smakensombaken.blogg.se

Om att sätta sin vilja åt sidan med sin vilja.

Publicerad 2015-05-15 22:04:00 i Allmänt,

Andreas har dragit iväg ett dygn för att spela frisby golf nånstans nere i Småland med Coffe. Kul för honom att komma iväg och lite skönt med egentid här hemma fast jag saknar honom. Jag har märkt på Elina att hon varit lite mammigare dom här dagarna efter ha varit med mej nästan dygnet runt i två veckor. Fast det går ju såklart bra på dagis och inga jättetjut men hon blir lite ledsnare när jag ska gå iväg och ha egentid osv.
 
Det här med egentid tänkte jag en del på igår. När man skaffar barn får man sätta sina behov åt sidan ibland. Jag hade en sån sak igår morse. Andreas var iväg och hjälpte till med flytt. Jag ville verkligen gå ut och gå en långpromenad men jag visste såklart att det inte var vad Elina ville. Först tänkte jag att vi först skulle gå och sen leka men jag insåg nånstans att jag ville att hennes behov skulle gå först.
 
Det låter lätt som om det bara är jobbigt att sätta sina behov och sin vilja åt sidan men så är det inte. Som igår kände jag att jag vill allt för Elina och det gör mej lycklig. Det gjorde mej lycklig att få se henne äta jordgubbar på vägen hem. Att hon ofta accepterar när jag säger nej och nu räcker det, som igår med jordgubbarna. Att hon vill för det mesta sova när hon är trött. För mej är det trygghetstecken att hon vet var gränserna går. Jag har också märkt både idag och lite efter att rest att det är när vi bryter mot rutinerna mer trots kommer. Idag t.ex så fick hon inte sova vid 11 som hon ville och sen hade jag Nina här när jag la Elina vid 13.00 i stället och då blev det tjut och likadant nu när vi kom hem 20.00 då hon egentligen bruka ligga tills säng redan.
 
Jag uppskattar det enkla i vardagen och är tacksam. Det är jobbigt också med vissa saker men så är det ofta med livet. Med Elina är det jobbiga nu allt tjat hela tiden. Det är inte tjat att hon inte får som hon vill utan det är att hon kan säga samma mening ca 20 gånger (jag överdiver inte) Jag försöker tänka att hon gör så ofta för att hon vill kommicera men ibland blir man ju så där trött ni vet: Snälla Elina sluta tjata jag hör vad du säger. Men jag förstår henne, det gör jag verkligen och jag älskar att jag fått barn som jag får lära känna, fostra, älska och får lära mej mycket om allt. Tack för mej nu är det dags att runda av. Tingiling.
 
tänka sig det är ett år sen.
 
och ett år senare.
 
kärlek.
 
 
 
 

Hemkommen från Turkiet.

Publicerad 2015-05-09 16:28:00 i Allmänt,

Hej på er tänkte skriva lite grann och lägga upp bilder. Är egentligen skitrött men har svårt att varva ner. Vi gick upp halv två (turkisk tid) i natt (svensk tid halv ett) och vi kom hem nu vid ett på dagen. Andreas och Elina sov lite innan vi gick upp i natten men jag lyckades sova bara 30 min. Sen sov jag ytterligare 20 min i två omgångar på flyget, samt en omgång i bilen. Elina har varit jätteduktig. Resan ner var bara gnäll när vi väckte henne för att vi skulle landa och på bussresa/flyget hem, samt nästan hela bilresan från Arlanda till Lkpg var hon på bra humör. Lite jobbigt i bilen när hon inte kan somna utan att huvudet far neråt. Hon älskar flygplan ungen och tycker allt är spännande.
 
Vi har i princip nästan bara varit på hotellet i Turkiet. Latat oss i solen, läst böcker, badat, lekt och myst med Elina. Ätit gott, sovit massor och umgåtts med varandra. Jag fick för mej på min födelsedag att vi skulle in till Mavagat, en grannstad. Det var 37 grader varmt men jag trodde bestämt att det skulle bli mulet då det var mycket moln kring himmelen. Så jag fick iväg min lilla familj vid två halv tre ut på äventyr. Det var döjobbigt att röra sig i värmen runt. Varken jag eller Andreas är så mycket för att shoppa och hade ingen aning om vad vi egentligen ville göra. Det blev iaf en väldigt mysig tripp, fast värmen var påfrestande. Vi hamnde på fik där det bara var turkar och inte alls mycket turister som var ute och rörde sig i staden. Åt glass, gick vid vatten och tittade runt.
 
Jag fick lite först i tankarna att vi "måste hitta på saker" sen kom jag på mej själv att vi inte behövde göra ett skit om vi inte själva ville och vi var nöjda med att slappa som vi gjorde. Dessutom är det lite klurigare när man har med ett litet barn som Elina. Hon ville varje dag sova middag max tre timmar efter att vi hade gått upp och då är det rätt skönt att ha henne i hotellrummet i en spjällsäng. Vi är nöjda med vår semester iaf och det var ett bra barnvänlig hotell vi bodde på, samt god mat. Vädret var toppen. Först var vi skeptiska då det var kyligt första kvällen och morgonen. Dom hade sagt att det var 19 grader i poolen med och vädret var mulet, sen sprack det upp och blev 35 grader på måndag, 37 på tisdags osv.
 
Det var härligt att bara få vara och njuta av det. Känner mej faktiskt taggad för att jobba igen och det känns lagom med en vecka när vi valt att ta det lugnt. Får se när vi reser nästa gång och var.  Nu ska jag ta och vila lite, tingiling.
 
Första kvällen, Elina har en klänning med fåglar på sig.
 
Plaskar vid en kran, vid poolen.
 
Envisa föräldrar resulterade i ett envist barn som skulle bära allt själv.
 
Skönt att svalka sig.
 
Bus med pappa på hotellrummet.
 
Mamma ville med busa, vi gjorde lek om att "ta näsan från varandra och låtsas gråta"
 
Banana milk drink, supergod.
 
På min födelsedag var vi båda blåa.
 
Elina på gång att åka. Varje gång hon säger: åka ruschekana låter det som: Ruska höna,
vilket låter lite rolig, har inte tänkt på innan att Elina läspar men hon är ändå jätteduktig på språket.
 
Världens godaste jordgubbsunge.
 
Dans med pappa. Det var så himla fint när Elina skulle dansa själv först när hon kom upp
på scenen, hela mitt hjärta smälte så söt hon var.
 
Två tjejer i två fjärilsklänningar.
 
Städerska gjorde extra fint i Elinas säng och det tyckte jag var gulligt av dom.
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela