smakensombaken.blogg.se

En brustande mamma.

Publicerad 2016-01-19 11:30:24 i Allmänt,

Usch igår kände jag att jag höll på att brista. Jag kände mig inte lämplig som mamma alls faktiskt. Jag har blivit en sån som hotar och skäller. Försöker verkligen men mitt tålamod är åt skogen, främst med Elina, jag vill liksom bara dra vissa dagar för att undervika vara en sån. Det har varit riktigt jobbigt. Elina har haft en dagis dag på 5 timmar från 16:e december till idag. Förra tisdagen skulle hon ju få börja gå igen efter upphåll men fick öroninflammation och sen blev Nellie sjuk. Så först har det gjort ont i mig för Elinas skulle och sen Nellie som hade 39.3 i feber. Elina vart ju jättefrisk efter öroninflammationen men vi har ju ändå varit tvugna att vara hemma då Nellie har varit dålig och det har varit svinkallt hemma, så det känns lite som ett fängelse.
 
Alla barn har ju trots, den ingår ju i att växa. Jag kände ändå att efter ha lugnat ner mig själv igår att jag förstår mig själv. Vaknar 5-8 gånger per natt, träffar inte så himla många människor, själv mycket med två barn och har dessutom ett virus själv i kroppen.Elina är världens finaste tjej men ibland står man ju bara som ett frågetecken när trotsen är på gång. Som här om dan- Jag torkade mitt snor i Nellies huvud. Eller - jag vill slå Nellie. Eller - jag vill dra dig i håret. Eller som att jag kom på henne med att torka snor i mina köksgardiner.
 
Igår var det världens liv om att hon inte fick äta med bebisked. Först fick hon det men hon kunde inte få upp maten så bra på den så då skulle hon byta bebisked. Då sa jag ifrån och sen skulle hon inte äta. Det  vart ju världens bråk, jag sa åt henne att hon fick antigen äta eller gå in på sittt rum. Det höll på att leda till att hon höll på att somna, så då fick jag ta upp henne igen och sätta henne i köket tills hon åt. Det är klart att jag hade en inre strid med mig själv att det inte kanske var rätt lösning på problemet men jag hade inget annat svar. Hade hon sluppit äta, så hade hon kommit en stund senare och frågat efter annan mat eller frukt eller struntat i och äta och vaknat i natten. Det här har ju hänt innan par gånger. Hon åt tills sist en del av maten men direkt efter ville hon ju ha massa frukt så hon var ju hungrig och hon vaknade innan sex i morse, vilket hon aldrig annars gör om hon inte har ätit dåligt. Usch världens menningslösaste bråk och det är svårt att förklara för nån som är så liten, duktig på att prata för det gör ju att man tror hon att hon förstår och svårt att veta hur man ska göra.
 
Nu iaf har jag sovit i två timmar. Nellie har knappt varit vaken i 30 min idag, bara sover så jag tror hon tar igen sig. Hon hostar så att hon slemmar som en hund. Stackars liten. Jag känner att jag behövde vila och glädje över att Elina har fått vara iväg och träffa andra barn nu.Tingiling.
 
Sänghäng.
 
Älskar Elinas leende.
 
och dom där små stunderna dom pussas.
 
Nellies flint haha
 
Elina äter gröt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela