart. Andreas säger att jag får göra saker osv men jag har känt mig så bunden till amnnigen.
 
Jag gillar inte att amma, jag sa det till Anna förut. Det är inte så att jag hatar att amma men jag tycker inte om att Nellie inte blir mätt, det gör att jag blir arg på amningen för jag dricker vatten och vilar så gott jag kan och ändå räcker det inte till. En del av mig blir dramatisk för jag vill bara sluta på en gång samtidigt är jag tacksam att det är bara en gång om dagen nu som hon behöver ersättning. Sen att jag är bunden till det irriterar mig ibland men ofta tycker jag om att jag måste sätta mig och amma för det hjälper mig att ta en paus.
 
Ja ni sist skrev jag ju om han som var min pappa, Stefan. Hans bror vill inte träffa mig men han skulle mejla bilder så jag har gått i två dagar och tittat i mobilen så fort mejlen plingar. Tänk om han struntar i att skicka? Jag tror inte det då han svarade på första mejlet jag skickade. Han sa dock att han skulle leta fram gamla bilder på Stefanm då Stefan var väldigt fet på slutet av olika själ.
 
En del av mig tycker det är tragiskt att jag har haft en pappa jag aldrig kommer lära känna, samtidigt kan jag känna att jag har klarat mig bra utann en. Vissa barn växer upp som ogräs utan för det trygga växthus som man ska ha rätt att få och det kan ändå gå bra. Jag är ett stolt maskrosbarn.
 
När jag tänker på hur tajt relation jag har till syrran och våra barn har till varandra så gör det mig också lite ledsen att släkten är så splittrad. Jag har ingen tajt relation direkt till min släkt på mammas sida heller och hoppas att mina och syrrans barn kommer hålla ihop. Jag kan också känna att det är lessamt i mej att jag inte vet vad min farmor och farfar heter/hette eller något om födelsedagar och sånt som jag tycker är viktigt att veta. Det är under tragiska omständigheteter jag har blivit till men finns det något fint i den helheten och det är att jag finns. Nu ska jag börja med maten. Kassler, ris och kantarellsås, nom nom. Tingiling
 
Nellie vill adrig sova
 
någonsin....
 
Tjejen med det vackra leeendet
 
Elina vs Nellies bild till corren.
 
Elina i full fart nu på eftermiddagen här hemma.

Allting händer av en anledning.

Publicerad 2015-12-14 17:04:00 i Allmänt,

Ni vet att jag tror att allt händer av en anledning. Det började för ca ett halvår sedan när vi firade midsommar med syrran och hennes familj. Dom har en gemensam vän som gav mig information för länge sedan om en man som troligvis var min pappa. Jag ringde den här mannens bror på min födelsedag år -14 och fick höra att han hade dött år -01. Att hjärtat hade stannat. När vi firade midsommar för 6 månader sedan sa den här gemensamma vännen att det var synd för att jag och den här mannen Stefan är lika varandra.
 
Jag ville redan då ta tag i det här och ringa tillbaka 2 år senare till brodern. För att fråga om det fanns bilder på Stefan och fråga om han ville träffa mig och se om vi är lika. Men jag vågade aldrig och Nellie var på gång in i våra liv. Jag fick bekräftat när jag ringde på min 27 års dag att Stefan visste att han möjligvis hade ett barn/ en dotter. Så jävla sorligt att vi aldrig får träffa varandra. Jag såg ett fotografi av honom när jag var 11 år och tyckte själv vi var lika.
 
Jag fikade först med Anna idag. Visade bilder i telefonen på mig och min mamma och hon sa att jag måste va lik min pappa. Klockan tre gick jag till läkaren som undrade om jag hade en släkt som har problem med hjärtat och jag kan inte svara. Det hade varit bra att veta sa dom för om det finns det så kan det vara allvarligt att jag har hjärtklappning men det ser bra ut mitt hjärta så troligtvis så går det här över. Skulle jag börja få attacker igen, så kommer nog få opera, inte skära upp mig men bränna kring hjärtat, sa han, jag höll på att skita på mig. Så jävla tacksam att jag mår bättre och ber till min högre makt att det ska få fortsätta så.
 
Det kom till mig när Sara och jag pratade i telefonen. Världens bästa syster. Så ni förstår jag har bestämt mig, jag ska ringa.  Nervös så att jag vill skjuta på det men tänker på alla fördelar. Vad är det värsta som kan hända att han inte vill träffa mig? Då har jag iaf försökt. Det vore trevligt att få ett svar. Kanske få veta något om en släkt från en man som är min eventuella pappa. Det är inte så att jag förväntar mig att dom ska vilja ha kontakt med mig heller direkt. Jag väntar på klockan nu. Tänkte jag skulle ringa klockan sex, eller kanske halv sju, vill inte ringa mitt i maten. Kan ni snälla hålla tummen för mig? Tingling.
 
5 och ett halv år sedan.
 
4 och ett halvt år sedan.
 
2 och ett halv år sedan.
 
Älskar den här bilden på mig och Elina, min 27 års dag.
 
och den här med, älskade lilla Elina.
 
Saknar att vara brunett när jag ser denna bild.
 
och att vara smal mär jag ser denna haha

Brrr....

Publicerad 2015-12-12 12:04:00 i Allmänt,

Alltid när det är sol ute på vintertid blir jag misstänksam att det är kallt ute och ja idag var det vinterkallt så tur nog hade jag på mig termosbyxor. Glömde dock vantarna hemma och fast jag hade sockar på mig frös jag om fötterna. Vi lyckades iaf vara ute på innegården i en timme. Elina ser på frost nu. Är det bara jag som tycker den filmen är tråkig?
 
Nellie sover i vagnen. Skönt för hon har slutat att sova så långa turer nu sista dagarna. Hon sover oftast nån halvtimme i mellan 2 timmars vaken pass men tacksam att hon sover på nätterna. Jag har ju börjat ge henne ersättning en gång om dan då det inte finns mjölk så det räcker den tidpunkten på eftermiddagen. Igår gav jag henne klockan fem och hon stod sig på den tills jag väckte henne vid 10. Känns lite synd att den sinar mjölken varje dag samma tidpunkt. Jag har bestämt att hon ska börja få gröt om en vecka men att jag ammar först på morgonen innan hon får den. Tänkte vi mjukstartar så i en månad så får vi se om hon får börja smaka lite annat under tiden men helst vill jag amma så mycket som möjligt tills hon är 6 månader.
 
Om en timme kommer Matilda hit och vi ska börja julbaka. Sen kommer Andreas och Coffe och är med när dom är klara i Vadstena med frisby golfen. Jag köpte pepparkaksdeg för en vecka sen och det ska bli jätteroligt att baka med Elina. Det var det första hon pratade om i morse Elina att vi ska göra julgodis idag. Jag provade faktiskt att göra rocky row igår så himla gott!!! Vi ska göra Mozart kulor idag och det har jag nog aldrig provat vad jag kan minnas iaf så ska bli spännande. Ha en fin lördag alla! Här kommer lite bilder på mig med familj genom åren. Tingiling.
 
 
Bild på mig när jag var liten.
 
17 år med systersonen Alex.
 
16 år med syrran och lillebror.
 
Ehh... April 2000 fy så man såg ut haha
 
När Jacob föddes år 2002 så var det inne med sån Briney Spears mössa.
 
 
 

Tudilu.

Publicerad 2015-12-08 11:11:03 i Allmänt,

Både Elina och Nellie har samma fason för sig som bebisar. Sover en kvart, vaken två timmar, sover max 30 min. Nu fick jag envist försöka söva om henne för jag märker att hon är trött. Tror hon har ont i munnen för nånting är det för sova behöver hon. Jag försöker lägga henne så hon får somna själv för jag vill inte ha ett barn som bara somnar till tutte. Tutten är ingen snuttefilt för barnet även om det är otroligt mysigt, sen får hon ju sova med tutten också men inte alla gånger iaf.
 
Amningen går bättre. Mjölken sinade ett tag men när jag valde äta vanligt igen så rann den till. Jag har dock märkt att jag har en tidpunkt på eftermiddagar där det känns som om det inte finns mjölk och att jag ibland måste ge ersättning men det har hänt kanske 3 gånger i veckan nu sista två till 3 veckor att hon fått ersättning. Jag har inte bestämt än om jag tycker vi ska låta henne börja smaka lite på fast föda nu om två veckor då hon blir 4 månader. Vi hade så bråttom med Elina men vet inte om jag känner att vi behöver vara det. En del av mig vill heltidsamma till 6 månader och sluta senast när hon är 8 månader för då börjar jag jobba igen och när Elina var 8 månader började hon sova hela nätter, så har ju en önskan inombords att Nellie kanske kommer göra detsamma.
 
Det känns lite konstigt att det redan är 6 månader sedan snart som jag slutade arbeta och om 4 månader ska jag börja igen. Jag har ju en fast tjänst på Miab men ska söka andra arbeten. Dom vet om det också. Anledningen är att jag är kommunalt anställd och troligvis bara kommer bli erbjuden tjänster med städning på skolor och det vill inte jag. Det innebär att jag får lägre lön varje månad för att täcka dom månader där alla loven är. Alltså att lönen blir lika varje månad hela året fast jag är ledig men jag vill inte vara ledig höst/vårlov eller en hel sommar. Min f.d chef som anställde mig är teamledare på sjukhuset så har pratat med henne att jag ska skicka in cv dit, så vi får se vad som händer. Får jag inte annat arbete så är jag självklart kvar på Miab men då kommer jag försöka skaffa extra jobb över sommaren och vet redan vart jag kanske kan ha möjlighet att få det, så allting ordnar sig. Jag har sagt tidigare att jag kan tänka mig städa på sjukhus då jag tycker om att vara bland människor, sen vet jag om att jag är en duktig städerska och det är ett plus i kanten var man än hamnar.
 
Jag trivs faktiskt med mitt arbete. Har aldrig haft problem med att vara städerska. Det sliter på kroppen säger alla men jag skulle vilja försvara mig med att dom flesta yrken sliter på kroppen. Det är en föresättning alltid om man kan träna och försöka hålla kroppen frisk, samt tänka hur man använder kroppen vid sina yrken. Sen säger många det är dålig lön och ja det är det, men samtidigt så har jag inga skulder att betala av mer än lånet på lägenheten. Jag har svårt att veta vad jag vill annars. Har tänkt att jag skulle tycka det vore kul att arbeta i en matbutik. Men samtidigt är det en lyx att jag och Andreas arbetar dagtid, ibland är det en nackdel också men vi behöver aldrig jobba helger, fast ibland saknar jag att arbeta helg.
 
På tal om träning, det rycker lite i mej. Var på gång att träna igår men av flera anledningar så känner jag att jag vill vänta lite. Den ena är att jag precis blivit bra från hjärtklappningen. Den andra är att jag inte vill att mjölken ska bli sur om jag tränar för hårt, vilket den kan bli för barnet och då är det bra om Nellie ändå är 4 månader vilket hon kommer vara om jag börjat träna i januari. Om jag väntar tills dess så ska jag börja med babysim, samt den där bålträningen jag skev om för ett tag sen att man fick ta med barnet på. Jag kommer börja med yoga och kanske styrketräning med. Kondition kommer jag kunna köra här hemma på vårat gym så det löser sig mycket med lite vilja.Nä det här blev ett långt inlägg. Fotade mina barn igår med systemkameran och har några andra som jag ska lägga upp med. Tycker nakna bebisar är så himla gulliga och det ser så befriande ut. Jag ska visa er vissa bilder. Timgiiling.
 
Godnattsaga.
 
Elina målar med fingerfärg.
 
Elinas vackra fransar.
 
 
Glad nakenfis.
 
Och tugga hand är gott.
 
Det här är en av mina favoritbilder på Elina och Andreas.
 
Så här såg det ut när Elina var tre månader med händerna i mun konstant.
 
Jag ska berätta för er att det var en stolt tjej som satt i stolen för första gången igår och jag märker jättetydligt att hon har bråttom fram att vilja saker. Hon har inte lärt sig att vända på sig än men så fort hon hamnar på mage försöker hon ta sig fram och hon föredrar ju att stå framför att sitta. Lillasyster vill i fatt storasyster och det är väl inte så konstigt kanske...

Båda mina barn sover.

Publicerad 2015-12-07 08:37:36 i Allmänt,

God morgon, båda mina barn sover så jag passar på att skriva. Dom vaknade först sex- halv sju. Ena var hungrig och den andre sket ner sig. Men vi somnade om och jag vaknade till före, helt underbart. Elina har gallskrikigt i två dygn nu när det varit dags att sova. Värsta trotsanfallet och hur vi än gör så skriker hon, asjobbigt. Jag tror ju att det är en del av processen hon går genom att hon inte har napp längre. Förra veckan låg hon såhär varenda kväll: Jag hade mina nappar, jag älskar dom, oavbrutet och en gång mitt i allt sa hon: mamma, varför? och då höll jag på att gå sönder i 1000 miljoner bitar, det gör fortfarande ont i mig när jag tänker på det. Nånstans önskar jag att vi hade slutat med den sabla nappen tidigare, kanske hade det blivit lättare. Nellie vet jag kommer att sluta med napp tidigt, det är jättetydligt att hon inte alls har samma kärlek till den som Elina haft. Nellie tar den mest när hon har ont eller ska sova, annars åker den ut fort som fan.
 
Tänkte vi skulle dra till skogen nu vid 10. Vi var där förra måndagen. Det är genom öppen förskola och Elina tyckte om det. Vi var tvugna att gå hem då hon bajsade och jag kände inte att jag fixade byta utomhus. Kanske jag gör det idag om det händer för det var jättetrist att gå hem. Har köpt korv som vi ska ta med att grilla. Känns trist att det inte är någon snö ute och såhär varmt, samtidigt är det lite bekvämt att inte frysa. Jag vill att snön ska komma för barnen skull om inte annat.
 
Förövrigt är det bra med mig. Det här med hjärtklappningen har faktiskt lugnat ner sej. Så himla skönt för jag blev orolig när det var som värst. Undrar ju vad det var som hände, kanske hängde det ihop med graviditen, svårt att säga. Jag har aldrig varit med om några värre saker men det där var läskigt, framförallt den där onsdagen jag var själv med barnen och inte kunde resa på mig ur soffan. Om det kommer tillbaka i värre attacker, då ringer jag direkt.
 
Det är nånting som händer när barnen blir 3 månader. Nellie har gått från spädbarn till bebis. Hon är himla nyffiken av sig på allt och man ser ju hur det lyser i ögonen på henne när hon tittar på Elina. Jag tror det är tänder på gång för hon attackerar allt med sin lilla mun och gnager oavbrutet på allt hon kommer åt. Hon har inte lärt sig hur man greppar än, eller hur man vänder på sig eller hur man sitter. Jag vet att Elina började sitta när hon var två månader och det tror jag inte Nellie kommer göra men man märker att allt i utveckling ligger nära. Hon blev stor i mina ögon när jag fick träffa lilla Noel i veckan, sen fick jag träffa Malin med Vidar och Nicklas på dopet och Vidar vägde inte merän 3 kg så han var ju verkligen pytteliten, båda pojkarna är jättevackra. Häftigt att dom jag har känt längst har fått barn 2-3 månader efter mig. Nä nu måste jag väcka dom små. Tingling.
 
 
 
 
Nellie var trött men det gick bra genom dopet, himla lik sin pappa.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela