smakensombaken.blogg.se

Den där jävla döden igen.

Publicerad 2015-02-24 19:37:47 i Allmänt,

Det gör ont i mej att se att människor dör unga. Även om jag inte står alla dom som dött unga i min omgivning jättenära så blir jag ledsen för deras skull och dom i deras omgivning. Den här killen som jag fick veta har dött idag lämnar två barn efter sig. Det första jag tänkte var på vädret. Det var sol ute, ett litet hint om att våren faktiskt på gång och han får inte njuta av en sådan enkel sak som vi själva nästan glömmer bort för vi är i vår vardag.
 
Jag känner mej tacksam att jag har livet och att livet ger mej äran att vara mamma. Jag har hållt på att läsa boken "fem gånger mer kärlek" och det fanns massa saker att hämta som jag kan göra annorlunda för att bli en bättre mamma. Elina och jag har haft en tuff period nu. Många utbrott varje morgon, varje eftermiddag och jag har blivit tjatig och insugen i alla måsten.
 
Man ska skita i lite i måsten när man blir föräldrer för det finns inget viktigare än att ge sitt barn det dom behöver. Ibland är inte det viktigaste att barnet äter ordentligt en viss dag, eller att man själv vill göra ditten och datten i hemmet, eller pilla sin telefon (den fällan är lättast att hamna i) Jag har nu som målsättning att ge Elina en halvtimma full uppmärksamhet per dag och tona ner på negativa tjatet och lägga mer på upppmuntran.
 
Och vet ni vad? Idag var första morgonen vi inte bråkade om allting. Vi har nästan inte bråkat här hemma heller, inga utbrott hos Elina och jag har gett henne mer av mig. Inte bara för att jag måste eller för att det är min plikt utan för att jag vill. Idag vill jag leva extra mycket när jag tänker på han som inte får ha livet kvar. Jag ska tända ett ljus för honom.
 
Något som slår mig är det är den här månaden det är årsdag för att Lasse dog, min lillebrors pappa. Han dog för två år sedan och var även min extra pappa i ett par år. Min mormor har sin årsdag nu på fredag, det är fem år sedan och hon lever kvar i minnen som kommer och går hos mig än. Dessutom är det årsdag för en vän som dog i mars för 3 år sedan, samt en som dog i april förra året. Cicci har sin årsdag i juli och henne tänker jag också mycket på. Hon var ju extra syrra till mig när jag var liten och hon kände även mormor och Lasse. Alla dessa människor för tidigt, förutom mormor. Lasse iofs var 60 nånting men dom andra i 30 års åldern. Det gör ont i mej att dom inte får ha livet kvar och jag önskar att dom har det bra där dom är nu. Nä nu ska jag inte sitta här mer. Tingiling.
 
kärlek.
 
 

Vilja möter vilja.

Publicerad 2015-02-19 16:45:00 i Allmänt,

Ursäkta mej men detta kommer inte vara ett inlägg om hur puttinuttit allting är fast jag känner inte jag skulle vilja byta liv med någon annan på hela jorden så är det fan mej tufft just nu.
 
Ni vet alla att jag säger att Elina har stark vilja, dom säger det på dagis och alla som träffar henne märker det. Just nu känns det verkligen hemskt och jag kan inte ens räkna på hur många utbrott Elina har per dag på mej. Hon blir arg för att vi ska borsta tänder, gå till dagis, ta på overoll, ledsen när jag hämtar henne. Arg när jag hämtar henne för att vi ska ta på overollen, vill inte sitta i vagnen, vill inte gå hem. Bli arg när hon inte får som hon vill hemma, lägger sig och skriker, arg när jag inte gör som hon vill och hon avskyr att tvätta ur håret och dessutom blivit rädd för snöret i badkaret så nu är det illvrål om den också.
 
Jag är dessutom jättematt på jobbet. Konstant yrsel, blodsockerfall, lätt huvudvärk och megatrött. Förra vecka somnade jag innan åtta. Denna har jag legat däckat sju i samband med att jag lagt Elina. Känns som en blodigel som äter upp min energi och jag orkar inte ta för mig allt jag vill heller.
 
Jag vet att det är just mej hon testar också Elina. Andreas hämtade henne igår på dagis och det var inget gap eller skrik, knappt här hemma med. Det är klart att det troligtvis blir så då han inte är hemma i veckorna nu heller. Lite testar honom men inte alls på samma sätt som med mej och kanske är det så att vilja möter vilja nu.
 
Nånstans funderar  jag på att ringa och prata med barnmorskan men sen känns det ju som att det bara är att acceptera att det är så här och hoppas det blir bättre snart. Andreas kanske kommer vara ute på jobb i nån månad till. Jag tror inte det spelar någon roll om han hade varit hemma och jobbat. Det hade ändå blivit jag som lämnar, hämtar samt vara hemma en stund med henne innan han kommer. Nånstans är jag också förstående för Elina över vilken fas i livet hon är i och dessutom har hon sagt vid tre tillfällen: Elina, ont, och sen har hon pekat i munnen och då vill man inget annat än att ge henne kärlek fast det tufft så man vill tjuta också.
 
Jag älskar livet och jag tror det finns nånting att lära sig eller träna sig på i allt som händer. Detta med att vara förälder handlar om alla känslor man har, tålamod, accepterande, tröst, spegling av sig själv, kärlek osv. listan kan ju göras lång och nu orkar jag inte skriva mer. Ha det fint. Tingiling.
 
Fina Theo blev fem år i lördags.
 
Jag och Simone tog en selfie.
 
Köpte denna till Elina igår som hon kan ha till hösten haha
 
och denna som jag hoppas hon kan ha i sommar.
 
och mössa som hon blev helt till sig av få.
 
Ja hon tog inte av sej den frillvilligt så att säga....
 
 

En sliten mamma.

Publicerad 2015-02-15 08:37:05 i Allmänt,

Det är sällan jag sover hela nätter. Antigen vaknar jag av Elina, eller Andreas som snackar, eller att jag måste på toaletten så jag känner att det där med sömn är lite tack hej nu. Jag vaknar väldigt lätt också av Elina. Direkt på morgon och hon ropar: Mamma, mamma, mamma. Så när man kommer in så är det första hon säger: Elina sovit. För att göra klart att hon tänker inte sova mer. Det är supermysigt på morgonen med henne, man ligger i soffan och myser och i våran familj äter vi frukost i soffan. Det liksom är bara så även om Elina grisar ner soffkläderna så ser jag hellre till och tvättar dom oftare så får vårt mys.
 
Andreas ska iväg och spela frisby  golf. Jag hoppas på att jag äntligen ska få träffa Malin idag. Vi har inte setts sen åtta veckor tillbaka så det är på tiden. Jag har köpt pussel häromdan med som jag ska börja lägga lite på nu när jag är ensam i veckorna. Fast den här veckan när Andreas har varit iväg har jag knappt orkat vara vaken efter sju ändå haha så vi får se hur det går. Köpte en bok med när jag ändå var ute på shoppningsrunda i fredags som heter fem gånger mer kärlek och är en psykologibok om barn.
 
Jag kan absolut som föräldrer känna att jag vill gå en föräldra utbildning och läsa böcker för att lära mig att bemöta Elina och det barn som vi ska ha. Det är ett jobb att vara förälder och jag tycker det är fint att det finns hjälp och stöd man kan få. Jag kan absolut känna som mamma att jag ibland kanske sitter för mycket med telefonen,  eller det blir för mycket tjat och man kanske inte alltid tänker på hur man säger saker. Sen svär jag mycket och det måste jag bara sluta med. Nä nu ska jag va med Elina för Andreas har dragit. Tingiling.
 
gullisen på alla hjärtans dag förra året.
 
vi hade väldigt skoj.
 
med ma runt munnen låg vi stort.
 
och med busig blick.
 
och fundersam var hon.
 
nyffiken med.
 
 
 

Vabruari.

Publicerad 2015-02-12 10:29:31 i Allmänt,

Syrran sa till mig häromdan att man kallar februari för vabruari. Elina har inte varit så dålig innan men nu i helgen bröt det ut världens dunderförkylning. Igår kom febern dessutom och vi har varit vakna en del i natt. Tycker så synd om henne då hon drömmer mardrömmar, vaknar och skriker till och från. Nu är det nere på 38.2  iaf så hoppas inte det går upp igen ikväll. Om det gör det så får Andreas ringa bvc i morgon.
 
Hade syrran och barnen här igår och Theo ville med ta temp när jag tog på Elina  och det visade sig att även han hade feber. Stackarn hade ont i öronen dessutom så dom tror han kan ha fått öroninflammation. Han fyller fem på lördag så hoppas han inte blir sämre så vi kan fira honom. Både han och hans syster Simone har varit väldigt dåliga på sista tiden.
 
Själv är jag tacksam om vi slipper maginfluensa. Känns som om den kommer att komma när vi minst anar. Vi slapp ju den där Andreas hade den för par veckor sedan och det är jag tacksam över. Det ända jag tycker är ok att Elina kan få är vattenkoppor haha framförallt när Andreas berättade hur hemskt det var när han fick det som 17-åring.
 
Förövrigt med Elina så har hennes språk utvecklats jättemycket. Nu är det inte ovanligt med meningar längre och hon säger meningar som t.ex- mm, det var gott eller så säger hon - Den istället, när hon vill något och hon använder sitt namn. - Elina sitta här. - Elina tvätta händer. Hon älskar att tvätta händerna föresten. Hon till och med försöker lura mig att hon är kladdig om händerna fast hon inte är det. Elina är även besatt av katter. Skriker helt lyriskt när det är en katt i närheten. Skulle vi komma hem med en skulle vi aldrig mer få en lugn stund. Men nu är jag och Andreas överens om vi inte vill ha några.
 
Nä nu ska jag dricka kaffe och spela tv-spel. Ibland är det lätt att gå igång på all städning man måste göra men jag har lärt mej nu att allt inte behöver göras samtidigt. Föresten så har vi fått bänkskivan nu och på söndag ska dom kakla här hemma. Det är början på ett slut i renoveringen. Heja heja. Tingiling.
 
Elina i telefonen med pappa.
 
vaddå sitter inte mamma bra säger du?
 
Andreas styr i köket häromdan.
 
ankorna trodde dom skulle få mat när jag egentligen bara ville visa Elina.
 
kusinhäng i Elinas rum. Jag byggde koja efteråt vilket  var mysigt.
 
Vi fikade även på dumlekakor.
 
och här säger Elina -Fisk, fisken badar. Om lillasyskonet i magen.
 

När tre ska bli fyra.

Publicerad 2015-02-06 16:42:00 i Allmänt,

Vad härligt det var att se att bebisen mådde bra, jag fick skrattattacker av lättnad samtidigt var jag så kissnödig att jag var tvungen att skärpa mej flera gånger för att ligga still medans dom tryckte på magen, det var en intressant utmaning. Alla ni som känner mej vet att jag varit orolig och nu är jag helt genomtrött för att jag slappnar av.
 
Elinas reaktion då? Andreas sa Elina du ska bli storasyster, inte svarar hon. När hon fick se bilden så sa hon fisk, fisken badar. Min fina älskade unge och visst är det annorlunda att vänta nummer två. Man vet vilken gåva man bär på och vad som ska hända.
 
Om jag tror det är en tjej eller kille? Inte en aning faktiskt. Elina var jag helt orubbat säker på att hon var tjej. Jag har alltid trott innan att jag ska få två tjejer och nånstans tror jag att jag gillar den tanken då min relation till syrran är så fin. Jag har också drömt två gånfer att det blir en tjej. Rent spontant har jag än så länge tänk pojke. Det liksom ploppar han/honom/lillebror i huvudet på mej. Ärligt så är jag helt femtio femtio denna gång och jag vill lika mycket ha av båda könen så vem det än nu är där inne så är jag bara tacksam att den mår bra och att vi slapp fostervattensprov denna gång med! Ha en fin helg nu ska jag iväg och träffa fina människor. Tingiling.
 
Vår bebisen och bilden under är på Elina från hennes första ul.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vandrande skit.

Publicerad 2015-02-03 10:09:46 i Allmänt,

Fattar inte hur det är möjligt. Först ledvärk och jättefrusen. Sen kom bihålsinflammation. Det började bli bättre i söndags men när jag vaknade igår hade jag dunderhuvudvärk och ont i halsen så då tänkte jag nä nu fan är jag hemma i två dagar och vilar. 
 
Det är tufft när man känner sej för frisk för att vara sjuk och för sjuk för att jobba. Det är tufft är att jag inte sover på nätterna för jag är täppt, behöver kissa, Elina vaknar, Andreas snarkar så då valde jag med att vara hemma av den anledningen. Men i morgon ska jag tillbaka till jobbet. Fortsätter jag få ont i huvudet när jag böjer huvudet och har svårt andas så ska jag ringa vc. Skulle inte förvåna mig om det är halsfluss jag har i halsen. Men ni vet allt är bättre än maginflunsa och att Elina slipper vara sjuk.
 
Jag håller på att bli tokig. Hittar inte mina nycklar här hemma. Kom hem först i torsdags och sen dess har jag inte haft mina nycklar. Hoppas det ska va så enkelt att jag fick med dom till jobbet ändå i fredags och glömde dom. Annars får jag skaffa fram nya på måndag och det är även syrrans nyckel däri så långt i från bra.
 
Längtar efter vår. Att göra något snyggt med håret, sätta upp lite vårgardiner. Ändra om. Idag kommer bänkskivan till köket så förhoppningsvis på söndag eller måndag ska vi få hjälp att kakla. Sen börjar det bli klart. Om tre dagar får vi veta om livet i magen mår bra. Åh jag hoppas verkligen. Som många redan vet har jag gått genom en graviditet där dom upptäckte i 13 på ultraljud att det inte såg bra ut. Även om jag fått Elina så är jag väldigt oroad över att något ska vara fel. Inte för att jag tycker det är jobbigt att folk vet om detta utan mest att det är smärtsamt att gå genom en sju veckors lång längtan efter något man vill och har planerat i flera månader. Men det är klart att om det inte skulle se bra ut så slutar vi inte försöka skaffa ett syskon åt Elina. Men för mig är det ett förlorat barn oavsett när i en gravititet man får missfall och i vecka 13 jag har 30% av den faktiskt passerat.
 
Nä hörrni jag ska lägga upp lite bilder på hur jag ser ut blond och mörk. jag saknar båda delarna men planerar att bli blond till sommaren. Tingiling.
 
11, Mellanblond vill vara ljusare än detta.
 
08 kanske så här blond vill jag va.
 
-10 brunett ganska snyggt.
 
lite väl mörk i håret.
 
här hade jag börjat med lchf.
 
smal som fan och här tycker jag inte brunt passar.
 
utan blont var snyggare.
 
min 25 års dag vet i fan vad gjort med håret haha
 
såg snabbt till att bli mörk igen, vilket är snyggt när man är brun i hyn.
 
07 blond. Finns inte många nya ljusa kort då jag varit brunhårig i fyra år.
 
i somras hade jag denna hårfärg men det var som en karamell. Hoppas verkligen jag ska kunna få till en ljus färg jag blir nöjd med till sommaren. 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela