smakensombaken.blogg.se

Den här längtan.

Publicerad 2015-07-30 09:03:33 i Allmänt,

Jag, eller vi rättare sagt längtar ihjäl oss efter våran flicka. Jag tycker inte alls det känns nära fast det är 19 dagar kvar till bf. Detta beror på att jag vet att jag gick över 10 dagar med Elina och båda gångerna nu när jag varit hos barnmorskan har jag fått höra att hon växer som hon ska men ligger under kurvan. Vi är beräknade 17:e men jag är 100 procent säker på att hon kommer kanske runt den 25:e/28:e. Jag kommer få en tid nästa gång hos barnmorskan för igångsättnig (troligtvis den förste september) Usch man vill ju att bebisen ska komma ut frivilligt.
 
Nu har jag börjat tänka på förlossningen. Att det kan vara så olika. Med Elina var man nyffiken på ett helt annat sätt. Man visste att det var den största förändringen man skulle få vara med om men inte sin egna upplevelse. Den får man ju på vägen hela tiden som förälder. Jag var ju dessutom livrädd för att föda barn då jag blev uppskrämd. Så jävla dumt, nu är jag bara postiv. Det gör jävligt ont att föda barn, den sanningen kan man aldrig neka någon men jag tror inställningen gör mycket.
 
Min inställning är lite olika saker 1) att försöka bara hänga med att acceptera, det hjälper inte att inte vilja gå genom det, blir ju bara jobbigt om man ska slåss med motstånd 2) Jag försöker se det som ett sammarbeta mellan mig och barnet och koncentrera mig på att ta djupa andetag. 3) Jag blev jävligt peppad av krystvärkar, för att jag fick känslan av att det var nära och att jag fick hjälpa min kropp att arbeta ut våran skatt.
 
Usch jag börjar nästan gråta så mycket längtar jag. Det var en tuff förlossning med Elina på det sättet att dom borde tagit in mig mycket tidigare. Jag hade krystvärkar hemma i 9 timmar och skulle bara åka in på en kontroll. Tog inte med någon väska upp till b.b för vi trodde dom skulle skicka hem oss, så var jag helt öppen och hade gjoty värsta delen hemma. Ja jag tyckte nog öppningsfasan var värst nu när jag kan skilja på de olika stadier jag minns att jag passerade hemma. Jag är ändå inte det minsta rädd den här gången, inget mostånd alls. Klart vissa saker kommer va tufft att gå genom igen, som såriga tuttar och risken att bli sprucken osv. men sånt kan man inte ta ut ska bli jobbigt i förskott.
 
Ja vi längtar massor. Att få se hur hon ser ut, att få presentera henne för Elina är de två största sakerna. Det är ett annan känsla att få sin nummer två. Man vet vad man har att vänta sig och längtan blir på ett annat sätt. Inte mindre stort eller mer men starkt. Tror Elina är nyffiken med. Frågade henne vem som är bäst igår och hon sa: Nellie. Hon slänger ur sig spontana saker om henne så jag vet minsann att hon är bra intresserad av det mamma har i magen. Nä nu väntas en förmiddag med att åka och handla mat. Tingiling.
 
Älskade lilla Elina.
 
Titta så stolt han är Andreas.
 
Jag minns att vi var så otroligt stolta när vi fick lämna sjukhuset och allting var så himla stort för vår lilla skatt. Till och med bilbarnstolen såg stor ut för en sån liten på 3,5 kg.
 
Den här bilden får mig att skratta än idag. Vilka nötter till föräldrar, 2 minuter och Elina blev förbannad över hur hon fick sitt första bad i ett minihandfat, på kullagatan.
 
Så skynklig och ändå det vackraste i en förälders ögon.
 

Hur ska det gå?

Publicerad 2015-07-14 17:56:00 i Allmänt,

Jag har bestämt med Josefine idag att jag ska komma till henne i Göteborg på fredag och stanna över helgen. Jag har varit ifrån Elina knappt ett dygn sedan hon föddes, så detta känns ju lite konstigt. Jag är iaf jätteglad att få komma iväg på den här resan och just till Josefine med som jag inte umgås alltför ofta med. Tror detta kommer bli nyttigt främst för Elina med, då hon tycker att mamma ska göra allt, ganska ofta. Vi försöker vänja av henne vid det, då det kommer vara omöjligt när jag måste amma osv när lilltjejen kommer ut. Dessutom tror jag det där egentligen inte hör till att hon just är mammig, utan det är hennes sätt att försöka bestämma och testa hur mycket hennes röst kan påverka i familjen. Ibland kan hon hålla på med totalt onödiga saker som att hon tror hon kan bestämma varifrån maten ska tas på tallriken, men där är vi ju två om saken. Sen tycker jag och Andreas att hon kan få vara med ibland och bestämma men långt ifrån alltid.
 
Det ska bli jättetrevligt att få åka till Josefine. Jag gillar Göteborg väldigt mycket och vi pratade lite om att åka paddan ifall vädret är bra. Kan tänka mej att hänga med Josefine och träna. Vi får se vad vi hittar på. Jag har haft nån ide om att jag, Andreas och Elina ska ta oss en tripp till Stlhm nästa vecka kanske. Absolut inget som är bestämt och det är nog det bästa med oss, att vi låter saker hända spontant så här i semestern. Det gjorde vi förra året också. Det finns ju mycket man kan göra utan att låta sig påverkas allt för mycket av vädret heller. Jag skulle t.ex kunna tänka mej en utflykt till Omberg/Visningsö/Gränna eller Vadstena. Vi pratar också om att åka till kolmården, vilket jag tror Elina skulle göra skarpt och så ser det ut som att vi åker ner till Andreas föräldras sommarställe om ca två veckor.
 
Vi har ju varit i Söderköping och Norrköping som utflykt. Det var mycket trevligt och så var vi ett par dagar i Loftahammar med kära Matilda och Coffe. Vi spelade sällskapspel, spelade kub och minigolf, grillade, var i V-vik, åt ute en kväll och jag plockade massor med blåbär. Supermysigt och vi är ju såna nördar när det kommer till ett spel som heter ticket to ride. Nu har vi köpt en ny variant som vi ska prova här hemma och det finns ytterligare en som vi köpt som är på gång. Så nu inväntar vi att dom ska komma och umgås här ikväll. Jag ska bjuda på bilder från systemkameran ifrån våra dagar i Loftahammar. Dom som är tagna på mobilen är ju redan upplagda på instagram så orkar inte lägga upp dom här. Tingiling.
 
Elina håller Matilda i handen, på väg ut på en förmiddagspromenad
Grabbarna ville upp och klättra i träd.
 
Då ville Elina det med så Matilda hängde med.
 
Äter glass i Västervik.
 
Pussbild innan vi var ute och åt på lördagskvällen.
 
Fin bild som får mitt mamma hjärta att smälta lite grann.

Fångade en fjäril på bild som blev snygg.

Ibland brister det.

Publicerad 2015-07-02 17:41:00 i Allmänt,

Jag hämtade Elina halv fyra på dagis och cyklade in till först trädgårdsföreningen för lite lek och så åt vi pannkakor där. Sedan möte vi upp Malin klockan fem för att äta glass. Min bild var av det hela att vi skulle sitta på en filt i domkyrkan och bara njuta och ha det bra. Vi skulle iaf köpa glass på Bosses och jag hade med mej en skål i min packning, så jag tog en bägare med tre kulor och la ena kulan sedan i skålen, avsedd till Elina. Så kommer vi ut och jag inser att det tar lite tid att gå upp till domkyrkan med en liten tjej och att det varmt, så vi försökte hitta en närmare plats.
 
Elina i sin tur får världens utbrott och lägger sej ner i korsningen och bara skriker. Delvis för att hon vill hålla i glassen och för att hon inte vill ha den jag hade tänkt ge henne. Så släppte det och vi hittade ett ställe vi kunde sitta på. Elina fick ett till utbrott och lugnar ner sej. Jag satte henne i mitt knä och känner efter 2 minuter att hennes blöja läckte kiss ner över min klänning. Jag som hade bytt blöja precis innan vi drog vart ju skaplig förvånad, men insåg snart att jag hade gett henne mycket vatten. Så denna mysiga stund slutade med att jag kände mej stressad över att få komma hem och bada henne, så bjöd över Malin och vi cyklade hem.
 
Väl hemma iaf så är Elina helt överspeld. Hoppar i soffan fast jag säger till henne. Tjoar, busar, tjatar och vill stå i centrum. Jag blir frustrerad och så kastar hon saker i golvet och vägrar ta upp efter sig. Ja jag höjde rösten och tog tag i henne bestämd och kände att jag tappade helt tålamod. Och så har det varit lite vissa dagar på sista tiden.
 
Det jag känner i slutändan är att jag inte kan vara för hård i mot mej själv utan bara försöka göra vad jag kan och förstå Elina. Det är en väldigt tjatig ålder och hon slåss, testar gränser och vill stå i centrum hela tiden. Samtidigt så är det också en otrolig mysig ålder, där dialogerna har utvecklats, man märker att hon försöker förstå saker hela tiden. Jag älskar att höra och se när hon och Andreas leker och när vi leker/myser själva ibland. Jag hade kunnat klanka ner jättemycket på mej själv för att det brister men det hjälper i efterhand. I stället försöker jag sätta mej in och förstå Elina så mycket som möjlig och det hjälper mej många gånger med. D
Det ger och det tar som föräldrer och visst kommer det bli tuffare men två men andra saker blir också lättare.
 Jag känner mej redo för två små liv, även om vi båda kommer vara slutkörda vissa dagar, så vet jag att bara en sån sak att ha två små barn i våran säng och mysa med en stund på morgonen kommer va det finaste att få. Det är en sån där sak vi båda bara ler åt för att vi ser fram emot det så mycket och det är kärlek på högsta nivå Tingiling.
 
Finaste Andreas, finns inte så många bilder på oss men det här är några.
 
Elina och jag ute och leker.
 
För nån helg sedan var i Valla och lekte
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela