smakensombaken.blogg.se

En sån dag.

Publicerad 2016-03-21 19:28:18 i Allmänt,

För en timme sedan ville jag vara sätta mig ner och tjuta. Fy vad jag är trött. Jag har inte sovit ordentligt sedan onsdags natt då Nellies feber började (den var mellan 39-40 grader i flera kvällar) och Elina har kommit in sista tre nätterna dessutom och lagt sig så nära mig hon kan så jag har vaknat oregelbundet. I natt hostade Nellie jättemycket med så var uppe flera gånger och satt i soffan med henne för att trösta och hjälpa henne med nappen.
 
Och Elinas jävla trots rent ut sagt! Alltså jag orkar inte mer. Ta en sån sak som i lördags t.ex då Elina frågade mig om Nellie hade öroninflammation och jag sa nej och Elina där av börjar tok tjuta för att hon vill att Nellie ska ha det. Ja visst är det märkligt utbrott och helt oväntade såna kommer hela tiden. Sen är det världens strid när vi ska lämna ett ställe som är roligt så inte kul att hitta på aktiviteter med dom utbrotten.
 
Och hennes tjatande? fy fan... Skulle cykla till maxi igår och hon pratade oavbrutet. Jag tycker hon är gullig men när hon antigen 1) säger samma saker 10 gånger på raken flera gånger om dagen eller 2) dom gånger jag bara svarar henne med ett mm får ett - Men mamma jag pratar ju med dig. så håller jag på att brista för jag kan inte ge henne uppmärksamhet 100 procent av dygnet. Hon till och med har börjat puttas ibland när jag står och pratar med någon och ofta så ställer hon sig när jag är i ett samtal och drar till med: Meeeeen jaaaag praaaatade nuuuu...
 
Och sen då? Jo hon är jävligt taskig mot Nellie rätt som det är. Ofta snäll men ni ska inte tro att hon för fem öre låter Nellie ha hennes leksaker eller Nellies egna leksaker för den delen heller. Och hon lyssnar inte när man säger åt henne och sluta reta sin syster heller vilket hon gör gärna 5 cm från Nellies ansikte.
 
Idag på vägen hem från bussen gapade hon i ansiktet på henne och jag sa till flera gånger, sen ringde telefonen och jag fortsatte säga åt henne att sluta gapa i ansiktet på Nellie. Till sist i hissen ser jag hur hon river Nellie i ansiktet så jag blir så arg att jag tar tag i armen på henne och drar bort henne från ståplatten. Usch jag vill bara tjuta åt att jag brister och skratta åt hur galet det är som t.ex. i morse när Elina rätt som det är gräver i näsan och lägger fram snor på Nellies bord. Dessutom så tar det minst 30 min varje gång Elina ska äta för hon sitter och lallar i matbordet.
 
Ja det här är en helt jävla vanlig dag i mitt liv och jag fattar inte hur ensamtående klarar av det för jag är så nära själv på att bryta ihop. Jag blir ju barnslig tillbaka till Elina ibland så jag skäms ju för att jag inte orkar vara den där ängla snälla mamman 24/7 som i morse Elina fick för sig att hon skulle va en bebis och vi har pratat mycket om det innan minst 100 gånger men i morse ja då fick hon bli behandlad som en bebis en liten stund.
 
MEN jag älskar Elina. Hon är väldigt intresserad av livet. Hon rättade mig när jag sa ett grammatisk ordfel häromdan och hon kommer på saker själv t.ex att siffran 11 låter som älva. Hon har ett fantastiskt minne och jag märker att hon är språkintresserad och kan faktiskt räkna till 10. Hon är frågvis och det är mycket tjat och jag jobbar hårt för att ha tålamod med att hon är i utvecklingsfas. Hon är fantastisk fin Elina och jag är en stolt mamma fast just nu är jag på bristningsgräns. Det blir för mycket för mig att vara mamma, så ska jag övningsköra, plugga, träna, va med vänner, familj, praktiska saker hit och dit. Längtar tills jag får börja jobba igen om 2 veckor. Även om det blir mycket då med så kommer mitt tålamod med Elina bli mycket bättre för jag märker att jag känner mig isolerad och instängd främst med tanken på att jag inte kan träna.
 
En sista sak så tänker jag på det där med att folk säger små barn små problem och stora barn stora problem. Dom människor som säger så har glömt bort hur intensivt det är framförallt om man har två små som vi har. Det är världens process att två styckna behöver ens hjälp hela tiden samtidigt då Elina är i den här fasen. Nä nu ska jag däcka framför soffan hej svej.
 
Mina hjärtan.
 
Älskar attt titta på henne.
 
balkonghäng.
 
Elina kramade Nellie när hon började bli sjuk.
 
Nellie med Vidar.
 
jag Malin och Sara 8 år mellan bilderna.
 
En annan på oss.
 
Och mys i soffan med Elina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela