smakensombaken.blogg.se

Bvc besök.

Publicerad 2016-01-28 12:52:46 i Allmänt,

Hej på er nu har jag varit på BVC med Nellie. Hon är lika lång och har lika stort huvud som Elina hade på sin 5 månaders koll (Nellie är 5 månader och 6 dagar idag) Men hon väger ca 330 gram mindre, alltså 6740 gram. I två dygn har hon hållt på att äta varann timme så hon verkar ju gå uppåt i vikt nu ändå hela tiden, vilket känns bra. Jag pratade om att det är svårt att vara mamma till Elina nu och blev erbjuden att en ringer mej, samt ska kolla föräldrakurser. Ja alltså jag sticker verkligen inte under bordet med att det är jobbigt. Jag är så otroligt stolt över Elina och att få vara hennes mamma men jag har saker att arbeta med mig själv om. En del av det beror ju på en grund att jag inte har haft några bra uppväxt. Det är ok att känna att man brister, problemet är när man inte gör något åt saken, eller förnekar det osv.
 
Jag tror det kommer bli lättare ändå nu med tiden. Jag ska börja en löparkurs varje måndag i 8 veckor nu som jag ska gå på beroende på om jag har barnvakt. Syrran är först ut att hjälpa mig och både Matilda och Sara är så fina som kan tänka sig att hjälpa mig med. På torsdagar är det också en yogakurs som jag vill gå på, så i mån beroende på hur dags Andreas kommer ska jag försöka hinna gå på den med. Samt så såg jag idag att det var öppen förskola onsdagar inomhus 13-16.00. Och att vi har möjlighet att gå till skogen måndagar, gör att jag tror det kommer bli lättare nu framöver med allt. Jag ska få tillbaka min bok- Fem gånger mer kärlek och nu när jag har hämtat Elina, ska jag sätta upp lappar. Det kan va bra att ha par styckna med enkla texter på så att man påminner sig, en text som jag skulle vilja ha uppsatt är: Gör om, gör rätt.
Det skulle passa mig i min mammaroll istället för att fortsätta mala på i en ond spiral. Jag försöker också göra mer saker med Elina, igår badade vi ihop och förra veckan bakade vi chockladbollar. Vi målar fingerfärg ibland, modellera ibland osv. Då blir det att man agerar i stället för att reagera. Mm.. jag är öppen med att det är tufft att ha två små. Det blir lätt tjat och ganska enformiga dialoger. Tänkte från och med idag ska jag prata mer om Elinas dag. T.ex vad hon har gjort på dagis, vad har varit bra och vad har varit dåligt, gärna vid matbordet och samtidigt uppmuntra henne att äta i stället för att sitta och tjata i en timme att hon ska äta som det nu har lätt blivit. Det är skillnad också att ge hot och konsevens till henne som igår: Elina vi hinner inte måla fingerfärg om du inte äter. Istället för nu får du inte sitta vid tvn eller paddan. Mmm. Det är ett jobb att vara förälder. Samtidigt det bästa jobbet man kan få. Det gäller bara att komma ihåg det med. Tingiling.
 
Nellie igår.
 
Elina i sin lek.
 
Jag från 19 till 28 år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela