smakensombaken.blogg.se

Smaken som baken

Publicerad 2016-01-27 09:13:00 i Allmänt,

Hoppas allt är bra med er, själv är jag trött men orkar inte vila mer. Känns inte som om vi har gjort så mycket annat sen Elina fick öroninflammation och sen blev ju Nellie sjuk. Nellie åt ju dåligt då så nu under två dagar så har hon ätit varannan timme minst 150 ml ersättning, dygnet runt sen igår natt. Märkte redan under måndagen att hon var mer hungrig än vanligt så jag tror hon tar igen att hon var sjuk nu. När hon var sjuk så sinade min mjölk och idag ska jag sluta amma. Delvis därför att jag kan inte fylla upp att hon behöver äta så mycket, jag blir bara frustrerad över att hon tar bröstet och inte blir mätt. Annars har jag försökt amma 3-4 gånger per dag.
 
Jag tror själv att jag har haft bihålsinflammation som läker ut nu. Hade fruktansvärt ont i kinder, käkar och huvud i två dagar. Gick över litegrann (dum som jag var gick jag och simmade då i lördags) så det kom tillbaka i måndags. Nu har jag ont i huvudet men det känns iaf som om det börjar läka ut.
 
I måndags  var vi hemma hos Michelle. Jättemysigt att få träffa Noel som skrattade en del åt mig. Mindre trevligt var det när Elina först bestämde sig för att stå på Nellies fot när hon låg på golvet och sen innan vi gick slog Noel i huvudet. Skäms ju ihjäl när hon gör så. Hon brukar inte slåss ofta men det har ju hänt par gånger att hon gör det mot Nellie. Jag tror att Elina är avundsjuk. Det är väldigt många barn runtomkring henne som är ett år yngre eller bebisar. I Elinas trots (utvecklingfas) så handlar det mycket om att hon inser att hon växer och har svårt att släppa att hon inte är liten. Därav att hon tjatar mycket om att hon vill vara en bebis bland annat. Det är jobbigt att växa.
 
Andreas åkte iväg till Örebro i måndags med för att påbörja utejobbsperioden. Känns tomt utan honom. Samtidigt är det värt att han kommer hem och är ledig varje fredag, plus extra pengarna. Jag är ganska dramatisk av mig av mig för igår fick jag Andreas att lova mig att höra av sig varje morgon. Det skrämmer mig att jag ska dö i sömnen nu när barnen är så små och jag har ju inget jobb att gå till som kan märka att jag är borta. Dagis tre dagar i veckan men ändå, dom är så små så det är min största mardröm.
 
Jag har börjat kolla på dokumänterer om djur sista tiden. Först kollade jag på en film om apor, jättemysig. Sen en dokumäntär om en elefant i fångenskap , som rymmer och har ihjäl sin tränare. Dom sköt den stackars elefanten 86 gånger. Blir så arg när jag tänker på hur en del människor behandlar djur. Höll på att börja tjuta igår med. Då såg jag en dukomentär om späckhuggare. För det första är dom väldigt smarta och familjekära djur. Idioterna tog en unge på 2 år som senare i livet har haft ihjäl 3 människor (två tränare), samt försökt skada flera andra tränare. Späckhuggarfamiljen grät när dom tog ungen (samma unge som senare i livet hade hjäl människor) I  två semare fall hade dom separetat unge och mamma som levde i fångenskap. Mamman grät i flera timmar och skadade av sorg. Vem gör något så jävla vidrigt?
 
Känns som om jag har massor att skriva om men ska runda av nu. Nellie ska sova och jag värnar väldigt mycket om den tiden då hon sover för hon sover mindre och mindre. Jag ska fortsätta blogga nån dag snart för det ploppar upp 17 andra saker jag vill skriva. Tingling.
 
Nellie fick vara med och bada häromdan.
 
Försökte ta ett syskonkort.
 
Elina- Lilla My
 
Största leende och skratt.
 
Ögon som en skatt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela