smakensombaken.blogg.se

Det var ett tag sen.

Publicerad 2015-06-29 14:19:56 i Allmänt,

Jag hade egentligen inte tänkt ta tillbaka facebook och ska nog inte ta in det i telefonen igen för jag har verkligen inte saknat det för fem öre. Däremot så finns det fördelar med facebook, en del grupper t.ex. Jag har en väldig bra vän Nina iofs som länkade en massa saker vi behövde till bebisen (allt är nästan helt föreberett) så det gick ju bra på den vägen men ja, en del grupper är smidiga och t.ex att skicka över bilder på messenger som jag ska göra nu är ju smidigare än att sitta med sin mail. Jag använder min mejl så lite att jag glömmer bort den men har lärt mej nu att dagis skickar ut brev till den så av den anledningen är det bra att gå in lite då och då. 
Nåväl jag kan iaf länka till min blogg igen vilket ger mej en anledning till att skriva och dela med mej. Samtidigt så hade jag önskat att jag bloggat mer för  min egna skull men sitter inte specielt mycket vid datorn, så det har liksom inte blivit av. Framför allt inte när jag har både jobb, familj och vänner. Fast ibland är det skönt att slå ihjäl tid och spela spel, ska nog göra det efter detta inlägg.
 
Jag mår bra. Har varit ute och  gått nästa en mil på förmiddagen. Det låter kanske överdrivet mycket men för mig är det viktigt att försöka ha en lång promenad om dan eller annan aktivitet. För nu är jag hemma sen förra veckan och det blir inte att man rör på sig på samma sätt som man jobbar. Kroppen och själen mår bra av motion och det bidrar ju även till en bra förlossning.
 
Lilltjejen i magen ligger med huvudet ner men har inte fixerat sig (var förra tisdagen hos barnmorskan) Jag känner henne mycket tydligare än med Elina. Hennes kroppsdelar, aktiviteter och hennes lilla huvud. Har haft mycket samamndragningar sen igår. Det är 7 veckor kvar idag och för mej får hon gärna komma om 5 veckor ungefär. På sätt och viss så är det skönt om hon stannar tills Andreas semester är slut (den börjar på fredag) för då hinner vi ha det lugnt på ett sätt som inte blir när man har en nyfödd, samtidigt är vi så himla nyffikna.
 
Även Elina är medveten om att det kommer komma en bebis. Jag vill tro det iaf för vi pratar dagligen om bebisen och hon nämnar mycket att hon ska bli storasyster, att mamma har en bebis i magen och att bebisen är hennes. Vi har en bok vi bläddrar i om att bli syskon med.
 
Vi hade kalas för Elina igår som fyllde två år i torsdags. Tänk det är på grund av henne jag startade den här bloggen och började skriva när jag väntade henne. Det värmde mitt hjärta att se att dom som står hennes närmast kom igår. Hon blir som en liten stutsande hundvalp.
 
Idag har jag köpt trosor till henne faktiskt. Hon har kissat på pottan två gånger och blivit jättebesviken att det inte var i toalette hon kissade. Andra gången när hon fick utbrott nämnde hon Simone och Theo och jag fattar ju att hon inte fattar varför hon ska gå på pottan för när vi andra använder toaletten. Vi ska köpa en barnring att ha på toalettsisten. Elina har väckt mej i en vecka varje morgon och ropat att hon har bajsat (hon menar att hon är kissig) och i morse kom hon upp och det första hon sa var att hon ville gå på toaletten så jag anar ju att hon faktiskt är mer och mer intresserad. Vi ska absolut inte tvinga fram det ur henne, utan vi tar det som det kommer men det är en stor förändring till självständihet och jag är så stolt över den hon är, min fina lilla tjej. Nä nu blev det ett vädligt långt inlägg så det känns lagom att sätta punkt. Tingiling.
 
Älskling gjorde jättefint inför kalaset.
 
Elina har fått syn på att farmor och farfar är på ingång, på balkongen.
 
Blev blyg när alla 11 personer ställde sig och sjöng för henne.
 
Mamma får vara en hjälpande hand.
 
Sidär var det en sparkcykel, här hjälper moster till att köra.
 
Matilda tog den här superfina bilden på Elina.
 
och även fina bilder på Elina och Sara.
 
Hos farmor är det alltid bra, farfar står i bakgrunden.
 
mys hos gudfadern Coffe.
 
och även hos bästa Matilda.
 
Även Simone fick hjälpa Elina att ta fart.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela