smakensombaken.blogg.se

Tudilu.

Publicerad 2016-08-04 17:13:35 i Allmänt,

Det var längesen jag skrev, höll på att skriva ett inlägg för ett tag sen men fick inte bilder att laddas upp så jag ville inte lägga upp inlägget. Tiden går så fort med allt som händer så jag har märkt att jag kommer av mig med vissa saker och blogga vill jag ju för min skulle så jag kan se tillbaka.
 
Det är bra med oss. Jag är ganska förkyld (satt sig i bihålorna) Lagade precis alldeles för stark chili corn carne, kanske skrämmer bort bacillerna i min kropp. Det är inte läge att bli sjuk nu när semestern börjar ta slut och vi har mycket att fixa med inför visningar. Skulle vilja torka ut och städa ordentligt och har bestämt redan nu att vi ska försöka ta lite i taget.
 
Vi har haft det väldigt bra med aktiviter nu i sommar. Först kolmården när Elina fyllde år, vi har varit i Oxelösund och hälsat på, i Dalarna i en vecka och även nere i Lilla Kalvö (ner mot Kaggebo). Det har varit mycket umgänge med människor som står oss nära (förutom min syster+familj som jag längtar efter nu) Väldigt kul att få ha upplevt naturen i Dalarna, så vackert med alla berg och allt vatten. Vi har även lyckats ta en dag i tinis, en dag i skogen och idag har vi varit i Skänninge. Ganska mycket för att jag bara ska ha varit ledig i 3 veckor men ändå i ett lugnt tempo. Första veckan gick ju dessutom åt att måla, städa och fixa inför fotografingen till lägenheten.
 
Det känns väldigt blandat faktiskt att vi ska sälja. Nervöst såklart mest, samtidigt skönt. En nackdel med att vi ska bo i Eskaden är att det blir längre till dagis, hissen är pytteliten och lite annat smått. Jag tror inte man kan få allt och det är ändå skönt att vi ska bli av med denna lägenhet, samtidigt kommer jag nog sakna den med. Vi ska ju ha hus så småning. Det känns som det är mycket vi ska ha och behöver. Vi skulle behöva köpa bilbarnstol, en ny soffa, nya sängar och en större bil. Snart börjar Andreas jobba igen så då blir det lättare och spara på. Det kostar att leva.
 
Nellie blir ett år om 18 dagar och det har gått så himla fort sen hon föddes. Nu kan hon ta 4-5 steg om hon vill, säga titta, där, mamma, pappa, eia (Elina). Hon härmar oss ofta när vi säger till henne vad saker är, så tror att hennes talförmåga kommer komma tidigt. Elina började prata mycket vid 1,5 år och vid 1 år och 9 månader kunde hon alla färger vilket hon idag dessutom kan på engelska med, så hon är snabb i talet.
 
Jag ska una mig ett varmt bad nu. Skönt kanske kan få Elina att titta på Alice i underlandet med mig. Vore skönt att bara få krypa ner i soffan. Jag avskyr när förkylningar sätter sig i bihålorna men det är bara att hålla ut. Lägger upp lite bilder från veckan som varit.
 
Malin och Nicklas med lilla charmtrollet Vidar, i Oxelösund.
 
När vi kom till Dalarna.
 
Häng utomhus.
 
Elina leker med Felix.
 
Nellie tycker väldigt mycket om hundarna.
 
Elina vid en furkost.
 
Så här såg det ut åt ena hållet där umgicks i Dalarna
 
Och andra hållet såg ut så här en kväll.
 
Kvällen innan vi åkte hem.
 
Elina med farfar i Lilla Kalvö.
 
Och Nellie med pappa i Lilla kalvö.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela