smakensombaken.blogg.se

En två-åring som lärde mamma en läxa.

Publicerad 2016-02-24 10:47:01 i Allmänt,

Igår var jag en sämrea mamma. Det har ju blviit mycket bättre mellan Elina och mig sista veckorna men igår vet jag inte riktigt vad som hände. Mycket tjat och det gör att jag höjer rösten och tjatar mer. Hade jättesvårt att komma ur den spiralen trots jag var medveten om det.
 
Elina lärde mig en läxa igår. Hon har börjat komma in på nätterna till våran säng. Igår skulle hon få sova redan vid 10 inne hos mig. Så ville jag ta en bild och tog en samtidigt som hon svarade mig att hon inte ville. Då sa jag nej jag tog ingen bild och jag ska inte fota dig. Därför jag ville inte förklara att jag hade råkat ta en. Sen blev det tyst en stund och jag låg där med min mobil. Så säger Elina- Jag förstod att du tar bild på mig...
 
Om jag skämdes? ville sjunka under jorden? Mmm.. jovars. Jag förklarade för Elina att hon hade rätt och att det är viktigit att jag lyssnar på henne när hon säger nej. Sen pratade vi lite om att hon tycker jag att jag skriker på henne vid matbordet. Jag förklarar för henne att jag blir arg för att hon inte äter. Känner verkligen att en del av henne är för liten för att förstå vissa saker och stor nog att förstå många saker. Idag ska jag försöka byta teknik igen vid matbordet i stället för att tjata. Det är aldrig ett barn som ska ändra sina beetende, så jag fortsätter jobba med mig själv som förälder.
 
En till grej som hände var i förrgår då hon sa till mig på kvällen i soffan att hon inte ville att jag skulle sitta med mobilen när hon tittade på barnkanalen. Så igår la jag bort den och hade Elina i mitt knä. Det var så himla mysigt. Tänker på rubiken på den där boken som är en bibel för oss föräldrar- "fem gånger mer kärlek". Och jag förstår ju att det är det jag få fortsätta jobba framåt med i min fostran. Tingiling.
 
En sak till som är framåt med Elina är faktiskt hennes minne. Jag pratade med en föreskolelärare som hade reagerat på det och jag reagerar ofta på saker Elina minns. Häromdan gick vi förbi ingången till sopprummet till stället jag städade på innan jag gick hem på mammaledighet. Elina och Andreas brukade bli insläppta där nångång i månaden för att dom hälsade på mig och vår lunchrum låg brevid. Elina sa till mig: här har du bott. Då förstod jag direkt att hon mindes. Svarade: Nej Elina jag har jobbat här och hon svarade: Ja, då brukade jag och pappa komm och hälsa på dig. Förstå då att det är 9 månader sen Elina hälsade på! På kvällen så sa hon igen: Du hade kofta på dig på ditt jobb. Jag testade henne och frågade: Vilken färg hade mamma på koftan på sig? Blå sa hon direkt utan att tveka och ja jag hade en blå kofta på mig. Så ni förstår vad hon minns Elina. Det finns en hel del mer saker som hon kommer ihåg, så ska bli intressant och se hur mycket hon minns vartefter. Tingiling.
 
Nellies klänning som jag är kär i.
 
2 bissingar på två veckor. Ska bli spännande och se när dom andra kommer.
 
Älskade lilla skitunge.
 
älskar deb här bilden på oss.

Det är hit och dit.

Publicerad 2016-02-22 11:13:00 i Allmänt,

Det är hit och dit med dessan sjukdomar. Elina är friskas och jag hoppas verkligen Nellie får vara frisk efter detta. Själv har jag världens rethosta men börjar må bättre i själva förkylningen. Igår hade jag ont i hela kroppen när jag vaknade men ändå ville jag ut och gå. Likadant i lördag åkte vi till busfabriken fast jag var rätt hängig. Men jag tycker lite att man får bita ihop när man skaffar barn, jag ville ju åka dit för Elinas skull och ha kul och det hade vi.
 
I och med att Nellie har ögoninflammation så blir det ingen öppen förskola som jag hade tänkt. Vi ska gå ner till trädgårdföreningen efter lunch och så tänkte jag vi tar biblioteket med. Ibland känner jag det inte gör något att vara inne en dag men Elina hade en innedag igår då hon bakade bullar med Andreas så känner att vi behöver komma ut idag.
 
Nellie blir 6 månader idag och det känns häftigt att tänka hur liten hon var när hon kom ut och hur stor hon kommer att vara om 6 månader. Det första året är ju det år man lever i med mest utveckling. Visst märks det tydligt redan nu att hon är ett litet barn som vill leka, utforska, testa och hänga med andra ungar. Jag tror Andreas kommer älska att vars hemma om 6 veckor då jag ska börja jobba.
 
Det känns som om det kommer vara mycket förändring nu. Jag och Andreas ska börja övningsköra på fredag. I morgon ska jag in på möte hos chefen, då kommer jag få veta var jag ska börja jobba. Jag vet ju att det blir skola och av den anledningen söker jag andra jobb. Det har jag sagt också till mitt jobb att jag gör. Det är ju egentligen inte städningen som gör att jag söker utan "tidsmåttet". Vilket innebär att jag får lägre lön varje månad för att vara ledig på loven. Nä det är verkligen inget jag vill faktiskt, annars hade det inte stört mig var jag en städar. Nu ska jag fixa med mat så vi kommer utanför dörren nångång. Tingiling.
 
 
Nyfödd.
 
En månad.
 
2 månader.
 
 
3 månader.
 
4 månader.
 
5 månader.
 
Glad trots ögoninflammationen, 6 månader.
 

Det är kul med barn.

Publicerad 2016-02-18 08:55:51 i Allmänt,

Hallelujah säger jag bara ibland om att ha två små barn. 07.35, 25 minuter innan vi ska vara på dagis så bajsar Nellie ner sig fullständigt så jag får ställa mig och duscha henne, samtidigt som 10 andra saker händer och till sist när det verkar lugna ner sig så har Elina också bajsat, så klart...
 
Och igår mådde jag inte så bra efter att vi kom hem från öppen förskola så när Elina somnade på sekunden vart jag jättenöjd över att få gå och lägga mig. MEN då vaknar Nellie, såklart... Egentligen går Nellie och lägger sig mellan sex-sju på kvällen men pga att hon inte får ro och somnar på öppen förskola så är hon utslagen vid fyra när vi går därifrån. Samma sak hände förra onsdagen, då sover hon par timmar och vaknar på kvällen i stället.
 
Elina var blöjfri på öppen förskola igår. Efter 2 timmar frågade jag henne om hon ville kissa men hon verkade inte vilja pga någon annan hade kissat på den pottan så 2 minuter efter hände det en olycka. Eller så kanske hon glömde bort sig? Jag frågade henne varför hon inte ville kissa på pottan då svarade hon att någon annan har kissat i den. Jag förklarade att det var vatten då nån har skjölt ut den men hon verkade ändå inte. Samtidigt vill hon ha trosor på dagis så jag har pratat med dagis idag. Jag sa att om hon forsätter såhär till tisdag och bajsar på pottan så kan vi ju försöka på tisdag. Känner mig tveksam då Elina verkar inte fråga efter varken pottan eller toaletten där.
Jag vill inte stressa på henne, utan det här ska gå i hennes takt.
Ska till dokorn om en timmme angående mina ben. Jag ska ta upp att det känns som om jag håller på att åka på en bihålsinflammation igen. Så jävla jävla trist! Skulle ha gått ut med tjejerna i morgon men jag bangade igår. Känner att min ork och matlust är helt nersatt och det känns inte kul att gå ut och inte veta hur man mår eller orkar. Ont i hela kroppen igen fast det är bättre idag än igår iaf så hoppas det bara blir bättre. Har små ont i halsen med så det suger verkligen. Jag tror ju det beror på att jag åker på barnens baciller sist hela tiden. Hoppas detta innebär att vi kommer komma i en frisk period snart. Nu ska jag göra ordning här. Tingiling.
 
Satt och kollade på bilderna från Turkiet här ser ni lite hur mitt ben såg ut då (värre idag)
 
Här med ser ni en del. Hoppas verkligen dom kan hjälpa mig att få bort dom nu när jag har ont. Annars kostar det massa tusen lappar att ta bort åderbrock. Det är också en ganska jobbigt process då man måste ha strumpbyxor som sitter åt i 10 veckor tror jag det var. Så detta är egentligen inget jag vill göra till sommaren.
 
Här ser ni med. Och jag är tror jag är i vecka 24 eller 25 här med Nellie.
 
Även här ser man hur det ser ut.
 
Älskar den här bilden på Elina och Andreas.
 
samt denna på mig mig och Elina.
 
Älskar denna bild på Elina med.
 
Minns att jag kände mig så himla lycklig den här kvällen över att se dom här två ihop.

Snart så

Publicerad 2016-02-17 08:38:07 i Allmänt,

Snart så har vi haft alla typiska barnsjukdomar här hemma. Maginfluensan först Elina en omgång sen jag och Andreas och sist Nellie. Elina öroninflammation förra månaden och nu ögoninflammation som precis läkt. Nellies feber, båda barnen har haft dunder förkyldningar. Jag och min jävla bihålsinflammation. Just nu känns det som om jag åkt på nånting igen. Det är säkert barnens virus som går över på mig hela tiden. Hade ont i hela kroppen i natt, var genomtäppt och känner i halsen.
 
Iaf så har Elinas ögon inte kletat nånting i dag än och ser det bra ut till lunch så ska vi gå på öppen förskola. Tycker så synd om henne som missar två dagar på dagis. 10 av de 15 timmar hon har i veckan på dagis. En positiv sak har kommit ur det och det är att hon har fått vara blöfri mycket hemma. Hon till och med är torr på nätterna. Fast hon får ha blöja då. Jag testade vara ute med henne i en timme utan blöja igår och det gick väldigt bra. Hon till och med gick och bajsade på pottan, bara sådär. För nummer två har hon svårt att hinna till toaletten med. Jag uppmuntrar ju henne såklart i alla lägen. Så tänkte prata med dagis i morgon och bestämma att hon får vara utan blöja nästa vecka på dagis. Dom får ju såklart ta på henne blöja utomhus ett tag till. Och om vi ska på öppen förskola idag så ska hon få vara blöjfri med. Det är bara ta med ombyten. Spännande att det har gått så fort!
 
Lilla Elina. På ett halvår har hon slutat med välling, napp, haklapp och vi försöker inte ge burkmat heller. Jag har varit väldigt bekväm när det gäller burkmat. Skönt att ha något lätt att ge henne när vi äter sånt som hon inte gillar. Men har känt att hon börjar bli för stor för det. Jag ser också att hon blir mer och mer flicka i sina drag. Nä nu ska jag njut av lugnet en stund. Elina leker och Nellie sover. Tingiling.
 
2 åre sedan.
 
Ett år sedan.
 
6 månader sedan.
 
Tycker jag ser skillnad på dom två sista. Lillstora tjejen.

Måndag förmiddag.

Publicerad 2016-02-15 10:41:12 i Allmänt,

Hej på er. Vad fort helgen har gått! Torsdags så var jag på yogan, på fredagen var vi hos Andreas föräldrar, åt lunch, lämnade Elina. Jag sprang innan lunchen och på kvällen åkte vi till Matilda och Coffe. Lördag hämtade vi Elina, åkte och handlade. Andreas åkte iväg och köpte oss ett köksbord. På kvällen kom Matilda och Coffe. Igår firade vi Theo och sen var jag och simmade i en timme. Så var den helgen slut, typ! Så fort det har gått.
 
Elina har sista veckan haft väldigt mycket trosor på sig. Hon sitter nu vid paddan i trosor och tröja. Jag har sagt det att när hon bajsar på toaletten eller pottan, då kan hon börja få ha trosor på dagis, men det ska få gå i hennes takt. Nellie i sin tur fick en tand förra veckan med. 5 och en halv månad och Elina var 4 månader och 10 dagar. Jag tror att om en månad sitter Nellie helt själv och kanske också kryper. Häftigt vad fort det har gått!
 
Jag mår lite sådär. Känns som om det alltid är något i vägen för mig. Först att jag inte kan äta LCHF för att jag inte mår bra av det längre. Sen kunde jag först inte träna pga bihålsinflammation och nu har jag fått ont i knäna dagligen sen 6 dagar tillbaka. Ska till vc på torsdag och jag tror ju det är åderbrocken som gör att jag har ont. Har haft ont i innan med, men nu vill det verkligen inte ge sig. Jag ska ändå ta två panodil och gå ut och springa ikväll då löparkursen är. Känns jobbigt om dom säger till mig att det inte är något fel på knäna. Världens värk och jag blir så himla irriterad av det. Har ju sett att jag har fått jättemycket ådror som sticker ut över hela benen så är ju inte konstigt att åderbrocken nu börjar göra ont. Det är 12 år sedan sen jag började få dom. 6 år i städyrket, två graviditeter på totalt 18 månader. Plus att jag gått många långa promenader och försökt hålla på att löpa innan.
 
Känner mig också frustread över att jag skulle behöva bli av med par av mina gravidkilon. Jag tycker verkligen inte att jag är tjock men blir så himla less att jag inte kommer i många av mina kläder. Sista dagarna får jag förstås skylla mig själv. Ätit tårta, våfflor, godis osv. Däremot så har jag bara ätit en semla iår. Jag och Andreas åt säkert 7-8 styckna nu dom två åren har varit.
 
Nu har Nellie vaknat. Vi skulle egentligen gått till skogen nu på förmiddagen men jag tycker det är för kallt. Elina har frusit mycket två gånger nu när vi varit och då har det ändå varit plusgrader och nu står det 7 minus ute. Jag ska försöka gå ut med dom efter lunch en stund iaf. Hoppas Elinas ögoninflammation ska ge med sig idag med så hon får gå till dagis i morgon., Nellie verkar inte ha blivit smittad av det och det är ju bra! Tingiling.
 
köksbordet.
 
Fina Theo igår.
 
Lillebror har växt om oss.
 
Nellie var så himla trött igår.
 
men fick snällt posa ändå framför kameran.
 
Hon har börjat få smaka grejer med.
 
Så här trötta är vi på kvällarna numera med, älskade Elina.

God morgon.

Publicerad 2016-02-09 08:54:11 i Allmänt,

Jag har faktiskt inte orkat den här månaden att sitta och ringa runt efter lägenhet. Varje månad när man ringer runt får man samma svar men jag ska gå in efter detta blogginlägg och se om det är nån jag vet är ok att ringa, för annars får man ju precis samma svar överallt.
 
Nellie sover och hon har börjat få mer rutiner. Nu har hon rutin att hon står sig längre på maten under nätterna. Så äter hon vid 10, så står hon sig 4 timmar. Fick mat klockan två i natt och jag trodde hon var hungrig sju i morse (vaknade sex) men hon ville inte ha gröt (verkar inte gilla den) och inte ersättningen men däremot nu vid åtta var hon ju hungrig, så mellan 5-6 timmar står hon sig andra halva delen av natten och jag har märkt detta par nätter nu. Likadant så sover hon ca 11 timmar på natten, så jag ska passa mig för att lägga henne sex på kvällen för då är hon uppe vid fem och jollrar. Igår la jag henne sju och hon vaknade sex, ganska ok faktiskt.
 
Igår skulle jag på löparkursen. Jag är inte läkt än efter bihålorna fast idag mår jag mycket bättre då jag har sovit mycket i natt (kors i taket) känns som om min kropp har blivit mer mottaglig för att sova äntligen. Iaf jag ville inte ge mig igår, fast jag hade ont i huvudet och kände att bihålorna inte var över inflammationen än så skulle jag bara ut och springa. Fast klockan tre-fyra kände jag att förnuftet tog över. Så jag bestämde mig att stå över och det kändes så himla jobbigt men sen fick jag sms av medley att löparkursen var inställd och då gick det upp för mig att jag ändå fick hjälp av min hörgre makt där. Svårt att lyssan på sig själv, verkligen. Ska tillägga att igår så var Elina nästintill blöjfri hela dagen. Ska bli kul att se hur mycket hon vill framåt i det nu.
 
Ingen har missat den här stackars kvinnan som blev påkörd iförrgår och jag tycker det är vidirgt. Jag har bott vid kullagatan som ligger vid hamngatan, vet att dom kör som jävla idioter där. 60 år, det är ju då man ska få den delen av liv som man slutar jobba och njuter av sin sista del. Den som jag själv faktiskt ser fram emot, då barnen flyttat hemifrån och jag och Andreas kan resa osv. Stackars dom som förlorar sin familjemedlem på det sättet och vad mycket man måste skämmas över att vara förälder till ett barn som kör ihjäl en annan människa. Att människan dessutom kan va så dum att tro att man kan sätta sig i en bil och köra påverkad, då är det ju inte många hjärnceller som är i verksamhet innanför pannbenet.
 
Nä det är hemskt hur nära döden kan vara. Jag vet själv. för par år sedan så höll jag och en kollega på att bli påkörda av en ambulans i en korsning. Min kollega körde och såg inte men jag som satt på höger sida hann se, då den kom höger i korsningen, det gick så fort att ingen hade överlevt den krocken om det bara hade handlat om sekunden tidigare. Likadant juldagen -11 då höll jag på få en istapp i huvudet. Jag såg den aldrig så klart men det var precis så jag kände den på luvan av jackan, och smällen vid mina hällar, det for is överallt. Höghus dessutom, den smällen hade jag nog heller inte överlevt. Ja, jag är tacksam att jag har livet förstås men man kan ju inte undervika saker för att man är rädd för att dö heller. Klart att jag är uppmärksam på vart jag går nu när det töar men som att köra bil måste jag lära mig. Jag är ju rädd för att köra men tror ju att mängdträning kommer bota det. Andreas och jag får köra om 2,5 vecka. Nu ska jag göra annat. Tingiling.
 
älskade familj.
 
den här är favoriten av dom jag tog.
 
Så här såg jag ut när vi skulle spela poker i lördags.
 
Nellie Nellie Nellie.
 
Chillar i sängen.

Lite oklart sådär.

Publicerad 2016-02-03 11:07:45 i Allmänt,

Det är lite oklart om det var maginfluensa som vi åkte på. Syrran var ju barnvakt i måndags och hon visste inte om det var influensa hon hade fått under fre-lör då hon bara mådde illa och kräktes slem. Iaf kom hon ju vid 5 i måndags och Nellie kräktes upp hela flaskan ersättning vid 10 på kvällen, ville inte ha mat vid ett och forstatte kräkas när jag gav henne till halv sex på morognen då fick hon behålla, sen sket hon ner sig 4 gånger på 3 timmar, skrek i sömnen och hade feber. Jag hade ingen aning att det kunde va maginfluensa förens jag var inne på bvc då jag skulle samtala med en och så sa en sköterska när jag frågade var det var med Nellie att det kunde va maginfluensa. Jag i min tur hade lite kramp igår morse, men kunde äta och behålla men fick gå en gång på toaletten för att jag var dålig. Då äter jag ändå mycket fett så borde ju ha varit värre i mitt fall om det var sjukan? Så det är svårt att säga om Nellie har magsjuka? Hon var iaf inte på humör igår för att busa och sov väldigt mycket, åt inte lika mycket som vanligt heller. Blir så less på alla sjukdomar, glad iaf att bihålorna är bättre. Så tänker jag att Nellie inte blir lika dålig sen vid inskolningen i höst.
 
3 saker har jag suttit och kollat upp nu. 1) Att mitt lämp går ut i november och vi kan ansöka om Andreas handledarskap och ordna en kurs åt honom. 22:e får han börja köra med mig. 2) att jag får välja ny telefon den 19:e, jag ska ju bara tillbaka till Iphone förstår ni... 3) pass för något som heter bodypump. Det är tydligen bra träning om man ska springa men jag känner mig så blyg och osäker? Skämdes ju lite på löparkursen och jag inte kunde springa sicksak, hon visade mig 10 gånger och min kropp ville inte koppla för fem öre. Det var ju bra övningar annars. Skitsvår var 2 av dom. Ena var att man skulle springa, hoppa upp med ett ben, utspark och in fort igen, och näää jag var så kass hörrni... men jag tröstar mig med att jag faktiskt har fött barn och min kropp är på noll precis som min kondis.
 
Jag har skjutit massor på att jag ska dammsuga och städa. Fick ett ryck igår kväll iaf så har plockat ordning i datarummet. Det är en del saker som ska upp på vinden men där står ett pokerbord som Andreas ska ha i helgen så det får stå ett tag till. Har två stora Ullaredskassar med kläder. I ena är det 50-62 i och andra 92. Mm det tar ju plats allt, inte bara kläder utan ytterkläder/skor, babygym, babystol osv. Blir ju jättefrestad att bara göra mig av med allt men lever ändå på ett hopp om att Andreas vill ha en till med mig. Vet inte varför men jag bara vill ha en till även om det är tufft så är det ju så otroligt mysigt. Igår badade jag med Elina, sen satt vi soffan och läste bok ( Nellie fick vara med) sen kramades vi soffan. Hon är ju för härlig som kallar mig för mammi och Nellie för lilla gumman. Nä nu ska jag göra annat. När jag tittade på bilder för par dagar sen så fastnade jag för dom här som Matilda har tagit på Elina par dagar efter att Nellie föddes. Tingiling.
 
 
 
 
 
 
 
 
En av mina favoritbilder på Elina från i somras.
 
Matilda med flickorna.
 
Nästan redan glömt hur liten hon var, med tanken på att hon fortfarande är liten jämnförelse med Elina.
 
 
Kolla vad mycket hår ungen hade i jämnförelse med nu.
 
haha och ändå har hennes hår växt haha Elina hade massor hår när hon var halvåret.
 
Elina 6 månader.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela