smakensombaken.blogg.se

Jävla bihålor.

Publicerad 2016-01-31 17:21:16 i Allmänt,

Det är fan 1,5 vecka sedan min bihålsinflammation bröt ut och ni ska inte tro att det är det minsta bättre. Snarare tvärtom. Igår köpte jag ett näspray med kortison i och det gör så jävla ont framåt eftermiddagar/kvällar att inte ens en kombination på panodil och iprin hjälper. Det värsta är att min löparkurs börjar i morgon. Om det hindrar mig? NEJ, gör det mig lite knäpp? Mmm.. kanske men sen vet man ju inte om det blir direkt träning första gången. Vi kanske bara ska gå genom teknik osv, så jag måste ju iaf gå dit och se då hur det blir och hur det känns.
 
Igår började jag något som heter äggfasta. Man äter ägg, smör och majonäs i 5 dagar, sen strikt LCHF i 5 dagar och äggfasta i ytterligare 5 dagar. Jorå jag tror på detta och det är kul att få prova något nytt. Började i måndags med LCHF och då stod morgonvikt på 67 kg, igår stod den på 65,5 kg och efter en dag fastande 64,9. Jag ammar ju inte längre så nu får jag mixa med min kropp bäst jag vill. Men jag har mjölk kvar fast jag inte ammat sedan i onsdag. Svider lite då och då i tuttarna men inte så det stockar sig som för par dagar sedan. Det är ny erfaranhet för mig för med Elina så slutade ju aminingen bokstavligt bara att fungera.
 
I morgon är en ny månad. Jag ser fram emot massa saker. Löparkursen, yogan, att Andreas får börja övningsköra med mig i slutet av månaden, vi kommer få veta skatten i slutet av februari (tror vi fick det förra året) Jag ser fram emot att ta med barnen mer på öppen förskola, tappa lite i vikt så jag kommer i jeans igenn. Ska söka lägenheter nu i veckan, samt kolla lite efter jobb. Jorå så det händer saker framöver, samtidigt försöker jag ta vara på tiden.
 
Idag har Nina varit här med sina flickor. Det har varit väldigt trevligt och inte alls så mycket bråk. Mest på slutet när alla var trötta. Man märker att Molly som äldst har börjat växa ifrån den nivån Elina och Agnes är på. Jättefina tjejer, kul att se hur dom växer och Agnes som är 18 dagar äldre än Elina (dom var beräknade med 5 dagars mellanrum) Hon är iaf säkert minst 5 cm längre än Elina. Tiden flyger iväg och vi satt här förut och kollade på bilder, jag Elina och Andreas. Ska lägga upp bilder från idag. Tingiling.
 
Häng i köket.
 
Haha så söt Agnes.
 
Mycket pyssel i köket.
 
För 10 månader sedan. Agnes har nog förändrats mest.
 
Nellie har med hängt i köket idag.
 
och på golvet, hon vill verkligen kunna krypa men det dröjer ett tag till.

Bvc besök.

Publicerad 2016-01-28 12:52:46 i Allmänt,

Hej på er nu har jag varit på BVC med Nellie. Hon är lika lång och har lika stort huvud som Elina hade på sin 5 månaders koll (Nellie är 5 månader och 6 dagar idag) Men hon väger ca 330 gram mindre, alltså 6740 gram. I två dygn har hon hållt på att äta varann timme så hon verkar ju gå uppåt i vikt nu ändå hela tiden, vilket känns bra. Jag pratade om att det är svårt att vara mamma till Elina nu och blev erbjuden att en ringer mej, samt ska kolla föräldrakurser. Ja alltså jag sticker verkligen inte under bordet med att det är jobbigt. Jag är så otroligt stolt över Elina och att få vara hennes mamma men jag har saker att arbeta med mig själv om. En del av det beror ju på en grund att jag inte har haft några bra uppväxt. Det är ok att känna att man brister, problemet är när man inte gör något åt saken, eller förnekar det osv.
 
Jag tror det kommer bli lättare ändå nu med tiden. Jag ska börja en löparkurs varje måndag i 8 veckor nu som jag ska gå på beroende på om jag har barnvakt. Syrran är först ut att hjälpa mig och både Matilda och Sara är så fina som kan tänka sig att hjälpa mig med. På torsdagar är det också en yogakurs som jag vill gå på, så i mån beroende på hur dags Andreas kommer ska jag försöka hinna gå på den med. Samt så såg jag idag att det var öppen förskola onsdagar inomhus 13-16.00. Och att vi har möjlighet att gå till skogen måndagar, gör att jag tror det kommer bli lättare nu framöver med allt. Jag ska få tillbaka min bok- Fem gånger mer kärlek och nu när jag har hämtat Elina, ska jag sätta upp lappar. Det kan va bra att ha par styckna med enkla texter på så att man påminner sig, en text som jag skulle vilja ha uppsatt är: Gör om, gör rätt.
Det skulle passa mig i min mammaroll istället för att fortsätta mala på i en ond spiral. Jag försöker också göra mer saker med Elina, igår badade vi ihop och förra veckan bakade vi chockladbollar. Vi målar fingerfärg ibland, modellera ibland osv. Då blir det att man agerar i stället för att reagera. Mm.. jag är öppen med att det är tufft att ha två små. Det blir lätt tjat och ganska enformiga dialoger. Tänkte från och med idag ska jag prata mer om Elinas dag. T.ex vad hon har gjort på dagis, vad har varit bra och vad har varit dåligt, gärna vid matbordet och samtidigt uppmuntra henne att äta i stället för att sitta och tjata i en timme att hon ska äta som det nu har lätt blivit. Det är skillnad också att ge hot och konsevens till henne som igår: Elina vi hinner inte måla fingerfärg om du inte äter. Istället för nu får du inte sitta vid tvn eller paddan. Mmm. Det är ett jobb att vara förälder. Samtidigt det bästa jobbet man kan få. Det gäller bara att komma ihåg det med. Tingiling.
 
Nellie igår.
 
Elina i sin lek.
 
Jag från 19 till 28 år.

Smaken som baken

Publicerad 2016-01-27 09:13:00 i Allmänt,

Hoppas allt är bra med er, själv är jag trött men orkar inte vila mer. Känns inte som om vi har gjort så mycket annat sen Elina fick öroninflammation och sen blev ju Nellie sjuk. Nellie åt ju dåligt då så nu under två dagar så har hon ätit varannan timme minst 150 ml ersättning, dygnet runt sen igår natt. Märkte redan under måndagen att hon var mer hungrig än vanligt så jag tror hon tar igen att hon var sjuk nu. När hon var sjuk så sinade min mjölk och idag ska jag sluta amma. Delvis därför att jag kan inte fylla upp att hon behöver äta så mycket, jag blir bara frustrerad över att hon tar bröstet och inte blir mätt. Annars har jag försökt amma 3-4 gånger per dag.
 
Jag tror själv att jag har haft bihålsinflammation som läker ut nu. Hade fruktansvärt ont i kinder, käkar och huvud i två dagar. Gick över litegrann (dum som jag var gick jag och simmade då i lördags) så det kom tillbaka i måndags. Nu har jag ont i huvudet men det känns iaf som om det börjar läka ut.
 
I måndags  var vi hemma hos Michelle. Jättemysigt att få träffa Noel som skrattade en del åt mig. Mindre trevligt var det när Elina först bestämde sig för att stå på Nellies fot när hon låg på golvet och sen innan vi gick slog Noel i huvudet. Skäms ju ihjäl när hon gör så. Hon brukar inte slåss ofta men det har ju hänt par gånger att hon gör det mot Nellie. Jag tror att Elina är avundsjuk. Det är väldigt många barn runtomkring henne som är ett år yngre eller bebisar. I Elinas trots (utvecklingfas) så handlar det mycket om att hon inser att hon växer och har svårt att släppa att hon inte är liten. Därav att hon tjatar mycket om att hon vill vara en bebis bland annat. Det är jobbigt att växa.
 
Andreas åkte iväg till Örebro i måndags med för att påbörja utejobbsperioden. Känns tomt utan honom. Samtidigt är det värt att han kommer hem och är ledig varje fredag, plus extra pengarna. Jag är ganska dramatisk av mig av mig för igår fick jag Andreas att lova mig att höra av sig varje morgon. Det skrämmer mig att jag ska dö i sömnen nu när barnen är så små och jag har ju inget jobb att gå till som kan märka att jag är borta. Dagis tre dagar i veckan men ändå, dom är så små så det är min största mardröm.
 
Jag har börjat kolla på dokumänterer om djur sista tiden. Först kollade jag på en film om apor, jättemysig. Sen en dokumäntär om en elefant i fångenskap , som rymmer och har ihjäl sin tränare. Dom sköt den stackars elefanten 86 gånger. Blir så arg när jag tänker på hur en del människor behandlar djur. Höll på att börja tjuta igår med. Då såg jag en dukomentär om späckhuggare. För det första är dom väldigt smarta och familjekära djur. Idioterna tog en unge på 2 år som senare i livet har haft ihjäl 3 människor (två tränare), samt försökt skada flera andra tränare. Späckhuggarfamiljen grät när dom tog ungen (samma unge som senare i livet hade hjäl människor) I  två semare fall hade dom separetat unge och mamma som levde i fångenskap. Mamman grät i flera timmar och skadade av sorg. Vem gör något så jävla vidrigt?
 
Känns som om jag har massor att skriva om men ska runda av nu. Nellie ska sova och jag värnar väldigt mycket om den tiden då hon sover för hon sover mindre och mindre. Jag ska fortsätta blogga nån dag snart för det ploppar upp 17 andra saker jag vill skriva. Tingling.
 
Nellie fick vara med och bada häromdan.
 
Försökte ta ett syskonkort.
 
Elina- Lilla My
 
Största leende och skratt.
 
Ögon som en skatt.
 

Tiderna förändras.

Publicerad 2016-01-20 19:01:00 i Allmänt,

 Så idag fick vi besked att Andreas ska åka iväg på utejobb. Jag sa för par månader sen att det var ok att han började åka iväg igen och så var han iväg en vecka då i slutet av oktober tror jag. Nu blir det nog en längre period. Om det är mycket arbete kanske det blir fram till att jag börjar arbeta igen. Det blir i Örebro så han får nog fixa med husvagn och matlådor. Vi brukar hjälpas åt med maten men nu räknar han kalorier för att gå ner i vikt så han sköter den biten själv ett tag nu.
 
Jo även om jag har legat i om att det är bra att han tar utejobb (åker måndag morgon- kommer hem torsdag eftermiddag) så tycker jag det är lite jobbigt. Mest att jag måste skärpa till mig med mitt tålamod som varit ner kört i botten sista tiden. Tycker det blir bättre när hon är på dagis för då hinner jag vila. Det var en lugn mamma igår som hade fått sova två timmar, som hämtade Elina och då var det inga problem med tålamodet då Elina låg ner på golvet, skrek och vägrade klä på sig för hon ville inte gå hem, sen tjatade hon säker 150 gånger om att hon ville ha marie kex och mjölk och efter det var det bråk om paddan, att hon inte fick sitta så länge som hon ville osv men jag hade iaf bättre tålamod, då jag hade fått vila. I morse var jag mer irriterad då hon inte ville gå till dagis och satte igång och skrek. Det roliga är att sen när jag hämtade henne klockan ett så kommer det motsatta motståndet, att hon inte vill gå hem. Men jag försöker avleda henne ibland, sätta gränser ibland, förhandla ibland, förklara ibland, ja ni fattar men min svaghet är att jag lätt börjar hota och skälla, så det ligger i min medvetenhet att jobba med det.
 
Här hemma har det gått någorlunda, var väl en stund som jag kände mig lite smått off. Jag stod i köket och skulle svalka ersättning. Nellie skrek i säng efter mat och Elina skrek på sitt rum för att hon inte fick ha en bok som jag har ställt upp och är rädd om. Jag är genomförkyld och dödstrött så i nån minut där kände jag mig helt tom. Men jag älskar dom över allt annat på jorden, dom ger mig så otroligt mycket fint. Blir så full i skratt av Nellie med. Hon är inte alls som Elina. Nellie försöker slåss när hon blir arg. Vevar för fullt på sina små armar. Inte så att hon blir arg ofta eller att hon är långsint men hon markerar med att fäkta runt. Hennes förkylning har gjort att hon tappat rösten med så förut när hon var arg så fäktade hon med armarna, samtidigt som hon låter som ett lejon som har tappat rösten och är jättesöt.
 
Nåväl jag är glad att alla vi inte blev dåliga samtidigt, även om detta känns mer långdraget. Har släppt taget helt om att träna nu och ätit glass i två dagar. Tänker ta nya tag när jag blivit frisk. Det sitter i bihålorna så hoppas verkligen inte det blir värre. På fredag ska vi lämna våra barn hos fam Danielsson och först äta middag hos Matilda och Coffe för att sen gå på bio ihop. Vi ska se -En man som heter Ove. Jag har läst både den och -100 åringen som hoppade genom fönster och försvann och den förstnämna var mycket bättre. Jag läste den när jag väntade Elina och det är en sån där bok man gråter och skrattar högt ur så jag hoppas filmen är lika bra. Nu ska jag dricka te och vila i soffan. Har börjat kolla på en serie som handlar om Carrie Bradshaw när hon var ung. Väldigt tjejig och töntigt men det är vad jag behöver nu. För övrig ska jag avsluta med att skriva att jag ska se till att ha bilder med systemkameran nån dag här framöver. Tingiling.
 
Nellie i förmiddags.
 
Mina hjärtan.
 
Så här har jag sett ut idag, känner mig som sju svåra år.
 
 
 

En brustande mamma.

Publicerad 2016-01-19 11:30:24 i Allmänt,

Usch igår kände jag att jag höll på att brista. Jag kände mig inte lämplig som mamma alls faktiskt. Jag har blivit en sån som hotar och skäller. Försöker verkligen men mitt tålamod är åt skogen, främst med Elina, jag vill liksom bara dra vissa dagar för att undervika vara en sån. Det har varit riktigt jobbigt. Elina har haft en dagis dag på 5 timmar från 16:e december till idag. Förra tisdagen skulle hon ju få börja gå igen efter upphåll men fick öroninflammation och sen blev Nellie sjuk. Så först har det gjort ont i mig för Elinas skulle och sen Nellie som hade 39.3 i feber. Elina vart ju jättefrisk efter öroninflammationen men vi har ju ändå varit tvugna att vara hemma då Nellie har varit dålig och det har varit svinkallt hemma, så det känns lite som ett fängelse.
 
Alla barn har ju trots, den ingår ju i att växa. Jag kände ändå att efter ha lugnat ner mig själv igår att jag förstår mig själv. Vaknar 5-8 gånger per natt, träffar inte så himla många människor, själv mycket med två barn och har dessutom ett virus själv i kroppen.Elina är världens finaste tjej men ibland står man ju bara som ett frågetecken när trotsen är på gång. Som här om dan- Jag torkade mitt snor i Nellies huvud. Eller - jag vill slå Nellie. Eller - jag vill dra dig i håret. Eller som att jag kom på henne med att torka snor i mina köksgardiner.
 
Igår var det världens liv om att hon inte fick äta med bebisked. Först fick hon det men hon kunde inte få upp maten så bra på den så då skulle hon byta bebisked. Då sa jag ifrån och sen skulle hon inte äta. Det  vart ju världens bråk, jag sa åt henne att hon fick antigen äta eller gå in på sittt rum. Det höll på att leda till att hon höll på att somna, så då fick jag ta upp henne igen och sätta henne i köket tills hon åt. Det är klart att jag hade en inre strid med mig själv att det inte kanske var rätt lösning på problemet men jag hade inget annat svar. Hade hon sluppit äta, så hade hon kommit en stund senare och frågat efter annan mat eller frukt eller struntat i och äta och vaknat i natten. Det här har ju hänt innan par gånger. Hon åt tills sist en del av maten men direkt efter ville hon ju ha massa frukt så hon var ju hungrig och hon vaknade innan sex i morse, vilket hon aldrig annars gör om hon inte har ätit dåligt. Usch världens menningslösaste bråk och det är svårt att förklara för nån som är så liten, duktig på att prata för det gör ju att man tror hon att hon förstår och svårt att veta hur man ska göra.
 
Nu iaf har jag sovit i två timmar. Nellie har knappt varit vaken i 30 min idag, bara sover så jag tror hon tar igen sig. Hon hostar så att hon slemmar som en hund. Stackars liten. Jag känner att jag behövde vila och glädje över att Elina har fått vara iväg och träffa andra barn nu.Tingiling.
 
Sänghäng.
 
Älskar Elinas leende.
 
och dom där små stunderna dom pussas.
 
Nellies flint haha
 
Elina äter gröt.

Hej svej.

Publicerad 2016-01-14 13:32:08 i Allmänt,

Elina hann knappt vara på dagis en dag innan hon blev dålig. Hon somna precis nu och har 38,5 grader feber. En öroninflammation som tur är verkar läka av sig själv. Det gör ont i mitt mamma hjärta. Även Nellie var lite små varm i morse. Hon verkligen satt och slet med munnen i en gosedjurleksak förut så nu måste det ändå vara tänder på gång? Hon ser ut som en hund som gnager på sitt ben.
 
Jag mår faktiskt sådär hörrni. Känns som en berg och dal bana sista dagarna känslomässigt. Ena stunden är jag världens lyckligaste mamma och flickvän. Sen är allt bara jobbigt. Igår när jag tänkte på det så insåg jag att jag behöver tid för mig själv. Det är jättebra att jag har fått gå och träna men utöver det har jag nästan konstant varit med mina barn sen den 15:e december. Man lever ju inte bara sitt liv genom andra och det känns som om mitt liv har försvunnit in i min familj helt, fast träningen har gjort iaf att jag kan känna lite att jag kommer tillbaka nu.
 
Känns fel att gnälla när man inte för en sekund vill byta ut sitt liv heller. Det klart det tär, min extra vikt och längtan till att komma i mina kläder i kombination att jag inte kan röra på mig så mycket som jag vill. Det tär på en att vara förälder men det ger så mycket fint och så är det alltid ett arbete att vara i en relation, där viljor ska fram tillsammans med samabete, uppfostran, kärlek, kommikation osv.
 
Elina torka av sitt snor på Nellies huvud häromdan, idag slog hon henne i huvudet, hon tar Nellies leksaker precis hela tiden men har svårt att låta Nellie ha hennes saker om hon inte själv får bestämma. Samtidigt är hon snäll också och plockar upp leksaker till Nellie, vill gärna att Nellie ska vara med och längtar tills Nellie ska bli större. Dom kommer bli bästa vänner och dom kommer bråka som hund och katt.
 
Jag ska passa på att vila nu, båda barnen sover och jag tänker nog köra igång netflix. I tisdag så såg jag en film om apor. Var ju gjort för att man skulle vilja lipa. På tal om det så rekommenderar jag Inside out, det gick liksom inte att inte vara berörd slutet där. Ha det gott.
 
Så här såg det ut när Elina hade öroninflammation förra gången. Hon hade feber men
ville så gärna gå ut ändå. 1 år och tre månader. Då var hon helt däckat i min famn usch
 
När hon hade blivit frisk var vi i Ullared.
Kolla så söt, mitt hjärta smälter.
 
Jag hade varit på make upp store för sminkning.
 
Ur en konstig vinkel.
 
 

Helvetes jävla skitamning.

Publicerad 2016-01-12 19:46:23 i Allmänt,

Helvetes jävla skit amning säger jag bara. Fan det började när Nellie var 3 månader att jag fick lägga till en ersättning per dag för hur mycket hon än försökte få ut mjölk ur tuttarna så kom inget. Nu vid nyår så funkade det jättebra ända tilll dem nioende utan att ge ersättning. Sen i lördags har jag varit tvungen och börja ge en till om dan och idag förstår ni har hon fått två gånger. Jag ger upp. Jag hatar att amma pga detta. Själva amningen i sig är mysig och jag har inga problem att sätta av tid till det men fan fan fan för att det inte funkar. Det gör så himla ont mig för att Nellie blir jätteledsen och arg och jag blir jätte irriterad tills sist, då hon slitit och dragit som en tok.
 
Senast idag läste jag i boken om barn att det bara är att ge fri aming så löser det sig. Ska ordagrant elda upp den där boken. Det står att vissa kvinnor bosätter sig i sängen för erbjuda fri amning. MEN om det nu stämmer hur fan hanterar dom att ungarna blir arga och jätteupprörda till sist när det inte kommer något? mmm... eller om det är unge nummer två man har och ska orka ta hand om sin första utan att sitta fast med amning, skulle bra gärna ha en lösning på det mhmmmm..
 
åh jag är fortfarande upprörd. Höll på att börja tjuta för en timme sen när Elina skulle läggas, Nellie tjöt och jag insåg att jag  orkar inte amma mer. Vaknar säkert 5-6 gånger per natt och ammar. Tänker det kanske beror på att jag har börjat träna. Tycker inte att jag tränar överdrivet hårt. Ätit som en häst sista två dagarna. Måste få träna, delvis ska jag börja jobba om 2,5 månad och så mår jag bra att röra på mig så klart. Usch jag ska sluta lägga skulden på mig själv, jag har verkligen försökt och hon blir 5 månader om en vecka. Skit amning men jag måste ju göra det som alla mår bäst av. Nellie mår ju heller inte bra av att va hungrig hela tiden och Elina får inte tillräcklig av min tid heller. Nä vi hörs. Tingling.
 
Trädgårdföreningen igår, ingen var där...
 
men Elina var glad ändå.
 
Ibland kan jag bara och sitta och le när jag ser på henne.
 
Testade göra stjärnor av modellera och dekorera med efteråt.

Heeeeeeej.

Publicerad 2016-01-10 17:12:12 i Allmänt,

Vilken slappdag idag! Eller ja jag har varit på yoga annars har vi bara slappat. Hela familjen hängde inne på Elinas rum ett tag, supermysigt. I morgon börjar Andreas jobba igen efter ha varit hemma sedan den 20:e (magsjukan kom då) Det känns lite sådär för vi har haft det så himla mysigt sista veckorna, fast vi varit så mycket ihop så har vi inte rykt ihop massor som det lätt kan bli när man är med varandra mycket. Igår låg vi till och med och kramas framför en jättelång film, jag och Andreas. Ni som har barn vet ju hur det när man väl får egentid och hur lätt det är att glömma bort att vårda relationen till varandra. I mitt och Andreas fall så märks det att vi mår båda bättre när vi får träna så då är det viktigt att låta det ge tid.
 
Yogan gick bra idag iaf. Jag var lite nervös att jag skulle fisa då jag helt otippat råkade fisa sist då Nellie låg i magen. Jag är bullrig i magen sen igår så jag tyckte det var jobbigt att ta mig till yogan och nej jag fes inte haha. Men ni som inte har yogat tidigare ska veta att det är tuffare än vad man tror. Mitt mål är att gå en gång i veckan sen när den nya terminen startar vecka 5.
 
Barnen mår bra här hemma tror jag. Blev så paff igår att Elina bara ville vara i simhallen knappt en timme. Dagen innan var vi på busfabriken och Elina har lärt sig hoppa, så som hon har tränat!!! Nellie i sin tur så nära nu på att lära sig att vända och när hon väl ligger på mage så gör hon allt hon kan för att komma upp i krypostion. Tycker synd om henne för hon viftar hej vilt med händerna när hon inte kommer upp. Annars är hon på gång, lägger ner sitt huvud neråt och pressar med rumpan upp. Om jag tycker det är bra? njaaa... alltså jag hade hoppats det skullle dröja långt innan hon kryper med tanken på den här -stoppa saker i munnen fasen. Men det är bara ta en dag och rensa så gott jag kan och sen aldrig lämna henne i ett rum. Det är det ända jag känner kommer bli tufft.
 
Det märks förövrigt att min och Elinas relation blir bättre när vi gör saker. Tänkte på det idag att man aldrig vet när det brister som förälder. I morse kände jag mig jättelugn och harmonisk så började Elina säga: Jag vill dra dig i håret och jag förklarade flera gånger att så gör man inte och då blir jag ledsen pga det gör. Och ni kan ju gissa vad Elina gjorde? Mmm.. jag blev ju såklart arg! så kunde vi le lite åt det tillsammans jag och Andreas, det där med att man tycker att man är lugn, sansad, på bra humör så kommer trotsen!
 
Snart ska vi äta. Andreas har lagt om kosten så han räknar kalorier. Jag försöker med äta nyttigt. Åt onyttigt både tis, ons och torsdag. Inget lösgodis iaf och det står jag fast vid att jag inte ska handla. Det blev fikabröd, chocklad och glass som slank ner i magen under dom dagarna. Man kan inte vara bäst på allt och det bästa man kan göra mot sig själv är att ta en dag i taget. Tingiling.
 
Nellie gillade att åka bil.
 
Elina hoppade på busfabriken.
 
Elina läser bok för Nellie.
 
Häromdan provade Elina dräkter på biblioteket.
 
Nellie blev nöjd när hon fick tag i min näsa.
 
Några av böckerna vi lånade på biblioteket.

Brr...

Publicerad 2016-01-06 09:19:57 i Allmänt,

Oj vad det är kallt!! Idag är den en sån dag jag inte tänker ta ut barnen. Nellie är dessutom lite småfebrig. Märkte att det inte stod rätt till med henne redan igår kväll och nu på morgonen märkte Andreas att hon var varm. En del barn brukar ju få något som kallas tre dagar feber, kanske är det tänderna som är på gång eller är hon kanske bara allmänt dålig. Elina är väldigt frisk däremot och jag tycker synd om henne som inte varit på dagis den den 14:oende. 6 dagar kvar och hon får leka av sig igen med andra barn. Iofs kommer mina syskonbarn hit idag men det är inte samma sak. Dom är ju stora och tycker hon är jobbig. Ibland leker Theo väldigt bra med henne men dom är som syskon och ni vet ju hur det är.
 
Förövrigt så är det skönt att ta det lugnt hemma nu. Vi var iväg i Oxelösund mån-tisdag. Jättemysigt att få träffa Malin, Nicklas och deras bebis Vidar. Vi ses för sällan och jag är också glad att har fått träffa andra Malin som bor i Tyskland. Vi pratar om att jag ska hälsa på där. I så fall i slutet av februari. Funderar på om jag ska sluta amma då i så fall för då har jag ammat Nellie i 6 månader. Jag gillar ju inte att amma och vill inte egentligen pga jag blir låst osv. samtidigt så vill jag för att jag tycker det är viktigt. Men nej jag tycker inte det är mysigt t.ex. Nellie drar gärna i kläder och hår nu. Det är mysigare att leka och busa med henne i så fall. Tar ju en dag i taget så vi får se hur långt jag orkar. Har iaf inte behövt ge ersättning sedan en vecka tillbaka snart så det känns som det fungerar väldigt bra just nu. Gav en gång men då ville hon inte ha.
 
Jag bröt mitt nyårslöfte igår faktiskt. Åt fikabröd och chocklad sen på kvällen. Men jag står fast vid att jag inte ska köpa lösgodis. Det bästa är att ta en sak i taget och nu har jag tränat tre pass sedan i lördags. Jag tror det är svårt för mig att vara strikt på vad jag äter ofs pga amningen med men ska verkligen försöka bryta mina mönster. Har märkt att så fort min kropp försöker gå ner i vikt så skriker hungern. Många kvinnor tappar kilon pga amingen men min kropp jobbar hårt på att behålla extra kilorna som reserv. Jag har sagt det hela tiden att så fort jag slutar amma kommer jag rasa ner och ja klart att det påverkar att jag egentligen inte vill amma med men inte så mycket att jag slutar. Vi får se hur det går, så viktig är inte vikten men ni ska veta att jag längtar enormt mycket efter att få komma i ett par jeans igen eller några av mina favoritkläder. Nu ska jag klä på min innan Tom kommer med barnen. Tingling.
 
Nyårsafton.
 
Nyårsdagen.
 
I lördags.
 
I söndags.
 
I måndags.
 
I tisdags.
 
Igår.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela