smakensombaken.blogg.se

Här går vi om varandra.

Publicerad 2015-01-25 09:54:54 i Allmänt,

Först blev jag dålig förra helgen och fick ledvärk, sen fick Andreas maginfluensa. När han blev bra fick jag världens tryck i bihålor, tappa smak, lukt och blev helt enkelt genomförkyld. Elina hade småfeber i fredags men blev fort bra. Nu när jag äntligen mår något bättre så är det Andreas tur att känna värk i bihålor och Elina i sin tur har blivit ganska snorig. Det känns som om hon och jag går som katten kring het gröt när det gäller maginflunsa för i torsdags på dagis så hade det varit maginflunsa där, vet att det var det också precis när vi gick på juledigt så det känns som om det skulle kunna slå för även oss när som. Nej men det är väl ingen som går säker när det gäller sjukdomar i januari och februari, så är det ju.
 
Dessa två månader på året brukar va dom som jag känslomässigt känner är tuffast. Man blir lätt deppig av att naturen känns död, på kylan och på mörker. Det är ju inte konstigt att det heter vårkänslor när värmen och grönskan kommer. Idag är det 12 dagar kvar till ultraljud och jag tycker inte det känns lättare, utan jag är bara frustrerad och vill veta nu nu nu att allt ser bra ut.
 
Det handlar ju om att försöka acceptera det man inte kan förändra och förändra det man kan. En del av mej tycker det är taskigt att längta framåt i tiden då det är idag lever. Så jag gör vad jag kan. Har läst en bok i veckan. Köpt ett tv-spel som jag spelar. Har pratat med Andreas om att det vore kul att ha ett tv-spel att spela med honom och det finns kanske ett som vi kommer köpa så småning om.
 
Förövrigt så tar det ytterligare längre tid tills köket är klart. I början var jag hur frusterad som helst över att vi skulle få diska i badrummet men nu känns det inte lika jobbigt längre. Det är ju ett lyxproblem och även här har jag valt att göra vad vi kan och försökt inte tänka negativr. Så jag köpte engånstallrikar och  glas.
 
Andra saker som har hänt den här veckan är att jag var hos barnmorskan i torsdags och det gick väl bra. Åt middag med ett par vänner på kvällen och såg en film om han Allan Turner som knäckte nazistkoden. Den var bra tyckte jag. I fredags kom Coffe och Matilda hit. Vi skulle ha varit hos Matilda men vi hittade inte barnvakt så dom kom. Elina avgudar dom två, det är världens tjat här hemma.
 
Igår firade vi Simone och var hemma en sväng hos Andreas föräldrar och träffade Andreas farbror. Känns konstigt att hon blivit så stor Simone. Jag tog hand om henne jättemycket när hon var liten. Mer än jag tagit hand om något annat barn förutom Elina så det känns ju verkligen att man fått vara med i hennes resa. På den tiden jobbade både Sara och Tom skift, samt att dom pluggade så det blev mycket att jag ställde upp och så bodde jag 500 meter i från dom. Simone var med överallt med mig och mina vänner och hon minns lite än idag faktiskt. Nä nu kommer lite bilder från middagen ute med familjen igår.
 
Fina Simone
 
Alex
 
Fina syster.
 
Theo och Andreas.
 
Tom, i väntan på mat.
Jag helt genomförkyld.
 
Elina hade uppsatt hår
-
Ser jättefint ut när hon har uppsatt.
 
 

Tack för maten mamma.

Publicerad 2015-01-18 17:10:00 i Allmänt,

Elina sa häromdan: Tack för maten mamma och jag höll på att börja gråta när jag insåg att hon blivit så stor. Och idag skulle hon minsann åka de stora ruschekanorna och fast hon såg ut att ha skräckblandad förtjusning så sa hon igen direkt när hon kom ner. Det var Andreas som fick åka alla gånger. Jag mår ju illa konstant numera och är dessutom höjdrädd så det kändes inte bra fast jag blev lockad så klart att även jag få åka med vårat barn.
 
Förövrigt känns Januari månad seg. Inget är som väntas tider och jag längtar tills ultraljudet så vi får se att bebisen i magen ser bra ut och det är 19 dagar kvar. Jag försöker verkligen lägga fukos på annat och ibland går det bra och ibland inte. Dessutom är det lite segt att leva under renoveringen men det har gått väldigt bra. Inga jättestora bråk mellan mej och Andreas direkt heller. Det är jag som är lite tjurig ibland då jag är konstant trött och illamående. Det tar mer på krafterna på ett annat sätt att vänta barn nummer två. Jag tror det beror på med att jag lämnar, hämtar på dagis och för det mesta lagar mat och sköter hushållet.
 
I fredags jobbade jag över och det tog hårt på kroppen så jag blev sjuk. Världens jävla ledvärk och sov i tre omgångar igår, samt somnade för natten vid nio. Och så plockade jag ut den förbannade betskenan i natt med så jag börjar ana att detta kommer sluta med att jag får lägga tre tusen på en ny, dessutom så känner jag av ett hål i tanden. Jäkla massa utgifter börjar året med. Andreas åkte på böter på 700 kr, jag lagade cykerln för 500 kr och besök hos tandkläkaren 800 kr. Alltså vi står ju inte fattiga heller men jag märker att pengarna går åt. Vi har ju tänkt att vi ska utomland med sista veckan/första i april. Då jag kommer vara i vecka 20 och det kommer va lagom varmt. Dessutom så tajmar det sig med massa röda dagar.
 
Jag har trott att Andreas bara kommer ligga ute i två veckor i februari men han kommer kanske ligga ute en månad eller två. På sätt och viss känns det tufft men troligvis kommer den värsta tröttheten och illamåendet släppt. Dessutom är det en period han ska passa på så är det nu. Nä nu blev jag för trött för att skriva och ska göra mat till Elina.
 
När vi handla golv lekte vi kurragömma.
 
och det var fantastiskt kul.
 
Elinas kök som hon fick av oss i julklapp.
 
Ica maxi är alltid kul.
 
längtar tills hon kan ha den här i vår.
 
jag har fått en mage fast jag bara är i vecka tio.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela