smakensombaken.blogg.se

En två-åring som lärde mamma en läxa.

Publicerad 2016-02-24 10:47:01 i Allmänt,

Igår var jag en sämrea mamma. Det har ju blviit mycket bättre mellan Elina och mig sista veckorna men igår vet jag inte riktigt vad som hände. Mycket tjat och det gör att jag höjer rösten och tjatar mer. Hade jättesvårt att komma ur den spiralen trots jag var medveten om det.
 
Elina lärde mig en läxa igår. Hon har börjat komma in på nätterna till våran säng. Igår skulle hon få sova redan vid 10 inne hos mig. Så ville jag ta en bild och tog en samtidigt som hon svarade mig att hon inte ville. Då sa jag nej jag tog ingen bild och jag ska inte fota dig. Därför jag ville inte förklara att jag hade råkat ta en. Sen blev det tyst en stund och jag låg där med min mobil. Så säger Elina- Jag förstod att du tar bild på mig...
 
Om jag skämdes? ville sjunka under jorden? Mmm.. jovars. Jag förklarade för Elina att hon hade rätt och att det är viktigit att jag lyssnar på henne när hon säger nej. Sen pratade vi lite om att hon tycker jag att jag skriker på henne vid matbordet. Jag förklarar för henne att jag blir arg för att hon inte äter. Känner verkligen att en del av henne är för liten för att förstå vissa saker och stor nog att förstå många saker. Idag ska jag försöka byta teknik igen vid matbordet i stället för att tjata. Det är aldrig ett barn som ska ändra sina beetende, så jag fortsätter jobba med mig själv som förälder.
 
En till grej som hände var i förrgår då hon sa till mig på kvällen i soffan att hon inte ville att jag skulle sitta med mobilen när hon tittade på barnkanalen. Så igår la jag bort den och hade Elina i mitt knä. Det var så himla mysigt. Tänker på rubiken på den där boken som är en bibel för oss föräldrar- "fem gånger mer kärlek". Och jag förstår ju att det är det jag få fortsätta jobba framåt med i min fostran. Tingiling.
 
En sak till som är framåt med Elina är faktiskt hennes minne. Jag pratade med en föreskolelärare som hade reagerat på det och jag reagerar ofta på saker Elina minns. Häromdan gick vi förbi ingången till sopprummet till stället jag städade på innan jag gick hem på mammaledighet. Elina och Andreas brukade bli insläppta där nångång i månaden för att dom hälsade på mig och vår lunchrum låg brevid. Elina sa till mig: här har du bott. Då förstod jag direkt att hon mindes. Svarade: Nej Elina jag har jobbat här och hon svarade: Ja, då brukade jag och pappa komm och hälsa på dig. Förstå då att det är 9 månader sen Elina hälsade på! På kvällen så sa hon igen: Du hade kofta på dig på ditt jobb. Jag testade henne och frågade: Vilken färg hade mamma på koftan på sig? Blå sa hon direkt utan att tveka och ja jag hade en blå kofta på mig. Så ni förstår vad hon minns Elina. Det finns en hel del mer saker som hon kommer ihåg, så ska bli intressant och se hur mycket hon minns vartefter. Tingiling.
 
Nellies klänning som jag är kär i.
 
2 bissingar på två veckor. Ska bli spännande och se när dom andra kommer.
 
Älskade lilla skitunge.
 
älskar deb här bilden på oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela