smakensombaken.blogg.se

God morgon.

Publicerad 2016-08-29 07:18:52 i Allmänt,

Känns jättekonstigt att vara hemma en måndag såhär från jobbet. Jag ska skola in Nellie idag på dagis men alla andra dagar sköter Andreas. Eller ja nu andra veckan så ska han lämna henne och jag ska hämta. Känns också konstigt att jag ska börja lämna dom klockan 6 nästa måndag. Vi bor ju väldigt nära så jag kommer inte behöva väcka dom innan halv sex så det är skönt. Om 3 veckor däremot har vi flyttat så då kommer det bli tidigare.
 
Det händer väldigt mycket i våra liv nu. Nellei fyllde 1 år förra måndag och igår hade vi kalas då alla nära kom. Det var jättetrevligt och hon fick jättefina presenter. Jag har känt lite att Nellie inte har små mycket grejer nu när hon ska få ett eget rum men så fick hon leksaker igår som faktiskt bara är hennes och det är bra.
 
Om 2 månader kommer jag åka till Ullrared med Nina och då kommer jag märka vad vi behöver osv. Jag har varit I Ullared två gånger innan men inte varit lika säker på saker som ska köpas men nu har jag koll. T.ex massa saker inom barnvägen som pyssel osv. Ja som sagt det händer mycket i livet nu. Det ända som går trögt är körkortet.
 
Jag körde par längre sträckor på semestern men sen har det stått till. Vi tog en sväng förra veckan. Den största anledningen varför det har tagit stopp är för att vi har haft mycket med lägenhetsförsäljningen att göra och nu är det flytten här framför oss som väntar. Jag har bokat av flera körlektioner för att jag känt att jag inte hunnit träna på det jag behöver. Det finns körlektioner jag har skrivit upp men jag tror jag kommer att avboka tills vi har flyttat. Det är ju det med att jag inte bara måste få in körandet utan även pluggandet under tiden. Det är svårt när man har barn också men samtidigt så går det om man bara vill. Det är bara just nu det har blivit för mycket med allt som händer runt omkring och då vill jag inte sätta stress med körandet. Så jag kommer förnya mitt lämp sen i novemer och mitt mål är att ta körkortet i mars, då kommer jag ha kört i 11 månader. Var sak har sin tid.
 
Nu ska jag ta och ta hand om tjejerna här hemma som sitter och river i skohyllan. Full fart på vår nyblivna 1-åring som mer än gärna undersöker precis allting och testar att klättra på allt med. Det är iaf jättemysigt och det känns som om att man njuter mer av barn nummer två då man inte längtar fram lika mycket i sin nyffikenhet. För så var det med Elina, det var så nytt att vara föräldrer och man ville hela tiden se vad som skulle komma. Så är det med Nellie med såklart men man vet med facit i handen att den här perioden går väldigt fort. Tingiling.
 
Nyföddd.
 
2- 3 veckor gammal.
 
4 månader.
 
ett halvår.
 
9 månader.
 
1 år.
 
 
 

Tudilu.

Publicerad 2016-08-04 17:13:35 i Allmänt,

Det var längesen jag skrev, höll på att skriva ett inlägg för ett tag sen men fick inte bilder att laddas upp så jag ville inte lägga upp inlägget. Tiden går så fort med allt som händer så jag har märkt att jag kommer av mig med vissa saker och blogga vill jag ju för min skulle så jag kan se tillbaka.
 
Det är bra med oss. Jag är ganska förkyld (satt sig i bihålorna) Lagade precis alldeles för stark chili corn carne, kanske skrämmer bort bacillerna i min kropp. Det är inte läge att bli sjuk nu när semestern börjar ta slut och vi har mycket att fixa med inför visningar. Skulle vilja torka ut och städa ordentligt och har bestämt redan nu att vi ska försöka ta lite i taget.
 
Vi har haft det väldigt bra med aktiviter nu i sommar. Först kolmården när Elina fyllde år, vi har varit i Oxelösund och hälsat på, i Dalarna i en vecka och även nere i Lilla Kalvö (ner mot Kaggebo). Det har varit mycket umgänge med människor som står oss nära (förutom min syster+familj som jag längtar efter nu) Väldigt kul att få ha upplevt naturen i Dalarna, så vackert med alla berg och allt vatten. Vi har även lyckats ta en dag i tinis, en dag i skogen och idag har vi varit i Skänninge. Ganska mycket för att jag bara ska ha varit ledig i 3 veckor men ändå i ett lugnt tempo. Första veckan gick ju dessutom åt att måla, städa och fixa inför fotografingen till lägenheten.
 
Det känns väldigt blandat faktiskt att vi ska sälja. Nervöst såklart mest, samtidigt skönt. En nackdel med att vi ska bo i Eskaden är att det blir längre till dagis, hissen är pytteliten och lite annat smått. Jag tror inte man kan få allt och det är ändå skönt att vi ska bli av med denna lägenhet, samtidigt kommer jag nog sakna den med. Vi ska ju ha hus så småning. Det känns som det är mycket vi ska ha och behöver. Vi skulle behöva köpa bilbarnstol, en ny soffa, nya sängar och en större bil. Snart börjar Andreas jobba igen så då blir det lättare och spara på. Det kostar att leva.
 
Nellie blir ett år om 18 dagar och det har gått så himla fort sen hon föddes. Nu kan hon ta 4-5 steg om hon vill, säga titta, där, mamma, pappa, eia (Elina). Hon härmar oss ofta när vi säger till henne vad saker är, så tror att hennes talförmåga kommer komma tidigt. Elina började prata mycket vid 1,5 år och vid 1 år och 9 månader kunde hon alla färger vilket hon idag dessutom kan på engelska med, så hon är snabb i talet.
 
Jag ska una mig ett varmt bad nu. Skönt kanske kan få Elina att titta på Alice i underlandet med mig. Vore skönt att bara få krypa ner i soffan. Jag avskyr när förkylningar sätter sig i bihålorna men det är bara att hålla ut. Lägger upp lite bilder från veckan som varit.
 
Malin och Nicklas med lilla charmtrollet Vidar, i Oxelösund.
 
När vi kom till Dalarna.
 
Häng utomhus.
 
Elina leker med Felix.
 
Nellie tycker väldigt mycket om hundarna.
 
Elina vid en furkost.
 
Så här såg det ut åt ena hållet där umgicks i Dalarna
 
Och andra hållet såg ut så här en kväll.
 
Kvällen innan vi åkte hem.
 
Elina med farfar i Lilla Kalvö.
 
Och Nellie med pappa i Lilla kalvö.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela